702 ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ

Το Ορλάντο δεν φτάνουν όλα τα άλλα, δεν φτάνει ότι δεν έχει και κανένα τρομερό υλικό, μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι όπου έχει χάσει τα 29 από τα τελευταία του 33 παιχνίδια. με αντίπαλο το Χιούστον έχει κερδίσει σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια μεταξύ τους. Στο τελευταίο του παιχνίδι γνώρισε την ήττα και από το Σακραμέντο σε ένα ματς όπου είχε πρόβλημα τόσο στην επίθεση και πάλι και από την άλλη μεριά έπαιξε και πάλι άσχημη άμυνα από την στιγμή που άφησε τους Κινγκς να σουτάρουν με 54% και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 33 π. Ο Τομπίας Χάρις ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 23 π. και έχει 17,7 π. και 3,6 ρ. μ.ο σε τρία παιχνίδια από τότε που αποκτήθηκε σαν αντάλλαγμα από το Μιλγουόκι για την παραχώρηση του Ρέντικ. Με το Μιλγουόκι ο παίκτης είχε 4,9 π. σε 11,6’ που αγωνιζόταν μ.ο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα για το Ορλάντο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και πολλές και σημαντικές απουσίες, πέρα από το μέτριο γενικά υλικό του και από τις ελλείψεις που έχει στον πάγκο, ο Νέλσον έχει χάσει τα 4 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και είναι αμφίβολος και για το σημερινό παιχνίδι. ο Μουρ είναι ο παίκτης που ξεκινάει στην θέση του και έχει 11 π. και 5 ασίστ στο παιχνίδι της τετάρτης. Ο Μπένο Ούντριχ που επίσης ήρθε από το Μιλγουόκι έχει κάνει καλά παιχνίδια και έχει δώσει λύσεις στα παιχνίδια αυτά που έχει μείνει εκτός ο Νέλσον. Ο Αφλάλο έχει μείνει μόνος του να παλεύει σχεδόν και κάνει ότι μπορεί, είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και με τον Γκλεν Ντέιβις να είναι εκτός ο Βούσεβιτς παλεύει μόνος του από την μεριά του μέσα στο καλάθι. Είναι πάντως από τις ευχάριστες εκπλήξεις της ομάδας φέτος με τους 12,1 π. και τα 11,4 ρ. μ.ο που έχει.

Επίσης σημαντικό και καλό νέο είναι ότι ο Αλ Χάριγκτον έχει επιστρέψει και πάλι στην δράση και την Τρίτη έκανε το ντεμπούτο του την Τρίτη και έπαιξε για 12’ και στα δύο τελευταία του παιχνίδια. αυτό είναι και το πρώτο παιχνίδι μετά από τον Δεκέμβριο του 2011 που δίνουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Το Ορλάντο μπορεί να χάνει αλλά είναι μία ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια του αλλά από την άλλη μεριά δεν έχει τον τρόπο να κερδίζει τα κλειστά ματς και έχει μόλις 4-16 ρεκόρ σε όσα παιχνίδια του έχουν κριθεί στους 6 π. και κάτω διαφορά.

Το Χιούστον δίνει μάχη για να κρατήσει την 8η θέση και την τελευταία στην περιφέρεια του όπου θα του δώσει την είσοδο του στα πλέι οφ, αλλά θα πρέπει να πάρει την νίκη στο σημερινό παιχνίδι αφού έχει χάσει τα δύο τελευταία του παιχνίδια με αντίπαλο ομάδες που έχουν ρεκόρ κάτω από το 50% και με αυτό το Ορλάντο δεν έχει τα περιθώρια να κάνει 3η συνεχόμενη ήττα από τέτοια ομάδα. Αυτή την στιγμή και μετά από την νίκη που έκανε χθες η ομάδα του Λ.Α και οι Λέικερς, είναι μόλις 1 ½ νίκες πίσω του και έτσι το Χιούστον δεν έχει και πολλά περιθώρια πλέον. Μετά από το σημερινό παιχνίδι βρίσκει το Ντάλας που θα το αντιμετωπίσει δύο φορές μέσα σε 4 μέρες. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό είχε και βαρύ πρόγραμμα και έχει δώσει 6 παιχνίδια μέσα σε 9 μέρες.

Στο παιχνίδι της Τετάρτης ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά ο Ντονάτας Μοτεγιούνας που έκανε καλό παιχνίδι και είχε 14 π. αλλά από την άλλη μεριά το Χιούστον δεν τα κατάφερε να πάρει την νίκη και έχασε με 110-107 εντός έδρας από το Χιούστον και έκανε την δεύτερη του συνεχόμενη ήττα μετά από την ήττα σοκ που αυτοκτόνησε από την Ουάσιγκτον. Ο Μοτεγιούνας θα είναι βασικός μάλλον και στο σημερινό παιχνίδι και δείχνει να κερδίζει την θέση από την στιγμή που ο Πάτερσον πλέον έχει δοθεί στο Σακραμέντο σαν αντάλλαγμα για τον Ρόμπινσον που πήρε η ομάδα από τους Κινγκς. Από εκεί και πέρα ο ρούκι που αποκτήθηκε και αναφέραμε μαζί με τον Φρανσίσκο Γκαρσία σιγά σιγά θα μπαίνουν και αυτή στο ροτέισον της ομάδας κι ειδικά ο πρώτος είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις μέσα από το καλάθι, όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ο Ασίκ που κάνει τρομερή σεζόν μέχρι στιγμής και είναι δίκαια το μεγάλο φαβορί για να μπορέσει να πάρει τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη στην σεζόν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Χιούστον είναι η πιο παραγωγική ομάδα στο ΝΒΑ αλλά από την άλλη μεριά έχει μία από τις χειρότερες άμυνες στην λίγκα. Εκτός πάντως από την χθεσινή προπόνηση τόσο ο Χάρντεν όσο και ο Λιν. Αν δεν παίξει ο δεύτερος δεν είναι και τόσο μεγάλο το κακό αν δεν παίξει ο Χάρντεν έχει μεγάλο θέμα το Χιούστον για την νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για να παίξουμε το διπλό πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα παίξουν οι Χάρντεν πρωτίστως και ο Λιν στην συνέχεια αλλά και πάλι αυτό το 7,5 δεν μας ενθουσιάζει.

