825    ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ

Η Ουάσιγκτον είναι η χειρότερη ομάδα στην λίγκα και με την χειρότερη επίθεση αλλά και από τις πιο άτυχες ομάδες επίσης. Πλέον όμως ελπίζει ότι θα έχει καλύτερες μέρες, από την στιγμή που μετά από χαμένα τα πρώτα 33 παιχνίδια για την σεζόν έχει επιστρέψει το μεγάλο της αστέρι ο Τζον Γουόλ και είχε και άλλες επιστροφές, αφού τόσο ο Αρίζα όσο και ο Μπούκερ έχουν επιστρέψει. Ο Γουόλ έκανε το ντεμπούτο του το Σάββατο στο παιχνίδι με την Ατλάντα ‘όπου η ομάδα του πήρε την νίκη με 93-83 και ο ίδιος είχε 14 π. και 4 ασίστ.

Στο σημερινό παιχνίδι πάει να κάνει την 3η συνεχόμενη της νίκη, για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν και αυτό είναι και το τρίτο παιχνίδι με αντίπαλο το Ορλάντο για φέτος, με το οποίο έχει 1-1 ρεκόρ σε αυτά τα παιχνίδια και η γηπεδούχος ομάδα έχει κερδίσει και στα δύο παιχνίδια. Με τις επιστροφές, παίκτες όπως ο ρούκι Μπράντλεϊ Μπιλ που είχε σηκώσει μεγάλο βάρος για φέτος από το ξεκίνημα θα είναι πιο ελεύθερος και μπορεί να δείξει ακόμα πιο καλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι και παίκτες σαν τον Κρόφορντ επίσης που έρχονται από τον πάγκο θα δώσουν λύσεις και μεγαλύτερο βάθος. Γενικά περιμένουμε την Ουάσιγκτον να είναι και πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική. Ο Μπούκερ ο οποίος είναι έτοιμος, γύρισε τον αστράγαλο του στο παιχνίδι με την Ατλάντα και είναι αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι. Στο παιχνίδι του Σαββάτου δεν αγωνίστηκε και ο Κρόφορντ που είναι αμφίβολος και για το σημερινό παιχνίδι.

Το Ορλάντο δίνει το 4ο και το τελευταίο του παιχνίδι εκτός έδρας από τα σερί που είχε αυτό τον καιρό, αλλά έρχεται από την νίκη έκπληξη μέσα στο Λ.Α επί των Κλίπερς το Σάββατο με 104-101 με τον Αφλάλο να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να έχει 30 π. και να βοηθάει την ομάδα του με την νίκη αυτή να βάζει τέλος και στο σερί των 10 ηττών που μετρούσε μέχρι εκείνο το παιχνίδι.

Στο τελευταίο παιχνίδι όπου είχε αντιμετωπίσει την Ουάσιγκτον, στις 28 Δεκεμβρίου εκτός έδρας όπου είχε γνωρίσει την ήττα με 105-97, ο Αφλάλο είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και πάλι και είχε 26 π. Στα τελευταία του παιχνίδια του είχε λείψει πολύ ο πρώτος του σκόρερ και ριμπάουντερ, ο Ντέιβις, αλλά στο παιχνίδι με τους Κλίπερς το Σάββατο το Ορλάντο για πρώτη φορά φέτος είχε και τους 15 του παίκτες στην διάθεση του και προπονήθηκαν κανονικά. Δεν αγωνίστηκε και είναι αμφίβολος και για το σημερινό παιχνίδι, ενώ από την άλλη μεριά ο Αλ Χάριγκτον επίσης έχει πρόβλημα με το γόνατο του που υποβλήθηκε πριν από καιρό σε αρθροσκόπηση και έτσι είναι μάλλον εκτός από το σημερινό παιχνίδι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ορλάντο είναι σε μία μεταβατική περίοδο, δεν είναι ομάδα με τρομερό ταλέντο και βάθος, αλλά και φέτος σουτάρει αρκετά από το τρίποντο και από την περιφέρεια και από τα ποσοστά του ευστοχίας εξαρτάται και η ανταγωνιστικότητα του. Αρκετά από τα 10 συνεχόμενα παιχνίδια όπου είχε χάσει είχαν κριθεί στους 3 π. και κάτω.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν δεν παίξει ο Ντέιβις, για το Ορλάντο ο άσος είναι από τα καλά σημεία που μπορούμε να κρατήσουμε την σημερινή ήμερα. Όπως και να έχει τον κρατάμε. Η Ουάσιγκτον έχει κερδίσει Οκλαχόμα και Μαϊάμι και με τις επιστροφές θα είναι πιο ανταγωνιστική.

