806    ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ – ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
Η Ιντιάνα είναι μία από τις πιο χοτ ομάδες αυτό τον καιρό και μία από τις πιο πειστικές εντός έδρας και αυτό τον καιρό έχει και ευνοϊκό πρόγραμμα με 5 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και ξεκινάει με το σημερινό παιχνίδι με το Μπρούκλιν. Στο τελευταίο της παιχνίδι πάντως δεν ήταν πειστική με αντίπαλο το Τορόντο εντός έδρας σε ένα ματς όπου έχασε με 100-98 στην παράταση. Εντός έδρας έχει 20-4 ρεκόρ, παρόλα αυτά αλλά με την ήττα που έκανε από τους Ράπτορς είδε το σερί των 15 νικών της εντός έδρας και το σερί των 5 νικών της γενικά να τερματίζεται.

Αυτή την στιγμή έχει μισή νίκη προβάδισμα στην Σέντραλ από το Σικάγο και κάνει εξαιρετική πορεία. Παρά την ήττα πάντως μόνο απογοητευμένη δεν είναι η Ιντιάνα από την στιγμή που κάνει μέχρι στιγμής μία εξαιρετική πορεία και ειδικά τον τελευταίο καιρό κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά από το άλλο και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό είχε και πολύ βαρύ πρόγραμμα όπου δεν προλάβαινε να πάρει ανάσα και την περασμένη εβδομάδα έγινε η μοναδική ομάδα για φέτος όπου έδωσε 3 παιχνίδια σε 3 μέρες. Στο παιχνίδι με το Τορόντο έδειξε στο τέλος ότι δεν είχε δυνάμεις.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Νέιβιντ Ουέστ που είχε 30 π. αλλά και από τον Πολ Τζορτζ που είχε 26 π. και 14 ρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει από τις καλύτερες άμυνες στην λίγκα και η μία από τις δύο που έχει κάτω από 90 π. μ.ο παθητικό, αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Μπρούκλιν από το οποίο είχε χάσει με 97-86 στις 13 Γενάρη.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για τους Νετς που δεν είναι στα καλύτερα τους αυτό τον καιρό και έχασαν και χθες εντός έδρας από το Σαν Αντόνιο και μάλιστα με το βαρύ 25 π. διαφορά και πλέον έχουν χάσει στα 6 από τα τελευταία τους 9 παιχνίδια και έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα όπου έχουν πλέον 7 συνεχόμενα παιχνίδια όπου δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν 100 π. Σε αυτά τα παιχνίδια έχει μόλις 88,9 π. μ.ο. Κόντρα στο Σαν Αντόνιο χθες είχε 35 π. στην πρώτη περίοδο αλλά μετά από εκεί έμεινε μόνο στους 86 π. συνολικά και είχε και πάλι μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και αυτή την στιγμή έχει υποχωρήσει σημαντικά και είναι μόλις στην 1 νίκη μπροστά από την Βοστόνη στην 7η θέση της περιφέρειας.

Πέρα από την επίθεση όμως έχει και πρόβλημα στην άμυνα και άφησε και το Σαν Αντόνιο χθες να σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά και συν της άλλης δεν πίεσε καθόλου με τους Σπερς να κάνουν μόνο 5 λάθη σε όλο το παιχνίδι. Άφησε επίσης τους Σπερς να σκοράρουν από 30 π. και στις 2 τελευταίες περιόδους και έτσι γνώρισε την δεύτερη πιο βαριά του ήττα στο πρωτάθλημα το Μπρούκλιν και η προηγούμενη ήταν με 29 π. διαφορά στην πρωτοχρονιά και πάλι από τους Σπερς. Ο Τζόνσον είχε 18 π. και ο Λόπεζ είχε άλλους 18 π. αλλά δεν ήταν αρκετοί και η ομάδα του Καρλέσιμο πλέον περνάει κρίση. Το Μπρούκλιν έχει μόλις 9-18 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια έχει παίξει με αντίπαλο ομάδες που έχουν θετικό ρεκόρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα μικρό προβάδισμα στον άσο αλλά έχουμε πει ότι η Ιντιάνα δεν είναι και η καλύτερη ομάδα με χάντικαπ που φεύγουν πάνω από τους 6,5 π. ακόμα και εντός έδρας. Ο άσος είναι μόνο για ζητούμενο.

