747 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ

Η Φιλαδέλφεια βλέπει ότι τα πλέι οφ είναι δύσκολη υπόθεση, πλέον είναι στις 6 νίκες πίσω από το Μιλγουόκι που έχει την 8η θέση, αλλά δεν είναι τόσο το κενό αυτό που υπάρχει και μπορεί να καλυφθεί με τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου όσο ότι η ομάδα δεν παίζει καλά και δεν πείθει, αφού έχει χάσει 7 συνεχόμενα παιχνίδια η ομάδα και δεν δείχνει ότι έχει σημείο να στηριχτεί για να μπορέσει να ανακάμψει. ένα τέτοιο θα ήταν η επιστροφή του Μπάινουμ ενδεχομένως αλλά από την άλλη μεριά το μεγάλο απόκτημα της ομάδας για φέτος που ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του δεν έχει χρονοδιάγραμμα ακριβώς για το πότε θα είναι κανονικά παρόν και αν θα είναι για φέτος.

Η Φιλαδέλφεια έχει 12 νίκες κάτω από το 50% το ρεκόρ της και το μεγάλο της πρόβλημα κυρίως είναι στην επίθεση και σε αυτό έχει να κάνει και εδώ το γεγονός ότι δεν παίζει ο Μπάινουμ, αλλά και η άμυνα που είναι και το μεγάλο της ατού στην θεωρία έχει κάνει και αυτή νερά. Ο Χολιντέει που είναι και ο μοναδικός παίκτης που είναι σταθερός και κάνει την διαφορά στην επίθεση είχε 21 π. και 10 ασίστ και πήρε και βοήθειες από τον Θάντους Γινακ που είχε 19 π. και 10 ρ. στις 29 Δεκεμβρίου εκτός έδρας με το Γκόλντεν Στέιτ αλλά η ομάδα του είχε γνωρίσει την ήττα.

Ο Χόλιντεϊ που φέτος έδωσε το παρόν στο All-Star μετά από την διακοπή δεν δείχνει να είναι στα καλά του και για αυτό η ομάδα έχει μόλις 88,3 π. μ.ο στα τελευταία της 7 παιχνίδια ενώ στα τρία τελευταία της εντός έδρας έχει χάσει με 21,7 π. μ.ο διαφορά! Από εκεί και πέρα είναι και άλλοι παίκτες που δεν είναι στα καλά του. Ο Έβαν Τέρνερ έχει 12 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια όπου δεν έχει ευστοχήσει σε τρίποντο.

Το Γκόλντεν Στέιτ αυτό τον καιρό έχει δώσει συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και παρόλο που έχει πάρει δύο εξαιρετικά παιχνίδια από τον Κάρι και γενικά πολύ καλά ματς από τις μονάδες του δεν έχει καταφέρει να πάρει και τις νίκες. Το σημερινό είναι το 5ο και το τελευταίο του από τα συνεχόμενα εκτός και ελπίζει να κλείσει με μία νίκη, άλλωστε η Φιλαδέλφεια δεν είναι στα καλά της και είναι μία ομάδα που είναι στα μέτρα του ακόμα και εκτός έδρας. Μακριά από το σπίτι τους πάντως οι Ουόριορς έχουν προβλήματα και έχουν χάσει τα 8 από τα τελευταία τους 9 παιχνίδια.

Ο Κάρι που κάνει όργια φέτος είχε 92 π. συνολικά στα παιχνίδια με την Ιντιάνα και την Νέα Υόρκη αλλά η ομάδα του ηττήθηκε και στα δύο και χθες εκτός έδρας και πάλι με την Βοστόνη μπορεί να μην πέτυχε 54 ή 38 π. όπως στα δύο προηγούμενα του ματς αλλά είχε 25 π. αλλά και -πάλι δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του να πάρει την νίκη με αντίπαλο τους Σέλτικς. Αυτή την στιγμή είναι στην μία νίκη πίσω από την Γιούτα για την 6η θέση της Δύσης.

