758    ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
Οι Νικς αν και με καθυστέρηση κατάφεραν να φτάσουν και πάλι στην πόλη τους αφού λόγω του χιονιά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν μετά από το παιχνίδι με την Μινεσότα έγκαιρα στην έδρα τους. Με τα βασάνων πάντως κατάφερε να επιστρέψει το Σάββατο. Η Νέα Υόρκη με την επιστροφή του Φέλτον έχει καταφέρει να βρει και πάλι ρυθμό και αν παράλληλα το Μαϊάμι δεν είχε τον ΛεΜπρον σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την στιγμή θα ήταν πρώτη στην περιφέρεια, αλλά το παλεύει και ελπίζει ότι θα τα καταφέρει. Ο Καρμέλο είναι ο ηγέτης της ομάδας, αλλά από την άλλη μεριά οι Νικς φέτος έχουν και βάθος στον πάγκο τους και εμπειρία και παρόλο που είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μ.ο ηλικίας, είναι μία ομάδα που όταν είναι πλήρης είναι εξαιρετική τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εντός έδρας είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες στην λίγκα.

Ο Μέλο είχε 36 π. και 9 ρ. στο παιχνίδι με την Μινεσότα την Παρασκευή και πήρε την νίκη η ομάδα του με 100-94 και έχει 31,3 π. μ.ο στα 3 τελευταία του παιχνίδια, πλέον η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει στα 6 από τα τελευταία της 7 παιχνίδια και συν της άλλης είπαμε ότι δεν είναι μόνο το επιθετικό κομμάτι αλλά και η άμυνα όπου δεν έχει δεχθεί 100 π. και πάνω σε κανένα από τα τελευταία της παιχνίδια όπου έχει κερδίσει. Αυτό τον καιρό η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και από την περιφέρεια και ειδικά από το τρίποντο, όπου έχει 41% από τα 6,75 μ. και αυτό το ποσοστό παρόλο που είχε 8/26 τρ. στο παιχνίδι με την Μινεσότα.

Επίσης σημαντικό είναι τα εξαιρετικά παιχνίδια όπου έχει κάνει τελευταία και ο Σουντεμάιρ με τον παίκτη να έρχεται από τον πάγκο και να σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά και είναι ένας παίκτης που για κάθε ομάδα είναι πολυτέλεια να έρχεται από τον πάγκο. Εντός έδρας έχει 5 σερί νίκες και έχει και 19-6 ρεκόρ εντός έδρας.

Ένα ακόμα δύσκολο και εκτός έδρας παιχνίδι αφού αυτό τον καιρό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο το ίδιο όσο και η άλλη ομάδα του Λ.Α, οι Λέικερς δίνουν σερί εκτός έδρας παιχνίδια από την στιγμή που στο Λος Άντζελες κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε τα βραβεία Γκράμι. Στο τελευταίο παιχνίδι του είχε την ευκαιρία να δει και πάλι να παίζει σχεδόν πλήρες αφού τόσο ο Πολ, όσο και οι Γκρίφιν και Μπίλαπς ήταν και πάλι παρόν στο παρκέ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βοήθησε και ιδιαίτερα η επιστροφή τους αφού δεν μπόρεσαν να κοντράρουν και πολύ το Μαϊάμι οι Κλίπερς.

Αυτό το μήνα οι Κλίπερς έχουν παίξει τόσο χωρίς τον Πολ όσο και χωρίς τον Γκρίφιν και για αυτό έχουν χάσει τόσα παιχνίδια και για την ακρίβεια τα 4 από τα τελευταία τους 5 και από εκεί που ήταν μέσα στο κόλπο για το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ πλέον έχουν μείνει πιο πίσω. Ο Πολ είχε χάσει τα 12 από τα 14 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του με πρόβλημα στο γόνατο του και ο Μπίλαπς έχει παίξει σε 4 παιχνίδια μετά από την επιστροφή του από την επέμβαση στο πόδι του. Χωρίς τον Πολ το Λ.Α έχει χάσει τα 8 από τα 11 παιχνίδια όπου έχει παίξει χωρίς αυτόν και συν της άλλης πλέον είναι στην 3η θέση και πίσω τόσο από την Οκλαχόμα όσο και από το Σαν Αντόνιο.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με το Μαϊάμι είπαμε ότι δεν έκανε καλή εμφάνιση ούτε στην άμυνα ούτε και στην επίθεση και έχασε με 111-89 και την μεγαλύτερη ζημιά την έπαθε από τον Τζέιμς και στο σημερινό παιχνίδι πρέπει να είναι πολύ προσεχτικό με τον Καρμέλο γιατί μπορεί να πάθει το ίδιο. Αυτό τον καιρό είπαμε ότι έχει 8 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και στην συνέχεια έχει να δώσει 5 συνεχόμενα μέσα στο Staples Center. Κανονικά θα αγωνιστεί σήμερα ο Μπαρνς παρόλο που τραυματίστηκε την Παρασκευή στο δάχτυλο του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κρατάμε τον άσο, είναι πλήρες και σε καλύτερη κατάσταση η Νέα Υόρκη αν δεν παίξει και ο Πολ πάλι για τους Κλιπερς δύσκολα θα μπορέσουν να αντέξουν, αν μάλιστα δεν κλείσουν τον Καρμέλο μπορεί να χάσουν εξίσου εύκολα όπως με το Μαϊάμι.

