ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤΣ
Το Σικάγο θέλει να κάνει νίκη στο σημερινό παιχνίδι αν θέλει να έχει ρεαλιστικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση με αντίπαλο το Μαϊάμι. Μπορεί να έσπασε την έδρα στο ένα από τα δύο παιχνίδια μέσα στο Μαϊάμι αλλά από την άλλη μεριά δεν άντεξε και με το καλημέρα στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του και στο United Center την Παρασκευή έχασε εύκολα και έτσι πλέον οι Χιτ είναι και πάλι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι και προηγούνται με 2-1.

Το Μαϊάμι θέλει να πάρει την νίκη και στο σημερινό παιχνίδι όπου θα είναι και η 3η στην σειρά και αν τα καταφέρει τότε θα είναι πολύ δύσκολο να μην καθαρίσει την σειρά στο επόμενο παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Χιτ είναι και το μεγάλο φαβορί για να πάρουν τον τίτλο για φέτος. Από την άλλη μεριά το Σικάγο δεν είναι μόνο ότι έχει την σημαντική απουσία του Ντέρικ Ρόουζ από πέρσι και όλη την σεζόν φέτος. Δεν φτάνει ότι είναι μία ομάδα που δεν έχει τόσο ταλέντο και τόσο βάθος όσο το Μαϊάμι έχει και τις απουσίες δύο βασικών παικτών όπως είναι ο Ντενγκ και ο Χάιανριχ που έχουν χάσει τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας και δεν έχουν παίξει σε αυτή την σειρά και συν της άλλης θα είναι εκτός και από το σημερινό παιχνίδι.

Στο παιχνίδι της Παρασκευής είχαμε και ένταση με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να έχει επεισόδιο με τον Ναζρ Μοχάμεντ στο παιχνίδι με τον Τζέιμς να δέχεται τεχνική ποινή και ο Μοχάμεντ να αποβάλλεται από το ματς με τον προπονητή του Σικάγο τον Θιμποντό να ασκεί κριτική μετά από το ματς για τον Τζέιμς και για τους διαιτητές με αποτέλεσμα τον προπονητή του Σικάγο να δέχεται πρόστιμο 35,000 δολαρίων.

Στο τρίτο ματς ο Κρις Μπος, που ήταν ο παίκτης από τους Big Three που δεν είχε κάνει καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής και σε αυτή την σειρά αλλά και στα πλέι οφ συνολικά μέχρι στιγμής, ήταν ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του και είχε 20 π. και 19 ρ. Και στα δύο πρώτα παιχνίδια είχε μόνο 22 π. και 11 ρ. συνολικά. Αυτός που έχει κάνει πολύ καλά ματς μέχρι στιγμής στην σειρά δεν είναι άλλος από τον Νόρις Κόουλ με τον παίκτη να έχει 16/20 σουτ και συν της άλλης να έχει πετύχει και 8 τρίποντα που έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής, ενώ έχει 14,3 π. μ.ο μέχρι στιγμής. Το Μαϊάμι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα που κάνει σκορ και μπορεί να είναι πολύ παραγωγικό αλλά από την άλλη έχει δείξει από πέρσι όπου είχε πάρει τον τίτλο ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να παίξει και πολύ καλή άμυνα. Αλλά συν της άλλης είναι μία ομάδα που έχει πρόβλημα στο ριμπάουντ και είναι μία από τις χειρότερες στην λίγκα.

Το Σικάγο είπαμε ότι πλέον έχει μικρότερο βάθος από το Μαϊάμι και με τις απουσίες που έχει του Ντενγκ και του Χάινριχ έχει μεγάλο κενό και στην περιφέρεια και στο σκοράρισμα αλλά και στην άμυνα. Στο 3ο παιχνίδι ηττήθηκε με 36-8 επιμέρους σκορ σε ότι είχε να κάνει με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και συν της άλλης είναι η ομάδα που θα έχει και μεγαλύτερη κόπωση από την στιγμή που οι βασικοί του έπαιξαν από 42΄και πάνω και είναι λογικό να μην έχουν φρεσκάδα. Ο Μπάτλερ έπαιξε για 48’ σε αυτό το ματς και ήταν η δεύτερη φορά που δεν βγήκε καθόλου από το παιχνίδι και η 4η στα τελευταία 5 παιχνίδια.

