740    ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ

Η Ατλάντα δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι επίσης και δεν είναι στα καλά της και έχασε από τους Νετς χθες εκτός έδρας και πλέον έχει γνωρίσει την ήττα στα 7 από τα τελευταία της 9 παιχνίδια και χθες ηττήθηκε με 94-89. Εκτός από το χθεσινό παιχνίδι ήταν το μεγάλο της αστέρι ο Αλ Χόρφορντ, που είναι παίκτης που κάνει την διαφορά μέσα στο καλάθι τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο ριμπάουντ ενώ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από το παιχνίδι και ο Λου Ουίλιαμς ενώ εκτός είναι τόσο ο Άντονι Μόροου όσο και ο Ντεσόν Στίβενσον. Ο Τζεφ Τιγκ κάνει ότι μπορεί αλλά δεν αρκεί κανονικά έχει επιστρέψει ο Χάρις μετά από την τιμωρία του και ο Τζος Σμιθ συνεχίζει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά χθες κλείστηκε από την άμυνα των Νετς και είχε μόλις 12 π. και έχασε η ομάδα του.

Η Ατλάντα είναι μία ομάδα με εμπειρία αλλά από την άλλη μεριά δεν αρκεί η άμυνα της τον τελευταίο καιρό που είναι και το μεγάλο της όπλο, ενώ έχει και πρόβλημα στην επίθεση και το σκοράρισμα και στο σημερινό παιχνίδι αν έχει όλες τις απουσίες αυτές θα έχει ακόμα μεγαλύτερο αφού το Σαν Αντόνιο παίζει άμυνα.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για το Σαν Αντόνιο όπου κέρδισε με 95-88 εντός έδρας το Γκόλντεν Στέιτ χθες αλλά από σήμερα πλέον και για αρκετές μέρες έχει δύσκολο πρόγραμμα και έχει να δώσει σερί παιχνίδια εκτός έδρας. Μέσα στο σπίτι του μαζί με την χθεσινή είχε 14 σερί νίκες και είναι και φέτος μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην λίγκα και με ποιότητα και με εμπειρία και με λύσεις στον πάγκο επίσης. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες νίκες, αλλά εκτός έχουν κάνει νερά τελευταία και έχουν χάσει σε 3 συνεχόμενα ματς οι Σπερς που παίζουν και χωρίς τον Τζινόμπιλι. Αυτό είναι και το πρώτο από τα δύο παιχνίδια με την Ατλάντα για φέτος.

Παρόλα αυτά έχει το 4ο καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας στο ΝΒΑ με 13-9. Έχει δείξει ότι είναι μία από τις ομάδες που έχει βάθος στον πάγκο της και λύσεις με ποιότητα επίσης φέτος. Είναι από τις πιο παραγωγικές στην λίγκα αλλά παίζει και καλή άμυνα και έχει την εμπειρία και την καθοδήγηση των Πάρκερ και Ντάνκαν ενώ από τον πάγκο τελευταία παίκτες όπως είναι ο Τζάκσον έχουν βοηθήσει σημαντικά κι έχουν ανεβάσει την απόδοση τους ο Γκάρι Νιλ αλλά και οι Σπλίτερ, Γκριν, Λέοναρντ επίσης με τους τελευταίους να έχουν από 8,5 π. και πάνω μ.ο όλη την σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με τις απουσίες που έχει η Ατλάντα το Σαν Αντόνιο μπορεί να περάσει με το διπλό από αυτό το παιχνίδι και το κρατάμε για σήμερα.

741    ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ – ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ

Μπακ του μπακ παιχνίδι για την Σάρλοτ που έκανε την μίνι έκπληξη στο χθεσινό παιχνίδι και πέρασε με την νίκη μέσα από το Ορλάντο, αλλά αυτή ήταν μόλις η 3η της νίκη στα τελευταία της 27 παιχνίδια και είναι και φέτος μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και έχει μία από τις χειρότερες άμυνες επίσης. εντός έδρας δεν έχει και πολύ καλύτερη εικόνα και μπαίνει στο σημερινό ματς με 13 συνεχόμενες ήττες στην Time Warner Cable Arena.

