796    ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
Πολύ μεγάλο παιχνίδι όπου αν δεν είχε κάνει την κοιλιά της η Νέα Υόρκη μπορεί να έπαιζε και την πρωτιά σε αυτό το παιχνίδι για την παρούσα χρονική στιγμή. Η Νέα Υόρκη ελπίζει ότι θα καταφέρει να κάνει ακόμα μία νίκη με το Μαϊάμι που το έχει κερδίσει ήδη δύο φορές φέτος και με επιβλητικό τρόπο μάλιστα και με πάνω από 20 π. και στα δύο παιχνίδια. Στο τελευταίο της ματς την Παρασκευή με την Ουάσιγκτον εκτός έδρας έκανε πολύ καλή 4η περίοδο για να πάρει την νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν ούτως ή άλλως από αυτά που είναι στα μέτρα της και έπρεπε να πάρει. Αυτή ήταν και η 3η της συνεχόμενη νίκη μετά από μία περίοδο όπου είχε κάνει κοιλιά και είχε χάσει σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να χάσει την 2η θέση στην Ανατολή από την Ιντιάνα με την οποία όμως πλέον συγκατοικεί.

Στις 6 του Δεκέμβρη είχε πάρει εύκολα την νίκη σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχε στην διάθεση της ούτε τον τραυματία τότε Στουντεμάιρ αλλά ούτε και το μεγάλο της ηγέτη και τον πρώτο της σκόρερ στην σεζόν τον Καρμέλο Άντονι. Ο Άντονι είχε 30 π. στο παιχνίδι με την Ουάσιγκτον και βρίσκει και πάλι το καλό του πρόσωπο και έχει 31,5 π. μ.ο στα τελευταία του 4 παιχνίδια αν και σε αρκετά από τα τελευταία του ματς δεν έχει σουτάρει με καλά ποσοστά. Και ειδικά από το τρίποντο τελευταία έχει πρόβλημα με μόλις 8/40 στα τελευταία του 6 παιχνίδια.

Ο Φέλτον έχει κάνει πολύ καλά ματς στα δύο παιχνίδια με τους Χιτ φέτος και ειδικά από το τρίποντο όπου είχε 41 π. συνολικά και με 9/17 τρ. Είναι ένας παίκτης που θα έχει σημαντικό ρόλο και στο σημερινό παιχνίδι. Η Νέα Υόρκη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες εντός έδρας στην λίγκα και είναι μία ομάδα που έχει και βάθος και εμπειρία και μπορεί να παίξει καλή άμυνα επίσης όπως και το Μαϊάμι. Στο σημερινό παιχνίδι δεν ξέρουμε αν θα έχει στην διάθεση της τον Κάμπι που είναι ένας παίκτης που θα δώσει λύσεις με το ριμπάουντ για να ελέγξει η ομάδα τον ρυθμό και είναι παίκτης βαρόμετρο και γενικά για την άμυνα της Νέας Υόρκης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι είχε αντιμετωπίσει του μετέπειτα πρωταθλητές στα πλέι οφ και είχε χάσει στα 5 παιχνίδια και σε κανένα από αυτά τα ματς δεν είχε καταφέρει να σκοράρει πάνω από 94 π.

Το Μαϊάμι είναι η πιο χοτ ομάδα αυτή την στιγμή στην λίγκα και τρέχει ένα σερί 13 νικών και είναι αυτή την στιγμή στις 6 ½ νίκες μπροστά από τους Νικς και δείχνει να έχει καθαρίσει την πρωτιά στην περιφέρεια για την κανονική περίοδο. Την τελευταία φορά πριν από το σερί νικών του που είχε χάσει είχε μόλις ½ νίκη προβάδισμα από τους Νικς όμως. Από την άλλη μεριά αυτό είναι και το τρίτο παιχνίδι με αντίπαλο την Νέα Υόρκη για φέτος και έχει ένα ακόμα κίνητρο για την νίκη αφού έχει χάσει από αυτή και στα δύο παιχνίδια όπου την έχει αντιμετωπίσει φέτος.

Στο τελευταίο του παιχνίδι πήρε την νίκη με το Μέμφις αντίπαλο την Παρασκευή σε ένα ματς όπου ο Τζέιμς δεν έκανε από τα καλύτερα του παιχνίδια αλλά και πάλι η ομάδα του πήρε την νίκη με 98-91. Αυτό πάντως που έχει κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι τον τελευταίο καιρό είναι πολύ αποτελεσματικό και εκτός έδρας και μάλιστα έχει κερδίσει πιο εύκολα τα παιχνίδια μακριά από το σπίτι του και με πιο δύσκολους αντιπάλους κιόλας παρά τα εντός την εβδομάδα που μας πέρασε. Και έτσι έχει 5 συνεχόμενες νίκες και εκτός έδρας επίσης και με αντιπάλους ομάδες σαν την Οκλαχόμα και το Σικάγο αλλά και την Ατλάντα στα τελευταία του παιχνίδια.

Ο Τζέιμς για 4ο συνεχόμενο μήνα ανακηρύχτηκε παίκτη του μήνα στην Ανατολή για τον Φλεβάρη, ο Ουέιντ έχει πάρει μπροστά και είχε 22 π. και στο παιχνίδι με το Μέμφις και έχει 29,5 π. στα 4 τελευταία του παιχνίδια. Και είναι και εξαιρετικός από τα ποσοστά του και είχε 63,1% με το Μέμφις και 8 κλ. αλλά και 5 κοψ. Από εκεί και πέρα έχουμε πει ότι όσο η μεγάλη τριάδα του Μαϊάμι είναι στα καλά της δεν έχουν πρόβλημα οι Χιτ στο σκοράρισμα αλλά την διαφορά στα δύσκολα παιχνίδια μέχρι στιγμής την έχει κάνει η άμυνα όπου έχει δείξει και φέτος ότι είναι ένα από τα όπλα της ομάδας και με αυτή έχει καλύψει μεγάλος μέρος από την τρύπα που έχει στο ριμπάουντ. Αν κερδίσει και το σημερινό παιχνίδι θα έχει και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι και ωραίο να το δεις όχι να το ποντάρεις.