703 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ

Η Ουάσιγκτον με την επιστροφή του Γουόλ το ξέραμε και είχαμε πει ότι θα είναι πολύ καλύτερη και ακόμα και με την απώλεια του Κρόφορντ που τον έδωσε σαν ανταλλαγή και είναι και ο καλύτερος 6ος παίκτης της ομάδας μέχρι εκείνο το σημείο και ο 3ος καλύτερος σκόρερ δεν δείχνει να έχει επηρεάσει και πολύ το παιχνίδι της και δεν την έχει εμποδίσει να κάνει νίκες και μάλιστα ορισμένες εξ αυτών να είναι και εκπλήξεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει η χειρότερη ομάδα παραγωγικά στην λίγκα, αλλά από την άλλη μεριά στο τελευταίο της παιχνίδι έχασε με 96-95 εντός έδρας από το Ντιτρόιτ την Τετάρτη και είδε και το σερί των 3 νικών της να τερματίζεται. Και αυτό που ανησυχεί περισσότερο αυτό τον καιρό ακόμα περισσότερο είναι το γεγονός ότι ο Γουόλ που είναι και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, να μην είναι στα καλά του αγωνιστικά και είχε 7 λάθη και 6 πόντους στο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ και αυτό ήταν και το 4ο του παιχνίδι στα τελευταία του 7 που είχε περισσότερα λάθη από πόντους.

Μαζί με τον Μπράντλεί Μπιλ, τον ρούκι που κάνει πολύ καλή σεζόν είναι και η δύναμη πυρός της ομάδας από την περιφέρεια και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα του παίκτη. Επίσης δεν είναι στα καλά του ούτε και στο σουτ με τον παίκτη να έχει μόλις 30,6% στα 6 τελευταία του παιχνίδια. Αμφίβολος ο Νενέ για το σημερινό παιχνίδι, αμφίβολος και ο Κόλινς που αποκτήθηκε από την Βοστόνη ενώ ο Μπαρμπόσα που επίσης πήρε από τους Σέλτικς ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του.

Η Νέα Υόρκη αυτό το μήνα και ειδικά λίγο πριν από την διακοπή και μετά από αυτή δεν έχει καταφέρει να κάνει καλά παιχνίδια και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει από την δεύτερη θέση της περιφέρειας και από εκεί που λέγαμε ότι μπορεί να απειλήσει μέχρι και το Μαϊάμι για την πρωτιά έχει βρεθεί να κυνηγάει. Στο σημερινό παιχνίδι που είναι κάτι παραπάνω από τα μέτρα της πρέπει να είναι απλά προσεχτική για να μπορέσει να πάρει μία νίκη που την έχει ανάγκη. Αλλά θα πρέπει να είναι προσεχτική από την στιγμή που η Ουάσιγκτον έχει κάνει ζημιές σε μεγάλους.

Στο τελευταίο της παιχνίδι η Νέα Υόρκη μπορεί να πήρε την νίκη αλλά από την άλλη μεριά τουλάχιστον στην άμυνα δεν έκανε και πάλι από τα καλύτερα της παιχνίδια, αφού δέχθηκε 54 π. από τον Στέφεν Κάρι του Γκόλντεν Στέιτ αλλά και πάλι πήρε την νίκη και αυτή ήταν και η 2η της συνεχόμενη νίκη από εκεί που είχε χάσει σε 4 συνεχόμενα ματς. Εκτός έδρας έχει κάνει επίσης νερά τον τελευταίο καιρό και έχει χάσει στα 5 από τα τελευταία της 6 παιχνίδια μακριά από την έδρα της, αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Ουάσιγκτον αυτό το μήνα από την οποία είχε χάσει με 106-96 στις 6 Φλεβάρη και με την ήττα αυτή είχε βάλει τέλος στο σερί των 10 νικών που είχε απέναντι της.

Η Νέα Υόρκη είναι μία ομάδα που έχει και τρομερή ποιότητα και βετεράνους παίκτες με εμπειρία και με λύσεις από τον πάγκο της και συν της άλλης και παίκτες που είναι προσωπικότητες και μπορεί να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. ο πρώτος και καλύτερος από αυτούς δεν είναι άλλος από τον Καρμέλο που είναι και ο καλύτερος παίκτης στην επίθεση της ομάδας και συν της άλλης ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην λίγκα. Έχει και τον Στουντεμάιρ, αλλά τελευταία έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και ο Τάισον Τσάντλερ ο οποίος έχει 28 ρ. και 16 π., το πρώτο είναι και ρεκόρ καριέρας στο παιχνίδι με το Γκόλντεν Στέιτ και είναι ένας παίκτης που δίνει σκληράδα μέσα στην ρακέτα της ομάδας. Από την άλλη μεριά είναι από τις λίγες φορές που η Νέα Υόρκη είναι πλήρης σχεδόν αφού τόσο ο Κάμπι όσο και ο Ουάλας έχουν επιστρέψει σε προπονήσεις. Ο πρώτος ειδικά είναι πολύ σημαντική απουσία για την ομάδα και ειδικά για το κομμάτι της άμυνας.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και πάλι ο Τζέι Αρ Σμιθ που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σκορ από την περιφέρεια και με πολύ καλό σουτ και είχε 26 π. και ήταν και είναι ο καλύτερος 6ος παίκτης της ομάδας. Και ήταν και αυτός που πέτυχε το καλάθι με το οποίο η ομάδα του πήρε το προβάδισμα. Και είχε 6/11 τρ. Αλλά είπαμε ότι αυτό τον καιρό δεν έχει στα καλά του τον Καρμέλο με τον παίκτη να έχει 6/33 τρ. στα 5 τελευταία του παιχνίδια. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Κιντ μάλλον θα χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα, είναι καλύτερα πλέον στην ηλικία του να έρχεται από τον πάγκο. Πριν από την ήττα που είχε κάνει στις αρχές του μήνα από την Ουάσιγκτον είχε κερδίσει τους Ουίζαρντς με 24,3 π. μ.ο τα 3 τελευταία μεταξύ τους ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό ότι και να γίνει, ναι μεν κάνει ζημιές η Ουάσιγκτον αλλά με 2,5 να καλύψει η Νέα Υόρκη θα το παίζαμε με κλειστά τα μάτια πριν από κανένα μήνα και πόσο θα είναι τόσο παραγωγική η Ουάσιγκτον.. Διπλό όπως και να έχει.