Η Σάρλοτ είναι μία από τις λίγες ομάδες που έχει χειρότερη άμυνα από το Σακραμέντο στην λίγκα, αλλά χθες παρά την άμυνα της πήρε την νίκη με 106-100 μέσα στο Ορλάντο. Ο Ουόλκερ μαζί με τον Σέσιονς ήταν οι δύο παίκτες που έκαναν την διαφορά στο παιχνίδι επιθετικά. Αν χάσει και το σημερινό παιχνίδι θα είναι και το μεγαλύτερο σερί ηττών που έχει κάνει εντός έδρας στην ιστορία του franchise και πριν από το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ματς που να μην έχει χάσει την μάχη των ριμπάουντ, αλλά χθες με το Ορλάντο την κέρδισε με 43-36 και εκεί κρίθηκε το ματς. Θα μπορέσει να κάνει το ίδιο όμως και σήμερα με αντίπαλο το Κάζινς;

Μπακ του μπακ παιχνίδι και για το Σακραμέντο και πάλι εκτός έδρας, όπου έρχεται από την ήττα μέσα στο Μέμφις χθες που ήταν φυσική μεν αλλά έμεινε πολύ χαμηλά στο σκορ, που είναι και το μεγάλο του όπλο, σε όσα παιχνίδια έχει κερδίσει. Εκτός έδρας έχει μεγάλες αδυναμίες και έχει μόλις 3-15 ρεκόρ. Χθες έκανε το χειρότερο του παραγωγικά βράδυ για φέτος και έμεινε στους 69 π. και είχε μόνο 30 π. στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό τον καιρό έχει και δύσκολο πρόγραμμα και τα 16 από τα επόμενα του 21 εκτός έδρας.

Πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε δύο σερί νίκες και είναι μία ομάδα που είναι παραγωγική. Με την επιστροφή των Έβανε και Θόρτον έχει βρει παιχνίδι και σκορ και από την περιφέρεια, αλλά χθες εξαφανίστηκαν. Ο Κάζινς έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι και είχε 22 π. αλλά δεν αρκούσε μόνος του. Το Σακραμέντο έχει και 2-5 ρεκόρ εκτός έδρας με πομάδες της Ανατολής. Στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια όπου είχε κερδίσει με Κλίβελαντ και Τορόντο είχε 109,5 π. μ.ο και σε τέτοιο ματς θέλει να πάει και σήμερα για να πάρει την νίκη. Η άμυνα του από την άλλη μεριά δεν είναι σήμα κατατεθέν και είναι από τις χειρότερες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο παιχνίδι δεν μπλέκουμε, πολύ κακές και απρόβλεπτες ομάδες. Ίσως λίγο όβερ αλλά και πάλι δεν είναι για σπουδαία πράγματα.

745    ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ

Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που τον τελευταίο καιρό έχουν μεγάλα προβλήματα στο παιχνίδι τους και οι δύο και ψάχνουν ένα καλό ματς και νίκη για να μπορέσουν να ανακάμψουν. Η Μινεσότα είναι σε άσχημη κατάσταση επίσης και μπαίνει με 5 συνεχόμενες ήττες στο σημερινό παιχνίδι, είναι μία από τις πιο άτυχες ομάδες και φέτος και παίζει χωρίς το μεγάλο της αστέρι τον Κέβιν Λαβ ο οποίος είναι εκτός και πάλι. Αλλά σαν μην φτάνει αυτό έχασε και ένα άλλο παίκτη κλειδί για φέτος τον Νίκολα Πέκοβιτς που κάνει τρομερή δουλειά και στο σκοράρισμα και στο ριμπάουντ και θα είναι εκτός για 10 μέρες μετά από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τους Κλίπερς.

