746    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
Κόντρα στο Ορλάντο έχει χάσει τα 9 από τα τελευταία 10 μεταξύ τους παιχνίδια αλλά στην σημερινή αναμέτρηση μπαίνει σαν το απόλυτο φαβορί και θα είναι τεράστια έκπληξη να χάσει το παιχνίδι. Το Λ.Α είναι μία από τις πιο χοτ και πιο πειστικές ομάδες στην λίγκα και έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Είναι μία ομάδα που φέτος έχει και ποιότητα και λύσεις και έχει ένα από τους πιο παραγωγικούς πάγκους στο ΝΒΑ και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από επίθεση και από σκοράρισμα φέτος παίζει και άμυνα και με αυτή έχει κερδίσει αρκετά παιχνίδια, έτρεχε μέχρι πρόσφατα ένα σερί 17 νικών και μπαίνει στο σημερινό ματς με 20 νίκες στα τελευταία του 22 παιχνίδια.

Εντός έδρας είναι επίσης μία από τις πιο πειστικές ομάδες στην λίγκα. Εντός έδρας μετά και από την επικράτηση του επί του Ντάλας πλέον έχει 14 συνεχόμενες νίκες. Ο Πολ φέτος έχει καλύτερη χημεία με τον Γκρίφιν, είναι στην δεύτερη τους σεζόν μαζί με τον πρώτο να έχει 16 ασίστ στο ματς με το Ντάλας και έχει 25,3 π. και 12,7 ασίστ μ.ο στα τρία προηγούμενα του παιχνίδια εντός έδρας. Στο σημερινό παιχνίδι είναι αρκετά πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του ο Γκραντ Χιλ ο οποίος είναι ένας ακόμα βετεράνος που έχει η ομάδα στο ρόστερ της και μέχρι στιγμής η αρκετή εμπειρία έχει βοηθήσει αρκετά. Ο Μπίλαπς θα μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς από την επόμενη εβδομάδα.

Το Ορλάντο με τον Ντέιβις να είναι εκτός εδώ και καιρό έχει μεγάλο πρόβλημα παρόλο που παλεύει και έχει χάσει σε πολλά κλειστά παιχνίδια να καταφέρνει να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει μία καλή παράδοση με αντίπαλο τους Κλίπερς, αλλά αυτά τα χρόνια είχε στην διάθεση του τον Χάουαρντ που δεν έχει φέτος και γενικά οι Μάτζικ είναι σε μία μεταβατική και δύσκολη περίοδο και δεν έχουν ούτε τρομερή ποιότητα ούτε και μεγάλοι βάθος.

Πλέον μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 10 συνεχόμενες ήττες και πάει για το χειρότερο του αρνητικό σερί, που ήταν 13 από το 2003. Εκτός έδρας ακόμα και όταν ήταν πλήρες είχε αδυναμίες, έχει 5-11 ρεκόρ και ο Ντέιβις είναι σημαντική απουσία για αυτή την ομάδα από την στιγμή που έχει χάσει τον καλύτερο της ριμπάουντ και σκόρερ. Έρχεται από την ήττα από το Ντένβερ την Τετάρτη σε ένα παιχνίδι όπου και πάλι πάλεψε, βρέθηκε να είναι στο + 7π. πριν από την 4η περίοδο αλλά εκεί έμεινε από δυνάμεις και λύσεις. Ο Νέλσον κάνει ότι μπορεί για να καλύψει το κενό στην επίθεση αλλά δεν αρκεί.

Το Ορλάντο είναι και φέτος μία ομάδα που σουτάρει πολύ από το τρίποντο και έτσι ανάλογα με τα ποσοστά του είναι και πιο απρόβλεπτο στα παιχνίδια του. Ο Νέλσον έχει 20 π. και πάνω στα 4 τελευταία του παιχνίδια και έχει 502 τρίποντα φέτος μέχρι στιγμής και πάει για δεύτερη φορά στην καριέρα του για πάνω από 100 τρ. Εκτός και από το σημερινό παιχνίδι και για δεύτερο σερί ο Τούρκογλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέμα διάθεσης των Κλίπερς το παιχνίδι, είναι αρκετά πονηρό το χάντικαπ, αν δεν κόψουν ρυθμό κερδίζουν και με 15 π. αλλά από την άλλη παρόλο που χάνει το Ορλάντο είναι πονηρό με τα χάντικαπ. Περίεργο και το άντερ όβερ, ίσως λίγο προς το άντερ απλά.

754    ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ
Σε εξαιρετική κατάσταση η Ιντιάνα και μία από τις πιο πειστικές ομάδες στην λίγκα αυτό τον καιρό και ειδικά εντός έδρας όπου πάει στο σημερινό παιχνίδι σαν το μεγάλο φαβορί για να πάρει την νίκη με αντίπαλο την Σάρλοτ που θα είναι και η 10η συνεχόμενη της εντός έδρας και η 15η στα τελευταία της 18 παιχνίδια συνολικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι στην πρώτη θέση της Central Division και έρχεται από μία ακόμα πειστική εμφάνιση και νίκες όπου κέρδισε με 81-76 εντός έδρας την Τρίτη την Νέα Υόρκη  και έκανε την 3η συνεχόμενη της νίκη και την 12η της στα τελευταία της 15 παιχνίδια και πέτυχε όμως τους Νικς χωρίς τον Καρμέλο αλλά για ένα ακόμα παιχνίδι η άμυνα της που είναι και η δεύτερη καλύτερη στην λίγκα είναι αυτή που έκανε την διαφορά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε από την άλλη μεριά ότι με την απουσία του Γκρέιντζερ έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και ειδικά στο σουτ από την περιφέρεια και από το τρίποντο και είναι από τις χειρότερες επιθετικά ομάδες στο ΝΒΑ. Πριν από την νίκη με την Νέα Υόρκη είχε κερδίσει το Μαϊάμι σε ένα παιχνίδι όπου ο Πολ Τζορτζ είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση και είχε 29 π. στην νίκη με 87-77 της ομάδας του και ενώ έκανε την ανατροπή από το -10 π.