704 ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ

Το Τορόντο με την απόκτηση του Ρούντι Γκέι έκανε ένα εξαιρετικό διάστημα και πήρε μία τρομερή ώθηση στο επιθετικό κομμάτι και έκανε την μία νίκη μετά από την άλλη αλλά τον τελευταίο καιρό δείχνει να μην είναι και στα καλύτερα του και πάλι και έχει χάσει στα 3 από τα 4 τελευταία του παιχνίδια και ειδικά η τελευταία από το Κλίβελαντ εκτός έδρας ήταν μία από αυτές που πόνεσαν και περισσότερο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τις συνεχόμενες νίκες που έχει κάνει το Τορόντο έχει μπει πλέον για τα καλά στο κόλπο για να διεκδικήσει την 8η θέση στην περιφέρεια του και να είναι στα πλέι οφ. Το κλειδί για τις νίκες του πάντως δεν είναι μόνο η επίθεση αλλά περισσότερο η άμυνα του και δέχεται κάπου στους 92 π. στα τελευταία του 8 παιχνίδια και αυτό είναι το κλειδί για τις περισσότερες του νίκες. Στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ που το πέτυχε μάλιστα και χωρίς τον Ίρβινγκ έχασε με 103-92 και η άμυνα του ήταν αυτή που το πρόδωσε αυτή την φορά και παρόλο που είδε και τον Ντε Ρόζαν να κάνει ένα ακόμα πολύ καλό ματς και να έχει 34 π.

Στο παιχνίδι αυτό βρέθηκε μάλιστα από νωρίς να έχει ένα προβάδισμα 14 π. αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό αφού στα τρία τελευταία 12λεπτα έχασε σε όλα σε επιμέρους σκορ. Αυτή την στιγμή είναι στις 6 νίκες πίσω από το Μιλγουόυκι μετά από την νίκη που έκαναν και οι Μπακς στο Χιούστον για την 8η θέση στην περιφέρεια της Ανατολής. Ο Γκέι είναι ένας παίκτης που έχει πέρα από επιθετική συνεισφορά και αμυντική αφού λόγω Μέμφις ξέρει τι πρέπει να πει άμυνα. Πριν από την διακοπή είχε 11 π. με 4/21 σουτ στο παιχνίδι του αλλά μετά από την διακοπή είχε 24 π. με την Ουάσιγκτον και 13 π. και 5 λάθη στο παιχνίδι με το Μέμφις το επόμενο βράδυ. Είχε 32 π. μετά από δύο βράδια και στην συνέχεια είχε 7 π. και 5 λάθη στο παιχνίδι με την Ουάσιγκτον και μετά είχε και πάλι 24 π. και 8 ρ. και 6 ασίστ στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ.

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και ακόμα θέλει χρόνο. Και τα τρία παιχνίδια με αντίπαλο την Ιντιάνα φέτος έχουν κριθεί στους 2 πόντους. Μετά από το σημερινό ματς έχει να δώσει 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και είναι σημαντικό να καταφέρει να πάρει μία νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

Η Ιντιάνα δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και έρχεται από μία από τις ελάχιστες ήττες που έχει κάνει τελευταία αφού χθες ηττήθηκε και σχετικά εύκολα μάλιστα από τους Κλίπερς μέσα στο σπίτι της που είναι εδώ και δύο μήνες σχεδόν μία από τις πιο πειστικές ομάδες σε όλο το ΝΒΑ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έτρεχε και ένα σερί 15 νικών εντός έδρας και όχι μόνο κέρδιζε τα παιχνίδια της μέσα στο σπίτι της αλλά και με εμφατικό τρόπο και με πάνω από 10 π. διαφορά μάλιστα. Αλλά τελικά εκείνο το επεισόδιο την Τετάρτη στο παιχνίδι με το Γκόλντεν Στέιτ και συν της άλλης η τιμωρία του Χίμπερτ με μία αγωνιστική για την αποβολή του σε εκείνο το ματς έδειξαν ότι έκαναν καλό στην ομάδα και την αποσυντόνισαν.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Ντέιβιντ Ουέστ με τον Πολ Τζορτζ το πάλεψαν για ένα ακόμα παιχνίδι και είχαν 42 π. συνολικά αλλά δεν ήταν αρκετό και η απουσία του Χίμπερτ μέσα στο καλάθι ήταν εμφανής. Πάντως ο παίκτης θα είναι κανονικά στο σημερινό παιχνίδι και θα βοηθήσει ώστε η ομάδα του να μην χάσει και πάλι την μάχη των ριμπάουντ όπως στο χθεσινό παιχνίδι με 50-32 όπου και εκεί κρίθηκε το ματς. Αυτό είναι και το 4ο παιχνίδι με αντίπαλο το Τορόντο φέτος, από το οποίο έχασε χάσει τα 2 από τα 6 συνολικά παιχνίδια όπου έχει ηττηθεί φέτος εντός έδρας αλλά από την άλλη μεριά το έχει κερδίσει στο ένα παιχνίδι όπου έχει γίνει μέσα στο Air Canada Centre.

Στο παιχνίδι με τους Κλίπερς χθες δέχθηκε η Ιντιάνα 18 π. παραπάνω από το ζωγραφιστό, σε ένα τομέα που η Ιντιάνα είναι από τις πιο πειστικές ομάδες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πέισερς έχουν μία από τις δύο καλύτερες άμυνες στην λίγκα και είναι και η δεύτερη ομάδα σε κοψίματα στο ΝΒΑ. Και εκεί που είχε κάνει την μεγάλη υπέρβαση και πήρε την δεύτερη θέση στην περιφέρεια, πλέον βλέπει να έχει συγκάτοικο την Νέα Υόρκη που είχε προσπεράσει και είναι αυτή την στιγμή και στις 6 ½ νίκες από το πρωτοπόρο Μαϊάμι, αλλά δεν βλέπει για τόσο ψηλά, δεν μπορεί, ο βασικός της στόχος είναι να τερματίσει μέσα στην πρώτη 4αδα βασικά.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγο προς το διπλό απλά γιατί είναι και μπακ του μπακ παιχνίδι για την Ιντιάνα, αλλά δεν μπλέκουμε και ιδιαίτερα και δεν κρατάμε σαν βασικό το σημείο.