802    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
Ένα ακόμα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Το Λ.Α αυτό τον καιρό έχει καταφέρει να βρει και πάλι τον ρυθμό του και πέρα από τις νίκες έχει κάνει και μερικές πολύ πειστικές εμφανίσεις και μπαίνει στο ματς με 4 συνεχόμενες νίκες και έχει κερδίσει στα 8 από τα τελευταία 9 παιχνίδια και έχει το μομέντουμ για να κερδίσει και ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κρις Πολ στα τελευταία του παιχνίδια έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και γενικά μετά από την επιστροφή του από τον τραυματισμό του και στο All Star που πήρε και τον τίτλο του MVPείναι φουριόζος και έχει 43 ασίστ στα 4 τελευταία του παιχνίδια και κάνει και σκορ και είναι ο παίκτης που δίνει ώθηση στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Αλλά από εκεί και πέρα οι Κλίπερς το έχουμε πει ότι είναι ομάδα που φέτος παίζει και άμυνα και έχει κρατήσει στους 89,5 π. μ.ο στα τελευταία του παιχνίδια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος έχει γεμίσει τον πάγκο του και έχει ένα από τους πιο πειστικούς στην λίγκα αλλά πέρα από το βάθος έχει και παίκτες με αθλητικά κορμιά και με πόδια που μπορεί να ακολουθήσουν την Οκλαχόμα και συν της άλλης και παίκτες με εμπειρία. Είπαμε ότι το Λ.Α παίζει και άμυνα και ειδικά εντός έδρας είναι ακόμα πιο πειστικό και έχει 93,8 π. μ.ο παθητικό. Στο τελευταίο του παιχνίδι το Λ.Α πήρε την νίκη μέσα στο Κλίβελαντ,. Που δεν ακούγεται και μεγάλο κατόρθωμα αλλά από την άλλη μεριά είχε να κερδίσει από το 2002 μέσα στους Καβς και είναι ένα ακόμα δείγμα για την φετινή ομάδα.

Στο παιχνίδι στις 22 Γενάρη με αντίπαλο την Οκλαχόμα ο Πολ δεν είχε παίξει αφού ήταν τραυματίας. Ο Γκίφιν τον τελευταίο καιρό βλέπει την απόδοση του να έχει πέσει και έχει 18,6 π. μ.ο στα τελευταία του 5 παιχνίδια αλλά είναι και αυτός παίκτης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνει την διαφορά. Αμφίβολος και από το σημερινό παιχνίδι ο Γκραντ Χιλ με τον παίκτη να έχει μείνει εκτός και από τα δύο τελευταία ματς της ομάδας του.

Η Οκλαχόμα είναι και φέτος μία από τις πιο επιθετικές και παραγωγικές ομάδες στην λίγκα και ένα από τα φαβορί για να φτάσει όχι μόνο στον τελικό της περιφέρειας αλλά και για να πάρει τον τίτλο που δεν κατάφερε να πάρει πέρσι. Από την άλλη μεριά τον τελευταίο καιρό έχει κάνει νερά στα εκτός έδρας παιχνίδια της και μπαίνει στο σημερινό με 3 συνεχόμενες ήττες μακριά από το σπίτι της. Αν χάσει και στο σημερινό παιχνίδι με τους Κλίπερς θα πέσει στην 3η θέση της Δύσης. Αυτό είναι και το τρίτο παιχνίδι με αντίπαλο το Λ.Α φέτος το οποίο το έχει κερδίσει και στα 2. Το μεγάλο της πρόβλημα στα τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι άλλο από την άμυνα και έχει δεχθεί 112 π. μ.ο σε αυτά.

Στο τελευταίο της παιχνίδι με αντίπαλο το Ντένβερ έχασε με 105-103 σε ένα παιχνίδι όπου δέχθηκε καλάθι στο μηδέν από τον Λόουσον. Με την ήττα αυτή είδε και ένα σερί 3 νικών που είχε να τερματίζεται και στα ματς αυτά είχε δείξει ότι μπορεί να παίξει καλή άμυνα και είχε κρατήσει τους αντιπάλους της κάτω από τους 75 π. Ένα από τα κλειδιά στο σημερινό παιχνίδι για να πάρει την νίκη ξέρει ότι θα είναι η άμυνα πάνω στον Πολ. Αυτή την στιγμή είναι στις 3 νίκες πίσω από το Σαν Αντόνιο που είναι στη πρώτη θέση της Δύσης και θέλει να κερδίσει σήμερα για να κρατήσει κάτω του τους Κλίπερς.

Ο Ουέστμπρουκ και ο Ντουράντ είχαν 63 π. την Παρασκευή και είναι και οι παίκτες βαρόμετρο για την επίθεση της ομάδας. Ο Ντουράντ είχε κάνει και την διαφορά με 32 π. και με 12/19 σουτ στις 22 Γενάρη με αντίπαλο τους Κλίπερς στην νίκη της ομάδας του με 109-97. Και ήταν και ο παίκτης που είχε 35 π. και πέτυχε τις κρίσιμες βολές στο τέλος στην νίκη με 117-111 στις 21 Νοεμβρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Οκλαχόμα είναι η πιο παραγωγική ομάδα στο ΝΒΑ αυτή την στιγμή με 106,7 π. μ.ο και έχει πετύχει από 100 π. και πάνω και στα 6 τελευταία της παιχνίδια.

Προβληματισμός τελευταία για τον Κέβιν Μάρτιν με τον παίκτη που αποκτήθηκε από το Χιούστον στην θέση του Χάρντεν να έχει μείνει από τους 5 π. και κάτω στα 2 από τα τελευταία 3 παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα ακόμα δύσκολο ματς για σήμερα, το θέμα και το κλειδί θα είναι η άμυνα στην περιφέρεια, ίσως ένα μικρό προβάδισμα στον άσο.