807    ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
Το Κλίβελαντ στο τελευταίο του παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει την 4η του συνεχόμενη νίκη που θα ήταν και το μεγαλύτερο του σερί για φέτος, αλλά στο σημερινό παιχνίδι ελπίζει ότι θα καταφέρει να χτίσει ένα νέο σερί από την αρχή. Αυτό τον καιρό είναι η αλήθεια είναι ότι είναι σε φόρμα και ρολάρει καλά και κάνει σκορ και ειδικά εντός έδρας είναι πιο απειλητικό και καταφέρνει να παίρνει τις νίκες. Είχε και την ευκαιρία να πάρει ανάσες για μία μέρα μετά από την ήττα με 111-103 από το Ντένβερ το Σάββατο, αλλά αυτή ήταν μόλις η 3 ήττα της ομάδας στα τελευταία του 9 παιχνίδια.

Και αυτό τον καιρό έχει και καλό πρόγραμμα και το σημερινό είναι το 5ο από τα 7 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έχει εντός. ο Ίρβινγκ είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτός που κάνει την διαφορά στην επίθεση και στο σκοράρισμα και έχει και 26,8 π. μ.ο στα 4 τελευταία του παιχνίδια με τον Αλόνζο Γκι να κάνει εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι με το Ντένβερ σε ένα παιχνίδι όπου είχε 16 π. στην πρώτη περίοδο και τελείωσε με 20 π. το παιχνίδι από εκεί που είχε 4,9 π. μ.ο στα 7 τελευταία του ματς. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην λίγκα που καταφέρνει να σκοράρει 15 π. στα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης.

Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Μινεσότα από την οποία είχε χάσει με 91-73 από τους Γουλβς στις 7 Δεκέμβρη. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε όμως στην διάθεση του τον Ίρβινγκ, ο οποίος έχει και 11/17 τρ. στα 4 τελευταία του παιχνίδια ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εκτός και τον Βαρεζάο που χάνει την σεζόν και είναι μεγάλη απώλεια.

Η Μινεσότα δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και έκανε ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι και ήττα χθες μέσα στο Μέμφις με 105-88 που είχε μεγάλο πρόβλημα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και έτσι ήρθε η ήττα με 105-88, σε ένα παιχνίδι όπου πέρα από την απουσία του μεγάλου της αστέρα του Λαβ, είχε εκτός του Κιριλένκο για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ εκτός ήταν και ο Μπαρέα ο οποίος είχε πρόβλημα τραυματισμού. Είναι από τις πιο άτυχες ομάδες και φέτος και έχει και πάλι πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και πλέον μπαίνει στο σημερινό ματς με 4 συνεχόμενες ήττες και με 8 συνεχόμενες εκτός έδρας.

Δεν μπορεί να ελπίζει και σε πολύ καλύτερη εικόνα σήμερα. Στο χθεσινό παιχνίδι είχε μόλις 10 παίκτες στην διάθεση της και ο Μπαρέα που ήταν στον πάγκο δεν σηκώθηκε ούτε για ένα λεπτό για να παίξει. Αυτό που μπορεί να την αφήσει ικανοποιημένη είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια ο Ρίκι Ρούμπιο είναι έτοιμος και δείχνει να βρίσκει και ρυθμό με τον ισπανό επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του να είναι πλέον έτοιμος και να μην έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής και είχε 17 π. με το Μέμφις και πλέον έχει τρία παιχνίδια όπου έχει σκοράρει από 15 π. και πάνω. 

Στα καλά νέα επίσης ότι τον τελευταίο καιρό έχει σε καλή κατάσταση τον Λιουκ Ρίντνουρ με τον παίκτη να έχει 14,3 π. και 56,8% στα 4 τελευταία του παιχνίδια.
 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο παιχνίδι και το αφήνουμε στην ησυχία του, αν και με τις απουσίες που έχει η Μινεσότα και σε μπακ του μπακ παιχνίδι ο άσος δείχνει να έχει το πρώτο λόγο.

808    ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ
Η Σάρλοτ είναι από τις χειρότερες ομάδες, ή μάλλον η χειρότερη και φέτος και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 7 συνεχόμενες ήττες και έχει χάσει στα 34 από τα τελευταία της 38 παιχνίδια και όλα αυτά ενώ ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν και με ένα 7-5 ρεκόρ, αλλά από την άλλη μεριά θύμισε και πάλι την περσινή ομάδα που τελείωσε με το χειρότερο ποσοστό νικών στην ιστορία του ΝΒΑ και η ομάδα έχει μεγάλα προβλήματα τόσο στην άμυνα που είναι και η χειρότερη στην λίγκα όσο και στην επίθεση που είναι μόλις η 28η πιο παραγωγική ομάδα στο ΝΒΑ. Αυτό είναι και το δεύτερο από τα 4 παιχνίδια όπου θα βρει μπροστά της την Βοστόνη για φέτος και στο πρώτο παιχνίδι είχε χάσει με 100-89 εκτός έδρας στις 14 Γενάρη.