710 ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

Το Κλίβελαντ είναι μία ομάδα που δεν έχει κίνητρο και φέτος και συν της άλλης έχει και δύο σημαντικές απουσίες. Η μία είναι η γνωστή του Βαρεζάο που λείπει εδώ και καιρό και είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά μέσα στο καλάθι και η δεύτερη είναι αυτή του Ίρβινγκ που έχει χάσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια με πρόβλημα τραυματισμού, αλλά η ομάδα του έχει κερδίσει και στα δύο αυτά ματς. Και αυτό τον καιρό κατά ένα περίεργο λόγο είναι και πολύ αποτελεσματικό και έχει 4-1 ρεκόρ στα τελευταία του 5 ματς και είναι ο πρώτος μήνας του μετά από το 2010 τον Μάρτιο που τελειώνει με θετικό ρεκόρ.

Στην απουσία του Ίρβινγκ ο Ουίετερς είναι ο παίκτης που έχει κουβαλήσει και το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση και κάνει πολύ καλά παιχνίδια, έχει 24,7 π. μ.ο στα 3 τελευταία του παιχνίδια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και ο βετεράνος Σον Λίβινγκστον ο οποίος έχει 15 π. μ.ο και με 10/18 σουτ. Έχει να χάσει εντός έδρας από το Μάρτιο του 2002 από το Κλίβελαντ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει γίνει και πιο αποτελεσματικό εντός έδρας αυτό τον καιρό και συν της άλλης από εκεί που είχε χάσει στα 25 από τα 32 του πρώτα παιχνίδια για την σεζόν πλέον έχει 13-13 ρεκόρ στα τελευταία του 26 παιχνίδια.

Μπακ του μπακ παιχνίδι εκτός έδρα για τους Κλίπερς αλλά από την άλλη μεριά είναι αρκετά πιο εύκολο από το χθεσινό, όπου πήρε μία μεγάλη εύκολη και δίκαια νίκη εκτός έδρας με αντίπαλο την Ιντιάνα. Σε ένα παιχνίδι όπου βρήκε τους Πέισερς χωρίς τον Χίμπερτ και η μάχη των ριμπάουντ με 50-32 και οι 18 π. περισσότεροι που σκόραρε μέσα από το ζωγραφιστό ήταν και το κλειδί για την νίκη.

Στο σημερινό παιχνίδι έχει σαφώς πιο εύκολο έργο για να πάρει ακόμα μία νίκη και ε8ιδικκά από την στιγμή που είναι και πολύ πιθανό να βρει τους Καβς χωρίς τον Ίρβινγκ που είναι και το μεγάλο αστέρι και ο πρώτος σκόρερ του Κλίβελαντ. Πλέον μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες νίκες και έχει κερδίσει στα 7 από τα τελευταία του 8 παιχνίδια και δείχνει ότι είναι μία ομάδα που έχει πέρα από τρομερή ποιότητα και παίκτες ηγέτες, έχει και βάθος στον πάγκο του και παίζει και άμυνα και μπορεί να κάνει και εύκολα σκορ. Αλλά από την άλλη μεριά με αντίπαλο το Κλίβελαντ έχει παραδοσιακά αδυναμίες. Έχει χάσει στα 13 από τα τελευταία του 15 παιχνίδια με αντίπαλο τους Καβς και έχει χάσει και σε 10 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια μέσα στην Quicken Loans Arena.

Με την νίκη που έκανε χθες εξασφάλισε ότι θα έχει την δεύτερη του συνεχόμενη σεζόν με μπακ του μπακ θετικό ρεκόρ από το 1976 όταν και τότε είχε ακόμα σαν έδρα το Μπάφαλο. Ο Πολ έκανε ένα από τα καλύτερα του ή μάλλον το καλύτερο του παιχνίδι επιθετικά εδώ και δύο μήνες χθες με τους 29 π. που είχε στο παιχνίδι με την Ιντιάνα. Και είδαμε πόσο είχε λείψει ο παίκτης στα παιχνίδια όπου ήταν εκτός και τα προβλήματα που είχε η ομάδα του. Από το χθεσινό παιχνίδι τρόμαξε με την αποχώρηση του Τζόρνταν από την 3η περίοδο με πρόβλημα στην μύτη του αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε και από τις ακτινογραφίες δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ο Γκρίφιν έκανε ένα ακόμα τρομερό παιχνίδι και είχε το 24ο του νταμπλ νταμπλ για φέτος και είχε 18 π. και 14 ρ. Ο Μπίλαπς από την άλλη μεριά αυτό τον καιρό έχει πρόβλημα στο να καταφέρει να βρει διάρκεια και να κάνει καλά παιχνίδια και χθες για δεύτερο συνεχόμενο ματς δεν κατάφερε να περάσει τους 3 π. και είχε μόλις 1/6 σουτ. Το 99-91 που κέρδισε χθες μέσα στην Ιντιάνα ήταν και η μικρότερη σε νίκη διαφορά που έχει κερδίσει στα τελευταία του 7 παιχνίδια όπου έχει πάρει την νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό Κλίπερς, παρόλο που είναι μπακ του μπακ παιχνίδι για το Λ.Α που έχει δείξει και σε άλλα σερί που έχει τρέξει πόσο πειστικό είναι και πόσο ακόμα θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικό το Κλίβελαντ με τον Ίρβινγκ να είναι εκτός;