793    ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ
Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με τα ονόματα, γιατί αν δούμε μόνο την βαθμολογία, τότε το Μαϊάμι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο να πάρει την νίκη. Ένα Μαϊάμι όπου την Παρασκευή έδειξε κόντρα στην άλλη ομάδα του Λ.Α τους Κλίπερς ότι στην μέρα του και μέσα στην έδρα του δεν έχει αντίπαλο και μπορεί να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση ακόμα και ομάδες της ελίτ. Σε ένα παιχνίδι όπου ο ΛεΜπρον έκανε και πάλι την διαφορά και σε μόνο 11 σουτ κατάφερε να σκοράρει 30 π. με αντίπαλο τους Κλίπερς και έχει 76,7% στα σουτ στα 3 τελευταία του παιχνίδια.

Στο παιχνίδι με τους Κλίπερς μάλιστα το Μαϊάμι δεν είχε στην διάθεση του ούτε τον Μπος ούτε και τον Άλεν και με τους δύο παίκτες να έχουν πρόβλημα με ίωση, αλλά η απουσία τους δεν φάνηκε καν στο ματς αυτό. Κανονικά θα είναι και οι δύο παρόν στο σημερινό παιχνίδι. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τους Λέικερς, το προηγούμενο ήταν στα μέσα του Γενάρη με τον Τζέιμς να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι τότε και την διαφορά με 17/25 σουτ και με  39 π. που είναι και το ρεκόρ του για φέτος και η ομάδα του είχε πάρει την νίκη με 99-90. Ο Ουέιντ είχε 27 π. σε εκείνο το ματς και έχει σκοράρει από 20 π. και πάνω και στα 4 τελευταία του παιχνίδια. Έχει κερδίσει στα 5 από τα τελευταία 6 παιχνίδια με αντίπαλο τους Λέικερς.

Οι Λέικερς δίνουν ακόμα την μάχη για να πλησιάσουν στην 8η θέση και να είναι στα πλέι οφ αλλά από την άλλη μεριά δεν έχουν πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρουν αν και είναι μεγάλο όνομα το μπάσκετ που παίζουν και τα προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες που έχουν είναι ένας παράγοντας που δεν τους αφήνει να βρουν ρυθμό και να κάνουν σερί νίκες. Παρόλα αυτά μπαίνουν στο σημερινό ματς με νίκη στο προηγούμενο τους παιχνίδι, αλλά δεν είναι και μεγάλη επιτυχία ότι κατάφεραν να κερδίσουν την Σάρλοτ και μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπου λίγο έλειψε να χάσουν από την στιγμή που βρέθηκαν να χάνουν με 20 π. στην 3η περίοδο αλλά στην 4η περίοδο δέχθηκαν μόνο 15 π. και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Ο Χάουαρντ επέστρεψε και πάλι στην δράση στο παιχνίδι αυτό, αλλά ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στον ώμο του και δεν κατάφερε να βοηθήσει και πολύ, αν και είχε 11 ρ. και έκανε σαφώς καλύτερο παιχνίδι από αυτό που είχε κάνει με αντίπαλο την Βοστόνη. Στο σημερινό παιχνίδι το κλειδί θα είναι η άμυνα πάνω στον Τζέιμς και η λογική λέει ότι ο Νταντόνι θα χρησιμοποιήσει πολλούς παίκτες για να τον μαρκάρουν όπως είναι ο Κόμπε, ο Τζέιμσον, ο Κλαρκ και ο Αρτέστ. Έχει κερδίσει στα 4 από τα τελευταία του 5 παιχνίδια αλλά μόνο ένας από τους αντιπάλους αυτούς ήταν ομάδα μέσα στις θέσεις για τα πλέι οφ.

Η ήττα ήρθε με 116-95 από τους Σέλτικς την Πέμπτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γκασόλ είναι τραυματίας και θα μείνει για καιρό εκτός και πάνω από 1 ½ μήνα, ο Χάουαρντ πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση σε κάποιο σημείο μέσα στην σεζόν και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για το γεγονός ότι παίζει ενώ έχει  πόνους μετά από έμμεση προτροπή του Κόμπε. Στο παιχνίδι με την Σάρλοτ ο Κόμπε δεν σκόραρε ούτε ½ πόντο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πέτυχε 20 π. στο δεύτερο μέρος, είχε 8 ασίστ και 7 ρ. στην νίκη της ομάδας του με 100-93.

Τον τελευταίο καιρό έχει αφήσει το σκοράρισμα και το παίζει πιο ομαδικός, αλλά στο παιχνίδι με την Βοστόνη δεν είχε ούτε μία ασίστ. το σημερινό είναι το τελευταίο από τα 7 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχει αυτό τον καιρό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λόγω των βραβείων Γκράμι, τέτοιο καιρό φεύγει από το Λ.Α.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η λογική λέει άσος, ειδικά αν δεν παίξει ο Χάουαρντ για τους Λέικερς και αγωνιστούν κανονικά Μπος και Άλεν για τους Χιτ. Σαν ζητούμενο το βάζουμε κάπου.

794    ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
Το Μέμφις είναι σε μία μεταβατική περίοδο με τις αλλαγές που έχει κάνει και ειδικά μετά από την ανταλλαγή του Γκέι έδειχνε να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο παιχνίδι του, αλλά με την τελευταία του εμφάνιση έδειξε να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του και στο σημερινό παιχνίδι θέλει να το αποδείξει για μία ακόμα φορά αυτό. Θα προσπαθήσει να κάνει μπακ του μπακ νίκη για πρώτη φορά μετά από την ανταλλαγή του Γκέι και με τον Γκασόλ και τον Ράντολφ που θα στηριχτεί ακόμα περισσότερο πήρε την νίκη στο τελευταίο του παιχνίδι και είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην φροντ λάιν στο ΝΒΑ.