Και με αντίπαλο τους Σέλτικς έχει χάσει σε 4 συνεχόμενα ματς και στα 10 από τα τελευταία 12. Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα τον τελευταίο καιρό είχε και κάποιες απουσίες, ο Μπάιρον Μιούλενς γύρισε μετά από 4 παιχνίδια όπου είχε μείνει εκτός ενώ και ο ρούκι Τζίλχριστ μετά από δύο παιχνίδια έμεινε και αυτός εκτός για δύο παιχνίδια. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η Σάρλοτ είναι μία ομάδα που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην περιφέρεια της και σε παίκτες όπως είναι ο Ουόλκερ και ο Σέσιονς, αλλά δεν έχει ούτε και τρομερή ποιότητα ούτε και βάθος και είναι μία ομάδα που δεν έχει και μεγάλο βάθος ούτε και τρομερή ποιότητα. Επιπλέον έχει 5-33 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια της μέχρι στιγμής έχει μπει στην 4η περίοδο και είναι πίσω στο σκορ.

Και συν της άλλης ένας από τους παίκτες που ήταν εκτός και έχει επιστρέψει και πάλι στην δράση εδώ και καιρό, ο Χέντερσον έχει σκοράρει μεν από 10 π. και πάνω και στα 5 τελευταία του παιχνίδια και έκανε και το πρώτο του νταμπλ νταμπλ στο παιχνίδι με τους Λέικερς την Παρασκευή, αλλά από την άλλη μεριά δεν έχει βοηθήσει και τόσο την ομάδα του.  

Η Βοστόνη από την στιγμή που έχασε τον καλύτερο της παίκτη και τον ηγέτης της για φέτος έχει συσπειρωθεί και έχει κάνει πολύ πειστικά παιχνίδια και από εκεί που είχε ένα σερί 6 ηττών πλέον έχει κερδίσει το ένα παιχνίδι μετά από το άλλο. Πλέον έχει φτάσει τις 8 συνεχόμενες νίκες και αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο και τις εμφανίσεις που κάνει όχι μόνο θα καταφέρει να είναι στα πλέι οφ αλλά θα έχει και καλό πλασάρισμα. Χωρίς τον Ρόντο λοιπόν η Βοστόνη κάνει πολύ καλά παιχνίδια.

Από τότε που ο Ρόντο είναι εκτός λοιπόν η Βοστόνη δεν έχει χάσει παιχνίδι και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει χάσει και τον Τζάρεντ Σάλιντζερ ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στην μέση του και χάνει και αυτός την σεζόν. Και την Κυριακή κατάφερε να περάσει και το εμπόδιο του Ντένβερ σε ένα τρομερό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από 3 παρατάσεις.  Οι βετεράνοι είναι αυτοί που έχουν πάρει μπροστά και έχουν πάρει την ευθύνη πάνω τους και κάνουν πολύ καλά παιχνίδια τελευταία και από τότε που τραυματίστηκε ο Ρόντο. Ο Πιρς στο χθεσινό παιχνίδι έκανε τριπλ νταμπλ, το 8ο στην καριέρα του και ο Γκαρνέτ επίσης έχει ανεβάσει στροφές. Ο Πιρς έχει 18,9 π., 10,1 ρ. και 7,3 ασίστ μ.ο από τότε που τραυματίστηκε ο Ρόντο και ο Γκαρνέτ έχει 17,9 π. και 9,7 ρ. μ.ο.

Η Βοστόνη είναι μία ομάδα που φημίζεται για την άμυνα της, αυτό είναι και το κλειδί για να παίρνει την νίκη στα παιχνίδια της από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και φέτος είναι μία ομάδα που έχει μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ και είναι από τις χειρότερες στην λίγκα και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι είναι μία από τις ομάδες που έχει μεγάλο μ.ο ηλικίας και έτσι θέλει προσοχή στο σημερινό παιχνίδι η κόπωση της μετά από την τριπλή παράταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν δεν ερχόταν από 3 παρατάσεις η Βοστόνη το διπλό θα ήταν και το καλύτερο μας σημείο, αλλά το έχουμε μόνο σε ζητούμενο σήμερα αφού δεν ξεχνάμε ότι έχει μεγάλο μ.ο ηλικίας και αν βγάλει κόπωση σήμερα θα είναι λογική.