830    ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ

Η Βοστόνη είναι μία ομάδα με μεγάλο όνομα και μπορεί στα πρώτα 36 παιχνίδια της σεζόν να είχε μεγάλα προβλήματα στο παιχνίδι της και ειδικά στην άμυνα, αλλά τελευταία και με το νέο έτος και με την επιστροφή του Μπράντλεϊ έχει βρει και πάλι την αξιοπιστία της αμυντικά, που είναι και το μεγάλο της όπλο εδώ και χρόνια. Επιθετικά δεν είναι και από τις πλέον παραγωγικές ομάδες, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει και πρόβλημα και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα που έχει ένα γερασμένο ρόστερ, ειδικά σε βασικούς παίκτες και φέτος και είναι και σε μία μεταβατική περίοδο.

Πάντως έχει βρει ρυθμό και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 συνεχόμενες νίκες, μπορεί να είναι μία από τις χειρότερες ομάδες και φέτος στο ριμπάουντ, αλλά δείχνει να έχει μομέντουμ. Αυτό τον καιρό είχε και πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα και έχει παίξει μόνο δύο φορές τις τελευταίες 6 μέρες και έτσι είναι και πιο φρέσκια. Η Βοστόνη είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να κάνει νωθρά ξεκινήματα στις σεζόν της αλλά από την άλλη μεριά δείχνει ότι την κατάλληλη στιγμή παίρνει μπροστά και είναι στα πλέι οφ και παίρνει και την πρωτιά στην ντιβίζιον της.

Στα τελευταία της παιχνίδια έχει κερδίσει και μάλιστα πολύ δυνατές ομάδες όπως είναι η Ατλάντα, η Νέα Υόρκη και το Χιούστον. Το κλειδί είπαμε ότι είναι η άμυνα και η Βοστόνη δεν έχει αφήσει κανένα από τους τελευταίους 5 αντιπάλους της να σκοράρουν 100 π,. και για αυτό έχει κερδίσει σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο τα έχει κερδίσει αλλά και με 10,6 π. μ.ο διαφορά. Με την Σάρλοτ στα τελευταία 10 μεταξύ τους παιχνίδια δέχεται 82,3 π. μ.ο.

Η Σάρλοτ είναι μία νεανική ομάδα και βλέπει και πάλι από νωρίς ότι έχει μία χαμένη σεζόν και είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και με την επιστροφή του Χέντερσον δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει και πολύ την εικόνα της, αν και το μεγάλο της πρόβλημα δεν είναι τόσο στην επίθεση και στο σκοράρισμα αλλά στην άμυνα που είναι μία από τις χειρότερες στην λίγκα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε ένα διάστημα όπου είχε κοντά στους 110 π. μ.ο παθητικό.

Από εδώ και πέρα και από την στιγμή που δείχνει ότι θα είναι και πάλι μία ομάδα της λοταρίας, θα δίνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες. Είναι η ομάδα με την χειρότερη άμυνα στην λίγκα και το σημερινό είναι το 3ο και τελευταίο από τα σερί εκτός έδρας παιχνίδια όπου είχε αυτό τον καιρό και έχει γνωρίσει την ήττα και στα δύο προηγούμενα και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες ήττες. Την Παρασκευή γνώρισε την ήττα με 99-78 από το Τορόντο και δέχθηκε 11 τρ. και το επόμενο βράδυ έχασε με 8 π. διαφορά και από την Ιντιάνα.

Στο παιχνίδι με την Ιντιάνα πάντως πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο αλλά από την άλλη μεριά στην 3η περίοδο δεν άντεξε και είχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και με ένα επιμέρους σκορ 13-2 βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Το μόνο θετικό για την φετινή ομάδα είναι ότι ο Μπεν Γκόρντον κάνει την καλύτερη του σεζόν φέτος από τότε που ήταν στο Σικάγο το 2008 και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε επιλεγεί στο νούμερο 3 των ντραφτ, είναι και ο πλέον επικίνδυνος παίκτης από την περιφέρεια και από το τρίποντο για την Σάρλοτ αλλά και από τις βολές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το χάντικαπ για τον άσο μας φοβίζει, για το άντερ όμως, έχουμε αντίθεση άποψη και έτσι το κρατάμε, μπορεί να κρατήσει πολύ χαμηλά την Σάρλοτ η Βοστόνη που πλέον παίζει την γνωστή της άμυνα.