711 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ

Η Βοστόνη δίνει την μάχη της για να μείνει μέσα στις θέσεις για τα πλέι οφ κατά πρώτο λόγο και από εκεί και πέρα να ψάξει και για ένα καλύτερο πλασάρισμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει εδώ και καιρό με απουσίες και η μία να είναι πολύ σημαντική αφού δεν έχει στην διάθεση της και δεν θα τον έχει μέχρι το τέλος της σεζόν το μεγάλο της αστέρι τον Ρόντο. Αλλά από την άλλη μεριά η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχει πάει και άσχημα χωρίς αυτόν.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Βοστόνης δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει και φέτος να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει στα ριμπάουντ. Κλειδί στο σημερινό παιχνίδι ξέρει ότι θα είναι και η άμυνα πάνω στον Κάρι και γενικά στην περιφέρεια του Γκόλντεν Στέιτ και η αλήθεια είναι ότι έχει παίκτες σαν τον Μπράντλεϊ και τον Κέρτνεϊ Λι που μπορεί να ρίξει πάνω στον Κάρι για να τον περιορίσει. Αυτό είναι και το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι μετά από 5 συνεχόμενα που είχε εκτός έδρας και τελείωσε με 2-3 ρεκόρ και στο τελευταία της παιχνίδι πήρε την νίκη με 2-3 επί της Γιούτα και είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσες για πολλές μέρες και να δουλέψει αυτή την εβδομάδα σε αρκετές από τις αδυναμίες της. εντός έδρας άλλωστε είναι και πολύ διαφορετική και πιο πειστική ομάδα και έχει 20-9 ρεκόρ που το δείχνει αυτό και έχει κερδίσει και στα 7 τελευταία της παιχνίδια μέσα στο σπίτι της.

Στο παιχνίδι με την Γιούτα αυτό που προβλημάτισε είναι η άμυνα της παρά την νίκη που έκανε με 110-107 στην παράταση αφού η Βοστόνη δεν είναι μία ομάδα που μπορεί να κερδίζει με συνέχεια μόνο στην επίθεση της. Στο σερί των εκτός έδρας παιχνιδιών πήρε την νίκη στα 2 από τα τελευταία 3 της. Ο Πολ Πιρς είχε 26 π. και 7 ρ. αλλά και 8 ασίστ στο παιχνίδι με την Γιούτα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παίκτης έχει πρόβλημα με τον αυχένα του και παίζει με ενοχλήσεις εδώ και ένα μήνα. Είναι και ο παίκτης από την άλλη που με τον Ρόντο εκτός έχει πάρει και μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκανε μία πολύ καλή κίνηση και πήρε τον Κρόφορντ από την Ουάσιγκτον που είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στο σκορ. Στο ντεμπούτο του με το Φοίνιξ στις 22 του μήνα ο παίκτης είχε 10 π. αλλά από εκεί και πέρα στα δύο τελευταία του παιχνίδια έχει πετύχει μόνο 2 π. συνολικά. Αυτή την στιγμή είναι μόνο στις 1 ½ νίκες μπροστά από το Μιλγουόκι αλλά είναι και πολύ κοντά ακόμα και στο Σικάγο που είναι στην 6η θέση.

Ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι για το Γκόλντεν Στέιτ που η αλήθεια είναι ότι έχει προβλήματα τον τελευταίο καιρό μακριά από το σπίτι του αλλά από την άλλη μεριά δείχνει να έχει βρει ένα ρυθμό και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα εκείνη που είχε κάνει πρόσφατα 6 συνεχόμενες ήττες. Στο τελευταίο του παιχνίδι έκανε μία ήττα από την Νέα Υόρκη σε ένα ματς όπου είδε τον Κάρι να κάνει τρομερό παιχνίδι και να έχει 54 π. που είναι και το ρεκόρ για την σεζόν φέτος από ένα παίκτη στο ΝΒΑ και είχε 11 τρ. που είναι και το ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας σε ένα παιχνίδι από ένα παίκτης αλλά και πάλι ήρθε η ήττα με 109-105 από τους Νικς. Αυτό τον καιρό ο Κάρι είναι σε τρομερή κατάσταση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το προηγούμενο του βράδυ είχε σκοράρει 38 π. με την ομάδα του όμως να γνωρίζει και πάλι την ήττα με 107-98 από την Ιντιάνα εκτός έδρας.

Στο παιχνίδι με την Νέα Υόρκη πέρα από το σκοράρισμα ο Κάρι είχε ακόμα 7 ασίστ και 6 ρ. αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Είχε 18/28 σουτ. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το παιχνίδι αυτό είχε και μία σημαντική απουσία το Γκόλντεν Στέιτ που δεν είχε στην διάθεση του τον Ντέιβιντ Λι με τον παίκτη να έχει μία αγωνιστική τιμωρία από την λίγκα για το επεισόδιο με την Ιντιάνα και ο παίκτης που έδωσε το παρόν στο All Star Game φέτος άφησε μεγάλο κενό μέσα στο καλάθι και ειδικά από την στιγμή που ήταν εκτός και πάλι ο Μπόγκουτ. Στο σημερινό παιχνίδι θα επιστρέψει και θα είναι και ο παίκτης που θα δώσει τις περισσότερες μάζες τόσο με τον Γκαρνέτ όσο και με τον Γκριν.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι με τον Μπόγκουτ εκτός και με πιο κοντά σχήμα στην φροντ λάιν παίζει καλύτερα αλλά η δύναμη πυρός του είναι στην επίθεση από την περιφέρεια με τον Κάρι, Τόμπσον και Τζάτερ Τζακ. Το Γκόλντεν Στέιτ έχει μόλις 1-7 ρεκόρ στα τελευταία του 8 εκτός έδρας παιχνίδια και η μόνη νίκη που έχει κάνει σε αυτό το διάστημα είναι με αντίπαλο την Μινεσότα. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τους Σέλτικς για φέτος που τους είχαν κερδίσει με 101-83 στις 29 Δεκεμβρίου με τον Κάρι να έχει 22 π. και 9 ασίστ και τον Λι να έχει άλλους 20 π. Αλλά αυτό που είχε κάνει την διαφορά σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν άλλο από την άμυνα του όπου είχε κρατήσει στο 36% στο σουτ την Βοστόνη. Από την άλλη μεριά έχει να κερδίσει μέσα στην Βοστόνη από τον Δεκέμβριο του 2006.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ δύσκολο παιχνίδι και απέχουμε.