809    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
Η Φιλαδέλφεια δίνει την μάχη της για να μπορέσει να είναι μέσα στα πλέι οφ και φέτος και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 4 νίκες στα τελευταία της 5 παιχνίδια και στο τελευταίο ματς δεν είχε πρόβλημα στο να κερδίσει με 87-76 και την Σάρλοτ και θέλει να κάνει μία ακόμα νίκη αν και ξέρει ότι το έργο της είναι δύσκολο σήμερα αν και παίζει εντός έδρας. Το κλειδί για τις νίκες της δεν είναι άλλο από την άμυνα της και αυτό τον καιρό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και ευνοϊκό πρόγραμμα με 8 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και έχει 5-2 ρεκόρ μέχρι στιγμής. Και τον τελευταίο καιρό έχει την καλύτερη άμυνα στην λίγκα με 77,8 π. μ.ο στα 5 τελευταία της παιχνίδια και αυτό είναι και το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τους Κλίπερς φέτος.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει τίποτα η Φιλαδέλφεια σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους της και γενικά διανύει μία σεζόν με πολύ αβεβαιότητα και το μεγάλο της πρόβλημα στα περισσότερα παιχνίδια δεν είναι άλλο από το σκοράρισμα από την στιγμή που το μεγάλο της απόκτημα το καλοκαίρι ο Μπάινουμ ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει το ντεμπούτο του και είναι ένα πλήγμα για την επίθεση και στηρίζεται πολύ στον Χολιντέι κατά κύριο λόγο ενώ στα τελευταία παιχνίδια και ο Θάντους Γιανγκ έχει απουσιάσει και θα χάσει ένα μήνα περίπου από την στιγμή που είναι τραυματίας.

Και έχει και άλλο τραυματία παίκτη και απόντα τον Τζέισον Ρίτσαρντσον με τον παίκτη να χάνει πλέον την σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας Νταγκ Κόλινς ξέρει ότι η ομάδα του έχει δύσκολο έργο και είπε και ο ίδιος ότι η υπόλοιπη σεζόν είναι μία πρόκληση για την ομάδα του.

Μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας για τους Κλίπερς που έρχονται από την νίκη μέσα στην Νέα Υόρκη σε ένα παιχνίδι όπου είχε και πάλι στην διάθεση του τον Κρις Πολ που έδειξε ότι είναι και στα καλά του και έχει αρχίσει να βρίσκει και πάλι ρυθμό. Στο πρώτο του παιχνίδι όπου είχε επιστρέψει στην δράση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε χάσει τα 10 από τα τελευταία 12 παιχνίδια της ομάδας του, έδειξε την Παρασκευή ότι δεν είναι στα καλά του αλλά στο χθεσινό ματς με τους Νικς είχε 25 π. και 7 ασίστ και ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά και έδειξε ότι με αυτόν οι Κλίπερς είναι διαφορετική ομάδα και έχουν πέρα από τις ασίστ του και ένα παίκτη που είναι ηγέτης και κάνει κάτι που δεν κάνουν άλλοι παίκτες, που κάνει την διείσδυση.

Και κανονικά είχε και πάλι στην διάθεση του το Λ.Α και το άλλο μεγάλο του αστέρι τον Γκρίφιν αλλά και τους Τζαμάλ Κρόφορντ και Μπίλαπς. Αυτό είναι και το τελευταίο του παιχνίδι από τα 8 συνεχόμενα που είχε εκτός έδρας αυτό τον καιρό, λόγω των βραβείων Γκράμι και έχει μόλις 3-4 ρεκόρ μέχρι στιγμής. Και μπορεί ο Πολ με τον Γκρίφιν να είναι αυτοί που έχουν και τα περισσότερα βλέμματα πάνω τους αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πάγκος είναι αυτός που έχει κάνει την διαφορά σε πολλά από τα παιχνίδια και είναι και ο δεύτερος πιο παραγωγικός στην λίγκα και συν της άλλης οι Κλίπερς παίζουν και μία από τις καλύτερες άμυνες στο ΝΒΑ.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τους Νικς ο πάγκος ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στην νίκη της ομάδας με 102-88 σε ένα παιχνίδι όπου ο Κρόφορντ είχε 27 π. και οι ρεζέρβες του Λ.Α είχαν 48-15 επιμέρους σκορ έναντι των ρεζερβών των Νικς. Και όλα αυτά ενώ δέχθηκε 42 π. από τον Καρμέλο Άντονι αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Χιλ τον εκνεύρισε και τον έκανε και να κάνει κακό στο παιχνίδι των Νικς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό οι Κλίπερς παρόλο που έχουν μπακ του μπακ παιχνίδι, πλήρεις τέτοια ματς τα έχουν, έχουν και μεγαλύτερο βάθος και είναι άλλη ομάδα με Πολ και Γκρίφιν.