Αυτό που κρατάμε μέχρι στιγμής στην σειρά είναι ότι το Μαϊάμι έχει σκοράρει 109,5 π. μ.ο στα δύο παιχνίδια όπου έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ενώ είχε πετύχει μόνο 86 π. στο παιχνίδι όπου είχε χάσει στο πρώτο της σειράς. Ο Τζέιμς έκανε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι την Κυριακή σε ένα ματς όπου είχε 25 π. και έχει 22,7 π. και 7,7 ασίστ μ.ο μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα το Σικάγο θα παίξει ακόμα περισσότερο λογικά μέσα από το καλάθι με τους Μπούζερ και Νοά αλλά με τον Γάλλο να παίζει και αυτός με πρόβλημα τραυματισμού  στο πόδι του αν και ο παίκτης έχει κάνει δύο νταμπλ νταμπλ και 5 στα 7 τελευταία ματς της ομάδας του.

Πολύ δύσκολο παιχνίδι, με το Μαϊάμι να είναι το φαβορί αλλά από την άλλη το Σικάγο παίζει από τα τελευταία του χαρτιά και δεν θα παρατήσει το ματς. Ένα μικρό προβάδισμα στο όβερ αλλά και εδώ πολύ πονηρό το ματς είναι η αλήθεια.

ΜΕΜΦΙΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ
Το Μέμφις όχι μόνο έχει το προβάδισμα με 2-1 στην σειρά όχι μόνο θα μπορούσε πολύ εύκολα και να προηγείται με 3-0 σε αυτή την σειρά αλλά από την άλλη το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση με την εικόνα και με τα προβλήματα που έχει πλέον η Οκλαχόμα και δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη όπως είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια. Το σημερινό είναι το 4ο παιχνίδι της σειράς και το Μέμφις είχε προηγηθεί με 2-1 έναντι της Οκλαχόμα και το 2011 και πάλι στα πλέι οφ αλλά από την άλλη μεριά έχασε σε εκείνη την σειρά με ένα δραματικό παιχνίδι όπου είχε κριθεί μετά από 3πλή παράταση.