712 ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ

Πολύ μεγάλο παιχνίδι με το Μαϊάμι να δείχνει να έχει καθαρίσει την πρωτιά στην περιφέρεια με την εικόνα που έχει μέχρι στιγμής και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή είναι και η πιο χοτ ομάδα στο ΝΒΑ και εκείνη που τρέχει και το μεγαλύτερο σερί. Αλλά βρίσκει μπροστά του το Μέμφις που επίσης έχει βρει ρυθμό και είναι χοτ αυτό τον καιρό και στο σημερινό παιχνίδι οι δύο ομάδες συνολικά έχουν 10 συνεχόμενες νίκες. Το Μαϊάμι έχει κερδίσει σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια και αυτή την στιγμή έχει 6 ½ νίκες προβάδισμα από τον δεύτερο στην περιφέρεια του και το κλειδί για τις νίκες του είναι η άμυνα του και στην επίθεση δεν έχει πρόβλημα με τον ΛεΜπρον να συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που έχει αρχίσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Από την άλλη μεριά στα παιχνίδια όπου έχει δώσει στην έδρα του μετά από τα 4 συνεχόμενα εκτός έδρας που είχε και είχε κερδίσει και με εμφατικό τρόπο, δεν έχει πείσει παρότι έχει κερδίσει και αν και έχει βρει μπροστά του κάτι παραπάνω από βατούς αντιπάλους.

Στο τελευταίο του παιχνίδι χρειάστηκε την παράταση για να πάρει την νίκη με 141-129 με αντίπαλο το Σακραμέντο σε ένα παιχνίδι όπου ο ΛεΜπρον είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και είχε 40 π. και 16 ασίστ. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει και ένα από τα καλύτερα ρεκόρ εντός έδρας στην λίγκα με 25-3. Και στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ την Κυριακή εντός έδρας είχε δυσκολευτεί αρκετά για να πάρει την νίκη. Στο προηγούμενο παιχνίδι της σεζόν με το Μέμφις στην βαριά ήττα με 104-86 εκτός έδρας ο Τζέιμς είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και είχε 20 π. με 10/19 σουτ αλλά ο Ουέιντ σε εκείνο το ματς είχε μείνει μόνο τους 8 π. και με 3/15 σουτ. Αλλά ο Ουέιντ δείχνει να έχει βρει και αυτός ρυθμό τελευταία και είχε 39 π. στο παιχνίδι με τους Κινγκς.

Στα 12 τελευταία του παιχνίδια ο Τζέιμς έχει 29,8 π., 8,3 ασίστ και 7,6 ρ. με 65% και ο παίκτης που είχε κερδίσει τον τίτλο του MVP  και με το βιντεάκι που έγινε και δείχνει τα καρφώματα που κάνει πριν από το παιχνίδι με ένταση για να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα του πριν από παιχνίδι κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους στην δημόσια εικόνα του. Αλλά είπαμε ότι αυτό που έχει κάνει την διαφορά και ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια τελευταία για το Μαϊάμι είναι η άμυνα του και δέχεται 92,4 π. μ.ο στα πρώτα 10 παιχνίδια του από τα 12 συνεχόμενα που έχει κερδίσει. Αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι τόσο ο Μπατίρ όσο και ο Μάικ Μίλερ. Το Μαϊάμι έχει να κερδίσει 13 συνεχόμενα παιχνίδια από το 2004 όταν και είχε κερδίσει 14 συνεχόμενα ματς, που είναι και το ρεκόρ του franchise.

Το Μέμφις βλέπει το σημερινό παιχνίδι και σαν ένα πολύ δυνατό κρας τεστ για τις δυνατότητες του και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις δύο καλύτερες αμυντικά ομάδες στην λίγκα αυτό τον καιρό. το Μέμφις δέχεται 89,5 π. μ.ο στα παιχνίδια του φέτος και στο παιχνίδι με το Ντάλας η άμυνα ήταν αυτή που έκανε την διαφορά για να πάρει την νίκη αφού κράτησε τους Μαβς στους 5 π. στην 3η περίοδο. Και οι 84 π. που δέχθηκε στην νίκη του με 90-84 ήταν και οι περισσότεροι που δέχθηκε στα τελευταία του 4 παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι μετά και από την ανταλλαγή του Γκέι το Μέμφις είχε ένα δύσκολο διάστημα προσαρμογής αλλά από την άλλη μεριά πλέον δείχνει να έχει βρει και πάλι τον δρόμο του και με την άμυνα του να σπάει κόκαλα έχει καταφέρει να κερδίσει συνεχόμενα 8 παιχνίδια. Δέχεται 86,6 π. στα ματς αυτά μ.ο και από την άλλη μεριά στην επίθεση ο Ράντολφ έχει ανεβάσει στροφές και έχει αναλάβει ακόμα πιο ηγετικό ρόλο και έχει πάρει βοήθειες μέσα στο καλάθι με τον Μαρκ Γκασόλ, ενώ στην περιφέρεια ο Κόνλεϊ επίσης έχει πάρει στροφές και έχει βοηθήσει.

Αλλά από την άλλη μεριά αυτό που θέλει μία προσοχή είναι ότι στα συνεχόμενα παιχνίδια όπου έχει κερδίσει μόνο η μία από τις νίκες αυτές έχει έρθει με πάνω από 7 π. Ο Ράντολφ έχει 5 συνεχόμενα νταμπλ νταμπλ και ο Γκασόλ έχει 18 π. και 10,7 ρ. μ.ο στα 3 τελευταία του παιχνίδια και μέσα από το καλάθι θα προσπαθήσει να χτυπήσει το Μαϊάμι στο σημερινό παιχνίδι όπου εκείνη είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία των Χιτ. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Μαϊάμι που το είχε κερδίσει με 104-86 εντός έδρας στις αρχές της σεζόν και στις 11 Νοέμβρη σε ένα παιχνίδι όπου ο Γκασόλ μάλιστα είχε πετύχει μόνο 2 π. Αλλά η άμυνα ήταν αυτή που είχε κάνει την διαφορά όταν και είχε κρατήσει το Μαϊάμι μόνο στο 38% στο σουτ. Έχει κερδίσει και στα 2 από τα 3 τελευταία του παιχνίδια με αντίπαλο το Μαϊάμι εκτός έδρας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κερδίζει λογικά το Μαϊάμι αλλά με το χάντικαπ δεν μπλέκουμε. 