814    ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ
Το Ντιτρόιτ πλέον έχει κάνει αλλαγές και περιμένει να δει να πάρει βοήθειες από τον Καλντερόν που είναι ο παίκτης που ήρθε σαν αντάλλαγμα στην ομάδα από το Τορόντο. Ο ισπανός έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την νέα του ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι και στο σημερινό θα προσπαθήσει να την βοηθήσει να κάνει την 3η της συνεχόμενη νίκη στο σημερινό ματς με αντίπαλο την Νέα Ορλεάνη. Το Ντιτρόιτ είναι μία ομάδα έδρας και εκεί έχει κάνει τις καλύτερες του εμφανίσεις και έχει πάρει και τις περισσότερες του νίκες και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει παίξει πολύ καλή άμυνα εντός έδρας και κάνει και πιο σκληρό παιχνίδι. Και μάλιστα στην θεωρία είναι και μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ από την στιγμή που είναι στις 6 ½ νίκες μακριά από την 8η θέση και όλα αυτά ενώ είχε ξεκινήσει με 0-8 ρεκόρ.

Ο Καλντερόν είχε 23 π. και 10 ασίστ και βοήθησε την ομάδα του να πάρει την νίκη με 105-100 επί του Μιλγουόκι το Σάββατο και αυτό ήταν και το 4ο του παιχνίδι με το Ντιτρόιτ. Ο Βιλανουέβα ήταν ο παίκτης που με δικό του τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και είναι πολύ ανεβασμένος με τον Καλντερόν να είναι δίπλα του. Ο Μονρό κάνει πολύ καλή σεζόν φέτος και είναι από τους παίκτες κλειδιά για το σκοράρισμα και την εικόνα της ομάδας και έχει κάνει νταμπλ νταμπλ και στα 5 τελευταία του παιχνίδια, ενώ στα καλά νέα ότι έχει κερδίσει και στα 3 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο την Νέα Ορλεάνη.

Η Νέα Ορλεάνη είναι και αυτή βελτιωμένη με την επιστροφή του Γκόρντον και με την άνοδο του Ντέιβις και στο σημερινό παιχνίδι πάει επιστρέψει τις νίκες, αφού δεν κατάφερε να φτάσει τις 3 συνεχόμενες νίκες στο παιχνίδι με το Τορόντο χθες όπου γνώρισε την ήττα με 102-89 από τους Ράπτορς. Και εκτός έδρας δείχνει να έχει αδυναμίες και πάλι και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 ήττες στα τελευταία του 6 ματς. Ο προπονητής των Χόρνετς ο Μόντι Ουίλιαμς όπως είπε μετά από το παιχνίδι με το Τορόντο η ομάδα του στην επίθεση κάνει πολλά σουτ και έτσι όταν έχει καλά ποσοστά μπορεί να απειλεί και να κάνει νίκες αλλά όταν όπως χθες δεν είναι και στα καλά της τότε έχει πρόβλημα και χάνει.

Δεν είναι μόνο ο Γκόρντον όμως και ο Ντέιβις αλλά αυτός που έχει κλέψει την παράταση φέτος είναι ο Βάσκεζ που προχθές έκανε και το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του. Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν και πάλι καλός και είχε 17 π. και 7 ρ. και 6 ασίστ. Πολύ κακό παιχνίδι από τον Άντονι Ντέιβις με τον παίκτη να μένει μόνο τους 2 π. και με μόλις 1/6 σουτ. Ο Γκόρντον έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και πάλι και στα τελευταία του παιχνίδια δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και από την στιγμή που δεν είναι στα καλά του και ο Ντέιβις είναι λογικό η Νέα Ορλεάνη να μην είναι και πάλι στα καλά της και είχε μόλις 6 π. και μόλις 2/7 σουτ στο παιχνίδι με το Τορόντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο το Ντιτρόιτ εντός έδρας τουλάχιστον δείχνει ομάδα εμπιστοσύνης και με τον Καλντερόν δείχνει να είναι και βελτιωμένο.