832    ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

Το Μέμφις έρχεται από την ήττα από το Ντάλας το Σάββατο εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι όπου είχαμε την μεγάλη έκπληξη από την άποψη ότι οι Γκριζλς δέχτηκαν πάνω από 100 π. Αυτό έχει συμβεί μόλις 2 ακόμα φορές μέσα στην σεζόν και για αυτό αποτελεί και είδηση, αλλά από την άλλη μεριά έχει δικαιολογία από την στιγμή που έδειξε ότι είναι κουρασμένο και χωρίς δυνάμεις όσο περνούσε ο χρόνος αφού το παιχνίδι αυτό ήταν μπακ του μπακ και είχε καταβάλλει μεγάλη ενέργεια προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει στην παράταση το προηγούμενο βράδυ το Σαν Αντόνιο.

Γνώρισε την ήττα με 104-83 από το Ντάλας και είχε μεγάλο πρόβλημα και στην άμυνα του αλλά ακόμα μεγαλύτερο και στην επίθεση και από την στιγμή που έπαιζε κόντρα σε μία ομάδα που δεν είναι και από τις πλέον πειστικές αμυντικά. Η μία από τις 3 ομάδες από τις οποίες έχει δεχθεί 100 π. φέτος είναι οι Κλίπερς. Με την ήττα που έκανε από το Ντάλας είδε και το σερί των 4 νικών του να τερματίζεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις δύο ομάδες που δέχονται κάτω από 90 π. μ.ο στα παιχνίδια τους μέχρι στιγμής στην σεζόν, με 89,7 π. μ.ο και είναι από τις καλύτερες περιφερειακές άμυνες στην λίγκα. Αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο.

Στο παιχνίδι με το Ντάλας επέλεξε να κάνει και συντήρηση και στην 4η περίοδο ειδικά η κίνηση του προκάλεσε έκπληξη να αφήσει εκτός και τους 5 βασικούς του παίκτες, μία κίνηση που θύμισε Σαν Αντόνιο. Ο Ρούντι Γκέι ήταν ο μοναδικός παίκτης ο οποίος πέτυχε 12 π. στο παιχνίδι από τους βασικούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελευταία ακούγεται έντονα ότι θα δοθεί σαν ανταλλαγή. Η δύναμη πυρός της ομάδας είναι στην φροντ λάιν της δεν πρέπει να ξεχνάμε με το δίδυμο Γκασόλ και Ράντολφ, αλλά από εκεί και πέρα έχει ένα θέμα με την περιφέρεια της και ειδικά στο σουτ από το τρίποντο. Ακόμα και ο Κόνλεϊ που είναι ένας παίκτης που παίρνει σουτ από το τρίποντο, τελευταία δείχνει ότι δεν είναι στα καλά του και έχει μόλις 29,4% στα 6 τελευταία του παιχνίδια.  

Οι Κλίπερς που είναι μία από τις πιο πειστικές και αποτελεσματικές ομάδες μπαίνουν στο σημερινό παιχνίδι μετά από μία από τις πιο άσχημες εμφανίσεις τους για φέτος και μία από τις πιο άσχημες τους νίκες, αφού έχασαν το Σάββατο και μάλιστα εντός έδρας από το Ορλάντο. Η ήττα ήρθε με 104-101 από τους Μάτζικ και ειδικά αμυντικά είναι λογικό να είναι προβληματισμένο. Στο πρώτο παιχνίδι με το Μέμφις φέτος είχε πάρει την νίκη με 101-92 αλλά μέσα στο Staples Center. 

Με την ήττα που έκανε από το Ορλάντο είδε και το σερί των 13 νικών του εντός έδρας να τερματίζεται και το παιχνίδι χάθηκε στην 4η περίοδο όταν έχασε με επιμέρους σκορ 29-18 και στην θεωρία στο τέλος το Λ.Α είναι μία ομάδα που ρολάρει στο τέλος και αυτό γιατί έχει λύσεις από τον πάγκο φέτος που είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς στην λίγκα. Ένα από τα μεγάλα του όπλα φέτος είναι η άμυνα του που είναι μάλιστα μία από τις πιο πειστικές στην λίγκα.

Το σημερινό είναι το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχει και γενικά αυτό τον καιρό έχει δύσκολο πρόγραμμα και τα 14 από τα επόμενα του 17 ματς θα είναι μακριά από το Staples Center. Στο παιχνίδι με το Ορλάντο ήταν και πάλι πειστικός ο Κρις Πολ ο οποίος είχε 16 ασίστ και μόλις 2 λάθη στο παιχνίδι του. Με τον Γκρίφιν έχει βρει καλύτερη χημεία στον δεύτερο τους χρόνο που είναι μαζί και από εκεί και πέρα συνολικά το Λ.Α έχει μεγαλύτερη εμπειρία και βάθος φέτος και με πολύ καλή διαχείριση του υλικού του από τον Ντελ Νέγκρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ μεγάλο παιχνίδι και όλα πιθανά, ίσως μικρό προβάδισμα στη έδρας, αλλά δεν μπλέκουμε ούτε με σημείο ούτε και με άντε όβερ.