Από εκείνο το παιχνίδι και από εκείνη την σειρά ο Ντουράντ ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι το Μέμφις και ειδικά φέτος για την ομάδα του που έχει μία τεράστια απουσία και συν της άλλης δεν έχει από πέρσι τον Σεπτέμβρη και μετά τον Χάρντεν στην διάθεση του. Αλλά από την άλλη μεριά ο Ντουράντ ξέρει πολύ καλά ότι ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος και μάλλον ξέρει την συνταγή για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Η Οκλαχόμα είναι μία ομάδα που κάνει σκορ και μία από τις πιο παραγωγικές στην λίγκα και φέτος αλλά από την άλλη σούταρε με 36,4% στο 3ο παιχνίδι και με τέτοια ποσοστά δεν μπορεί να κοντράρεις το Μέμφις από την στιγμή που το παιχνίδι έρχεται στα μέτρα των Γκριζλς. Με τον Ουέστμπρουκ να είναι εκτός και με τον Τζάκσον και τον Φίσερ να μοιράζονται την θέση του οι Θάντερς δεν έχουν ούτε τους πόντους ούτε την ίδια ενέργεια μέσα στο παρκέ που είχαν αλλά πλέον δεν έχουν και το ίδιο βάθος στον πάγκο τους και αυτό είναι ένα ακόμα μείον. Συν της άλλης έχει μείνει μόνος τους ο Ντουράντ να παλεύει και να τα βάλει με όλη την άμυνα του Μέμφις και ακόμα και για αυτόν δεν μπορεί να είναι εφικτό αυτό. Ο Ιμπάκα δεν έχει κάνει καθόλου καλά παιχνίδια και δεν έχει βοηθήσει μέσα από το καλάθι όπου τον έχει ανάγκη η ομάδα του όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση και με μόλις 12/39 σουτ ενώ και ο Πέρκινς δεν είναι και πολύ καλύτερος και δεν έχει καταφέρει τουλάχιστον να περιορίσει στην άμυνα την φροντ λάιν του Μέμφις. Από εκεί και πέρα ο Σεφολόσα ξέρουμε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα αλλά από την άλλη πλέον τον έχει ανάγκη η ομάδα του για να κάνει και σκορ αλλά δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιο ρόλο και έχει μόλις 4,3 π. μ.ο μέχρι στιγμής στην σειρά. Ο Κέβιν Μάρτιν που αποκτήθηκε από το Χιούστον σαν αντάλλαγμα από για τον Χάρντεν δεν έχει βοηθήσει και αυτός από την στιγμή που είχε κάνει ένα πολύ καλό πρώτο ματς και είχε σκοράρει 25 π. αλλά από εκεί και πέρα έχει μόλις 19 π. και με 8/28 σουτ στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Το Μέμφις είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει την μία από τις δύο καλύτερες άμυνες στην λίγκα φέτος στην κανονική περίοδο και αυτή είναι και το μεγάλο όπλο της ομάδας. Και συν της άλλης έχει καταφέρει να φέρει όλα τα παιχνίδια στα μέτρα του και δείχνει να έχει μάθει πλέον από αυτό που είχε πάθει πριν από δύο χρόνια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνο το στραπάτσο είναι ίσως και ο λόγος που η ομάδα είχε θέσει την φετινή σεζόν σαν τέλος εποχής και αποφάσισε να κάνει κινήσεις και να μικρύνει το μπάτζετ. Είναι επίσης μία ομάδα που έχει μία από τις καλύτερες φροντ λάιν σε όλη την λίγκα με το δίδυμο Ράντολφ και Γκασόλ να κάνει τρομερά πράγματα τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση και συν της άλλης να έχει και διάρκεια στο παιχνίδι τους. Και έχει πάρει και καλά παιχνίδια και από παίκτες όπως είναι ο Τόνι Άλεν που αποκτήθηκε φέτος το Φεβρουάριου σαν αντάλλαγμα για τον Γκέι με τον παίκτη να τον ξέρουμε σαν ένα πολύ καλό αμυντικό αλλά από την άλλη μεριά έχει 13 π. και 3,5 κλ. μ.ο μέχρι στιγμής στα δύο παιχνίδια όπου έχει κερδίσει μέχρι στιγμής η ομάδα του. Μπορεί να μην είναι ένας πολύ καλός σουτάρει αλλά από την άλλη μεριά είναι ένα παίκτης που ξέρει να στέκεται καλά μέσα στο παρκέ και με τα κλεψίματα του να βρίσκει εύκολα καλάθια και μαζί με τον Μάικ Κόνλεί κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι από την περιφέρεια. Ο Κόνλεϊ είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά πλέον στην περιφέρεια και μπορεί στο 3ο ματς να μην έκανε καλό ματς παραγωγικά και να είχε μόλις 14 π. αλλά και πάλι έλαχε σημαντική συμβολή και στα άλλα δυο παιχνίδια και ειδικά στο δεύτερο ματς όπου η ομάδα του έσπασε την έδρα και ο ίδιος άγγιξε το τριπλ νταμπλ με τους 26 π., 10 ρ. και 9 ασίστ που είχε. Και ο Ράντολφ επίσης δεν έκανε πολύ καλό ματς και είχε 8 π. αλλά από την άλλη μεριά είχε 9,3 ρ. στην σειρά ενώ ο Γκασόλ από την άλλη μεριά κάνει εξαιρετικά ματς και έχει 21,3 π. και 8 ρ. μ.ο.

Η Οκλαχόμα δεν μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της και έχει μόλις 89 π. μ.ο στην σειρά, από εκεί που είχε 105,7 π. μ.ο στην κανονική διάρκεια και ήταν μαζί με το Χιούστον οι πιο παραγωγικές ομάδες. Ο Ντουράντ πάει μόνος του να κρατήσει όρθια την ομάδα του στην επίθεση αλλά από την άλλη μεριά οι 32 π. και 12,3 ρ. που έχει μ.ο μέχρι στιγμής στην σειρά δεν είναι αρκετοί. Το Μέμφις έχει πάρει πολύ καλά παιχνίδια και από παίκτες από τον πάγκο που δεν περίμενε το ίδιο κιόλας από την στιγμή που είδε τον παίκτη Κουίνσι Ποντέξτερ να έχει 55,6 % στα σουτ και έχει ευστοχήσει και σε 5 τρ. μέχρι στιγμής για μία ομάδα που αρκετά δύσκολα σουτάρει πάνω από 15 τρ. στα παιχνίδια της.

Το Μέμφις έχει ένα μικρό προβάδισμα για να πάρει την νίκη και να κάνει τον άσο και σήμερα. Οριακό πάντως σημείο όπως και στο άντερ όβερ.