Έτσι πλέον παίζει χωρίς τους δύο καλύτερους της σκόρερ και ριμπάουντερ. Ο Σβεντ τραυματίστηκε επίσης και γύρισε τον αστράγαλο του και είναι αμφίβολος για σήμερα, στην χθεσινή προπόνηση είχε μόνο 7 παίκτες να παίρνουν μέρος και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Ρούμπιο που έχει γυρίσει ακόμα δεν είναι έτοιμος και το μάξιμουμ που έχει παίξει είναι 26’. ¨ήρθε σε συμφωνία με τον Γάλλο Ζελαμπάλ και ψάχνει πλέον και ένα ψηλό αφού έχει τεράστιο κενό μέσα στην ρακέτα.  

Το Χιούστον δίνει ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι όπου δεν είναι και το καλύτερο του και μπαίνει σήμερα με 6 συνεχόμενες ήττες που είναι και οι περισσότερες που έχει κάνει συνεχόμενες φέτος. Έρχεται από την ήττα χθες και πάλι σε εκτός έδρας και μέσα στην Ιντιάνα με 105-95 σε ένα παιχνίδι όπου ξέραμε ότι δεν θα μπορέσει να παίξει άμυνα αλλά από την άλλη μεριά είχε και πάλι πρόβλημα στην επίθεση του που είναι και το μεγάλο του όπλο και είναι άλλωστε και μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στο ΝΒΑ.

Αυτό ήταν και το 2ο από τα 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχει αυτό τον καιρό. Από εκεί που είχε 5 συνεχόμενες νίκες και οι 4 εξ αυτών με πάνω από 10 π. πλέον χάνει το ένα ματς μετά από το άλλο και εύκολα μάλιστα και πλέον βλέπει το ρεκόρ του να είναι μόλις στην 1 νίκη πάνω από το 50% και όσο συνεχίζει έτσι τόσο απομακρύνονται τα πλέι οφ. Ο Χάρντεν συνεχίζει να σκοράρει και να είναι ο πρώτος σκόρερ και παίκτης βαρόμετρο της ομάδας, αλλά από την άλλη μεριά τελευταία έχει κουραστεί και αυτός και δεν έχει πάρει βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Στο χθεσινό παιχνίδι με την Ιντιάνα έμεινε στους 17 π. μετά από 22 συνεχόμενα παιχνίδια όπου είχε από 20 π. και πάνω στο καθένα,. Κακό παιχνίδι είχε κάνει και με το Ντάλας ενώ έχει υποπέσει και σε 31 λάθη στα 6 τελευταία του παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό το Χιούστον αν δεν κάνει και εδώ περίπατο η ομάδα των Ρόκετς με την Μινεσότα να ντύνει 8-9 παίκτες και με τέτοιες απουσίες που θα το κάνει;

746    ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ

Η Νέα Ορλεάνη με την επιστροφή του Γκόρντον έχει γίνει άλλη ομάδα και έχει δείξει ότι πλέον όχι μόνο απειλεί ομάδες στα μέτρα της αλλά ακόμα και πιο δύσκολες. Δεν είναι μόνο ότι έχει πάρει μπροστά στην επίθεση και έχει γίνει πιο παραγωγική, το πιο σημαντικό είναι ότι έχει παίξει και καλή άμυνα ανάλογη με αυτή στο ξεκίνημα της σεζόν όταν και είχε 6-2 ρεκόρ και είχε μία από τις καλύτερες στην λίγκα. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 6 νίκες στα τελευταία της 7 παιχνίδια και έχει μομέντουμ πλέον και ακόμα δεν έχει φτάσει στα πραγματικά του επίπεδα και ο Ντέιβις που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά μέσα από το καλάθι.

Και στα 6 τελευταία παιχνίδια όπου έχει κερδίσει δεν έχει δεχθεί 100 π. από κανένα αντίπαλο της και έρχεται από την νίκη μέσα στην Βοστόνη με 90-78 σε ένα παιχνίδι όπου ο Γκόρντον έκανε και πάλι την διαφορά στην επίθεση. Ο Αμίνου τελευταία ξεκινάει βασικός και έχει δώσει και άλλη ώθηση στην φροντ λάιν της ομάδας και έχει 10,3 ρ. μ.ο στα 8 τελευταία του παιχνίδια. Είχε 18 π. που είναι και το ρεκόρ του για φέτος στο παιχνίδι με την Βοστόνη και μαζί με τον ρούκι Ντέιβις και τον Ρόμπιν Λόπεζ έχει φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο με όποιον και να παίζει στην φροντ λάιν. Στο σημερινό παιχνίδι αν καταφέρουν να περιορίσουν τον Λι μαζί με τον Μπαρνς και τον Λάντρι εκεί θα κριθεί μάλλον και το παιχνίδι.