833    ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

Το Σικάγο δίνει ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι αλλά από την άλλη μεριά δεν ξέρουμε κατά πόσο αισθάνεται άνετα αυτό τον καιρό να παίζει εντός αφού έχει μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στο United Center από ότι εκτός και στο σημερινό παιχνίδι θέλει να αποφύγει την 3η του συνεχόμενη ήττα και την 5η του στα τελευταία του 7 παιχνίδια στο ματς που υποδέχεται την Ατλάντα. Το Σάββατο έχασε ακόμα και από το Φοίνιξ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κάνει και άλλες τέτοιες ήττες εντός έδρας, όπως από την Σάρλοτ για παράδειγμα που επίσης είναι από τι χειρότερες ομάδες στην λίγκα για φέτος.

Από το Φοίνιξ ηττήθηκε με 97-81. Στο ματς με το Φοίνιξ είδε και τον πιο ζεστό του παίκτη στην επίθεση στα τελευταία παιχνίδια τον Ντενγκ να μην είναι στα καλά του και έτσι είχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση με τον Ντενγκ να έχει μόλις 5/16 σουτ. Ο παίκτης από το Σουδάν δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι ούτε και στο προηγούμενο παιχνίδι όπου η ομάδα του είχε βρει την Ατλάντας μπροστά της, είχε μείνει μόνο στους 11 π. Με τον Ντέρικ Ρόουζ να είναι πάντα εκτός του Σικάγο έχει δυσκολίες στην επίθεση, αλλά από την άλλη μεριά και φέτος έχει μία από τις καλύτερες άμυνες στην λίγκα και αυτό είναι το μεγάλο του όλο.

Στα καλά του νέα ότι το τελευταίο διάστημα ο Μπούζερ όσο και ο Νοά κάνουν εξαιρετική δουλειά μέσα στο καλάθι τόσο στην άμυνα όσο και στο σκοράρισμα. Ο Μπούζερ είναι μαζί με τον Χόρφορντ της Ατλάντα από τους παίκτες που έχουν από τα περισσότερα νταμπλ νταμπλ φέτος. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο μικρός Τιγκ, ο Μαρκίς θα βρει αντίπαλο τον αδερφό του τον Τζεφ από την Ατλάντα.

Η Ατλάντα αυτό τον καιρό δείχνει να περνάει μία περίοδο κοιλιάς και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 ήττες στα τελευταία της 6 παιχνίδια. Η ομάδα αυτό τον καιρό έχει προβλήματα τόσο στην άμυνα της που είναι και το μεγάλο της όπλο, όσο και στην επίθεση όπου έχει δυσκολίες να ανοίξει τον ρυθμό και να βρει το εύκολο καλάθι. Και συν της άλλης παίζει σε ένα γήπεδο όπου τελευταία έχει προβλήματα σε αυτό και έχει γνωρίσει την ήττα και στις 4 τελευταίες της επισκέψεις μέσα στο Σικάγο.

Επίσης μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 4 συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας συνολικά. Και στο τελευταίο της παιχνίδι γνώρισε όπως και το Σικάγο ήττα που πόνεσε από την στιγμή που έχασε ακόμα και από την Ουάσιγκτον, που είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 93-83 εκτός έδρας.

Στο παιχνίδι αυτό ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Αλ Χόρφορντ με τον παίκτη να κάνει νταμπλ νταμπλ όπως είχε κάνει και στις 22 Δεκεμβρίου στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο το Σικάγο για φέτος όπου η ομάδα του είχε πάρει την νίκη με 92-75 σε εκείνο το παιχνίδι. Μαζί με τον Τζος Σμιθ είναι η δύναμη πυρός των Χοκς, αλλά ο τελευταίος στο παιχνίδι με την Ουάσιγκτον είχε μόλις 11 π. και 4/13 σουτ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Χάρις τελευταία έχει προβλήματα στο παιχνίδι του και δεν δείχνει στα καλά του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς τον άσο το παιχνίδι, αλλά μόνο κάπου σαν ζητούμενο και για τίποτα παραπάνω, δεν μπλέκουμε με το άντερ όβερ.

834    ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

Το Ντάλας μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι που είναι ένα ακόμα εντός έδρας με δύο συνεχόμενες νίκες κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος και θέλει να κάνει ακόμα μία νίκη που έχει ανάγκη από την στιγμή που θέλει να βελτιώσει το ρεκόρ του και να το φέρει όσο πιο κοντά στο 50% πριν από την διακοπή για να ελπίζει ότι θα δώσει το παρόν στα πλέι οφ.