807    ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
Το Ορλάντο έχουμε πει και πάλι ότι πέρα από το γεγονός ότι φέτος ήταν σε μία δύσκολη και μεταβατική περίοδο, στην μετά Χάουαρντ εποχή, είναι μία ομάδα που δεν έχει ούτε πολύ ταλέντο ούτε και μεγάλο βάθος και συν της άλλης ήταν και άτυχο από την στιγμή που είχε και έχει τραυματισμούς και απουσίες και μάλιστα και βασικών παικτών. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 30 ήττες στα τελευταία του 34 παιχνίδια και έχει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ και στο τελευταίο του παιχνίδι έχασε με 118-110 από το Χιούστον σε ένα ματς που είχε 56,4% στο σουτ που είναι και το καλύτερο ποσοστό που έχει σε ένα ματς φέτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 22 παιχνίδια του φέτος έχουν κριθεί στους 6 π. διαφορά αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο στα 4 από αυτά. Από εκεί και πέρα είπαμε για τις απουσίες, με την πιο σημαντική αυτό τον καιρό και μέρες τώρα να είναι του Γκλεν Ντέιβις με τον παίκτη να είναι όχι μόνο σημαντική απουσία για το σκοράρισμα της ομάδας, αλλά και για την άμυνα και το ριμπάουντ, ενώ και ο Νέλσον έχει χάσει τα 5 τελευταία παιχνίδια της ομάδας με πρόβλημα στο γόνατο και είναι ακόμα μία σημαντική απουσία, από την στιγμή που πλέον είναι παρελθόν και ο Ρέντικ που δόθηκε σαν ανταλλαγή.

Το Ορλάντο δεν τρομάζει και εντός έδρας όπου έχει μόλις 9-22 ρεκόρ. Από το Μιλγουόκι πήρε τον Τομπίας Χάρις σαν αντάλλαγμα για τον Ρέντικ και ο παίκτης στα 4 παιχνίδια του με την νέα του ομάδα έχει δείξει διάθεση και ότι μπορεί να βοηθήσει και στο τελευταίο του παιχνίδι έκανε και την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής και στην σεζόν με τους 27 π. που είχε που είναι και το ρεκόρ της καριέρας του και έχει 20 π. και 69,6% μ.ο μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Νίκολα Βούσεβιτς που κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος και είχε 18 π. και 10 ρ. στο παιχνίδι με το Χιούστον στο 33ο του νταμπλ νταμπλ για φέτος.

Το Μέμφις μετά από μία δύσκολη περίοδο όπου είχε περάσει με τις ανταλλαγές που είχε κάνει και εδικά με την απώλεια του Γκέι δείχνει να έχει βρει και πάλι τον ρυθμό του και ο βασικός του στόχος δεν είναι άλλος πλέον από το να εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην 4αδα της κανονικής περιόδου στην περιφέρεια του. Στο τελευταίο του παιχνίδι δεν κατάφερε να κάνει ακόμα μία νίκη και έχασε από το Μαϊάμι εκτός έδρας και έτσι είδε το σερί των 8 νικών που είχε να τερματίζεται και είναι μετά από τους Χιτ η πιο χοτ ομάδα αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ. Στο παιχνίδι με τους Χιτς πάντως θα μπορούσε να έχει πάρει την νίκη αλλά στο τέλος και στα κρίσιμα σημεία δεν είχε τις λύσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μία από τις δύο καλύτερες άμυνες στο ΝΒΑ αυτή την στιγμή και αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο αλλά στο σερί του είχε κάνει και μερικά καλά παιχνίδια επιθετικά. Από την άλλη μεριά φυσικά ματς σαν το σημερινό η νίκη είναι μονόδρομος και όχι μόνο. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Ορλάντο για φέτος το οποίο το είχε κερδίσει με 88-82 πριν από μερικές μέρες και στις 22 Δεκέμβρη. Με την απώλεια του Γκέι το Μέμφις πλέον κάνει ακόμα περισσότερο παιχνίδι μέσα από το καλάθι και με το δίδυμο Ράντολφ και Γκασόλ, με τον πρώτο όμως να είναι αμφίβολος από το σημερινό παιχνίδι αφού έχει πρόβλημα με το αριστερό του αστράγαλο και είχε διάστρεμμα από νωρίς στο ματς με το Μαϊάμι.

Αν δεν παίξει θα είναι σημαντική απουσία στο σημερινό παιχνίδι τόσο για το σκοράρισμα όσο και για το ριμπάουντ και την άμυνα της ομάδας. Με αντίπαλο το Ορλάντο έχει κερδίσει και στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά από την άλλη μεριά έχει χάσει και στα τρία τελευταία μέσα στην έδρα των Μάτζικ. Το Μέμφις έχει 17-0 φέτος σε όσα παιχνίδια έχει κρατήσει τους αντιπάλους του κάτω από τους 90 π.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν παίξει ο Ράντολφ πάμε με το διπλό αν όχι το αφήνουμε στην ησυχία του το παιχνίδι.

808    ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ
Η Ουάσιγκτον είναι μία ομάδα που εδώ και καιρό δεν ελπίζει ότι θα είναι στα πλέι οφ και δεύτερο είναι η ομάδα με την χειρότερη επίθεση μέχρι στιγμής στην λίγκα, αλλά από την άλλη μεριά έχει δείξει ότι εντός έδρας είναι πολύ πειστική και έχει κάνει ζημιές και σε πολύ πιο δυνατές ομάδες από την Φιλαδέλφεια που αντιμετωπίζει σήμερα. Από την άλλη μεριά από εκεί που είχε κερδίσει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πλέον έχει χάσει και στα δύο τελευταία της και οι δύο ήττες αυτές έχουν έρθει εντός έδρας.