Το Γκόλντεν Στέιτ είναι μία από τις εκπλήξεις φέτος αλλά από την άλλη μεριά τον τελευταίο καιρό έχει κάνει νερά και έχει προβλήματα με το παιχνίδι του και θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στις πειστικές εμφανίσεις. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες ήττες που είναι και οι περισσότερες που έχει κάνει φέτος και έχει γνωρίσει την ήττα συνολικά στα 5 από τα τελευταία του 6 παιχνίδια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει δείξει ότι φέτος είναι μία ομάδα για πλεί οφ αλλά τελευταία βγάζει μία κούραση είναι η αλήθεια. Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι άλλο από την επίθεση και αυτό έχει να κάνει με την σημαντική απουσία του Κάρι που είναι ο ηγέτης της ομάδα και ο πρώτος της σκόρερ και είναι αμφίβολος και για το σημερινό παιχνίδι και έτσι έχει μείνει μόνος ο Λι να δίνει μάχες και στην επίθεση πέρα από αυτές μέσα στην ρακέτα και με τον Τζάρετ Τζακ σαν βασικό, έχει χάσει και σε βάθος η ομάδα των Ουόριορς. Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει από 90 π. και πάνω σε κανένα από τα δύο τελευταία της παιχνίδια. Έχασε εύκολα με 92-75 εντός από το Μαϊάμι την Πέμπτη ενώ νωρίτερα με το Σαν Αντόνιο έμεινε μόνο στους 15 π. στην 4η περίοδο και εκεί έχασε το παιχνίδι με 95-88.

Μετά από το σημερινό παιχνίδι παίζει με Οκλαχόμα και Κλίπερς εντός έδρας και κανένα ματς δεν είναι εύκολο και στην συνέχεια έχει να δώσει και 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει εδώ και καιρό με την σημαντική απουσία του Μπόγκουτ. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με την Νέα Ορλεάνη για φέτος την οποία είχε κερδίσει με 103-96 στις 18 του περασμένου μήνα εντός έδρας με τον Ράιαν Άντερσον να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι κι να έχει 26 π.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με τον Κάρι μπορεί να έχουμε και διπλό, χωρίς αυτόν Νέα Ορλεάνη καθαρά που θα κάνει μέχρι και πάρτι μέσα από το καλάθι. Περίεργο λοιπόν.

747    ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ

Το Σικάγο εκτός έδρας τα πάει εξαιρετικά φέτος αλλά μέσα στο United Center, δεν έχει καταφέρει να είναι εξίσου πειστικό φέτος και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας όλες και θέλει να συνεχίσει και εντός. Έρχεται από την νίκη στην παράταση στο χθεσινό παιχνίδι με την Βοστόνη με 100-99 σε παιχνίδι όπου την λύση την έδωσε στο μηδέν σχεδόν ο Μπελινέλι με off-balance fadeaway σουτ. Εντός έδρας έχει 11-10 ρεκόρ και θέλει να το βελτιώσει σημαντικά και ειδικά τώρα που έχει 4 συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στο σπίτι του.

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την έχει πατήσει ακόμα και από την Σάρλοτ εντός. Το Σικάγο με τον Ντέρικ Ρόουζ να συνεχίζει να είναι εκτός έχει τα θέματα του στην επίθεση και το σκοράρισμα και στηρίζεται στην άμυνα του που είναι και φέτος μία από τις καλύτερες στην λίγκα. Στην επίθεση τον τελευταίο καιρό έχει την φροντ λάιν του με τους Μπούζερ και Νοά να είναι σε πολύ καλή κατάσταση πέρα από την πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και στο ριμπάουντ, αλλά έχει θέμα από την περιφέρεια και από την στιγμή που ο Ντενγκ θα είναι μάλλον και πάλι εκτός και από το σημερινό παιχνίδι.