Η διοίκηση της ομάδας με επίσημη ανακοίνωση είπε ότι ο Ράντολφ δεν πάει πουθενά και έτσι έβαλε τέλος στις φήμες περί παραχώρησης και αυτού. Οι δυο τους είχαν 36 π. και 23 ρ. στο παιχνίδι με το Γκόλντεν Στέιτ την Παρασκευή στην νίκη της ομάδας τους με 96-93. Ο Γκέι ήταν ο μοναδικός παίκτης ο οποίος αποτελούσε αξιόπιστη λύση από την περιφέρεια, αλλά πλέον το Μέμφις κάνει ακόμα περισσότερο παιχνίδι μέσα από το καλάθι και με τους δύο παίκτες που είπαμε.

Ο Όστιν Ντάγιε ο οποίος ήρθε από το Ντιτρόιτ σαν αντάλλαγμα για τον Γκέι την Παρασκευή έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την νέα του ομάδα και είχε 3 τρ. και σκόραρε 12 π. ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Μπέιλες και ο Τόνι Άλεν πλέον έχουν και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας και πιο σοβαρό ρόλο και ευθύνες. Αυτός όμως που πρέπει να αναλάβει πιο ηγετικό ρόλο είναι ο Μάικ Κόνλεϊ πλέον. Αλλά από την άλλη μεριά στα δύο από τα τελευταία του 3 παιχνίδια έχει μείνει κάτω από τους 10 π.

Η Μινεσότα θα προσπαθήσει να αποφύγει την 4η συνεχόμενη ήττα της στο σημερινό παιχνίδι. Αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο και ειδικά αν δεν καταφέρει να βρει τρόπο να σπάσει την άμυνα του Μέμφις και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εκτός του μεγάλο της αστέρι τον Λοβ, που θα ήταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να δημιουργήσει φθορά μέσα από το καλάθι και έτσι μένει μόνος του ο Πέκοβιτς να παλέψει σε άμυνα και σε επίθεση μέσα στην ρακέτα. Είπαμε ότι μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες ήττες και με 14 στα τελευταία της 16 παιχνίδια και από εκεί που ήταν στην 1 νίκη πάνω από το 50% το ρεκόρ της στις αρχές του Γενάρη πλέον έχει μείνει πολύ πίσω και είναι δύσκολο να είναι στα πλέι οφ αν συνεχίσει να χάνει με αυτό τον τρόπο.

Ο μεγάλος λόγος για την πορεία της ομάδας είναι ότι και φέτος είναι μία από τις πιο άτυχες ομάδες στην λίγκα αφού και πάλι είχε και πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και δεν κατάφερε να χαρεί την επιστροφή του Λοβ και του Ρούμπιο μαζί και τραυματίστηκε και πάλι ο πρώτος και έχει και τον Μπράντον Ρόι να είναι τραυματίας, είχε εκτός του Πέκοβιτς για μερικές μέρες, εκτός είναι και με πρόβλημα στο γόνατο του ο Μπάντιγκερ, ενώ πρόβλημα έχει και ο Κιριλένκο. Είναι λογικό λοιπόν η ομάδα να μην έχει καταφέρει να βρει ρυθμό με τόσες απουσίες και μπες βγει με παίκτες που χάνει και που επιστρέφουν. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα που θέλει να παίζει καλή άμυνα αλλά με τις απουσίες και εκεί δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό.

Ο Ρούμπιο είναι το μόνο καλό νέο με τον παίκτη να είναι έτοιμος και πάλι να τον χρησιμοποιεί όσο θέλει ο Άντελμαν πλέον. Είχε 18 π. στο παιχνίδι με την Νέα Υόρκη την Παρασκευή αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του να πάρει την νίκη και ηττήθηκε με 100-94. Έχει πλέον 3 συνεχόμενα παιχνίδια όπου έχει από 10 ασίστ και πάνω στο καθένα και έχει αρχίσει να θυμίζει τον παίκτη που πέρσι μέχρι τον τραυματισμό του έδινε τον ρυθμό. Από το Μέμφις έχει χάσει σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια και στα 9 από τα τελευταία 10. Ο Μπαρέα επίσης τραυματίστηκε την Παρασκευή αλλά κανονικά θα είναι παρόν στο σημερινό παιχνίδι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Το Μέμφις κερδίζει αλλά η Μινεσότα μπορεί να το παλέψει το ματς και συν της άλλης οι Γκριζλς δεν είναι ομάδα που συνηθίζει να κάνει και μεγάλα σκορ και να ανοίγει και τις διαφορές.

795    ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
Η Βοστόνη συνεχίζει να κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά από το άλλο μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Ρόντο και από εκεί που είχε 6 συνεχόμενες ήττες πλέον μπαίνει στο σημερινό ματς αήττητη. Ο Ρόντο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα χάσει την σεζόν πλέον και ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν συζητήσεις ότι τελικά ίσως η Βοστόνη είναι καλύτερη χωρίς τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά από την άλλη μεριά είναι ακόμα νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα.

Στο σημερινό παιχνίδι πάει να πάρει την νίκη για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι και αυτό τον καιρό με τον Ρόντο εκτός έχει πάρει τρομερές βοήθειες από τον πάγκο του και έχει χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε παίκτη έχει από τον πάγκο που μπορεί να κατεβάσει την μπάλα. Η Βοστόνη είναι μία ομάδα που φημίζεται για την άμυνα της και αυτό είναι και το μεγάλο της όπλο σε όλα τα χρόνια όπου έχει καταφέρει να κάνει και εξαιρετικές σεζόν, αυτό θα είναι το κλειδί και στο σημερινό παιχνίδι για να μπορέσει να περιορίσει το γρήγορο τέμπο και τα αθλητικά προσόντα των Νάγκετς, που είναι νεανική ομάδα. Με τον Ρόντο εκτός οι παλιοσειρές Πιρς και Γκαρνέτ έχουν αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα και έχουν κάνει πολύ καλά παιχνίδια στην επίθεση και από την άλλη μεριά στο παιχνίδι με τους Λέικερς η νίκη ήρθε την Πέμπτη εύκολα με 116-95 και συν της άλλης η ομάδα είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσες για το σημερινό παιχνίδι.