Έρχεται από την εύκολη νίκη με το Μέμφις εντός έδρας και έγινε η 3η ομάδα κόντρα στους Γκριζλς που κατάφερε να του βάλει 100 π. αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτό το ματς βρήκε το Μέμφις κουρασμένο σε μπακ του μπακ παιχνίδι και χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα βασικό του στην 4η περίοδο. Με τον Νοβίτσκι να είναι στο βασικό σχήμα και να δείχνει ότι έχει βρει ρυθμό, με τον Γερμανό να έχει 18 π. μ.ο στα τελευταία του 6 παιχνίδια όπου ξεκινάει στην 5αδα και έχει παρασύρει και την ομάδα του και το φιλαράκι του τον Σον Μάριον και οι δύο τους έχουν σκοράρει και τους περισσότερους πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ο Μάριον είχε 19 π. στο παιχνίδι με το Σακραμέντο και 20 π. στο παιχνίδι με το Μέμφις κι από εκεί και πέρα δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ο Μέιο και τον νέο του ρόλο στην ομάδα αλλά και ο Κέιμαν. Γενικά το Ντάλας μπορεί να είναι μία ομάδα νέα σε σχέση με εκείνη που πήρε τον τίτλο αλλά έχει και εμπειρία και ταλέντο και θα κάνει την προσπάθεια του. Για αυτό που δεν φημίζεται μέχρι στιγμής και θέλει σημαντική βελτίωση είναι η άμυνα του.

Η Μινεσότα δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και εκτός έδρας και έρχεται από την βαριά ήττα από το Σαν Αντόνιο χθες και έκανε την 3η συνεχόμενη της ήττα και την 9η της στα τελευταία της 13 παιχνίδια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και φέτος μία από τις πιο άτυχες ομάδες, αφού εκεί που έλεγε ότι θα είναι πλήρης και γύρισε ο Ρούμπιο, τραυματίστηκε εκ νέου το μεγάλο της αστέρι ο Λαβ και συν της άλλης και σήμερα θα δώσει ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς να έχει τον προπονητή της Ρικ Άντελμαν στο πάγκο ο οποίος είναι κοντά στην γυναίκα του που έχει πρόβλημα υγείας και θα χάσει το 6 συνεχόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Στον πάγκο κάθεται ο Τέρι Πόρτερ ο βοηθός του. Έχει γνωρίσει την ήττα και στα τρία τελευταία της παιχνίδια και μάλιστα πολύ εύκολα και στα τρία όπου έχει χάσει με 17,3 π. μ.ο. Σε ορισμένα από τα παιχνίδια της τελευταία έχει ντύσει μόνο 9 παίκτες και είναι λογικό να έχει προβλήματα στο παιχνίδι της και στην άμυνα που είναι και το μεγάλο της όπλο αλλά και στην επίθεση και στο σκοράρισμα και στις λύσεις από τον πάγκο. Από το Σαν Αντόνιο έχασε χθες με 18 π. διαφορά με τον Λιουκ Ρίντνουρ να δείχνει να παλεύει μόνος για ένα ακόμα παιχνίδι στην επίθεση. Ο Ρούμπιο ο οποίος μόλις έχει επιστρέψει από την μακροχρόνια απουσία του είχε 0/6 με το Σαν Αντόνιο και έχει μόλις 18,2% με 6/33 σουτ από τότε που έχει επιστρέψει και ακόμα δεν είναι έτοιμος, αφού έχει προβλήματα με την μέση του.

Από εκεί και πέρα ο Πέκοβιτς κάνει εξαιρετική σεζόν και είναι παίκτης που κάνει και την διαφορά μέσα στο καλάθι. Στα δύο παιχνίδια όπου ήδη έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το Ντάλας για φέτος έχει σκοράρει 20,5 π. μ.ο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο άσος έχει το πρώτο λόγο, αλλά από την άλλη ακόμα δεν είναι για να κρατάς για βασική επιλογή σε τέτοιο χάντικαπ το Ντάλας. Μόνο σαν ζητούμενο.

835    ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

Η Γιούτα εντός έδρας είναι και πιο πειστική και πιο αποτελεσματική από ότι εκτός. Από την άλλη μεριά έχει ένα μεγάλο πρόβλημα φέτος που δεν είναι άλλο το σουτ από την περιφέρεια της και ειδικά από το τρίποντο όπου έχει μόλις 37,8% που είναι και το 3ο χειρότερο στην λίγκα. Το σημερινό είναι το πρώτο από τα 3 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια όπου έχει αυτή τη εβδομάδα από εκεί που είχε 3 συνεχόμενα εκτός το προηγούμενο διάστημα και τελείωσε με 1-2 ρεκόρ και πήρε την νίκη οριακά μέσα στο Ντιτρόιτ με 90-87 το Σάββατο. Είναι μία ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να βρίσκει το εύκολο καλάθι και κάνει πολύ παιχνίδι μέσα από την ρακέτα και με τον Τζέφερσον που είναι και το βαρύ της πυροβολικό. Πριν από το Ντιτρόιτ είχε γνωρίσει την ήττα από την Ατλάντα σε ένα παιχνίδι όπου είχε βρεθεί να είναι ακόμα και στο +15 π. αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό.