Πλέον από την περιφέρεια ο Χάμιλτον θα έχει ακόμα μεγαλύτερο βάρος και θα χρειαστεί να κάνει και πάλι πολύ καλό παιχνίδι και ο Μπιλινέλι. Το Σικάγο έχει 10-0 φέτος σε όσα παιχνίδια έχει σκοράρει 100 π. και πάνω αλλά από την άλλη μεριά το Μέμφις έχει δεχθεί 100 π. μόνο σε 4 παιχνίδια του φέτος.

Το Μέμφις δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι επίσης και έρχεται από τρομερή εμφάνιση στην άμυνα χθες και την νίκη εντός έδρας από τους Σακραμέντο σε ένα παιχνίδι όπου δέχθηκε 69 π. συνολικά και μόνο 30 π. στο ένα ημίχρονο. Με την νίκη αυτή κατάφερε να βάλει και τέλος στο σερί των 3 ηττών που είχε και μάλιστα είχε ηττηθεί σε αυτά τα ματς με 20 [π. και πάνω σε όλα, αλλά χθες πήρε την νίκη με τους Κινγκς με 85-69 όπως είπαμε και έδειξε γιατί έχει την μία από τις δύο καλύτερες άμυνες στην λίγκα και την μία από τις δύο που δέχεται από 90 π. και κάτω. Εκτός έδρας είναι αρκετά πειστικό και έχει 10-8 ρεκόρ αλλά από την άλλη μεριά έχει χάσει και στα δύο τελευταία του παιχνίδια μακριά από το σπίτι του. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με το Σικάγο φέτος που το είχε κερδίσει με 80-71 εντός έδρας στις 17 Δεκεμβρίου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει και μία από τις καλύτερες άμυνες στην περιφέρεια στην λίγκα. Το τελευταίο καιρό πάντως έχει και ένα περίεργο κλίμα αφού υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα γίνει ανταλλαγή όχι μόνο ο Ρούντι Γκέι που είναι και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στην περιφέρεια αλλά ακόμα και ο Ράντολφ. Ο δεύτερος μάλιστα δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι, είναι αμφίβολος για το σημερινό αν και έχει ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή της ομάδας. Αν δεν παίξει σήμερα ο Γκασόλ θα έχει πολύ δύσκολο έργο με αντίπαλο την φροντ λάιν του Σικάγο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο το Σικάγο αν δεν παίξει ο Ράντολφ θα χτυπήσει μέσα στην ρακέτα και εκεί θα πάρει το παιχνίδι.

752    ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

Η Γιούτα είναι μία ομάδα έδρας και το έχει δείξει και φέτος και μέσα στο Σολτ Λέικ βρίσκει και ρυθμό και είναι και πιο παραγωγική και συν της άλλης είναι και πιο φρέσκια στο σημερινό παιχνίδι από την στιγμή που είχε 4 συνεχόμενες μέρες χωρίς παιχνίδι αυτή την εβδομάδα και την ευκαιρία να πάρει και ανάσες και να προετοιμαστεί και περισσότερο. Στο τελευταίο της παιχνίδια είχε πάρει την νίκη με 104-97 επί του Μέμφις και νωρίτερα είχε κερδίσει και το Μαϊάμι. Αυτό τον καιρό που έχει και καλό πρόγραμμα, ρολάρει και καλύτερα και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 2 σερί νίκες και με 4 στα τελευταία της 5 παιχνίδια.