Στο τελευταίο της παιχνίδι έχασε από την Νέα Υόρκη με 96-88 αν και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για την ήττα αυτή. Με αντίπαλο την Φιλαδέλφεια αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι για φέτος από την οποία είχε χάσει με 92-84 εκτός έδρας στις 30 Γενάρη και έχει χάσει από αυτά στα 6 από τα τελευταία 7 μεταξύ τους. Με την επιστροφή του Γουόλ η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και ο αστέρα της έχει φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον ρούκι Μπράντλεϊ Μπιλ στην περιφέρεια ικανό στην έδρα της να κάνει μόνο του την διαφορά.

Από την άλλη μεριά όμως όταν δεν έχουν υποστήριξη από παίκτες όπως είναι ο Νενέ που είναι αμφίβολος και για το σημερινό παιχνίδι και έχει μείνει εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας είναι λογικό να υπάρχει πρόβλημα αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έδωσε και τον τρίτο καλύτερο σκόρερ στην Βοστόνη, τον Κρόφορντ που ερχόταν από τον πάγκο. Από εκεί και πέρα αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι είναι τόσο ο Έι Τζέι Πράις όσο και οι Καρτιέρ Μάρτιν και έτσι αποδυναμώνεται και άλλος ο πάγκος και οι λύσεις.

Η Φιλαδέλφεια δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και μπαίνει στο σημερινό ματς μετά από την νίκη που έκανε εντός έδρας χθες με αντίπαλο το Γκόλντεν Στέιτ μία νίκη μεν την οποία και κατάφερε να βάλει τέλος στο σερί των 7 ηττών που είχε. Θέλει μία ακόμα νίκη στο σημερινό παιχνίδι για να μπορέσει να βάλει τέλος και στο σερί των 9 ηττών που έχει εκτός έδρας.

Στο χθεσινό ματς επικράτησε με 104-97 και παραμένει στην 9η θέση της Ανατολής αλλά από την άλλη μεριά είναι στις 6 νίκες πίσω από το Μιλγουόκι και δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι παρόν στα πλέι οφ φέτος. και μπορεί η Ουάσιγκτον να έχει προβλήματα στην επίθεση και το σκοράρισμα αλλά και ατή από την μεριά της δεν είναι και σε πολύ καλύτερη μοίρα είναι η αλήθεια και έχει μεγάλα προβλήματα επίσης και από την στιγμή που ακόμα δεν έχει τον Μπάινουμ να ντεμπουτάρει για φέτος.

Και έχει μείνει μόνος του ο Χολιντέι να παλεύει στα περισσότερα ματς αλλά δεν είναι αρκετό, αν και ο παίκτης κάνει τρομερή σεζόν και είναι ο μόνος αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ που έχει μ.ο 18 π. και 8 ασίστ. Από εκεί και πέρα ο Θάντους Γιανγκ είναι ότι καλύτερο έχει επιθετικά, αλλά ο Έβαν Τέρνερ ήταν αυτός που έκανε τρομερό παιχνίδι χθες και την διαφορά στην νίκη της ομάδας του και παραλίγο να κάνει ένα τριπλ νταμπλ με τους 22 π., 10 ρ. και τις 9 ασίστ που είχε. Η Φιλαδέλφεια έχει μόλις 2-1 ρεκόρ στο δεύτερο από μπακ του μπακ παιχνίδια.

Συν της άλλης έχει να χάσει 10 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια από τον Δεκέμβριο του 2006. Μεγάλο πρόβλημα από την άλλη εκτός έδρας όπου έχει γνωρίσει την ήττα στα 18 από τα τελευταία της 21 παιχνίδια μακριά από το σπίτι της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπορεί να παίξουμε άσο την Ουάσιγκτον και ειδικά αν έχει και εκτός του Νενέ σε χάντικαπ 5,5 π. Δεν είμαστε και τρελοί κιόλας.

809    ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ
Το Σακραμέντο αυτό τον καιρό το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να ασχοληθεί είναι το ιδιοκτησιακό και δεν ξέρουμε κατά πόσο θετικό είναι αυτό για την ομάδα που βλέπει μία ακόμα σεζόν να έχει περάσει έτσι αφού έχοντας ακόμα το 1/3 της σεζόν και δεν έχει κανένα κίνητρο εδώ και καιρό. Ο δήμαρχος της πόλη τους Σακραμέντο συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατήσει την ομάδα στην πόλη με τον Κέβιν Τζόνσον να βλέπει ότι πλέον η ομάδα είναι πιο κοντά από ποτέ για να πάει στο Σιάτλ από την επόμενη σεζόν.

Αγωνιστικά δεν πείθει, είναι μία απρόβλεπτη ομάδα και έχει χάσει στα 6 από τα τελευταία της 7 παιχνίδια. Αλλά από την άλλη μεριά αυτό δεν έχει επηρεάσει τον όμιλο με τον οποίο έχει υπογράψει συμφωνία από τον Γενάρη η οικογένεια Μάλουφ, αλλά αυτό τον καιρό το ΝΒΑ πήρε και άλλη προσφορά και πρόταση από ένα άλλο όμιλο στο Σακραμέντο που θέλει να κρατήσει την ομάδα στην Καλιφόρνια και έχουν γίνει περίπλοκα τα πράγματα.

Η νέα πρόταση ήρθε από τον ιδιοκτήτη των 24 Hour Fitness Μαρκ Μαστρόφ και τον ιδιοκτήτη των Πίτσμπουργκ Πίγκουινς του χόκεϊ Ρον Μπιουρκ και το ΝΒΑ θα αποφασίσει για την πώληση για τον επόμενο μήνα, Οι Κινγκς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν την χειρότερη άμυνα στην λίγκα με 105,3 π. μ.ο παθητικό και έρχονται από την βαριά ήττα εκτός έδρας με 130-102 από το Σαν Αντόνιο αλλά στο προηγούμενο τους παιχνίδι λίγο έλειψε να κάνουν την ζημιά μέσα στο Μαϊάμι όπου είχαν χάσει με 141-129 στην παράταση. Στα 8 τελευταία του παιχνίδια η εικόνα του στην άμυνα είναι ακόμα χειρότερη και δέχεται 117,6 π. μ.ο και τα 7 από τα παιχνίδια αυτά είναι εκτός έδρας. Εντός έδρας είναι πιο πειστικό και έχει 14-13 ρεκόρ.

