ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙT

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς για τους τελικούς της Ανατολής με το σκηνικό να μεταφέρεται πλέον στην έδρα της Βοστόνης, η οποία δεν κατάφερε να σπάσει την έδρα στα πρώτα δύο παιχνίδια στο Μαϊάμι, όπου ειδικά στο πρώτο παιχνίδι έδειξε εμφανώς κουρασμένη από την σειρά με την Φιλαδέλφεια που πήγε στα 7 παιχνίδια και δεν μπόρεσε να κοντράρει παρά ελάχιστα τους Χιτ. Στο δεύτερο παιχνίδι θα μπορούσε να έχει κάνει το διπλό, με τον Ρόντο να κάνει ένα τρομερό παιχνίδι που ίσως και να μην πραγματοποιήσει ξανά στην καριέρα του σε τέτοιο επίπεδο, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του. Το Μαϊάμι τα χρειάστηκε κανονικά στο δεύτερο ματς, αφού βρέθηκε να χάνει και με 15 π. διαφορά, αλλά τελικά πήγε το ματς στην παράταση και εκεί εκμεταλλεύτηκε την φρεσκάδα του αλλά και το μικρότερο μ.ο ηλικίας και πήρε την νίκη. Όλα δείχνουν ότι το Μαϊάμι θα περάσει στην επόμενη φάση, ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι η Βοστόνη δεν έχει καταφέρει από το 1969 και μετά να πάρει την πρόκριση σε μία σειρά για τα πλέι οφ από το 2-0 εις βάρος της.

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα στο παιχνίδι της Τετάρτης οι Σέλτικς αναγκάστηκαν να δώσουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε ήδη καταπονημένους παίκτες, που θέλουν ακόμα και εδώ πολύ καλή διαχείριση προκειμένου να αντέξουν. Ο Ρόντο για παράδειγμα έπαιξε και στα 53’ της αναμέτρησης και σίγουρα δεν θα έχει προλάβει να επανέλθει στα επίπεδα που θέλει για να είναι εξίσου φρέσκος. Είπαμε ότι έκανε μεγάλο παιχνίδι προχθές και είχε 44 π. σύνολο και πέτυχε και τους 12 π. της ομάδας του στην παράταση. Δεν είναι μόνο το σκορ, αλλά είχε και πολύ καλά ποσοστά με 16/24 σουτ, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που έχει πετύχει σε ματς για τα πλέι οφ, πάνω από 40 π. και 10 ασίστ σε ένα παιχνίδι. Το μεγάλο θέμα για την Βοστόνη είναι πόσες δυνάμεις θα έχει και ο συγκρινόμενος παίκτης, αλλά και γενικά η ομάδα για να μπορέσει να πάρει την νίκη και να ελπίζει στην πρόκριση.

Οι Σέλτικς είναι μία ομάδα με εμπειρία και το έχουμε πει πολλές φορές πάλι και είναι ήδη έκπληξη που έχει φτάσει μέχρι εδώ, αφού πολλοί την είχαν ξεγραμμένη πριν ξεκινήσει η δύσκολη και σκληρή σεζόν φέτος λόγω του λοκ άουτ. Πάντως τα έχει καταφέρει εξαιρετικά. Φυσικά ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα της κατά κύριο λόγο, που είναι από τις πιο πειστικές φέτος και πέρα από την εμπειρία διαθέτει και ποιότητα και μπορεί να κάνει και σκορ, με την προϋπόθεση ότι έχει δυνάμεις όμως. Αρκετά πειστική εντός έδρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει απουσίες και κενά μέσα στην ρακέτα της, που της έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα όλη την σεζόν και για αυτό είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στο ριμπάουντ. Στα πρώτα παιχνίδια δεν έχει πάρει βοήθειες από τον πάγκο της και ξέρει πολύ καλά και η ίδια ότι αν συνεχιστεί αυτό θα έχει πρόβλημα στο να κοντράρει τους Χιτ. Ένα ακόμα γεγονός που ανησυχεί είναι και η φθορά στα φάουλ που έχει στα παιχνίδια της, από νωρίς μάλιστα, για παράδειγμα ο Πολ Πιρς έχει αποχωρήσει με φάουλ και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με το Μαϊάμι, κάτι που είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Φιλαδέλφεια στο τελευταίο της σειράς στο προηγούμενο γύρο των πλέι οφ.