Η Βοστόνη ξεκινάει πλέον με τον Λι και τον Μπράντλεϊ στην περιφέρεια και από εκεί και πέρα ο Πιρς μαζί με τον Τζεφ Γκριν μοιράζονται την θέση στο σμολ φόργουορντ και από την άλλη μεριά στηρίζεται πολύ και στην ταχύτητα και στο σκοράρισμα στην επίθεση τόσο τους Τέρι όσο και του Μπαρμπόσα. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζει να έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το ριμπάουντ που είναι και φέτος από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και αυτό θέλει προσοχή στο σημερινό παιχνίδι αν θέλει να ελέγξει τον ρυθμό.

Το Ντένβερ δείχνει μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας που δεν είναι και το καλύτερο του, αλλά από την άλλη μεριά έρχεται από την νίκη στο χθεσινό παιχνίδι μέσα στο Κλίβελαντ το οποίο επίσης βρήκε να είναι αρκετά χοτ και πάει στο σημερινό παιχνίδι για την 10η συνεχόμενη του νίκη. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελευταία το Ντένβερ έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και είχε 128 π. στο παιχνίδι με το Σικάγο, αλλά εντός έδρας την Πέμπτη και χθες πέρασε με 111-103 από το Κλίβελαντ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός έδρας δεν είναι και από τις πλέον πειστικές ομάδες, αν και από την άλλη μεριά είναι μία από τις ποιο παραγωγικές ομάδες και φέτος και αν βρει ρυθμό ακόμα και εκτός έδρας είναι πολύ δύσκολο να το ανακόψεις και να το κερδίσεις. Αν καταφέρει να κερδίσει και το σημερινό παιχνίδι θα κάνει και το μεγαλύτερο σερί νικών του από το 2005. Το Ντένβερ έχει 11-15 ρεκόρ εκτός έδρας αλλά από την άλλη μεριά μετά και από την χθεσινή του νίκη επί των Καβς έχει κερδίσει στα 3 από τα 4 τελευταία του παιχνίδια εκτός έδρας.

Το χθεσινό ήταν και το πρώτο του από τα 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχει αυτό τον καιρό, όπου έχει πάρει για τα καλά φωτιά στην επίθεση και έχει 114,6 π. μ.ο στα παιχνίδια του και κάθε βράδυ έχει και ένα διαφορετικό παίκτη που είναι πρώτος σκόρερ και αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο ότι είναι μία από τις ομάδες που έχει λύσεις από τον πάγκο και διαφορετικούς παίκτες που μπορεί να σου κάνουν την ζημιά και έχει 6 παίκτες με πάνω από 10 π. μ.ο και ένα ακόμα που έχει 9,7 π. Ο Γκαλινάρι πάντως είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι είναι η μία από τις καλύτερες ομάδες στο ΝΒΑ στο ριμπάουντ και έχει 45,5 μ.ο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και όλα πιθανά, δεν μπλέκουμε με σημείο ούτε και με άντερ όβερ.

796    ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ
Το Ορλάντο μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με στόχο να αποφύγει να κάνει ακόμα μία ήττα και να αποφύγει την 12η συνεχόμενη του και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τον περασμένο μήνα έτρεχε ένα σερί 10 ηττών ια φέτος έχει πολύ δύσκολη σεζόν όπου είναι σε μία μεταβατική περίοδο στην μετά Χάουαρντ εποχή και πέρα από ότι είναι μία ομάδα που δεν έχει ούτε πολύ ταλέντο ούτε και βάθος είναι και άτυχο από την στιγμή που έχει και πάλι όχι μόνο αρκετές αλλά σημαντικές απουσίες. Αν χάσει και σήμερα και φτάσει τις 13 σερί ήττες θα είναι για πρώτη φορά από το 2003.

Έχει χάσει στα 23 από τα τελευταία του 25 παιχνίδια και έχασε από το Κλίβελαντ την Πέμπτη στο τελευταίο του παιχνίδι. ούτε και εντός έδρας έχει καταφέρει να είναι και πιο αποτελεσματικό από την στιγμή που έχει 8-17 ρεκόρ και την τελευταία φορά που κέρδισε μέσα στο σπίτι του ήταν στις 16 Γενάρη όπου είχε κερδίσει την Ιντιάνα. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 συνεχόμενες ήττες εντός. Μετά από 6 συνεχόμενα παιχνίδι όπου είχε εκτός του καλύτερο του σκόρερ τον Αφλάλο τον είδε να επιστρέφει και πάλι στην δράση και είχε 23 π. στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μην γνωρίσει την ήττα.

Ο Ρέντικ που έχει χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του είναι αμφίβολος και για σήμερα και είναι ένας παίκτης που δίνει λύσεις στο σκορ, ενώ ο Βούσεβιτς και με τον Ντέιβις να είναι εκτός κάνει ότι μπορεί μέσα από το καλάθι και είχε 25 π. και 13 ρ., με το πρώτο να είναι και το ρεκόρ της καριέρας του στο παιχνίδι με τους Καβαλίερς. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Νέλσον ναι μεν παίζει αλλά είχε και αυτός πρόβλημα τραυματισμού. Πριν από τους 108 π. που πέτυχε στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ δεν κατάφερε να φτάσει τους 100 π. σε κανένα από τα 6 τελευταία του παιχνίδια.