Εντός έδρας είπαμε ότι είναι πολύ πειστική και έχει 12-4 ρεκόρ και κάνει και πιο εύκολα σκορ. Επίσης είναι η μία από τις 3 ομάδες στην λίγκα που έχουν δώσει μόνο 16 παιχνίδια εντός έδρας που είναι από τα λιγότερα. Από εδώ και πέρα όμως έχει να δώσει τα 10 από τα 12 της εντός έδρας και έχει την ευκαιρία να βελτιώσει πολύ το ρεκόρ της. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολύ παραγωγική ομάδα και έχει μονάδες που μπορεί να κάνουν την διαφορά, ο Φόε είναι ο 5ος καλύτερος στο ΝΒΑ σε ποσοστά από το τρίποντο, ο Τζέφερσον είναι ο 3ος παίκτης σε αμυντικά ριμπάουντ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει την απουσία των δύο Ουίλιαμς αν και ο ένας θα παίξει μάλλον στο σημερινό παιχνίδι, ο Μο είναι εκτός ήδη για 8 συνεχόμενα παιχνίδι.

Επίσης είναι και η καλύτερη ομάδα σε ανατροπές φέτος και έχει ήδη κερδίσει σε 10 παιχνίδια όπου έχει βρεθεί να χάνει με 10 π. και πάνω. Δεν [πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι έχει και άλλα θέματα πέρα από τα αγωνιστικά αφού έχει 8 παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και ένας εξ αυτών είναι ο Τζέφερσον.

Αυτό είναι και το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας για το Κλίβελαντ που ψάχνει την δεύτερη του συνεχόμενη νίκη. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις χειρότερες ομάδες και φέτος και με την απουσία του Βαρεζάο έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και συν της άλλης παίζει και μία από τις χειρότερες άμυνες επίσης. Έχει να κερδίσει μπακ του μπακ παιχνίδια από τα τέλη του Δεκέμβρη, στο τελευταίο του παιχνίδι κέρδισε το Πόρτλαντ.

Εκτός έδρας είναι μία από τις χειρότερες ομάδες και έχει μόλις 4-12 ρεκόρ, την Τετάρτη ο Ίρβινγκ έκανε ένα ακόμα πολύ καλό ματς και είχε 31 π. και είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο καλύτερος της σκόρερ επίσης. Από εκεί και πέρα το παλεύει και ο Ουέιτερς μαζί του από την περιφέρεια αλλά δεν είναι αρκετό, όπως και ο Ζέλερ που προσπαθεί να καλύψει το κενό του Βαρεζάο μέσα στο καλάθι. Η άμυνα του είναι και το μεγάλο του πρόβλημα, από την Γιούτα έχει χάσει και στα 5 τελευταία παιχνίδια όπου το έχει αντιμετωπίσει και δέχεται 108,2 π. μ.ο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί η Γιούτα αλλά αυτό το χάντικαπ και η νίκη με πάνω από 10 π. που θέλει μας προβληματίζει. Προς τον άσο αλλά προσέχουμε δεν είναι για ανοίγματ και για βασικό σημείο.

754    ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Πριν από 9 μέρες το Πόρτλαντ είχε πάρει την νίκη με αντίπαλο το Μαϊάμι και έτρεχε ένα σερί 4 νικών και έδειχνε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είχε φέρει το ρεκόρ του στις 5 νίκες πάνω από το 50% αλλά από εκείνο το παιχνίδι και μετά δεν έχει καταφέρει να κάνει την νίκη σε κανένα παιχνίδι και μπαίνει στο σημερινό ματς με 5 συνεχόμενες ήττες που είναι και οι περισσότερες σερί που έχει κάνει φέτος.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό τον καιρό είχε και δύσκολο πρόγραμμα κι δύσκολους αντιπάλους, αφού έπαιξε τόσο με το Γκόλντεν Στέιτ όσο με το Ντένβερ αλλά και με την Οκλαχόμα από την οποία ηττήθηκε εντός έδρας ενώ στα άλλα δύο είχε χάσει εκτός. Αλλά αυτό που πόνεσε περισσότερο δεν είναι άλλο από την εντός έδρας ήττα που έκανε την Τετάρτη από το Κλίβελαντ.