Μετά από το σημερινό παιχνίδι έχει να δώσει 7 συνεχόμενα ματς εντός έδρας και θα έχει την ευκαιρία να κάνει την αντεπίθεση του, πλέον μετά από την χθεσινή του ήττα έχει 15-19 ρεκόρ εκτός έδρας, χθες ηττήθηκε με 94-86 από την Βοστόνη. Αλλά γενικά το κλείσιμο για την φετινή κανονική περίοδο είναι ιδανικό και έχει 16 από τα τελευταία του 22 παιχνίδια εντός έδρας. Το Γκόλντεν Στέιτ είναι μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες από την περιφέρεια με το τρίο Τζακ Κάρι και Τόμπσον να μπορεί να σκορπίζουν οποιαδήποτε άμυνα φέτος, αλλά στο χθεσινό παιχνίδι είχαν μόλις 28% στο σουτ συνολικά με αντίπαλο την άμυνα της Βοστόνης. Αλλά οι τρεις του κάνουν και πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα.

Ο Λι που έμεινε εκτός στο παιχνίδι με την Νέα Υόρκη λόγω τιμωρίας, είχε 19 ρ. χθες αλλά από την άλλη μεριά επιθετικά δεν μπόρεσε να κάνει και αυτός την διαφορά, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι έμεινε εκτός ο Μπόγκουτ που έχει χάσει πλέον 5 συνεχόμενα παιχνίδια με πρόβλημα στην μέση του. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Φιλαδέλφεια την οποία είχε κερδίσει με 96-89 με τον Μπόγκουτ να είναι εκτός και σε εκείνο το ματς αλλά να κάνει πολύ καλή εμφάνιση ο Λι με 25 π. και με 16 ρ. Και γενικά το Γκόλντεν Στέιτ φέτος έχει μάθει και παίζει καλύτερα με κοντά σχήματα στην φροντ λάιν του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάμε με το διπλό του Γκόλντεν Στέιτ με ένα καλό Κάρι και πάλι δικαιούται μία νίκη εκτός έδρας.

750 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αλλά για το Σικάγο υπάρχει έντονος προβληματισμός για το σημερινό ματς αφού δεν ξέρει με τις απουσίες θα κατέβει τελικά στο παιχνίδι. Τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ντενγκ θα είναι δύο παίκτες των οποίων η συμμετοχή θα κριθεί την τελευταία στιγμή και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο είναι βασικοί και με τον Ρόουζ να παραμένει εκτός και με το Σικάγο να μην έχει και τρομερό βάθος στην περιφέρεια αν δεν παίξουν και οι δύο θα είναι τεράστιο μείον και χάντικαπ για την ομάδα. Το Σικάγο αυτό το μήνα γενικά δεν έχει κάνει καλά παιχνίδια και είχε μεγάλο πρόβλημα σε αρκετά από αυτά στην επίθεση, που είναι λογικό σε μεγάλο βαθμό, αλλά σε αρκετά επίσης είχε μεγάλο πρόβλημα και στην άμυνα του που είναι και φέτος πάντως σε γενικές γραμμές από τις πιο πειστικές στην λίγκα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες και πριν κερδίσει την Φιλαδέλφεια με 92-82 εντός έδρας, δεν είναι και άθλος με αυτούς τους Σίξερς, είχε χάσει με 30 π. από την Οκλαχόμα και με 20 π. από το Μαϊάμι εντός έδρας μάλιστα το δεύτερο. Στο παιχνίδι με τους Σίξερς είδε τον Νοά να κάνει το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα του στο ΝΒΑ με τριπλ νταμπλ και αυτή ήταν μόλις η 5η νίκη σε 13 παιχνίδια για τον μήνα που μας πέρασε για το Σικάγο. Αυτή την στιγμή είναι στις 3 ½ νίκες μακριά από την Ιντιάνα που είναι στην πρώτη θέση της Central Division και στην 2η θέση της περιφέρειας. Αυτό ήταν και το τρίτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του από τον Νοά που είχε 23 π., 21 ρ. και 11 κοψ.