816    ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
Το Μιγλουόκι δίνει μάχη για να είναι στα πλέι οφ αλλά είναι δύσκολο το έργο του και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 ήττες στα τελευταία του 6 παιχνίδια και στο σημερινό ματς ελπίζει ότι θα έχει στην διάθεση του και πάλι τον Λάρι Σόντερς που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά μέσα στο καλάθι και ειδικά στην άμυνα και στα ριμπάουντ και τις τρύπες που καλύπτει και με τον παίκτη να έχει μείνει εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια οι Μπακς είναι η αλήθεια ότι είχαν προβλήματα μέσα στην ρακέτα κι φάνηκε αυτό και στις δύο τελευταίες ήττες με την ομάδα του να χάνει σε αυτά την μάχη των ριμπάουντ με 96-79 και την μάχη των σκορ μέσα από το ζωγραφιστό με 108-73, με τον παίκτη να είναι αμφίβολος και από το σημερινό παιχνίδι.

Ο Τζένινγκς που είναι μαζί με τον Έλις ένας από τους δύο παίκτες βαρόμετρο της ομάδας στην περιφέρεια είχε 26 π. στο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ το Σάββατο που η ομάδα του έχασε με 105-100. Αλλά για να πετύχει τους πόντους αυτούς χρειάστηκε να σουτάρει 27 φορές και έτσι δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος ούτε αυτός ούτε και η ομάδα του. Η ήττα από το Μιλγουόκι ήταν στο πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια όπου έχει αυτό τον καιρό και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένο και στο σημερινό η νίκη είναι μονόδρομος στην προσπάθεια που κάνει να είναι στα πλέι οφ και η αλήθεια είναι ότι με τον Μπόιλαν στον πάγκο η ομάδα έχει κάνει καλά παιχνίδια και πρώτα από όλα είναι και πιο παραγωγικό και εκεί είναι το κλειδί για τις νίκες του.

Στο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ η ήττα ήταν δίκαια από την στιγμή που έχασε τόσο στην μάχη των ριμπάουντ τόσο στην μάχη των ποσοστών και τόσο μέσα από το καλάθι. Πολύ καλά παιχνίδια από τον Ντάλεμπερτ τελευταία, αλλά από την άλλη μεριά και ο Ιλιασόβα που πλέον έχει μπει στο παιχνίδι της ομάδας είναι και αυτός που έχει κάνει την διαφορά αν και υπάρχει προβληματισμός ότι ο Έλις δεν δείχνει και στα καλά του και δεν έχει διάρκεια στα παιχνίδια του.

Η Ουάσιγκτον με την επιστροφή του Γουόλ αλλά και τον Αρίζα και Μπούκερ είναι και βελτιωμένη παικτικά αλλά και πιο αποτελεσματική και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και η μοναδική ομάδα στην λίγκα που έχει κερδίσει όλες τις ομάδες της ελίτ μέχρι στιγμής. Στο σημερινό παιχνίδι πάει να κάνει την 4η της συνεχόμενη νίκη και έρχεται από 3 νίκες όλες σε εντός έδρας παιχνίδια και όλες με αντίπαλους της κορυφής. Στα τελευταία της παιχνίδια έχει κερδίσει Κλίπερς, Νέα Υόρκη και Μπρούκλιν και όλα αυτά σε παιχνίδια όπου έδωσε μέσα σε διάστημα 5 ημερών. Και όλες οι νίκες ήρθαν σχετικά εύκολα και με διαφορά μ.ο 11 π.

Πλέον έχει κερδίσει τα 10 από τα τελευταία της 17 παιχνίδια από εκεί που είχε ξεκινήσει με 4-28 ρεκόρ στην σεζόν και στο παιχνίδι με τους Νετς έπαιξε και τρομερή άμυνα και τους κράτησε στους 31 π. στο πρώτο ημίχρονο και πήρε την νίκη με 89-74 την Παρασκευή. Πολύ ανεβασμένος και ο Νενέ τελευταία που έχει και πιο ελεύθερους χώρους με τον Βραζιλιάνο να έχει 20 π. και 11 ρ. Με τον Γουόλ στην διάθεση της έχει 9-7 ρεκόρ και στο παιχνίδι με το Μπρούκλιν το μεγάλο αστέρι της ομάδας έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και είχε 15 π., 9 ασίστ και 4 κλ.

Αυτή την στιγμή έχει 11 νίκες λιγότερες από το Μιλγουόκι, που είναι στην τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Εκτός έδρας πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ και έχει 3-21 μέχρι στιγμής.
     
