ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

Το 4 παιχνίδι της σειράς με το Μαϊάμι να έχει το 2-1 υπέρ του και να είναι ακόμα το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αμερική λένε ότι μία σειρά δεν τελειώνει ποτέ, μέχρι να χάσει μία ομάδα στην έδρας της. Στο προχθεσινό παιχνίδι η Βοστόνη πήρε την νίκη δίκαια και εύκολα με 101-91 σε ένα παιχνίδι όπου μετά από το 3ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ μέχρι το τέλος. Στο σημερινό παιχνίδι θέλει μία ακόμα νίκη προκειμένου να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Για το Μαϊάμι έκανε και πάλι εξαιρετική εμφάνιση ο Λε Μπρον ο οποίος μέχρι στιγμής έχει 3 παιχνίδια στην σειρά με πάνω από 30 π. στο ενεργητικό του, αλλά δεν παίρνει τις βοήθειες που θέλει από το φιλαράκι του και το άλλο μεγάλο όνομα της ομάδας, τον Ντουέιν Ουέιντ ο οποίος δεν βγάζει διάρκεια στο παιχνίδι του. Εκτός και από την σημερινή αναμέτρηση θα είναι ο Μπος, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα λόγω του τραυματισμού του έπειτα από το προηγούμενη σειρά με την Ιντιάνα και το πρώτο ματς.

Η Βοστόνη βλέπει με μεγάλη χαρά τον Ρόντο να γίνεται τελευταία μηχανή σκοραρίσματος και είναι ο ηγέτης της ομάδας επιθετικά. Ήταν ο παίκτης ο οποίος έκανε την διαφορά στο 3ο παιχνίδι και έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Θυμίζουμε ότι στο 2ο παιχνίδι μέσα στο Μαϊάμι είχε σκοράρει 44 π. και λίγο έλειψε να σπάσει μόνος του την έδρα, αλλά η Βοστόνη λύγισε την παράταση, είχε 21 π. και 10 ασίστ προχθές και μαζί με τον Γκαρνέτ ο οποίος επίσης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 24 π. και 11 ρ. ήταν οι παίκτες κλειδιά για την νίκη. Ο Ρίβερς έδωσε οδηγίες και έψαξε πολύ σε αυτό το παιχνίδι τα μις – ματς με τον Ρόντο να ταΐζει πολύ με πάσες μέσα στην ρακέτα. Ο Πιρς σκοράρει αρκετά με 18,7 π. μ.ο, αλλά δεν έχει καλά ποσοστά, με μόλις 34,5 % ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άλεν παίζει με πρόβλημα τραυματισμού. Σημαντικές απουσίες και προβλήματα μέσα στην ρακέτα, με την φροντ λάιν της ομάδας να έχει προβλήματα, που δεν φαίνονται και τόσο πολύ όμως κόντρα στο Μαϊάμι, που δεν έχει τον Μπος και έτσι καλύπτεται και η αδυναμία που έχει η ομάδα όλη την σεζόν στο ριμπάουντ. Η Βοστόνη είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία, έχει ποιότητα, εντός έδρας κάνει και πιο εύκολα σκορ, αλλά η άμυνα είναι το μεγάλο της όπλο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Έχει μεγάλο μ.ο ηλικίας και με τις απουσίες που έχει το πιο πιθανό είναι να μην αντέξει μέχρι το τέλος σε αυτή την σειρά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη φάση έδωσε 7 παιχνίδια για να περάσει την Φιλαδέλφεια, όταν το Μαϊάμι είχε πολύ περισσότερες μέρες ξεκούρασης και είναι σίγουρα και πιο νεανική ομάδα.

Από την μεριά τους οι Χιτ στο σημερινό παιχνίδι θα παλέψουν για την νίκη για να καθαρίσουν την σειρά στο επόμενο ματς εντός έδρας και να πάρουν την πρόκριση για τους τελικούς. Πόσο πολύ θα ήθελε όμως το Μαϊάμι για να έχει στην διάθεση του τον Μπος, ο οποίος του έχει λείψει τόσο πολύ τόσο για το σκοράρισμα του, αφού είναι ο ένας από την μεγάλη τριάδα της ομάδας, όσο και για την δουλειά που κάνει μέσα στην ρακέτα και στην άμυνα. Ο παίκτης κάνει πρόοδο, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για να μπει στο παρκέ και έτσι θα χάσει το 8ο σερί του παιχνίδι σήμερα. Το Μαϊάμι παρόλο που έχει βρει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο να καλύψει το κενό του Μπος, στην άμυνα, στην επίθεση λόγω της απουσίας του έχει μεγάλα προβλήματα, αφού για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο Τζέιμς δείχνει απελπιστικά μόνος του στην επίθεση, αφού ο Ουέιντ είπαμε δεν είναι και στην καλύτερη του φάση και δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Ο Ουέιντ μπορεί να έχει 21 π. μ.ο στην σειρά, αλλά οι περισσότεροι του πόντοι έχουν έρθει σε εύκολα σημεία της αναμέτρησης και δεν έχει βοηθήσει όταν τον έχει χρειαστεί η ομάδα του και ειδικά στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, όπου δεν σούταρε ούτε μία ελεύθερη βολή. Πολύ καλή δουλειά έκανε ερχόμενος από τον πάγκο ο Μάικ Μίλερ προχθές όπου είχε 11 π. με 3 τρ., αυτό ήταν το τρίτο του παιχνίδι στα πλέι οφ με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Το Μαϊάμι είναι ομάδα με ταλέντο και με εμπειρία, είναι πιο φρέσκο από την Βοστόνη και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί. Ομάδα που κάνει σκορ, ακόμα και χωρίς τον Μπος, οι Ουέιντ και Τζέιμς μπορεί να πάνε ψηλά την ομάδα τους, επιπλέον έχει δείξει σε αρκετά παιχνίδια από τον Απρίλη και μετά ότι μπορεί να παίξει και πειστική άμυνα, κάτι που δεν έδειξε πάντως στο 3ο παιχνίδι της σειράς.

***Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και περιμένουμε μία ανάλογη εξέλιξη με αυτή του προηγούμενου ματς στην Βοστόνη. Οι Σέλτικς ξέρουν πολύ καλά ότι για να έχουν τύχη θα πρέπει να κρατήσουν και πάλι το Μαϊάμι σε ένα όριο κοντά στους 90 π., όπου μπορούν οι ίδιοι να σκοράρουν τόσους πόντους και να πάρουν και πάλι την νίκη. Λογικά η Βοστόνη θα είναι στους 92-95 π. και από την άλλη μεριά το Μαϊάμι θα είναι στους 89-97 π. ανάλογα με την μέρα του Ουέιντ και τις βοήθειες που θα δώσει στον Τζέιμς. Δίνουμε στην Βοστόνη μικρό προβάδισμα για την νίκη με ρίσκο, σε ότι έχει να κάνει με το χάντικαπ με τον 1,5 π. που έχει υπέρ της είναι λογικό ότι θα πάμε στον άσο, αφού ακόμα και να χάσει βλέπουμε ότι θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι, το οποίος μπορεί να κριθεί στο πόντο και ακόμα να έχει και παράταση. Σε ότι έχει να κάνει το under-over στους 180,5 π. ίσως λίγο προς το over απλά, αλλά δεν λέει για πολλά ανοίγματα.