Το Πόρτλαντ εκτός έδρας έχει αδυναμίες αλλά από την άλλη μεριά το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο το Ορλάντο είναι ότι πρέπει για να μπορέσει να κάνει μία νίκη, μακριά από το σπίτι του έχει μόλις 8-17 ρεκόρ και έχει χάσει στα 6 από τα τελευταία του 7 ματς εκτός Πόρτλαντ και αυτό τον καιρό έχει να δώσει 6 συνεχόμενα μακριά από την έδρα του και έχει 1-2 στα πρώτα τρία από αυτά. Στο τελευταίο του παιχνίδι δεν μπόρεσε να κόψει τον ρυθμό του Χιούστον και έχασε εύκολα με 118-103 την Παρασκευή αλλά το σημερινό ματς θα είναι διαφορετικό και με το Χιούστον άφησε τον αντίπαλο του να σουτάρει με 59,5%.

Μετά από το σημερινό παιχνίδι θα παίξει με το Μαϊάμι και με την Νέα Ορλεάνη. Εξαιρετικός στα τελευταία παιχνίδια ο Όλντριτζ και το παλεύει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και έχει 27,7 π. και 11,3 ρ. μ.ο στα 3 παιχνίδια όπου έχει δώσει εκτός έδρας, αλλά δεν είναι αρκετός και είχε 31 π. και 11 ρ. στο παιχνίδι με το Χιούστον αλλά δεν ήταν αρκετό για να μην γνωρίσει εύκολα την ήττα η ομάδα του. Από εκεί και πέρα ο Μπατούμ στο παιχνίδι με το Χιούστον είχε 24 π. από εκεί που είχε μόλις 8 π. στα προηγούμενα του 6 παιχνίδια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παίκτης παίζει με πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι στα καλά του.

Και συν της άλλης αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι το Πόρτλαντ έχει μεγάλο πρόβλημα στον πάγκο του που είναι και ο λιγότερος παραγωγικός στην λίγκα. Στα καλά νέα ότι έχει κερδίσει στα 4 από τα τελευταία του 5 παιχνίδια. Πολύ άσχημο παιχνίδι με το Χιούστον έκανε ο Μάθιους με τον παίκτη να έχει 1/9 σουτ από εκεί που είχε 25 π. μ.ο στα πρώτα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Πόρτλαντ δεν πείθει εκτός και αν δεν πάει καλό παιχνίδι και σήμερα από τον Μπατούμ μπορεί να έχει δυσκολίες.

797    ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ
Το Τορόντο με τον Ρούντι Γκέι στο ρόστερ του που ήρθε από το Μέμφις έκανε την πρώτη του νίκη και ελπίζει ότι το νέο απόκτημα της ομάδας θα το βοηθήσει να γίνει και πιο παραγωγικό και να κερδίζει και με περισσότερη συνέπεια από εδώ και πέρα. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν μπορεί να τρίβει τα χέρια του με τον Γκέι με τον παίκτη να δείχνει ότι είναι και ορεξάτος και ότι έχει προσαρμοστεί και τον νέο του ρόλο. Έχει 24,3 π. μ.ο με την νέα του ομάδα και στο σημερινό παιχνίδι οι Ράπτορς μπορεί να είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνουν μετά από καιρό μπακ του μπακ νίκες. Πριν από το παιχνίδι με την Ιντιάνα την Παρασκευή όπου πήρε την νίκη με 100-98 στην παράταση είχε γνωρίσει την ήττα στα 5 από τα τελευταία του 6 παιχνίδια.

Και με την νίκη αυτή κατάφερε να βάλει τέλος στο σερί των 15 νικών των Πέισερς εντός έδρας! Ο Κέισι από την άλλη μεριά θέλει να δει την ομάδα του να παίζει καλύτερη άμυνα και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από αυτό που έχει δει αμυντικά από τους παίκτες του φέτος. Στο παιχνίδι της Παρασκευής γύρισε και πάλι στην δράση ο Μπαρνιάνι ο οποίος όμως δεν ξεκίνησε αλλά ήρθε από τον πάγκο με τον παίκτη να έχει μείνει εκτός για δύο περίπου μήνες και να έχει 14 π. σε 29΄πιου αγωνίστηκε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πρόβλημα με τον αγκώνα του και συν της άλλης είχε χάσει 26 παιχνίδια.

Αλλά αυτό που προσέχουμε είναι ότι τελευταία ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του για ανταλλαγή και με πιο πιθανό προορισμό να είναι το Σικάγο με το Τορόντο να παίρνει σαν αντάλλαγμα τον Μπούζερ. Με τον Καλντερόν να είναι πλέον παίκτης του Ντιτρόιτ ο Λάουρι έχει και πάλι ρόλο βασικού, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει καλά παιχνίδια και γενικά φέτος δεν έχει πείσει, έχει μόλις 8 π. μ.ο σε 5 παιχνίδια σαν βασικός. Από την άλλη μεριά η ομάδα του έχει κερδίσει σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια με αντίπαλο την Νέα Ορλεάνη και στα 5 από τα τελευταία 6.

Η Νέα Ορλεάνη έχουμε πει εδώ και καιρό ότι με την επιστροφή του Γκόρντον και με την αγωνιστική άνοδο του Ντέιβις είναι άλλη ομάδα που απειλεί περισσότερο από τη περιφέρεια και σκοράρει και περισσότερο και συν της άλλης παίζει και καλύτερη άμυνα. Αλλά έχει και ένα άλλο παίκτη ο οποίος κάνει εξαιρετικά παιχνίδια τελευταία και ο λόγος για τον Γκρέιβις Βάσκεζ με τον παίκτη να έχει 21 π. και 12 ασίστ και 11 ρ. και να κάνει το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του στο παιχνίδι της Παρασκευής με την Ατλάντα όπου η ομάδα του πήρε το διπλό με 111-100 και έκανε την 3η συνεχόμενη της νίκες.