Στο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ βρέθηκε να χάνει με 15 π. αλλά αυτή την φορά έκανε την ανατροπή με τον Τζέφερσον να σκοράρει τους 10 από τους 20 π. που είχε συνολικά στην 3η περίοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παίκτης είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η Γιούτα έχει συνολικά 8 συμβόλαια που λήγουν φέτος και πρέπει να πάρει αποφάσεις για το τι θα κάνει και σε αυτό το τομέα. Ένα από τα θέμα που πρέπει να λύσει η Γιούτα αν θέλει να είναι στα πλέι οφ φέτος είναι και η άμυνα της και εδικά στην περιφέρεια.

Στα παιχνίδια με την Σάρλοτ, την Ατλάντα και το Ντιτρόιτ που έδωσε νωρίτερα είχε αφήσει τους αντιπάλους της να σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστά από τα 6,75 μ. Τελευταία φορά που είχε βρει μπροστά του το Μαϊάμι ήταν στις 22 Δεκεμβρίου όπου είχε γνωρίσει την ήττα εκτός έδρας με 105-89. Εκτός και από το σημερινό παιχνίδι ο Μο Ουίλιαμς αλλά από την άλλη μεριά είναι πιθανό σήμερα να επιστρέψει και πάλι κανονικά ο Μάρβιν.

Το Μαϊάμι με το ξεκίνημα του νέο χρόνου είχε προβλήματα στο παιχνίδι του τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα του αλλά στο επιθετικό κομμάτι τελευταία δείχνει να έχει βρει τον ρυθμό του και πάλι. Και η άνοδος του έχει να κάνει με την επιτυχία και τα ποσοστά που έχει ο Μάριο Τσάλμερς τελευταία από το τρίποντο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό έχει και δύσκολο πρόγραμμα με 6 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και μπαίνει στο σημερινό με 2-1 ρεκόρ και θέλει ακόμα μία νίκη.

Έρχεται από την επιβλητική εμφάνιση με το Σακραμέντο σε ένα παιχνίδι όπου πήρε εύκολα την νίκη με 129-99 μέσα στην έδρα των Κινγκς με τον Τσάλμερς να κάνει την διαφορά και να έχει 34 π. με 10 τρ. Στα προηγούμενα του παιχνίδι όπου το Μαϊάμι είχε γνωρίσει την ήττα από την Ιντιάνα και από το Πόρτλαντ είχε μόλις 83,3 π. μ.ο. Μετά από το σημερινό παιχνίδι έχει να βρει μπροστά του τους Ουόριορς και τους Λέικερς και θέλει να μπει με μομέντουμ σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά κάθε άλλο παρά εύκολα θα είναι το σημερινό παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι δεν έχει παίξει και δεν έχει βγάλει διάρκεια και στην άμυνα που ήταν από τα σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού του όπου πήρε τον τίτλο πέρσι και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ και είναι η 29η ομάδα στο ΝΒΑ σε ριμπάουντ. 

Πριν από το παιχνίδι με το Σακραμέντο δεν είχε καταφέρει το Μαϊάμι να σκοράρει σε κανένα από τα προηγούμενα του 4 πάνω από 100 π. και μιλάμε για τους πρωταθλητές που μπορεί να είναι και φέτος μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες. Ο Τζέιμς αυτό το μήνα δείχνει να είναι λίγο κουρασμένος αν και συνεχίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχει 23,8 π. μ.ο τον Γενάρη από εκεί που είχε 25,9 π. μ.ο στην σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την άμυνα που παίζει το Μαϊάμι, με τον Τσάλμερς να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το διπλό έχει το πρώτο λόγο, αλλά η Γιούτα προσέχουμε ότι εντός είναι πάντα πολύ πιο απειλητική και πονηρή.

836    ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ

Το Φοίνιξ μετά από 12 συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας και 5 συνολικά σερί ήττες κατάφερε να βάλει τέλος στην μιζέρια του και πήρε την νίκη μέσα στο Σικάγο και έκανε ένα πολύ καλό διπλό για να πάρει τα πάνω του κάπως ψυχολογικά, αλλά από την άλλη μεριά. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι όπου βρίσκει μπροστά του την Οκλαχόμα για φέτος από την οποία είχε γνωρίσει την ήττα με 114-96 εκτός έδρας στις 31 Δεκεμβρίου.

Σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε καταφέρει να περιορίσει τον Ντουράντ και τον Ουέστμπρουκ και εκεί έχασε το παιχνίδι με τον δεύτερο μάλιστα να επιστρέφει στο ματς αφού πρώτα του είχαν γίνει 8 ράμματα κι είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση με 24 π., 9 ασίστ και 7 ρ. Το μεγάλο πρόβλημα του Φοίνιξ όλη την σεζόν είναι πρώτα από όλα η άμυνα του όπου δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτή αλλά αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη για τους Σανς είναι ότι έχουν πρόβλημα και στο σκοράρισμα και δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν τους 100 π. σε κανένα από τα τελευταία τους 8 παιχνίδια και έχουν μεγάλο πρόβλημα στην διάρκεια τους. Το Σάββατο το Φοίνιξ κατάφερε να πάρει μόνο την 2η του νίκη στα τελευταία του 13 παιχνίδια.

Στο παιχνίδι με το Σικάγο ο Σκόλα είχε 22 π. και το κλειδί για την νίκη με 97-81 είναι ότι έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια αμυντικά για φέτος. Κράτησε τους Μπουλς μόνο στο 36,4%, ενώ μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν ο Μπίλσλεϊ ο οποίος είχε 10/14 σουτ και τελείωσε το ματς με 20 π. με τον 24χρονο παίκτη να είναι εκτός τις δύο προηγούμενες εβδομάδες και να έχει σκοράρει συνολικά μόνο 6 π. στα προηγούμενα του 8 παιχνίδια. Το Φοίνιξ είναι σε μία μεταβατική περίοδο δεν πρέπει να ξεχνάμε και ακόμα κάνει δοκιμές και δεν έχει βρει χημεία και διάρκεια στο παιχνίδι του και για αυτό είναι στην 14η θέση της Δύσης.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για την Οκλαχόμα που είναι και πάλι εκτός έδρας και έρχεται από την νίκη μέσα στο Πόρτλαντ χθες το βράδυ σε ένα παιχνίδι όπου μπορεί να μην έκανε περίπατο αλλά πέρασε από μία δύσκολη έδρα και πέτυχε την 3η συνεχόμενη της νίκη. Σε εξαιρετική κατάσταση στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Ντουράντ που έχει 75 π. συνολικά και τον περασμένο μήνα είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και με το Φοίνιξ όπου είχε 30 π. Η Οκλαχόμα είναι και φέτος μία από τις πιο νεανικές και με περισσότερο ταλέντο ομάδες και επίσης από τις πιο παραγωγικές.

Στο χθεσινό παιχνίδι με το Πόρτλαντ έπαιξε και χωρίς δύο βασικούς παίκτες της, τον Σεφολόσα που είναι ένας παίκτης που κάνει πολύ καλή δουλειά στη άμυνα και χωρίς τον Ιμπάκα ο οποίος γεμίζει την ρακέτα και κάνει και εξαιρετική σεζόν και επιθετικά. Στην θέση του Σεφολόσα αγωνίστηκε ο Ντεάντρε Λίγκινς ο οποίος αγωνίστηκε για 40 λεπτά χθες και είχε 11 π. και 9 ρ,. και στην θέση του Ιμπάκα αγωνίστηκε ο βετεράνος Νικ Κόλισον. Και οι δύο παίκτες είναι αμφίβολοι και για το σημερινό παιχνίδι. Αυτό τον καιρό η Οκλαχόμα έχει δύσκολο πρόγραμμα με 11 από τα επόμενα της 13 παιχνίδια να είναι εκτός έδρας, μέχρι στιγμής έχει πάρει την νίκη στα 3 από τα 4 παιχνίδια όπου έχει δώσει μακριά από το σπίτι της και έχει χάσει σε ένα παιχνίδι όπου δεν περίμενε κανείς, μέσα στην Ουάσιγκτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν παίξουν Σεφολόσα και Ιμπάκα δεν τίθεται θέμα ότι θα έχουμε διπλό και από την στιγμή που το χάντικαπ δεν είναι μεγάλο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Οκλαχόμα είναι και νεανική ομάδα για να βγάλει κόπωση σε μπακ του μπακ παιχνίδι ακόμα και εκτός έδρας.