Το μεγάλο του αστέρι είναι ο Κάζινς μέσα από το καλάθι αλλά από εκεί και πέρα έχει και παίκτες από την περιφέρεια όπως είναι ο Θόρτον και ο Έβανς που μπορεί να κάνουν την διαφορά και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε και τον Πάτερσον από το Χιούστον που επίσης είναι παίκτης που σκοράρει σαν αντάλλαγμα για τον ρούκι Ρόμπινσον που έδωσε στους Ρόκετς. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Σάρλοτ που την είχε κερδίσει εκτός έδρας με 97-93 στις 19 Γενάρη με τον Θόρτον να κάνει καλό παιχνίδι και να έχει 18 π., ο οποίος έχει και 27 π. μ.ο στα 3 τελευταία του παιχνίδια.   

Η Σάρλοτ είναι και φέτος η χειρότερη ομάδα στην λίγκα και έχει μείνει εδώ και περισσότερο καιρό εκτός οποιαδήποτε διεκδίκησης πλέι οφ. Αλλά από την άλλη μεριά σε αντίθεση με το Σακραμέντο δεν έχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό το αντίθετο μάλιστα και είναι πολύ χαρούμενη που έχει τον Μάικλ Τζόρνταν ιδιοκτήτη της και μάλιστα ο Air την υπερκαλύπτει σαν ομάδα και την έχει επισκιάσει κιόλας. Αγωνιστικά δεν είναι και πολύ στα καλύτερα της και έχει χάσει σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια και έρχεται από την βαριά ήττα την Παρασκευή εκτός έδρας με 98-68 από την Γιούτα που θα ήταν λογική και σε μεγάλο βαθμό αν δεν είχε σημαντικές απουσίες η Γιούτα.

Σε αυτό το παιχνίδι είχε μόνο δύο παίκτες που κατάφεραν να σκοράρουν από 10 π. και πάνω και από εκεί και πέρα το χάος, με τον Μπάιρον Μιούλενς να έχει 12 π. Και με την Γιούτα να έχει σημαντικές απουσίες μέσα στο καλάθι περίμενε κανείς ότι η Σάρλοτ θα χτυπούσε μέσα στην ρακέτα, αλλά αυτό δεν έγινε και είχε μόλις 26 π. στο πρώτο ημίχρονο από το παιχνίδι και χρειάστηκε να σκοράρει 30 π. στην 4η περίοδο για να καταφέρει να φτάσει τους 68 π. συνολικά στο παιχνίδι.

Η Σάρλοτ έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις στο ΝΒΑ στα εκτός έδρας παιχνίδια της με μόλις 90,6 π. μ.ο και στα δύο τελευταία της παιχνίδια έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν έχει καταφέρει να φτάσει τους 76 π. σε κανένα από τα δύο ματς. Ο Μιούλενς είναι ο μόνος παίκτης που έχει καταφέρει να κάνει κάτι και να ξεχωρίσει τελευταία και γενικά από τότε που έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του όπου είχε μείνει εκτός για 19 συνεχόμενα παιχνίδια έχει 12,5 π. και 7,5 ρ.

Αλλά έχουμε πει και πάλι εδώ και καιρό ότι η Σάρλοτ έχει την ευκαιρία να κάνει ακόμα δοκιμές και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλο και περισσότερους νεαρούς παίκτες. Μπορεί να μην έδωσε τελικά τον Μπεν Γκόρντον, ή μπορεί να μην βρήκε ομάδα που να θέλει να τον πάρει και δεν είναι και τόσο ικανοποιημένη από αυτό από την στιγμή που ο παίκτης είναι μία εντός και μία εκτός από τα τελευταία του παιχνίδια και δεν κάνει και καλές εμφανίσεις. Στο παιχνίδι με την Γιούτα είχε μόλις 5 π. και στο προηγούμενο ματς της ομάδας του δεν είχε παίξει καθόλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τα παιχνίδια όπου η λογική λέει ότι το Σακραμέντο θα το κερδίσει και πιο εύκολα από το χάντικαπ, ειδικά αν πάει σε μεγάλο σκορ και κοντά στους 110 π. Αλλά μιλάμε για το Σακραμέντο και έτσι ο άσος είναι σε ζητούμενο.

811    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
Το Σαν Αντόνιο είναι στην κορυφή της περιφέρειας και θέλει να μείνει εκεί και να ψάξει και το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ [που θα του δώσει και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τους τελικούς αν φτάσει φέτος, αλλά από την άλλη μεριά είχε κακά μαντάτα τις τελευταίες μέρες αφού θα πρέπει να δώσει πολλά από τα παιχνίδια του που απομένουν για την σεζόν χωρίς να έχει ένα παίκτη κλειδί και τον Γάλλο Τόνι Πάρκερ που είναι τραυματίας. Ο Πάρκερ έχει υποστεί διάστρεμμα από το παιχνίδι της Παρασκευής με το Σακραμέντο εντός έδρας, δευτέρου βαθμού και θα είναι μία πολύ σημαντική απουσία ακόμα και για το Σαν Αντόνιο που είναι η μοναδική ομάδα στο ΝΒΑ που μπορεί να καλύψει ίσως οποιοδήποτε κενό και αν έχει με το παιχνίδι του και με τις εμπνεύσεις του Πόποβιτς.