Έχει 9,4 ασίστ μ.ο μέχρι στιγμής και μόνο ο Ρόντο και ο Πολ έχουν καλύτερο από αυτόν σε όλο το ΝΒΑ. Στο παιχνίδι αυτό ο Γκόρντον που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποκτήθηκε πέρσι από τους Κλίπερς στην ανταλλαγή του Πολ είχε 27 π. και 10/19 σουτ στο παιχνίδι με τους Χοκς και για μία ακόμα φορά ήταν αυτός που έκανε και την μεγαλύτερη ζημιά από την περιφέρεια. Από εκεί και πέρα όσο ανεβαίνει και άλλο ο ρούκι Ντέιβις που και αυτός έμεινε πίσω αφού είχε πρόβλημα τραυματισμού τόσο θα ανεβαίνει και η υπόλοιπη ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ένα από τα πονηρά και ανοιχτά παιχνίδια της ημέρας.

801    ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ
Ένα ακόμα πολύ μεγάλο παιχνίδι για την σημερινό ημέρα και το παιχνίδι αυτό είναι πιο σημαντικό για τους Νετς και για τον Καρλίσιμο που περνάει την πρώτη του κρίση με την ομάδα σαν πρώτος προπονητής αφού μετά από το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας μετά από την απόλυση του Τζόνσον οι Νετς δεν ρολάρουν και χάνουν αρκετά παιχνίδια τελευταία. Πλέον μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 ήττες στα τελευταία του 8 ματς από εκεί που είχε ξεκινήσει με 12-1 ρεκόρ με τον Καρλίσιμο στον πάγκο. Οι Νετς έχουν δείξει ότι το Barclays Center είναι μία από τις πιο δύσκολες έδρες στην λίγκα και ότι εντός έδρας μπορούν να κάνουν και πιο εύκολα σκορ και συν της άλλης να παίξουν και καλύτερη άμυνα.

Έρχεται από την ήττα με 89-74 από την Ουάσιγκτον σε ένα παιχνίδι όπου είχε μεγάλο πρόβλημα τόσο στην άμυνα του όσο και στην επίθεση του, στο δεύτερο ακόμα μεγαλύτερο για να λέμε την αλήθεια. Και συν της άλλης στα τελευταία του παιχνίδια  με αντίπαλο τους Σπερς δεν έχει και την καλύτερη παράδοση και έχει χάσει από το Σαν Αντόνιο τα 17 από τα 18 μεταξύ τους παιχνίδια και αυτό είναι και το δεύτερο ματς με αντίπαλο τους Σπερς φέτος από τους οποίους είχε χάσει με το βαρύ 104-73 στις 31 Δεκέμβρη. Στο παιχνίδι με τους Σπερς τότε σκόραρε τους λιγότερους πόντους που έχει πετύχει σε κάθε περίοδο στην ιστορία του, στην 3η περίοδο είχε μόλις 5 π. συνολικά και ήταν λογικό να χάσει και είχε μόλις 37,8% στο σουτ. Και οι 73 π. ήταν η μία από τις δύο φορές που φέτος πέτυχε λιγότερους από 76 π. που είχε στο τελευταίο του παιχνίδι με την Ουάσιγκτον την Παρασκευή.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι με το Σαν Αντόνιο οι Νετς έκαναν 7 συνεχόμενες νίκες. Αλλά για να μπορεί να κερδίζει θέλει τον Ουίλιαμς μαζί με τον Τζόνσον στην περιφέρεια να είναι στα καλά του και να παίρνει βοήθειες ο Λόπεζ μέσα από το καλάθι. Και συν της άλλης να παίζει και καλύτερη άμυνα η ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. Ο Ντερόν δεν είναι στα καλά του τελευταία και έχει μόλις 37,5% στα 5 τελευταία του παιχνίδια και ο Τζόνσον είναι ακόμα χειρότερος και έχει μόλις 35,2%. Εκτός από τα 3 τελευταία παιχνίδια έχει μείνει ο Τζέρι Στακχάουαζ με τον παίκτη να είναι αμφίβολος για το σημερινό ματς.

Το Σαν Αντόνιο είναι απλά εξαιρετικό και φέτος και δίνει ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι αλλά είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και παρόλο που στο τελευταίο του παιχνίδι γνώρισε την ήττα και είδε το σερί των 11 νικών του να τερματίζεται, μπαίνει στο σημερινό ματς με αέρα και σαν το φαβορί για να πάρει την νίκη. Το Σαν Αντόνιο είναι μία ομάδα με τρομερή εμπειρία, με βάθος και με εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο του και έχει τρεις παίκτες που μπορεί να κάνουν την διαφορά σταθερά στα παιχνίδια του και συν της άλλης είναι και φέτος μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στο ΝΒΑ, αλλά αυτό που έχουμε πει και πάλι είναι ότι έχει κάνει και εξαιρετικά παιχνίδια και στην άμυνα.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με το Ντιτρόιτ εκτός έδρας γνώρισε την ήττα με 119-109 σε ένα παιχνίδι όπου δεν είχε στην διάθεση του ούτε τον Τζινόμπιλι ούτε και τον Ντάνκαν. Είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ και παρά τις σημαντικές απουσίες που έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίζει εύκολα παιχνίδια και χωρίς Ντάνκαν και Τζινόμπιλι. Ο Πάρκερ φροντίζει να κάνει σταθερά πολύ καλά παιχνίδια, ο Ντάνι Γκριν με το σουτ από την περιφέρεια κυρίως και από το τρίποντο έχει κάνει την διαφορά σε αρκετά ματς ήδη, ο Σπλίτερ με τον Τζάκσον έχουν βοηθήσει να καλύψουν τα κενά της ομάδας τους.