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο το Μιλγουόκι, η Ουάσιγκτον κάνει ζημιές πλέον, αλλά εκτός παραμένει πολύ κακή και το Μιλγουόκι δεν έχει περιθώρια να χάνει σε τέτοια ματς αν θέλει πλέι οφ.

817    ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
Το Σικάγο αυτό τον καιρό πέρα από όλα τα άλλα έχει να δώσει και 8 από τα 9 παιχνίδια του μέχρι την διακοπή εκτός έδρας, αλλά αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής για το Σικάγο που είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες εκτός έδρας φέτος. Αυτό το σημερινό είναι και το μοναδικό παιχνίδι σε αυτό το διάστημα μέσα στο United Center και είναι το πρώτο του εντός έδρας μετά από 6 συνεχόμενα μακριά από το σπίτι του όπου τελείωσε με 3-3 ρεκόρ και στην διαφορά στα παιχνίδια όπου έχει κερδίσει την έχει κάνει η άμυνα του που είναι και φέτος μία από τις πιο πειστικές στην λίγκα, αλλά αυτή ήταν η βασική αιτία και για τις δύο τελευταίες ήττες που έκανε τόσο από το Ντένβερ, όπου δέχθηκε μάλιστα 128 π. που είναι και η χειρότερη επίδοση του Σικάγο όχι μόνο για φέτος από τότε που ο Θιμποντό είναι στον πάγκο της ομάδας και έχασε και από την Ιντιάνα που επίσης είχε πρόβλημα στην άμυνα.

Στο παιχνίδι με την Γιούτα την Παρασκευή στην νίκη με 93-89 η άμυνα ήταν αυτή που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι. Όπως και το Σαν Αντόνιο τον τελευταίο καιρό έχει προβλήματα με τραυματισμούς και με απουσίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει το ίδιο βάθος με τους Σπερς. Έχει εκτός από τα 3  από τα 5 τελευταία του παιχνίδια τον Νοά που κάνει πολύ καλή σεζόν φέτος, ενώ και ο Χάιανριχ έχει χάσει και τα 6 τελευταία παιχνίδια με πρόβλημα στον αγκώνα του ενώ και ο άλλος βασικός του ψηλός ο Μπούζερ έχει χάσει τα τρία πρώτα παιχνίδια από τα συνεχόμενα που έχει εκτός έδρας αυτό τον καιρό η ομάδα του αλλά στο παιχνίδι με την Γιούτα επέτρεψε και έκανε και πολύ καλή εμφάνιση και είχε 19 π. και έδειξε να βρίσκει και πάλι ρυθμό αφού δεν έχει καταφέρει να σκοράρει 20 π. σε κανένα από τα τελευταία του 10 παιχνίδια και από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό ακούγεται και πολύ έντονα ότι θα γίνει ανταλλαγή με τον Μπαρνιάνι του Τορόντο. Στα καλά νέα ότι έχει κερδίσει στα 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια με αντίπαλο το Σαν Αντόνιο.

Μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας για το Σαν Αντόνιο που το σημερινό είναι το 4ο από τα 9 παιχνίδια που έχει εκτός έδρας σερί λόγω του rodeo road trip. Μπορεί να είδε το σερί των 11 νικών του να τερματίζεται αλλά δεν άργησε να επιστρέψει στις νίκες και πέρασε εύκολα από το Μπρούκλιν χθες με 111-86 σε ένα παιχνίδι όπου και πάλι έπαιξε με δύο παίκτες κλειδιά να είναι εκτός όπως είναι ο Ντάνκαν και το Τζινόμπιλι και έδειξε για ένα ακόμα ματς ότι είναι μία ομάδα που και φέτος είναι από τις πιο παραγωγικές και πιο έμπειρες στην λίγκα και συν της άλλης είναι μία ομάδα που έχει μεγάλο βάθος και λύσεις στον πάγκο της και ότι μπορεί να παίξει και πολύ καλή άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τους Νετς δέχθηκε μόνο 29 π. από εκεί που δεν είχε ξεκινήσει καλά και είχε δεχθεί 35 π. στην πρώτη περίοδο. Και με την νίκη που έκανε χθες έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε 40 νίκες για φέτος. Ο Ντάνκαν έχει χάσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια και τα 8 από τα τελευταία του 10 και ο Τζινόμπιλι έχει χάσει 4 συνεχόμενα αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει τους Σπερς από το να κερδίζουν. Ο Πάρκερ είναι αυτός που συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά και την διαφορά στα περισσότερα παιχνίδια και είχε 29 π. και 11 ασίστ στο χθεσινό παιχνίδι με το Μπρούκλιν και έχει 30,3 π. μ.ο και 9 ασίστ στα τρία τελευταία του ματς.  Είναι και η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες μέχρι στιγμής και έχει 18-10 ρεκόρ εκτός έδρας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ περίεργο ματς τόσο στο νικητή όσο και στο άντερ όβερ και μένουμε μακριά.