Μαζί με τον Μπούζερ άλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα σε φροντ λάιν στο ΝΒΑ και στο σημερινό παιχνίδι αν λείψουν οι παίκτες που αναφέραμε θα είναι και αυτοί που θα σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος. Αυτό είναι και το τρίτο παιχνίδι με το Μπρούκλιν για φέτος με το οποίο έχει 1-1 ρεκόρ αλλά και τα δύο παιχνίδια ήταν κλειστά και έχουν κριθεί στους 5 π. συνολικά. Ο Χάμιλτον έχασε και το παιχνίδι με την Φιλαδέλφεια και έχει πρόβλημα με την μέση του ενώ ο Ντενγκ δέχθηκε μία πολύ δυνατή αγκωνιά στο παιχνίδι με τους Σίξερς με αποτέλεσμα να χαλαρώσουν μεριά από τα δόντια του και να έχει ενοχλήσεις.

Το Μπρούκλιν δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και δεν είναι στα καλά του επίσης και θέλει να αφήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται πίσω του το περασμένο μήνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίνει μάχη και από την μεριά του να είναι μέσα στην πρώτη τετράδα της περιφέρειας, αλλά πλέον με τον Καρλέσιμο στον πάγκο έχει περάσει ο μήνας του μέλιτος και έχει δυσκολίες στο παιχνίδι του και χάνει ακόμα και εντός έδρας, γιατί εκτός και στην καλή του περίοδο είχε δυσκολίες και αρκετές. Στο χθεσινό παιχνίδι γνώρισε την ήττα εντός από το Ντάλας και προβλημάτισε και πάλι και αυτή ήταν και η 3η του ήττα στα τελευταία του 4 παιχνίδια.

Αυτή την στιγμή είναι στην ½ νίκη μπροστά από το Σικάγο στην βαθμολογία της Ανατολής και το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες. Έχει χάσει στα 6 από τα τελευταία του 9 παιχνίδια και είναι 5 νίκες μακριά από την Νέα Υόρκη στην division. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά είχε εκτός και τον Τζόνσον που πριν τραυματιστεί είχε κάνει μερικά από τα καλύτερα του παιχνίδια για φέτος.

Αλλά στο παιχνίδι με το Μιλγουόκι στις 20 Φλεβάρη είχε χτυπήσει και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί, μέχρι χθες και είναι μία τεράστια απουσία για το σκοράρισμα και το παιχνίδι από την περιφέρεια της ομάδας.  Ο Τζόνσον στην επιστροφή του έδειξε ότι είναι επηρεασμένος από την απουσία του και είχε μόλις 11 π. και 4 λάθη. Από εκεί και πέρα ο Ντερόν έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και είχε για 3ο συνεχόμενο ματς πάνω από 24 π., αλλά και 7 λάθη που είναι και τα περισσότερα για φέτος. Γενικά το χθεσινό παιχνίδι χάθηκε από τα λάθη όπου είχε 20 συνολικά το Μπρούκλιν και από τα ριμπάουντ όπου έχασε την μάχη με 44-31. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Νετς έχουν τον Ντερόν να παίζει τελευταία με ενέσεις και στους δύο αστραγάλους του και δεν βγαίνει η σεζόν έτσι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι και αν έχει το Σικάγο και τις δύο απουσίες που αναφέραμε μέχρι και που χάνει το ματς με ένα συμπαθητικό Τζόνσον από την άλλη μεριά. Δεν αξίζει για πολλά το ματς ίσως λίγο προς το όβερ 177,5 π. αλλά και αυτό σε ζητούμενο μόνο.