Ο Γάλλος έχει 21 π. και 7,6 ασίστ μ.ο στην σεζόν. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πιο πειστική ομάδα εντός έδρας στην λίγκα και έχει κερδίσει στα 19 από τα τελευταία του 20 μέσα στο Σαν Αντόνιο πριν χάσει από το Φοίνιξ την Τετάρτη, σε ένα παιχνίδι όπου έγινε μεγάλη έκπληξη και είχε να χάσει από τα μέσα Νοεμβρίου μέσα στο σπίτι του. Αυτή την στιγμή έχει 3 νίκες προβάδισμα από την Οκλαχόμα για την πρώτη θέση στην Δύση. Το να καλυφθεί το κενό του Πάρκερ δεν θα είναι εύκολο, ο Τζινόμπιλι που και φέτος και αυτός έχει τα προβλήματα του με τραυματισμούς, είναι και σε μία ηλικία πλέον, θα δει να αυξάνεται ο χρόνος του αναγκαστικά.

Στο παιχνίδι με το Σακραμέντο έκανε πολύ καλή δουλειά και στο μοίρασμα και είχε 15 ασίστ που είναι και το ρεκόρ της καριέρας του, αμφίβολος από το σημερινό παιχνίδι είναι και ο Γκάρι Νιλ που έχει χάσει και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια και έτσι θα έχει μεγάλο χρόνο και ο Πάτι Μάιλς. Εκτός από το σημερινό παιχνίδι θα είναι και πάλι και για δεύτερο σερί ματς ο Μπόρις Ντιο και εκτός θα είναι μάλλον και πάλι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και ο Στέφεν Τζάκσον.

Το Ντιτρόιτ σε τέτοια παιχνίδια και εκτός έδρας δεν ελπίζει και πολλά και αν και στην θεωρία είναι ακόμα με ελπίδες για την 8η θέση για να είναι στα πλέι οφ με το παιχνίδι του δεν δείχνει ικανό ότι μπορεί να τα καταφέρει και μπαίνει στη σημερινή αναμέτρηση με 4 ήττες στα τελευταία του 5 παιχνίδια και έχασε και από την Νέα Ορλεάνη εκτός έδρας την Παρασκευή. Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κάνει την έκπληξη φέτος και έχει κερδίσει με 119-109 στις 8 του περασμένου μήνα με αντίπαλο τους Σπερς και είχε βάλει τέλος στο σερί των 11 νικών της ομάδας του Σαν Αντόνιο.

Ο Μονρό είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και είχε 26 π. και 16 ρ. ο Νάιτ έχει παίξει καλά και στα δύο τελευταία του παιχνίδια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νωρίτερα είχε μείνει εκτός λόγω προβλήματος με το γόνατο του και είχε 32 π. στο παιχνίδι με την Ουάσιγκτον και μετά είχε 22 π. στο παιχνίδι με τους Χόρνετς. Στο προηγούμενο παιχνίδι με το Σαν Αντόνιο επίσης είχε κάνει καλό παιχνίδι και είχε 24 π.

Από εκεί και πέρα στα καλά νέα ότι και ο Καλντερόν που αποκτήθηκε πρόσφατα από το Τορόντο έχει προσαρμοστεί και μοιράζει την μπάλα. Αλλά εκτός έδρας το Ντιτρόιτ συνεχίζει να έχει προβλήματα στο να καταφέρνει να παίρνει την νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με τις απουσίες που έχει το Σαν Αντόνιο μάλλον προς το διπλό πάμε με το 11,5 π. και όχι με τον άσο, αλλά μιλάμε για το Σαν Αντόνιο και προσέχουμε, μόνο κάπου σαν ζητούμενο αυτό το διπλό.

812    ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και σημαντικό βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες με το Χιούστον να δίνει την μάχη να κρατήσει την 8η και τελευταία θέση από την περιφέρεια του για να είναι μέσα στα πλέι οφ και από την άλλη μεριά το Ντάλας να δίνει την μάχη του για να του πάρει την θέση και να είναι μέσα στην 8αδα και παρόν και στα φετινά πλέι οφ. Μόνο που το Ντάλας έχει μπροστά του και τους Λέικερς και έχει μείνει πίσω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδι και την Τετάρτη μέσα στο Ντάλας. Το Χιούστον έχει χάσει σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια από τους Μαβς και θέλει να σπάσει αυτή την αρνητική παράδοση. Και έχει χάσει και σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην έδρα του.

Στο τελευταίο του παιχνίδι κατάφερε να πάρει την νίκη με αντίπαλο το Ορλάντο με 118-110 σε ένα παιχνίδι όπου έβαλε τέλος και στο σερί των δύο ηττών που είχε. Είναι η δεύτερη πιο παραγωγική ομάδα στο ΝΒΑ με 106,6 π. μ.ο μέχρι στιγμής με το μεγάλο του απόκτημα για φέτος τον Χάρντεν να είναι ο πρώτος σκόρερ και ο παίκτης ηγέτης και βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας. Ο Πάρσονς επίσης κάνει πολύ καλά παιχνίδια και σεζόν μέχρι στιγμής αλλά αυτός που έχει κλέψει την παράταση είναι ο Ασίκ που μάλλον θα πάρει και τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη για φέτος.

Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έδωσε τον Πάτερσον στους Κινγκς για να πάρει τον Ρόμπινσον που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά μέσα στο καλάθι και έχει και όλο το μέλλον μπροστά του. Από την άλλη μεριά στην άμυνα το Χιούστον είναι μία από τις χειρότερες άμυνες στην λίγκα και έχει 103,7 π. μ.ο παθητικό και αφήνει τους αντιπάλους του να σουτάρουν με 46,1%.

Στο τελευταίο του παιχνίδι πήρε την νίκη με 98-90 μέσα στο Μπρούκλιν και δεν έχει περιθώρια να χάνει ούτε σε τέτοιες έδρες την μάχη που δίνει για να είναι στα πλέι οφ. Με την νίκη αυτή έβαλε τέλος και στο σερί των 3 ηττών που είχε αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει πίσω και ο δρόμος του είναι δύσκολος. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι έχει δώσει όρκο να μην ξυριστούν οι παίκτες μέχρι να φτάσει το ρεκόρ στο 50% αλλά μπορεί να κάνουν πολύ καιρό ακόμα μέχρι να κοπεί η γενειάδα.