818    ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
Το Ντάλας έχει δώσει όρκο ότι δεν θα ξυριστεί κανένας παίκτης μέχρι να καταφέρει η ομάδα για να φτάσει το ρεκόρ της στο 50% και είναι και ο βασικός στόχος μέχρι την διακοπή για το All Star Game. Και η ομάδα είναι πλήρης αυτό τον καιρό και με τον Νοβίτσκι να είναι υγιής βλέπει ότι έχει την ευκαιρία να το καταφέρει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ντάλας είναι μία ομάδα που κάνει σκορ, είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που μπορεί να κάνουν την διαφορά αλλά δεν παίζουν άμυνα αλλά από την άλλη μεριά η αλήθεια είναι επίσης ότι αν δεν είχε τον Νοβίτσικι εκτός θα ήταν μέσα στις θέσεις για τα πλέι οφ.

Είχε χάσει και δύο παιχνίδια και πάλι αλλά από την άλλη μεριά το σημερινό είναι το 4ο συνεχόμενο του παιχνίδι που θα είναι και πάλι παρόν στο βασικό σχήμα και αυτό τον καιρό οι Μαβς έχουν και 5 συνεχόμενα ματς εντός και έχουν 3-0 ρεκόρ στα πρώτα τρία. Ο Σον Μάριον που είναι αυτός από την ομάδα που είχε πάρει τον τίτλο πριν από δύο χρόνια κι ένας από τους παίκτες που μπορεί να κάνουν την διαφορά έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 26 π. που είναι και το ρεκόρ του για φέτος και η ομάδα δεν είχε πρόβλημα στο να πάρει την νίκη με 116-91.

Ο Νοβίτσκι πάντως δεν είναι και στα καλύτερα του τελευταία και έχει μόλις 13/42 σουτ στα τρία τελευταία του παιχνίδια, αλλά παρόλα αυτά έχει 14,7 π. μ.ο και είναι μετά τον Μέιο ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ της ομάδας σε μ.ο αυτή τη στιγμή στο Ντάλας.

Αυτό τον καιρό στην Ατλάντα υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από τον Τζος Σμιθ και ότι αυτές είναι οι τελευταίες του μέρες στην Ατλάντα σαν παίκτης και πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν. Ο παίκτης ο οποίος θα είναι free agent σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ομάδα του ψάχνει τις πιθανές λύσεις για να γίνει ανταλλαγή. Πάντως από την μεριά του ο ίδιος το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι τα παιχνίδια της ομάδας του και θέλει να την βοηθήσει όσο είναι σε αυτή να είναι μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ και με καλή κατάταξη μάλιστα.

Αλλά αυτό τον καιρό οι Χοκς δεν είναι και στα καλύτερα τους και πλέον έχουν χάσει στα 3 από τα 4 τελευταία τους παιχνίδια και θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να βρει και διάρκεια και το σημερινό παιχνίδι είναι η αλήθεια, που είναι το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας που έχει, το έργο του δεν είναι εύκολο.

Ο Σμιθ είναι ένας από τους παίκτες που έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και στα 5 τελευταία του ματς έχει 18 π. και 10,2 ρ. μ.ο. Ο Ζάζα Πασούλια επέστρεψε και πάλι στην δράση μετά από 4 παιχνίδια όπου είχε μείνει εκτός με πρόβλημα στον αχίλλειο του και είχε και 6 π. σε 18΄που αγωνίστηκε την Παρασκευή με αντίπαλο την Νέα Ορλεάνη.  Η Ατλάντα εκτός έδρας έχει αδυναμίες είναι η αλήθεια και μεγαλύτερα προβλήματα τελευταία και μόλις 1-8 ρεκόρ στα τελευταία της 9 παιχνίδια και δεν παίζει και την άμυνα που θέλει να παίζει και μόνο με την επίθεση δεν μπορεί να κερδίζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο το Ντάλας, μπορεί να το κερδίσει και σχετικά εύκολα το ματς.