751 ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ

Το Μιλγουόκι δίνει μάχη να κρατήσει την τελευταία και την 8η θέση από την περιφέρεια που έχει αυτή την στιγμή για να είναι μέσα στα πλέι οφ και στο σημερινό παιχνίδι θέλει ακόμα μία νίκη, παίζει εντός έδρας άλλωστε και με αντίπαλο το Τορόντο, που θα έχει διπλή σημασία από την στιγμή που οι Ράπτορς είναι η πιο κοντινή του ομάδα στην βαθμολογία που το απειλεί. Αυτή την στιγμή έχει 6 ½ νίκες προβάδισμα από το Τορόντο.

Αυτό τον καιρό πάντως το Μιλγουόκι κοιτάζει τα δικά του αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε ανοδική πορεία από την στιγμή που από εκεί που είχε χάσει τα 9 από τα 11 παιχνίδια του πλέον έχει κερδίσει σε δύο παιχνίδια μέσα στο Τέξας και τα δύο μέσα στην εβδομάδα περνώντας από το Ντάλας και από το Χιούστον και πλέον έχει το ρεκόρ του και πάλι στο 50%. Και στα δύο παιχνίδι που πήρε την νίκη ο παίκτης καταλύτης για την ομάδα δεν ήταν άλλος από τον Έλις που είχε 22 π. στο παιχνίδι με το Ντάλας και 27 π. στο παιχνίδι με το Χιούστον όπου το ένα καλάθι του ήταν off-balance τρίποντο με την λήξη που έδωσε και την νίκη στην ομάδα του. Επίσης είχε 13 ασίστ και 5 κλ. στο ματς με το Χιούστον και έδειξε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά αν και η ομάδα του δεν είναι ικανοποιημένη από αυτόν αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει χημεία με τον Τζένινγκς από πέρσι που αποκτήθηκε.

Αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι ο Εκπέ Ούντοχ με τον παίκτη να παθαίνει διάστρεμμα στην πρώτη περίοδο από αυτό το παιχνίδι και να μην επιστρέφει. Το Μιλγουόκι μετά από την απόλυση του Σκάιλς είχε ‘ένα δύσκολο διάστημα αλλά με την επαναφορά του Ιλιασόβα και με την άνοδο του Έλις δείχνει ότι είναι καλή ομάδα και μπορεί να παίξει και άμυνα πειστική αλλά να είναι και παραγωγικό. Σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό ο Λάρι Σάντερς στο σέντερ που κάνει και σκορ πέρα από τα ριμπάουντ και την άμυνα και έχει 7 συνεχόμενα παιχνίδια όπου έχει από 10 π. και πάνω στο καθένα. Είναι και το μεγαλύτερο σερί στην καριέρα του.

Το Τορόντο έχει περάσει το μήνα του μέλιτος από την απόκτηση του Ρούντι Γκέι όπου είχε ένα διάστημα όπου κέρδιζε με μεγάλη συχνότητα και πλέον έχει και πάλι προβλήματα στο παιχνίδι του. η αλήθεια είναι ότι ο Γκέι σε αυτά τα ματς δεν είχε και τρομερή σταθερότητα και είχαμε επι9σημάνει ότι την μεγάλη διαφορά την είχε κάνει η άμυνα. Όπου σε 8 παιχνίδια το Τορόντο είχε 92 π. μ.ο παθητικό και ο Κέισι έβλεπε την άμυνα που ήθελε από πέρσι στην ομάδα του.

Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι, που είναι το πρώτο του από τα 4 συνεχόμενα εκτός έδρας που θα έχει αυτό τον καιρό, με 3 συνεχόμενες ήττες και με 4 στα τελευταία του 5 και το σημερινό ματς είναι μπακ του μπακ και έχασε από την Ιντιάνα χθες με 93-81 εντός έδρας μάλιστα σε ένα ματς που έκανε από τις χειρότερες του εμφανίσεις επιθετικά για φέτος.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Γκέι μπορεί να είχε 21 π. αλλά από εκεί και πέρα κανένας από τους βασικούς δεν βοήθησε, ούτε καν ο ΝτεΡόζαν με τον οποίο έχει δέσει άμεσα και οι υπόλοιποι βασικοί είχαν μόλις 6/21 σουτ. Ο ΝτεΡόζαν είχε 9 π. χθες αλλά με 2/10 σουτ και με 5/10 από τις βολές, είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, αλλά και αυτός όπως και ο Γκέι δεν έχει καταφέρει να βρει διάρκεια. Είχε μόλις 2 π. στο παιχνίδι με το Μέμφις στις 20 Φλεβάρη, μετά έκανε 3 εξαιρετικά παιχνίδια και είχε 25,7 π. μ.ο και χθες έκανε ένα ακόμα άσχημο ματς. Έχει καταφέρει να φτάσει τους 100 π. μόλις 1 φορά στα τελευταία του 7 παιχνίδια και έχει χάσει σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια από το Τορόντο και ένα εξ αυτών είναι φέτος όπου είχε ηττηθεί με 107-96 εντός έδρας μάλιστα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα μικρό προβάδισμα στον άσο αλλά και αυτός έχει να κάνει με το παιχνίδι που θα κάνει αμυντικά το Τορόντο και επιθετικά οι Γκέι και ΝτεΡόζαν. Δεν μπλέκουμε.

754 ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

Ο μήνας που μας πέρασε ήταν καταστροφικός τελικά για το Πόρτλαντ όπου μέχρι τα τέλη του Γενάρη ήταν μέσα στο κόλπο για τα πλέι οφ αλλά πλέον βλέπει ότι το έργο του και ο στόχος του είναι πολύ δύσκολος. Στο σημερινό παιχνίδι ελπίζει ότι θα κάνει ένα καλό ξεκίνημα αυτό το μήνα και θα μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή αν αυτό είναι δυνατό με το χρονικό διάστημα που υπάρχει πλέον μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το Φλεβάρη το Πόρτλαντ είχε μόλις 3-9 ρεκόρ και πλέον είναι στην 10η θέση της Δύσης και στις 5 νίκες το ρεκόρ του κάτω από το 50%. Το μεγάλο του πρόβλημα κυρίως στα τελευταία του παιχνίδια δεν είναι άλλο από την άμυνα του. Στα 9 παιχνίδια όπου έχασε τον περασμένο μήνα, δέχθηκε 109,1 π. μ.ο και έχασε με 111-109 από το Ντένβερ στο τελευταίο του παιχνίδι την Τετάρτη.

Και το Πόρτλαντ είναι μία ομάδα που θέλει καλή άμυνα αφού από την μεριά του έχει πρόβλημα στην επίθεση και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περά από τους βασικούς του, ο πάγκος δεν βοηθάει σημαντικά και είναι ο χειρότερος επιθετικά στην λίγκα, αν και πήρε τον Μάινορ από την Οκλαχόμα που είναι παίκτης που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο βάθος και λύσεις. Από την άλλη μεριά είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εντός και στο Rose Garden, είναι πολύ πιο αποτελεσματική και φαίνεται αυτό και από το 18-10 ρεκόρ που έχει εντός έδρας. Το Πόρτλαντ έχει κερδίσει στα 5 από τα τελευταία του 6 εντός έδρας παιχνίδια πριν χάσει από το Ντένβερ. Και σε αυτά τα 6 παιχνίδια η άμυνα είναι που έχει κάνει την διαφορά αφού δέχεται 95,2 π. μ.ο και αν δεν είχε τους 111 π. από το Ντένβερ θα ήταν ακόμα πιο χαμηλά.

Εντός έδρας το περασμένο Σάββατο πήρε την νίκη με 92-86 επί της Βοστόνης σε ένα ματς όπου κατάφερε να βάλει τέλος και στο σερί των 7 ηττών που είχε και με το Ντένβερ είναι η αλήθεια ότι έχασε το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό. Μετά από το σημερινό ματς έχει να αντιμετωπίσει την Σάρλοτ ένα ακόμα παιχνίδι από αυτά που έχει στην θεωρία στα μέτρα του και στο συν για τις νίκες, αλλά μετά από αυτό το ματς έχει να δώσει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Λίλαρντ που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει τον τίτλο του ρούκι της σεζόν στο παιχνίδι με το Ντένβερ έκανε από τα καλύτερα του παιχνίδια τελευταία και είχε 8/14 σουτ και στα τρία ματς φέτος που έχει βρεθεί με αντίπαλο την Μινεσότα είχε 56,3%.