Και στα 4 τελευταία παιχνίδια όπου έχει γνωρίσει την ήττα η αλήθεια είναι ότι έχει παλέψει και έχουν έρθει με 19 π. συνολικά και η μεγαλύτερη του ήττα ήταν με 6 πόντους διαφορά σε αυτό το διάστημα. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει όλη την σεζόν η ομάδα δεν είναι άλλο από την παραγωγικότητα που παίρνει από τον πάγκος της που είναι και ο λιγότερο παραγωγικός στην λίγκα με μόλις 16,9 π. μ.ο και οι ρεζέρβες στα τρία τελευταία παιχνίδια έχουν πετύχει συνολικά μόνο 25 π. Από εκεί και πέρα οι βασικοί του είναι όλα τα λεφτά και έχουν σκοράρει από 10 π. και πάνω όλοι και στα 5 τελευταία παιχνίδια. Κανένας άλλος παίκτης όμως δεν έχει πάνω από 4,7 π. μ.ο.

Αυτό που προσέχουμε είναι ότι το Πόρτλαντ εντός έδρας είναι και πιο πειστικό και πιο αποτελεσματικό από ότι εκτός έδρας. Έχει κερδίσει σε 9 συνεχόμενα εντός έδρας, πριν κάνει τις δύο τελευταίες σερί ήττες. Ντεφορμέ δείχνει τον τελευταίο καιρό ο ρούκι Λίλαρντ ο οποίος έχει 12/38 σουτ και μόλις 12,7 π. μ.ο στα 3 τελευταία παιχνίδια και μιλάμε για ένα παίκτη ο οποίος είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του ρούκι της σεζόν και ο  πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους φετινούς ρούκις με πάνω από 18,5 π. μ.ο.

Το Μιγλουόκι χωρίς τον Σκάιλς πλέον στον πάγκο του εδώ και μερικές μέρες πορεύεται με τον Μπόιλαν και ακόμα ψάχνεται είναι η αλήθεια να βρει την ταυτότητα του. Μάλιστα έρχεται από την νίκη χθες μέσα στο Φοίνιξ σε ένα παιχνίδι όπου κατάφερε να βάλει τέλος σε μία τρομερή παράδοση που είχε να κερδίσει 26 χρόνια μέσα στην Αριζόνα και είχε χάσει σε 24 συνεχόμενα παιχνίδια. Με τον Μπόιλαν στον πάγκο έχει 4-2 ρεκόρ και μπορεί να είναι ικανοποιημένο και το σημερινό είναι το 4ο του και το τελευταίο του από τα 4 συνεχόμενα σερί που είχε εκτός έδρας.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε χθες ο Λάρι Σόντερς και την έκπληξη από την στιγμή που τον ξέρουμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους μπλοκέρ στην λίγκα αλλά από την άλλη μεριά ήταν και πολύ παραγωγικός και είχε 19 π. και 15 ρ. στο παιχνίδι με το Φοίνιξ. Τελευταία έχει βελτιώσει σημαντικά και την άμυνα του και αυτό είναι το κλειδί, κατά τα άλλα είναι μία ομάδα των Τζένινγκς και Έλις, αλλά πλέον δείχνει ότι πέρα από αυτό το δίδυμο που είναι κλειδί μπορεί να έχει και άλλες λύσεις και να απειλεί περισσότερο και αυτό το κάνει και πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο. Πάντως ο Έλις συνεχίζει να είναι ντεφορμέ τελευταία και ειδικά στο σουτ από το τρίποντο όπου έχει 6/29 μέσα στον Γενάρη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς με μικρό προβάδισμα για την νίκη στο Πόρτλαντ που είναι καλό εντός αλλά με τα χάντικαπ δεν τα έχει καλά, ακόμα και αυτά τα μικρά και όλα τα παιχνίδια του είναι οριακά.

755    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ

Το Λ.Α, ή μάλλον οι Κλίπερς είναι μία από τις ποιο χοτ ομάδες και πάλι και μία από τις πιο πειστικές σε όλο το ΝΒΑ και έχει δείξει ότι μπορεί να καλύψει οποιοδήποτε κενό που δημιουργηθεί στην ομάδα, ακόμα και σαν αυτό του Κρις Πολ. Είναι μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στο ΝΒΑ ,έχει πολύ πειστική άμυνα  φέτος και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχει αποκτήσει βάθος στον πάγκο του και παίκτες με εμπειρία και που κάνουν την διαφορά και με αυτόν έχει κερδίσει πολλά από τα παιχνίδια του.