Αυτή την στιγμή είναι στις 5 νίκες πίσω από το Χιούστον και θέλει να το κερδίσει και στο σημερινό παιχνίδι και σε αυτό της Τετάρτης. Από πάνω του πέρα από τους Λέικερς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και το Πόρτλαντ. αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με το Χιούστον για φέτος και πάλι εκτός έδρας και το είχε κερδίσει με 116-109 στις 8 Δεκεμβρίου ενώ στις 16 Γενάρη το είχε κερδίσει με 105-100 εντός έδρας. Είναι όπως και οι Ρόκετς μία ομάδα που κάνει σκορ, αλλά από την άλλη μεριά μπορεί να παίξει και καλύτερη άμυνα από το Χιούστον και αυτό θα είναι το κλειδί για την νίκη μάλλον στο σημερινό παιχνίδι.

Τον τελευταίο καιρό ο Μέιο με τον Νοβίτσκι έχουν πάρει μπροστά και είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας και κάνουν την διαφορά στην επίθεση αλλά από την άλλη μεριά όλοι οι βασικοί του έχουν από 10 π. και πάνω μ.ο στα τελευταία τους παιχνίδια. Ο Νοβίτσκι είναι ο ηγέτης της ομάδας και φέτος και ο παίκτης που κάνει την διαφορά είναι η αλήθεια και έχει 21,2 π. και 10,4 ρ. μ.ο στα 5 τελευταία του παιχνίδια.

Ο Κόλισον επίσης έχει ανεβάσει στροφές, ο Κέιμαν που είχε χάσει μερικά παιχνίδια με πρόβλημα τραυματισμού έχει και αυτός ρυθμό και ο Σον Μάριον που είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και ο μοναδικός μαζί με τον Γερμανό από την ομάδα που είχε πάρει τον τίτλο πριν από δύο χρόνια επίσης είναι στα καλά του τελευταία και είναι και από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας. Από εκεί και πέρα δεν έχει και μεγάλο πρόβλημα στον πάγκο του, όπου έχει λύσεις με πρώτο και καλύτερο τον βετεράνο Βινς Κάρτερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπλέκουμε με σημείο και το άντερ όβερ είναι περίεργο αν και μπορεί να γίνει εύκολο όβερ πάντα ένα ματς με το Χιούστον ακόμα και στο 217,5 π. εντούτοις μακριά.

813    ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
Ένα ακόμα πολύ μεγάλο παιχνίδι για σήμερα. Η Ιντιάνα έχει να δώσει ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι στην μάχη που δίνει για να μείνει στην 2η θέση της περιφέρειας της. Αν κερδίσει και το σημερινό παιχνίδι με το Σικάγο πέρα από ότι θα κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον στόχο της θα είναι η πρώτη φορά μετά από το 2003 που κερδίζει σε μία σειρά στην σεζόν το Σικάγο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει την μία από τις δύο καλύτερε άμυνες στην λίγκα και τον τελευταίο καιρό έχει δείξει πόσο πειστική και αποτελεσματική είναι εντός έδρας. Μέχρι πριν από λίγες μέρες έτρεχε ένα σερί 15 νικών μέσα στο  Bankers Life Fieldhouse, της Ινδιανάπολης.

Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι μπαίνει με μία μέρα ξεκούρασης στο σημερινό παιχνίδι και συν της άλλης έχει επιστρέψει πλέον στην δράση ο Γκρέιντζερ που μπορεί ακόμα να δείχνει σκουριασμένος αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά στην επίθεση και την τελευταία 5ετία ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Και τον τελευταίο καιρό συνολικά σαν ομάδα έχει δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης στην παραγωγικότητα της.

Ο Πολ Τζορτζ είναι και το πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι στιγμής και ο Ουέστ ακολουθεί κατά πόδας με τους δύο παίκτες να έχουν ανθίσει μπασκετικά φέτος λόγω της απουσίας του Γκρέιντζερ με τον τελευταίο να έχει μόλις 6,8 π. μ.ο και με άσχημα ποσοστά στα 4 παιχνίδια όπου έχει παίξει μετά από την επιστροφή του. έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ εντός έδρας στην Ανατολή με το 24-6 που έχει και το 5ο καλύτερο στο ΝΒΑ.

Το Σικάγο δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και δύσκολο και πάλι όπου μπορεί να πήρε την νίκη χθες μέσα στην έδρα του με αντίπαλο το Μπρούκλιν, αλλά το έργο του σήμερα με την Ιντιάνα και εκτός έδρας είναι πιο δύσκολο. Κέρδισε με 96-85 το Μπρούκλιν και αυτή την στιγμή είναι στις 3 νίκες πίσω από την Ιντιάνα για την πρωτιά στην ντιβίζιον και θέλει να κερδίσει και το σημερινό παιχνίδι για να πλησιάσει και άλλο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής το Σικάγο έχει κάνει πιο πειστικά παιχνίδια και έχει πάρει αποτελέσματα καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός. Αυτό είναι και το 3ο παιχνίδι με αντίπαλο την Ιντιάνα για φέτος από την οποία έχει χάσει και στα δύο και ήταν τελείως διαφορετικά ματς.

Στο πρώτο είχε χάσει με 80-76 εντός έδρας και στο άλλο μέσα στην Ιντιάνα τον περασμένο μήνα είχε χάσει με 111-101. Στο σημερινό παιχνίδι όπως και στα περισσότερα ματς φέτος στην επίθεση και με τον Ντέρικ Ρόουζ να είναι πάντα εκτός, θα στηριχτεί πολύ από το παιχνίδι του μέσα από το καλάθι και στο δίδυμο Νοά και Μπούζερ.  Είναι και οι παίκτες που έχουν δώσει την νίκη στην ομάδα τους στα δύο τελευταία παιχνίδια άλλωστε.

