726. ΜΑΪΑΜΙ ΧΑΡΙΚΕΪΝΣ – ΜΑΡΚΟΥΕΤ         5,5

Πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο κολέγια που θέλουν να προχωρήσουν και ξεκίνησαν σαν φαβορί . Το Μαϊάμι μπήκε σαν το νούμερο 2 στην περιφέρεια του στο τουρνουά και το Μαρκέτ μπήκε σαν νούμερο 3. Πάντως λίγο έλειψε να αποκλειστούν τον προηγούμενο γύρο. Το Μαϊάμι κέρδισε με 63-59 το Ιλινόις για να μπει για δεύτερη φορά μόλις στην ιστορία του στο Sweet 16, με τους Χαρικέινς να κάνουν μακράν την καλύτερη σεζόν στην ιστορία τους και να θέλουν να πάρουν την πρόκριση για πρώτη φορά στο Elite Eight, αλλά στην προσπάθεια τους αυτή δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον Ρέτζι Τζόνσον ένα σέντερ που ερχόταν από τον πάγκο και μπορεί να μην έκανε την διαφορά αλλά από την άλλη μεριά έδινε λύσεις. Την τελευταία φορά που είχε φτάσει στους 16 ήταν το 2000.

Το Μάρκουετ πρωτη φορά βρίσκει μπροστά του το Μαϊάμι μετά από το 1989 και το έχει αντιμετωπίσει σε 4 συνολικά ματς και έχει κερδίσει τα δύο από αυτά. Αλλά και στα δύο παιχνίδια στους δύο προηγούμενους γύρος έκανε την ανατροπή και είχε δύο πρόσωπα .  Το Μαρκέτ έχει 4-6 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια έχει βρεθεί φέτος να είναι πίσω στο σκορ μετά από το ημίχρονο και από την άλλη μεριά έχει 20-1 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια έχει προβάδισμα από το ημίχρονο. Και έχει 1-1 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια είναι ισοπαλία μετά από το ημίχρονο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

727. ΟΧΑΪΟ ΣΤΕΪΤ – ΑΡΙΖΟΝΑ ΓΟΥΑΪΛΝΤΚΑΤΣ             3,5         

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Staples Center, του Λ.Α. Ο Μάτα με τον Μίλερ οι δύο τεχνικοί είναι φίλοι καθώς έχουν συνεργαστεί μαζί και έχουν αναμετρηθεί σαν αντίπαλοι μόνο μία φορά ακόμα στην καριέρα τους από τότε, στο δεύτερο γύρο του τουρνουά το 2007 με τους Μπάκις τότε να επικρατούν έναντι του Ξαβιέρ που είχε μπει σαν νούμερο 9 τότε.

Το Οχάιο μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 10 συνεχόμενες νίκες, αλλά αυτό που πρέπει να προσέξει δεν είναι άλλο από τον τρόπο που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του και την αδυναμία του μέσα στο καλάθι. Από την μεριά της Αριζόνα ο Μαρκ Λάιονς γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κολεγιακού που καταφέρνει να είναι δύο συνεχόμενες σεζόν στην φάση των 16 με δύο διαφορετικές ομάδες. Ο πόιντ είχε οδηγήσει πέρσι το Ξαβιέρ στα ημιτελικά, αλλά φέτος μετακόμισε στην Αριζόνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

730. ΙΝΤΙΑΝΑ ΧΟΥΖΙΕΡΣ – ΣΙΡΑΚΙΟΥΣ           5,5

Μετά από 25 χρόνια σχεδόν η Ιντιάνα και το Σίρακιουζ συναντώνται και πάλι . Στο τελευταίο της παιχνίδι η Ιντιάνα τα χρειάστηκε αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει την νίκη με αντίπαλο το Τεμπλ με 58-52 και για πρώτη φορά στην ιστορία της έφτασε για σερί φορά στους 16 του τουρνουά.Αλλά από την άλλη μεριά και το Σίρακιουζ δεν είχε στον προηγούμενο γύρο και το πιο εύκολο έργο από την στιγμή που πήρε την νίκη με 66-60 σε ένα παιχνίδι όπου έχασε 15 βολές και είχε μείνει και για 12 λεπτά περίπου όπου εν κατάφερε να πετύχει καλάθι. Ο νικητής από το παιχνίδι αυτό θα βρει μπροστά του τον νικητή του Μαϊάμι Μαρκέτ.

Η Ιντιάνα έχει 11-1 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια έχει δώσει στην ιστορία της σαν νούμερο 1. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από την 3η πιο παραγωγική ομάδα είναι και η 6η πιο εύστοχη στις ΗΠΑ στα κολέγια, αν και αυτό θα δοκιμαστεί σήμερα με αντίπαλο το Σίρακιουζ που έχει την 3η καλύτερη άμυνα στην περιφέρεια και κρατάει κάτω από το 37% τους αντιπάλους του στα σουτ από την περιφέρεια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

732. ΓΟΥΙΤΣΙΤΑ ΣΤΕΪΤ – ΛΑ ΣΑΛ 3,5

Οποιος περάσει θα είναι επιτυχία! Το Ουιτσιτά Στέιτ μπήκε σαν το νούμερο 9 στο τουρνουά και το Λα Σαλ που είναι ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη σαν το νούμερο 13. Το Ουιτσιτά Στέιτ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκανε και την μεγάλη έκπληξη στον προηγούμενο γύρο όταν και άφησε εκτός το Γκονζάγκα, το νούμερο 1. Έχει κερδίσει το Πίτσμπουργκ και στην συνέχεια πήρε την νίκη με 76-70 επί των Μπούλντογκς για να είναι εδώ.

Το Λα Σαλ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφτασε μέχρι εδώ και είχε και προκριματικό γύρο και κέρδισε τρία παιχνίδια μέσα σε ένα διάστημα 5 ημερών και είχε ανάγκη ακόμα περισσότερο από τον σημερινό του αντίπαλοι για να πάρει ανάσες και τις μέρες ξεκούρασης. Στο τελευταίο του παιχνίδι κέρδισε με 76-74 το Μισισίπι. Παρόλα αυτά ο προπονητής της ομάδας Τζον Γιανίνι αρνείται να δεχθεί ότι το Λα Σαλ είναι η Cinderella (σταχτοπούτα) της διοργάνωσης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet στο κουπόνι του ΟΠΑΠ