Και οι δύο παίκτες που αναφέραμε είναι και πάλι αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι. Στα 11 συνεχόμενα παιχνίδια όπου είχε κερδίσει το Σαν Αντόνιο είχε 91,1 π. μ.ο παθητικό και είπαμε ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να παίξει και άμυνα και πολύ αποτελεσματική. Αλλά στο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ έκανε το χειρότερο του παιχνίδι εδώ και ένα μήνα σχεδόν στην άμυνα όπου άφησε τους Πίστονς να σουτάρουν με 51,4%.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Σαν Αντόνιο παρά την ήττα του είναι και πιο πειστικό και σε καλύτερη κατάσταση. Αν παίξει ο Ντάνκαν στο σημερινό παιχνίδι το διπλό είναι μία από τις επιλογές που κρατάμε σήμερα.

802    ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ
Το Φοίνιξ είναι σε μία μεταβατική περίοδο φέτος και κάνει μία δύσκολη σεζόν και δεν έχει στόχους από νωρίς και ελπίδες ότι θα είναι στα πλέι οφ αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από την απομάκρυνση του Τζέντρι από τον πάγκο της ομάδας, οι Σανς έχουν γίνει πιο επικίνδυνοι και κερδίζουν και θέλουν και μεγαλύτερη προσοχή αφού δεν είναι και τόσο άσχημη ομάδα είναι η αλήθεια με βάση το υλικό τους. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι όπου δίνουν οι δύο ομάδες μέσα σε λίγες μέρες με το Φοίνιξ να χάνει πολύ εύκολα με 127-96 μέσα στην Οκλαχόμα την Παρασκευή.

Με τον Χάντερ στον πάγκο η ομάδα έχει 4-6 ρεκόρ, αλλά έχει κάνει μία στροφή προς την άμυνα και έχει γίνει πιο σκληρή στο παιχνίδι της αλλά από την άλλη μεριά συνεχίζει να έχει πρόβλημα στην επίθεση και το σκοράρισμα και έχει καταφέρει να πετύχει πάνω από 100 π. μόνο μία φορά στα 20 τελευταία του παιχνίδια το Φοίνιξ. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Οκλαχόμα ο Μπίσλεϊ έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και είχε 25 π. αλλά από εκεί και πέρα το Φοίνιξ δεν πήρε βοήθειες από τους βασικούς του και το πάλεψε σχεδόν μόνος του πάγκος που είχε 66 π. έναντι μόλις 30 π. των βασικών.

Ο Χάντερ κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα της άμυνας και διδάσκει πολύ τους παίκτες του ενώ από την άλλη μεριά προσπαθεί να τους τονώσει την αυτοπεποίθηση και δείχνει ότι δεν είναι προσωρινή λύση αλλά μόνιμη τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν για τους Σανς. Ένα ακόμα μέτριο παιχνίδι έκανε ο Σκόλα ο οποίος είχε μόλις 6 π. και έχει μόλις 3 ρ. συνολικά στα δύο τελευταία του ματς.  

Η Οκλαχόμα θέλει να πάρει και πάλι το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ από το Σαν Αντόνιο και θέλει να κερδίσει και πάλι το Φοίνιξ όπου είναι σαφώς ομάδας που είναι κάτι παραπάνω από τα μέτρα της και μετά από μία περίοδο όπου είχε κάνει κοιλιά και είχε μόλις 4-4 ρεκόρ μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες νίκες και θέλει να διευρύνει και άλλο το σερί του. Αυτό είναι και το 4ο παιχνίδι με αντίπαλο τους Σανς για φέτος όπου τους έχουν κερδίσει και στα τρία παιχνίδια όπου τους έχουν αντιμετωπίσει για φέτος.

Στο παιχνίδι της παρασκευής η Οκλαχόμα έτρεξε ένα σερί 21-0 στην 3η περίοδο και αυτό ήταν αρκετό για να πάρει την νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και φέτος μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην λίγκα και έχει σκοράρει 100 π. και πάνω στα 18 από τα τελευταία του 23 παιχνίδια. Στο παιχνίδι της Παρασκευής ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντουράντ με 21 π. αλλά δεν χρειάστηκε να κάνει και τρομερά πράγματα και πήρε βοήθειες και από παίκτες όπως είναι ο Σεφολόσα και ο Πέρκινς που δεν είναι και από τους πιο σύνηθες υπόπτους για την επίθεση με τον πρώτο να έχει 18 π. και 3 τρ. και τον δεύτερο να έχει ακόμα 17 π. και με 8/9 σουτ.

Επίσης ο Πέρκινς έκανε τρομερή δουλειά μέσα στο καλάθι στην άμυνα με αντίπαλο τον Γκορτάτ ο οποίος στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με αντίπαλο τους Θάντερς είχε πετύχει νταμπλ νταμπλ. Τα τρία προηγούμενα παιχνίδι με αντίπαλο τους Σανς τα έχει κερδίσει με 20,3 π. μ.ο, ενώ στο παιχνίδι της παρασκευής είχε 17 π. ο Ουέστμπρουκ με τον παίκτη να βλέπει το σερί των 4 παιχνιδιών του που είχε από 20 π. και πάνω να τερματίζεται.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μόνο αν κόψει ρυθμό η Οκλαχόμα δεν κερδίζει και πάλι εύκολα αυτό το παιχνίδι όπως και την Παρασκευή, είναι μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας και το Φοίνιξ δεν έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ακόμα για να κλειδώνει με την άμυνα του την επίθεση των Θάντερ, διπλό λοιπόν.