Η Μινεσότα είναι μακράν η πιο άτυχη ομάδα και φέτος αφού αυτό που έχει συμβεί και πάλι με τους τραυματισμούς και τις απουσίες δεν έχει προηγούμενο σε αυτή την ομάδα. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 4 συνεχόμενες ήττες και είχε μόλις 3-10 ρεκόρ τον περασμένο μήνα. Αυτό το μήνα πάντως και όσο πάμε προς τα μέσα στου θα έχει και πάλι στην διάθεση της το μεγάλοι της αστέρι τον Κέβιν Λαβ.

Αυτή την στιγμή είναι στο πάτος της Δύσης αλλά από την άλλη μεριά αν ήταν πλήρης θα ήταν ομάδα για να είναι μέσα στα πλέι οφ φέτος. Έχει να κερδίσει μπακ του μπακ παιχνίδι από τον Δεκέμβρη όπου ήταν πλήρης σχεδόν εκείνο το μήνα και για αυτό είχε τελειώσει με 12-9 ρεκόρ και είχε τρέξει και ένα σερί 4 νικών στο τέλος. Από εκείνο το σημείο και μετά όταν χτύπησαν και πάλι οι τραυματισμοί όμως πήρε την κάτω βόλτα. Αυτή την στιγμή μαζί με το Σακραμέντο έχει και τις λιγότερες νίκες στην Δύση. Ο Λαβ έσπασε για δεύτερη φορά το χέρι του, ο Μπράντον Ρόι και πάλι φέτος δεν κατάφερε να μείνει υγιής και να μην τον προδώσουν τα γόνατα του και είναι παίκτης που αν δεν είχε πρόβλημα κάνει την διαφορά από την περιφέρεια σε οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο Πέκοβιτς που και αυτός είχε προβλήματα με τραυματισμούς, αποχώρησε από το ματς με τους Λέικερς την Πέμπτη στην ήττα της ομάδας του με 116-94 και είναι αμφίβολος και από το σημερινό παιχνίδι.

Ο Κιριλένκο επίσης είναι με πρόβλημα τραυματισμού και έχασε το ματς με τους Λέικερς και είναι αμφίβολος και για σήμερα. Και όλα αυτά ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο ο Μπάντιγκερ όσο και ο Λι είναι εδώ και καιρό εκτός με τον πρώτο να επιστρέφει και αν προς τα τέλη του μήνα και τον δεύτερο να έχει χάσει την σεζόν. Το μόνο καλό νέο για την Μινεσότα έχει να κάνει με τον Ρούμπιο με τον παίκτη από την επιστροφή του και μετά να ανεβάζει στροφές και να είναι βασικός πλέον και να έχει από 10 ασίστ και πάνω και στα τρία τελευταία του παιχνίδια, αλλά δεν αρκεί μόνος του. Από εκεί και πέρα ένα καλό επίσης νέο είναι ότι ο ρούκι Ρώσος Σβεντ έχει κάνει και αυτός μερικά καλά παιχνίδια. Από την άλλη μεριά από το Πόρτλαντ έχει χάσει σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια και δεν το έχει κερδίσει σε κανένα από τα τρία ματς που το έχει αντιμετωπίσει φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα κερδίσει το Πόρτλαντ αλλά δεν είναι από τις ομάδες εκείνες και που εντός έδρας τις παίζεις να κερδίσουν ακόμα και την λειψή Μινεσότα με 10 π. και πάνω και το αφήνουμε στην ησυχία του το παιχνίδι.