Ο Ντενγκ που είχε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά είναι ο πρώτος σκόρερ του Σικάγο, χθες δεν ήταν στα καλά του και φάνηκε επηρεασμένος από το χτύπημα στο παιχνίδι με την Φιλαδέλφεια την Παρασκευή σε ένα ματς όπου χαλάρωσαν μερικά από τα δόντια του και χρειάστηκε να επισκεφτεί ειδικό. Αλλά έπαιξε κανονικά. Ο Χάμιλτον έχασε τελικά και το χθεσινό παιχνίδι, το δεύτερο συνεχόμενο του με τον παίκτη να έχει πρόβλημα με την μέση του. Είναι αμφίβολος και από το σημερινό παιχνίδι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με όσα έχουμε δει κρατάμε τον άσο της Ιντιάνα είναι και μπακ του μπακ για το Σικάγο, ντέρμπι, θα το θέλαμε λίγο πιο χαμηλά από το 6,5 αλλά ακόμα και έτσι το παίρνουμε τον άσο.

814    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για την σημερινή ημέρα. Και ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για τους Λέικερς που θέλουν ακόμα μία νίκη στην προσπάθεια που κάνουν να φτάσουν το ρεκόρ τους στο 50% και συν της άλλης να φτάσουν στην 8η θέση το Χιούστον και να είναι μέσα στα πλέι οφ τουλάχιστον σε μία απογοητευτική σεζόν. Έχει να δει το ρεκόρ του να είναι στο 50% από τα τέλη του Δεκέμβρη το Λ.Α. αυτή την στιγμή είναι στην 9η θέση και στις 2 ½ νίκες μακριά από το Χιούστον. Αλλά αυτό τον καιρό δείχνει να είναι στα καλά του και να παίζει κάτι από το μπάσκετ που μπορεί να παίξει. Έχει κερδίσει στα 12 από τα τελευταία του 17 παιχνίδια και στο τελευταίο του ματς πήρε την νίκη με 116-94 κόντρα στην Μινεσότα.

Ο Κόμπε πλέον έχει ηρεμήσει και από εκεί που είχε ένα διάστημα που έδινε μόνο ασίστ και έκανε κάτι άλλο από αυτό που ξέρει καλά, να σκοράρει, έχει επιστρέψει και πάλι στα συνηθισμένα αλλά από την άλλη μεριά έχει γίνει πιο ομαδικός. Έχει 35 π. μ.ο στα 5 τελευταία του παιχνίδια. Και με καλά ποσοστά. Αλλά από την άλλη μεριά φέτος κάνει κάκιστη σεζόν από το τρίποντο όπου έχει μόλις 27,2% και συν της άλλης είχε ένα διάστημα πριν από λίγο καιρό όπου είχε μόλις 1/34 τρ. σε 15 συνολικά παιχνίδια, αλλά και εκεί δείχνει να είναι ανεβασμένος τελευταία.

Από εκεί και πέρα ο Γκασόλ είναι πάντα εκτός αλλά τόσο ο Χάουαρντ όσο και ο Νας έχουν ανεβάσει στροφές τελευταία και όλη η ομάδα μετά από τον θάνατο του Μπας δείχνει να έχει συσπειρωθεί.

Η Ατλάντα δίνει ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι και θέλει καλές νίκες στην προσπάθεια της για ένα καλό πλασάρισμα στην κανονική περίοδο. Δίνει μάχη τόσο με το Σικάγο όσο και με το Μπρούκλιν για την 4η θέση στην Ανατολή και οι δύο ομάδες με τις οποίες παλεύει έχουν και προβλήματα με τραυματισμούς και δεν είναι και στα καλύτερα τους αυτό τον καιρό και έτσι έχει ελπίδες η ίδια. Αν και στο τελευταίο της παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας την Παρασκευή προβλημάτισε από την στιγμή που έχασε μέσα στο Φοίνιξ, μία από τις κακές ομάδες για φέτος και μία από τις ομάδες που δεν έχουν κίνητρο και ενώ νωρίτερα η ίδια είχε κερδίσει σε 5 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Και συνολικά έχει κερδίσει στα 6 από τα τελευταία της 8 ματς πριν από την ήττα από το Φοίνιξ που ίσως να είναι από αυτές που θα έχουν στοιχίσει στο τέλος της σεζόν αν δεν πετύχει τον στόχο της. Ο Αλ Χόρφορντ είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τα αποτελέσματα της ομάδας τελευταία και πέρα από την πολύ καλή δουλειά στην άμυνα κάνει και σκορ φυσικά και έχει 8 συνεχόμενα παιχνίδια με πάνω από 20 π. και είναι και το καλύτερο σερί στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Σμιθ που έμεινε τελικά στην ομάδα και είναι και αυτός παίκτης που κάνει την διαφορά και εξαιρετική δουλειά μέσα στο καλάθι και ανοίγει διαδρόμους στον Τιγκ για να κάνει τα δικά του από την περιφέρεια.

Στο παιχνίδι με το Φοίνιξ έκανε την χειρότερη του εμφάνιση εδώ και καιρό ο Σμιθ με 2/11 σουτ και είχε και 5 λάθη. Ανεβασμένος στην περιφέρεια και ο Χάρις με τον παίκτη να έχει σκοράρει από 10 π. και πάνω στα 5 τελευταία του παιχνίδια και από εκεί και πέρα η Ατλάντα μπορεί να είναι μία ομάδα που παίζει καλή άμυνα αλλά αυτό τον καιρό είναι και αρκετά παραγωγική και πειστική και εκτός έδρας. Από την άλλη μεριά έχει χάσει και στα 3 τελευταία της παιχνίδια με αντίπαλο το Λ.Α.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μας τρελαίνουν οι Λέικερς, αλλά δείχνουν να είναι σοβαροί και αν ο Σμιθ κάνει άσχημο παιχνίδι και πάλι όπως την Παρασκευή ο άσος έχει και μεγάλη τύχη. Τον κρατάμε στα βασικά μας σημεία.