804    ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
Το Σακραμέντο δίνει ένα μπακ του μπακ παιχνίδι εντός έδρας και στο χθεσινό ματς έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και πήρε την νίκη με αντίπαλο την Γιούτα και θα ήθελε να κάνει ακόμα μία με αντίπαλο το φορμαρισμένο Χιούστον σήμερα. Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε και φέτος ότι είναι μία ομάδα που είναι από τις χειρότερες και από νωρίς δεν έχει ελπίδες για πλέι οφ. Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο δεν είναι άλλο από την πώληση της ομάδας από την οικογένεια Μάλουφ και την μετακίνηση της στο Σιάτλ όπου από του χρόνου θα την βλέπουμε σαν τους Σόνικς.

Είναι μία νεανική ομάδα και για αυτό την έχουμε δει να μην έχει διάρκεια και να είναι ικανή να κάνει την έκπληξη και νίκες αλλά και να χάνει εύκολα σε ματς που την περιμένεις να είναι και πιο ανταγωνιστική. Στο χθεσινό παιχνίδι με την Γιούτα ήταν σε πολύ καλή μέρα επιθετικά και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να πάρει την νίκη με 120-109. Στο παιχνίδι με την Γιούτα η ομάδα είχε πολύ κυκλοφορία στην μπάλα στην περιφέρεια και έτσι κατάφερε να μην έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Είχε 6 παίκτες του να σκοράρουν από 10 π. και πάνω και κατάφερε να βάλει τέλος στο σερί των 4 ηττών που είχε.

Ο Ασάια Τόμας έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και είχε 25 π. και αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του στα τελευταία του 9 που κατάφερε να σκοράρει από 100 π. και πάνω και είχε μόλις 96 π. μ.ο στα προηγούμενα του ματς. Η επίθεση είναι αυτή που μπορεί να το κρατήσει ζωντανό και μέσα στο κόλπο για την νίκη και στο σημερινό παιχνίδι αφού το Χιούστον έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην λίγκα. Αυτό τον καιρό έχει κι δύσκολο πρόγραμμα από την άποψη ‘ότι έχει να δώσει 3 ματς σε 4 μέρες και δεν είναι και από τις ομάδες που έχει και το μεγαλύτερο βάθος.

Το Χιούστον δίνει πρώτα από όλα την μάχη του να καπαρώσει την 8η θέση και μετά να κοιτάξει αν μπορεί να έχει ένα καλύτερο πλασάρισμα για να μπορέσει να είναι σε καλύτερη θέση στα πλέι οφ. Από εκεί που είχε πριν από μερικές μέρες μία άσχημη περίοδο και είχε κάνει μαζεμένες νίκες, με τον Χάρντεν να βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του το Χιούστον έχει βρει ρυθμό συνολικά στην επίθεση και είναι πολύ παραγωγικό, είναι άλλωστε από τις ομάδες που έχουν κάνει τα μεγαλύτερα σκορ στην λίγκα και από τις πιο παραγωγικές ομάδες και έτσι είναι πολύ δύσκολο να το κερδίσεις σε ματς όπου επιβάλλει το παιχνίδι του.

Ο Χάρντεν με τις εμφανίσεις που κάνει θα είναι και για πρώτη φορά στην καριέρα του φέτος σε All-Star, αλλά έχει βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει τα 5 από τα τελευταία της 6 παιχνίδια. Στο τελευταίο ματς πήρε την νίκη εύκολα εντός έδρας με 118-103 κόντρα στο Πόρτλαντ και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους 140 π. που είχε πετύχει με αντίπαλο το Γκόλντεν Στέιτ στα μέσα στης εβδομάδας, αλλά και πάλι εντός έδρας. Γιατί μακριά από το σπίτι του είναι η αλήθεια ότι έχει αδυναμίες και δεν μπορεί να επιβάλει τόσο εύκολα τον ρυθμό του. Ο Χαρντεν είπαμε ότι είναι χοτ και πάλι και είχε 35 π. και 11 ασίστ και 7 ρ. στο παιχνίδι με τους Μπλέιζερς  και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που καταφέρνει να σκοράρει 35 π. και να έχει από 7 ρ. και 7 ασίστ και πάνω σε μπακ του μπακ παιχνίδια.

Αλλά από εκεί και πέρα τόσο ο Πάρσονς όσο και ο Λι αλλά και άλλοι παίκτες όπως είναι ο Ασίκ με τον Χάρντεν να είναι στα καλά του κάνουν πολύ καλά ματς. Τον τελευταίο καιρό είναι φωτιά και λάβρα από την περιφέρεια και από το τρίποντο και είχε 23 που είναι και το ρεκόρ του ΝΒΑ με τους Ουόριορς και έχει πετύχει 44 συνολικά στα 3 τελευταία του παιχνίδια. Και κόντρα στο Σακραμέντο έχει κερδίσει στα 3 τελευταία μεταξύ τους και στα 7 από τα τελευταία 8.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολα θα κάνει μπακ του μπακ νίκη το Σακραμέντο παρόλο που παίζει και εντός, δεν έχει βάθος για να αντέξει σε τέτοια παιχνίδια και θα πρέπει να παίξει και άμυνα. Το Χιούστον δεν πείθει εκτός αλλά από την άλλη μεριά είναι σε τρομερή κατάσταση επιθετικά αυτό τον καιρό και μπορεί να κάνει το διπλό στο σημερινό παιχνίδι.