839    ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

Το Σακραμέντο από το τέλος του Δεκέμβρη και μέχρι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έδειχνε να είναι στα καλά του αλλά τελευταία έχει και πάλι μεγάλα πρόβλημα και δείχνει ότι είναι μία από τις χειρότερες ομάδες και φέτος και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 4 συνεχόμενες ήττες και πλέον έχει χάσει στα τρία από αυτά με 20 π. και πάνω. Στο σημερινό παιχνίδι με το Κλίβελαντ και από την στιγμή που είναι και εντός έδρας θέλει να επιστρέψει και πάλι στις νίκες. Οι Κινγκς έχουν χάσει με 21,5 π. μ.ο στα τελευταία τους παιχνίδια και έχουν και 0-3 ρεκόρ μέχρι στιγμής στα πρώτα 3 από τα 5 συνεχόμενα εντός έδρας ματς όπου έχουν αυτό τον καιρό και όλο και περισσότερο φουντώνουν οι συζητήσεις για την οικογένεια Μάλουφ να μιλάει για να πάρει την ομάδα και να την πάει στο Σιάτλ.

Στο τελευταίο του παιχνίδι γνώρισε βαριά ήττα με 128-99 από το Μαϊάμι το Σάββατο εντός έδρας. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι που δίνει μέσα σε 12 μέρες με αντίπαλο το Κλίβελαντ που το είχε κερδίσει εκτός έδρας με 97-94 στις 2 Γενάρη. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει στο παιχνίδι με τους Χιτ είναι η εμφάνιση που έκανε ο Αζάια Τόμας, που στον δεύτερο του χρόνο στο ΝΒΑ και μετά από 989 παιχνίδια έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του όταν είχε 34 π. και 6/8 τρ. σε αυτό το ματς από εκεί που είχε 2/17 τρ. στα 5 προηγούμενα του παιχνίδια. Τους 21 π. του μάλιστα τους πέτυχε στην 3η περίοδο.

Από εκεί και πέρα με την επιστροφή του Έβανς και του Θόρτον το Σακραμέντο πλέον μπορεί να απειλεί ακόμα περισσότερο από την περιφέρεια και όχι μόνο μέσα από το καλάθι και με τον Κάζινς ο οποίος μετά από την επιστροφή από την τιμωρία του έδειξε με τις εμφανίσεις του και με τα συνεχόμενα του νταμπλ νταμπλ και το ένα τριπλ νταμπλ ότι όταν ασχολείται μόνο με το μπάσκετ μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του στο ΝΒΑ. Το Σακραμέντο είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει σκορ και ειδικά εντός έδρας, αλλά από την άλλη μεριά δεν φημίζεται για την άμυνα του. Από την άλλη μεριά έχει να κερδίσει εντός έδρας το Κλίβελαντ από το 2005 και έχει χάσει έκτοτε 6 συνεχόμενα παιχνίδια όπου έχει υποδεχθεί τους Καβς.

Το Κλίβελαντ δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας και έρχεται από την βαριά ήττα με 113-93 μέσα στο Λ.Α από τους Λέικερς που προκάλεσε έκπληξη σε ότι έχει να κάνει με το εύρος της με βάση τις απουσίες που είχε το Λ.Α στην φροντ λάιν του. Αυτό τον καιρό σε αντίθεση με το Σακραμέντο έχει 5 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και έχει 0-2 ρεκόρ μέχρι στιγμής σε αυτά τα ματς και είναι και μία από τις χειρότερες ομάδες εκτός έδρας στην λίγκα με μόλις 5-18 ρεκόρ και έχει και το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ και στο ματς με τους Λέικερς χθες βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 30 π.

Από την μοναδική ομάδα που έχει καλύτερο ρεκόρ είναι η Ουάσιγκτον και με τις επιστροφές που έχουν οι Ουίζαρντς μπορεί να τους ξεπεράσουν τους Καβς και είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χτίζει μία νέα ομάδα για το μέλλον αλλά από την άλλη μεριά περίμενε φέτος ότι θα κάνει καλύτερη πορεία από την περσινή. Με τον Βαρεζάο να είναι εκτός από τις 28 Δεκέμβρη και μετά η ομάδα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και θα μείνει εκτός για δύο ακόμα μήνες οπότε το πρόβλημα μέσα στο καλάθι και στο ριμπάουντ θα παραμείνει.

Από εκεί και πέρα ο Ίρβινγκ δεν είναι αρκετός για κάθε παιχνίδι και το Κλίβελαντ είναι μία από τις ομάδες που παίζει κάκιστη άμυνα και από την στιγμή που δεν κάνει και σκορ είναι λογικό να έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Ο Ζέλερ κάνει ότι μπορεί για να καλύψει το κενό του Βαρεζάο μέσα στην ρακέτα και ειδικά στο ριμπάουντ, αλλά από την άλλη μεριά ο ρούκι στα 3 τελευταία του παιχνίδια επιθετικά δεν είναι καλά και έχει μόλις 6/22 σουτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο το Σακραμέντο, από τα ελάχιστα παιχνίδια όπου δείχνει τόσο ξεκάθαρο φαβορί.