Το Μαϊάμι από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν από τα φαβορί για να φτάσει στους τελικούς της περιφέρειας, αλλά και στους τελικούς του ΝΒΑ και δείχνει να το επιβεβαιώνει αυτό και μέσα στο παρκέ. Στο δεύτερο παιχνίδι είπαμε ότι έκανε μεγάλη ανατροπή και πήρε την νίκη, από τους -15 π. που είναι και η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει πετύχει η ομάδα στην ιστορία της στα πλέι οφ. Στο παρελθόν έχει καταφέρει να γυρίσει άλλες δύο φορές παιχνίδια από το -14 π. εξαιρετικό παιχνίδι πήρε και πάλι από τον Τζέιμς ο οποίος έκανε και μεγάλη φθορά στον αντίπαλο και πήγε 24 φορές στις βολές με την ομάδα του να σουτάρει συνολικά 47 σε αυτό το ματς. Από την άλλη μεριά η Βοστόνη είχε μόλις 29 βολές σύνολο, με τρομερά ποσοστά, αφού ευστόχησε στις 26, αλλά όπως δείχνουν και τα νούμερα, ούτε φθορά προκάλεσε στους Χιτ με φάουλ και σούταρε λίγες περισσότερες από ότι ο Τζέιμς μόνος του και τις μισές σχεδόν από το Μαϊάμι. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Λε Μπρον είχε 34 π. και 10 ρ., ενώ πήρε μεγάλες βοήθειες στην επίθεση από τον Τσάλμερς ο οποίος είχε 22 π. ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Χάσλεμ με 13 π. και 11 ρ. Ανεβασμένος ήταν και ο Ουέιντ ο οποίος δεν μπήκε και πολύ δυνατά στην σειρά, είχε 23 π. και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 12 σερί παιχνίδια για τα πλέι οφ με πάνω από 20 π. μετά από τον θρυλικό Τζέρι Ουέστ, ο οποίος είχε 18 συνεχόμενα τέτοια ματς με την φανέλα των Λέικερς στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζει να είναι εκτός, το ένα από τα τρία μέλη της μεγάλης τριάδας των Χιτ, ο Κρις Μπος, ο οποίος απουσιάζει από το πρώτο παιχνίδι της σειράς του προηγούμενου γύρου με την Ιντιάνα. Η κατάσταση του δεν έχει παρουσιάσει καμία σημαντική εξέλιξη και έτσι θα είναι εκτός και για το σημερινό παιχνίδι.

Πολύ μεγάλη απώλεια και μεγαλύτερη από ότι υπολόγιζε το Μαϊάμι, αφού πήγε να του στοιχίσει την πρόκριση στο προηγούμενο γύρο, ειδικά στο ξεκίνημα, όπου ο Τζέιμς πήγε στην θέση του πάουερ φόργουορντ, με αποτέλεσμα να αναλώνεται και να σπαταλάει δυνάμεις στην άμυνα, στο ξύλο και τα ριμπάουντς και να μην έχει δυνάμεις στην επίθεση. Στα θετικά για το Μαϊάμι ότι στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς έχει πάρει μεγαλύτερες βοήθειες και σκοράρισμα από τον πάγκο του από ότι έχει πάρει η Βοστόνη. Οι Χιτ είναι παραγωγική ομάδα, εκτός έδρας έχει κάποιες αδυναμίες είναι η αλήθεια, αλλά είναι σημαντικό ότι η ομάδα από τα μέσα Απριλίου και μετά δείχνει και μεγαλύτερη διάθεση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και στην άμυνα. Έχει υπέρ της το γεγονός ότι στην ιστορία των πλέι οφ μόνο 14 ομάδες έχουν καταφέρει να ανατρέψουν το 0-2 εις βάρος τους και να πάρουν την πρόκριση, ενώ το σημερινό παιχνίδι αν πάρει την νίκη και κάνει το 3-0 ίσως του δίνει αυτόματα και την πρόκριση, αφού καμία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει αυτός το εις βάρος της σκορ. Εκεί που ποντάρει είναι στην ενέργεια και στην μεγαλύτερη φρεσκάδα που έχει από την Βοστόνη, ενώ είναι φανερό ότι επιδιώκει να δημιουργήσει από νωρίς φθορά με φάουλ στην Βοστόνη.

***Η Βοστόνη ξέρει ποσοστά σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και έτσι αναμένεται να τα δώσει όλα για την νίκη. Αλλά για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να πάει σε ένα παιχνίδι στα μέτρα της και με την άμυνα να έχει το πρώτο λόγο και να πάει το παιχνίδι κοντά στους 90 π. Περιμένουμε την Βοστόνη να είναι στους 91-94 π. και από την άλλη μεριά το Μαϊάμι να είναι στους 90-98 π. Όσο πιο χαμηλά από τα όρια αυτά πάει το ματς τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να κερδίσει η Βοστόνη, όσο πάει προς τα πάνω τόσο λιγότερες ελπίδες έχει. Πολύ περίεργο παιχνίδι και θέλει προσοχή. Δίνουμε απλά μικρό προβάδισμα στην Βοστόνη για την νίκη και στο χάντικαπ των 1,5 π. λίγο προς τον άσο απλά σε απόδοση 1,91 στην betvictor, αλλά δεν είναι για μεγάλα ανοίγματα. Σε ότι έχει να κάνει με το under-over στους 179,5 π., στο προηγούμενο παιχνίδι φωνάξαμε για το over σε αυτό έχουμε τις αμφιβολίες μας, θεωρούμε ότι η νίκη της Βοστόνης θα πάει πακέτο με το under σε απόδοση 1,91 στην bet-at-home.