Επίσης είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες εντός έδρας στην λίγκα με 18-4 ρεκόρ και έχει μόλις 1 νίκη λιγότερη από την Οκλαχόμα για το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 6 νίκες στα τελευταία του 7 παιχνίδια μετά από τις μπακ του μπακ ήττες που είχε κάνει από το Ντένβερ και από το Γκόλντεν Στέιτ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τρέχει και το μεγαλύτερο σερί νικών για φέτος με τις 17 συνεχόμενες που είχε που είναι και το μεγαλύτερο για το francise. Κόντρα στην Ουάσιγκτον είναι η αλήθεια ότι έχει πολύ άσχημη παράδοση και μόλις 35-71 ρεκόρ απέναντι της στην ιστορία τους, αλλά από την άλλη μεριά έχει κερδίσει και στα 7 τελευταία μεταξύ τους και 4 συνεχόμενα που την έχει υποδεχθεί μέσα στο Staples Center. Έχει να χάσει για την ακρίβεια από το 2008 από αυτήν. Ο Πολ έχει χάσει 3 συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας του και το Λ.Α έχει 6-3 ρεκόρ χωρίς αυτόν τα δύο χρόνια που τον έχει στην διάθεση του. Ο Γκρίφιν είναι το άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδας, το Λ.Α αρέσει.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για την Ουάσιγκτον που στο χθεσινό παιχνίδι και με την νίκη που έκανε μέσα το Ντένβερ έδειξε ότι αν ήταν πλήρης από το ξεκίνημα της σεζόν θα ήταν μία τελείως διαφορετική ομάδα και με πολύ καλύτερο ρεκόρ αφού με την επιστροφή του μεγάλου της αστέρι του Τζον Γουόλ αλλά και τον Αρίζα και Μπούκερ δεν είναι πλέον από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα παραγωγικά και μπορεί να κάνει και εύκολα μάλιστα σκορ, με τον Μπράντλεί Μπιλ να έχει ελευθερωθεί και το ίδιο και ο Νενέ.

Στο χθεσινό παιχνίδι μπήκε με το χειρότερο ρεκόρ εκτός έδρας στην λίγκα με 1-16 και είχε χάσει σε 16 συνεχόμενα παιχνίδια αλλά με τον Μπιλ να έχει 23 π. και από εκεί και πέρα με 6 ακόμα παίκτες να σκοράρουν από 10 π. και πάνω πήρε την επιβλητική νίκη με 108-112 μέσα στο Ντένβερ. Αυτή ήταν μόλις η 3η ήττα το Ντένβερ σε 18 εντός έδρας παιχνίδια χθες. Μπορεί να είναι ακόμα η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στην λίγκα με 8-29 αλλά όχι για πολύ αν μείνει υγιής και θα βελτιωθεί σημαντικά. Έχει κερδίσει πλέον στα 4 από τα τελευταία της 5 παιχνίδια. Αλλά κόντρα στο Λ.Α μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της. Ο Κρόφορντ έχει επιστρέψει κανονικά μετά από 4 συνεχόμενα παιχνίδι όπου είχε χάσει, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μέχρι στιγμής.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι και μάλλον αυτό που κάνει την διαφορά το ομαδικό παιχνίδι που κάνει η Ουάσιγκτον και οι ασίστ που μοιράζει. Στο χθεσινό παιχνίδι με το Ντένβερ είχε 26 ασίστ και στα δύο προηγούμενα της παιχνίδια είχε από 32 ασίστ στο καθένα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν την πατάει το Λ.Α αλλά αυτό το χάντικαπ είναι περίεργο και μεγάλο, μπορεί να κάνει περίπατο για να δείξει τις δυνάμεις του και μία νίκη με 5-10 π. και να σπάσει ο άσος, είναι και καλή πλήρης η Ουάσιγκτον και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και με απουσίες έχει κερδίσει ομάδες σαν το Μαϊάμι και την Οκλαχόμα. Δεν μπλέκουμε, ούτε με το άντερ όβερ.