713 ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ – ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

Το Μπρούκλιν έχει κάνει τα νερά του και αυτό τον τελευταίο καιρό και στο σημερινό παιχνίδι αυτό που ελπίζει πέρα από την νίκη πέρα από όλα είναι να έχει και πάλι στην διάθεση του τον Τζόνσον που είναι και παίκτης κλειδί για το σκοράρισμα του από την περιφέρεια. Ο παίκτης έχει μείνει εκτός και από τα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και στο τελευταίο ματς θα τον είχε ανάγκη το Μπρούκλιν για να μπορέσει να πάρει πιο εύκολα την νίκη από το 101-97 από την Νέα Ορλεάνη. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε την σεζόν σαν μία από τις πιο πειστικές ομάδες εντός έδρας αλλά έχει κάνει νερά και εκεί και τον τελευταίο μήνα ειδικά έχει μεγάλα προβλήματα και έχει χάσει στα 5 από τα τελευταία του 8 παιχνίδια.

Έχει χάσει σε μπακ του μπακ παιχνίδι από το Χιούστον και από το Μέμφις και αυτή την στιγμή είναι στις 2 νίκες πίσω από την Νέα Υόρκη στην Atlantic Division και ο μεγάλος τους στόχος δεν είναι άλλος από το να καταφέρει να είναι μέσα στην 4αδα στην περιφέρεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και μέρες ο Ντερόν παίζει με ενέσεις στα πόδια του και στους δύο αστραγάλους του και στο παιχνίδι με τους Χόρνετς είχε 33 π. και πέτυχε τους 11 τελευταίους πόντους της ομάδας του για να ρολάρει την νίκη. Με αντίπαλο το Ντάλας έχει χάσει στα 5 από τα τελευταία 6 μεταξύ τους και στα 19 από τα τελευταία 23. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει παίκτες και σαν τον Λόπεζ που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και είχε 38 π. στο παιχνίδι με το Ντάλας πέρσι όπου η ομάδα του είχε πάρει την νίκη και είναι παίκτης που κάνει τρομερή δουλειά και στην άμυνα και στο ριμπάουντ.

Το Ντάλας όσο περνάει ο καιρός αν και ακόμα δεν έχει χάσει τις ελπίδες του βλέπει ότι οι πιθανότητες του όλο και μειώνονται για να είναι παρόν στα πλέι οφ και φέτος. Και στο σημερινό του παιχνίδι με αντίπαλο το Μπρούκλιν έχει ένα ακόμα δύσκολο έργο και στο τελευταίο του παιχνίδι πραγματικά αυτοκτόνησε με αντίπαλο το Μέμφις αφού βρέθηκε να είναι ακόμα και στους 25 π. μπροστά αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να πάρει την νίκη. Στην 3η περίοδο από αυτό το ματς κατάφερε να σκοράρει μόνο 5 π. αλλά από την άλλη μεριά αυτό δεν είναι και πολύ τιμητικό για μία ομάδα που είναι από τις πιο παραγωγικές φέτος και η επίθεση είναι το μεγάλο του όπλο υποτίθεται και με αυτό έχει πάρει και τις περισσότερες νίκες. Εκτός έδρας είναι η αλήθεια ότι έχει μεγάλες αδυναμίες και φαίνεται αυτό από το 9-20 ρεκόρ που έχει μέχρι στιγμής και αυτό τον καιρό αν δεν βελτιωθεί και δεν γίνει και πιο αποτελεσματικό εκτός έδρας θα χάσει από νωρίς τον στόχο των πλέι οφ αφού έχει να δώσει τα 7 από τα 8 επόμενα του παιχνίδια μακριά από το σπίτι του.

Αυτή την στιγμή είναι στις 5 νίκες μακριά από το Χιούστον που είναι στην 8η θέση της Δύσης. Στο παιχνίδι με το Μέμφις είδε και τον Νοβίτκσι να μην είναι σε καλή μέρα με τον Γερμανό να έχει μόλις 10 π,. και με 4/11 σουτ. Πριν από το παιχνίδι αυτό ο Νοβίτσκι είχε κάνει εξαιρετικά παιχνίδια με 25,3 π. μ.ο. Έχει 16 π. και 6,6 ρ. μ.ο Στο παιχνίδι με το Μέμφις το Ντάλας είχε 38 π. στην πρώτη περίοδο αλλά είχε μόλις 46 π. στα υπόλοιπα τρία 12λεπτά της αναμέτρησης και για αυτό έχασε το ματς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει παίκτες με εμπειρία, όπως είναι ο Κάρτερ και ο Μάριον και παίκτες που μπορεί να κάνουν σκορ και να δώσουν νίκες όπως είναι ο Μέιο για παράδειγμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι και εδώ αφού το Μπρούκλιν δεν είναι στα καλά του και με τον Τζόνσον εκτός για πόσο ακόμα θα κάνει καλά παιχνίδια με ενέσεις ο Ντερόν και το Ντάλας μπορεί να μην πείθει αλλά κάθε ματς για αυτό είναι τελικός και πρέπει να παλεύει.

714 ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

Η Νέα Ορλεάνη είναι μία από τις ομάδες αυτές που από νωρίς φέτος δεν έχει και πάλι βλέψεις για πλέι οφ όπως είναι και το Ντιτρόιτ που αντιμετωπίσει στο σημερινό παιχνίδι αλλά σήμερα θέλει να επιστρέψει στις νίκες αφού έρχεται από βαριά ήττα και με 45 π. διαφορά από την Οκλαχόμα εκτός έδρας. Στο παιχνίδι με την Οκλαχόμα όχι μόνο δεν είχε καλό βράδυ επιθετικά αλλά έπαιξε και τραγική άμυνα και για αυτό έχασε με τόση ευκολία, είχε μόλις 35,1% στο σουτ από την μεριά του και έχασε τις μάχες στα ριμπάουντ με 48-25.

Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε απουσίες κι μάλιστα σημαντικές και η πιο βασική ήταν αυτή του ρούκι Άντονι Ντέιβις με τον παίκτη που πήρε την θέση του στο βασικό σχήμα να είναι ο Ράιαν Άντερσον που έκανε καλό ματς και είχε 14 π. και ήταν και ο μοναδικός παίκτης που είχε πάνω από 10 π. σε αυτό το παιχνίδι για τους Χόρνετς. Με την επιστροφή του Γκόρντον η ομάδα έχει ανεβάσει στροφές και ειδικά από το παιχνίδι του στην περιφέρεια, αλλά στο σημερινό παιχνίδι έχει αμφίβολο και πάλι τον Ντέιβις που έχει πρόβλημα με τον ώμο του. Αν δεν είχε προβλήματα με τραυματισμούς φέτος ο παίκτης θα ήταν μαζί με τον Λίλαρντ του Πόρτλαντ για τον τίτλο του ρούκι της σεζόν.

Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι αυτό το μήνα με αντίπαλο το Ντιτρόιτ το οποίο το είχε κερδίσει στις 11 του μήνα με 105-86 εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι όπου ο Ντέιβις είχε κάνει πολύ άσχημο παιχνίδι με 0/7 σουτ. Στο παιχνίδι με την Οκλαχόμα ήταν εκτός ο Γκόρντον ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει το οκ να παίζει στο δεύτερο από μπακ του μπακ παιχνίδι, σήμερα θα είναι κανονικά παρόν. Είπαμε ότι είναι παίκτης βαρόμετρο για την επίθεση και ειδικά από την περιφέρεια και έχει 17,5 π. μ.ο στα 5 τελευταία του παιχνίδια.

Το Ντιτρόιτ αυτό τον καιρό και για πρώτη φορά στην σεζόν έχει καταφέρει να είναι πειστικό και αποτελεσματικό και εκτός έδρας εκεί που είχε και τα μεγαλύτερα προβλήματα και αν ήταν και πιο πειστικό από το ξεκίνημα της σεζόν ίσως και θα μπορούσε να είναι και μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ είναι η αλήθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκίνησε την σεζόν με 1-10 ρεκόρ μακριά από το σπίτι του αλλά μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 νίκες στα τελευταία του 4 εκτός έδρας παιχνίδια και κέρδισε με 96-95 και μέσα στην Ουάσιγκτον, που μπορεί να μην δείχνει και πολύ σημαντικό αλλά κέρδισε μία Ουάσιγκτον που τον τελευταίο καιρό ήταν χοτ.

Στο παιχνίδι αυτό είχε και πάλι στην διάθεση του τον Μπράντον Νάιτ και έκανε μάλιστα και εξαιρετικό παιχνίδι μετά από 3 ματς σερί που είχε χάσει και είχε 32 π. που είναι και το ρεκόρ της καριέρας του και είδε και τον Μονρό να κάνει ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και να έχει 26 π. και 11 ρ. και το τελευταίο του απόκτημα τον Καλντερόν να έχει 18 ασίστ. Με τον Νάιτ εκτός του Ντιτρόιτ είχε χάσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια και μάλιστα με 20,3 π. μ.ο διαφορά. Στο παιχνίδι που γύρισε ο Καλντερόν είχε παίκτη να πασάρει και είπαμε ότι ο Νάιτ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και είχε 11/18 σουτ και 5/6 τρ. Ο Ισπανός που δείχνει να έχει προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα και να μοιράζει απλόχερα ασίστ είχε 18 συνολικά σε αυτό το ματς πριν κάνει το πρώτο του λάθος σε όλο το παιχνίδι λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης. κ/αι αυτό τον καιρό έχει και το πιο δύσκολο πρόγραμμα για φέτος όπου τα 13 από τα επόμενα του 18 παιχνίδια θα είναι εκτός έδρας. Εκτός πάντα ο ρούκι Ντρούμοντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν παίξει ο Ντέιβις και είναι καλά ένα μικρό προβάδισμα στην έδρα αλλά δεν είναι σημείο για να ασχοληθούμε σοβαρά.

715 ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ

Το Σαν Αντόνιο στο τελευταίο του παιχνίδι έκανε μία από τις ελάχιστες ήττες που έχει κάνει μέχρι στιγμής εντός έδρας και στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο το Σακραμέντο κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσει όχι μόνο να επιστρέψει στις νίκες αλλά και στις επιβλητικές εμφανίσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι την Τετάρτη ήταν η ομάδα που είχε το καλύτερο ρεκόρ εντός έδρας στην λίγκα. Αυτή την στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και στην πρώτη θέση της Δύσης και θέλει να είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια. Στο παιχνίδι με το Φοίνιξ με την ήττα που έκανε είδε και το σερί των 18 νικών που είχε εντός έδρας να τερματίζεται σε ένα παιχνίδι όπου πήγε το ματς στην παράταση όπου έχασε και τα 10 τελευταία του σουτ και έτσι ήρθε η ήττα.

Αυτή την στιγμή είναι στην μία νίκη μπροστά από την Οκλαχόμα. Στο παιχνίδι της Τετάρτης μάλιστα είχε και πάλι στη διάθεση του τον Τόνι Πάρκερ που είχε χάσει μερικά παιχνίδια τελευταία και ο Γάλος έκανε καλό παιχνίδι και είχε 22 π. σε 39’ που αγωνίστηκε αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Ο Πάρκερ είναι και ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στα τελευταία παιχνίδια και έχει 27 π. μ.ο στα τελευταία του 8 ματς και είναι ένας από τους 4 παίκτες βασικούς γκαρντ στην λίγκα με περισσότερες ασίστ από ότι λάθη μέχρι στιγμής. Η ήττα που έκανε από το Φοίνιξ ήταν και η πρώτη του εντός έδρας μετά από τις 19 Νοεμβρίου. Ένα ακόμα νταμπλ νταμπλ από τον Τιμ Ντάνκαν που έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 20,000 πόντους και 13,000 ριμπάουντ. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υπάρχει και ο Θόρτον που έχει 22,7 π. μ.ο στα 3 τελευταία του παιχνίδια και είναι επίσης παίκτης που κάνει την διαφορά στο παιχνίδι από την περιφέρεια. Ένα από τα κλειδιά γενικά στα 4 τελευταία παιχνίδια της ομάδας είναι το τρίποντο με 58/90 στα 4 τελευταία ματς και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγάλο αστέρι της ομάδας τον Κάζινς.

Το Σακραμέντο είναι από τις χειρότερες ομάδες και φέτος στην λίγκα και χωρίς στόχους εδώ και καιρό. Στο σημερινό παιχνίδι πάει να κερδίσει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια για δεύτερη φορά φέτος και στο τελευταίο του παιχνίδι την Τετάρτη πήρε την νίκη μέσα στο Ορλάντο με 125-101 σε ένα παιχνίδι όπου επέβαλε τον ρυθμό του και πήγε το ματς σε μεγάλο σκορ όπου δίκαια πήρε την νίκη. Από την άλλη μεριά έχει χάσει στα 21 απ