Στο παιχνίδι με την Νέα Υόρκη ο Τζορτζ είχε 24 π. Από εκεί και πέρα ο Χίμπερτ εξακολουθεί να μην είναι επιθετικά αυτό που περιμένει η ομάδα του, ο Ουέστ έχει κάνει μερικά καλά παιχνίδια και ο Χιλ επίσης, αλλά κανένας από τους δυο τους δεν ήταν πειστικός χθες.  

Η Σάρλοτ είναι και πάλι φέτος μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και πλέον καθώς ήδη πλησιάζουμε στα μισά της σεζόν αναμένεται πλέον να ρίξει και πάλι όλο το βάρος στους νεαρούς παίκτες και να τους δώσει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, αλλά έχουμε πει και πάλι ότι δεν έχει και τρομερή ποιότητα σαν ομάδα. Μπακ του μπακ παιχνίδι το σημερινό και έρχεται από την εύκολη ήττα από το Τορόντο και πάλι εκτός έδρας χθες με 99-78 σε ένα παιχνίδι όπου είδε και το μικρό σερί των 2 νικών που είχε εκτός έδρας να τερματίζεται.

Πλέον έχει 4-12 ρεκόρ εκτός έδρας και στο χθεσινό παιχνίδι είχε τον Κέμπα Ουίλκερ, τον Μπεν Γκόρντον και τον Τζίλχριστ να έχουν από 12 π. ο καθένας αλλά από την άλλη μεριά δεν είχαν άλλες βοήθειες και ειδικά ο Χέντερσον που έχει επιστρέψει ακόμα δεν έχει βρει την διάρκεια που όλοι περιμένουν από αυτόν μιας και είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σκορ. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι όπου βρίσκει την Ιντιάνα φέτος και την είχε αντιμετωπίσει στο ξεκίνημα της σεζόν όπου είχε κάνει την έκπληξη και είχε κερδίσει με 90-89 και είχε βάλει τέλος στο σερί των 20 ηττών που μετρούσε από την περσινή σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι η Σάρλοτ ξεγέλασε αρκετό κόσμο στο ξεκίνημα και με το 7-5 ρεκόρ και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έτρεψε ένα σερί 18 ηττών μέχρι να κερδίσει πριν από μερικές μέρες μέσα στο Σικάγο. Μία από τις χειρότερες άμυνες στην λίγκα και είχε μία περίοδο όπου είχε 110 π. μ.ο στα παιχνίδια της και στην επίθεση επίσης με πολλές δυσκολίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί να κερδίζει η Ιντιάνα να είναι πειστική εντός αλλά από αυτό το σημείο μέχρι και να την παίζουμε για να καλύπτει τόσο μεγάλα χάντικαπ, απέχει αρκετά ακόμα. Δεν μπλέκουμε. Δεν πάει καιρός που η Σάρλοτ πήγε και κέρδισε μέσα στο Σικάγο.

755    ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
Η Ουάσιγκτον είναι από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα φέτος σε ότι έχει να κάνει με το ρεκόρ της αλλά και με την επίθεση και την παραγωγικότητα της αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε σημαντικές απουσίες από το ξεκίνημα της σεζόν όπως είναι αυτή του μεγάλου της αστέρα του Τζον Γουόλ ο οποίος είναι όμως έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στο σημερινό παιχνίδι και όσο βρίσκει ρυθμό σίγουρα θα δώσει ώθηση στην επίθεση της ομάδας.  Έχει 5-28 ρεκόρ που είναι και το χειρότερο στην λίγκα και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 13 ήττες στα τελευταία της 15 παιχνίδια. Από την άλλη μεριά όμως οι λίγες αυτές νίκες που έχει κάνει έχουν προκαλέσει έκπληξη αφού έχει κερδίσει τόσο το Μαϊάμι όσο και την Οκλαχόμα την οποία κέρδισε την Δευτέρα με 101-99.

Η Ουάσιγκτον έχει 0-23 ρεκόρ μέχρι στιγμής σε όσα παιχνίδια έχει σουτάρει με χειρότερο ποσοστό από τον αντίπαλο της στα δίποντα. Το μεγάλο της πρόβλημα είπαμε ότι είναι στην επίθεση αλλά με την επιστροφή του Γουόλ ελπίζει ότι θα βρει λύσεις. Αλλά δεν αρκεί αφού λογικό σήμερα να μην μπορεί να αποδώσει αυτά που μπορεί και πάλι η Ουάσιγκτον μπορεί να είναι μισή από την στιγμή που ο Νενέ έχει και πάλι πρόβλημα τραυματισμού, ο Κρόφορντ ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχει πρόβλημα με τον αστράγαλο του και πρόβλημα με το γόνατο του έχει και ο Καρτιέρ Μάρτιν και οι τρεις τους είναι αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι.

Έτσι και με τον Μπούκερ να είναι εκτός και να μην ξέρουμε πότε θα γυρίσει, με τον Αρίζα να έχει πρόβλημα επίσης, μένει ο ρούκι Μπράντλεϊ Μπιλ αν δεν παίξουν όλοι με τον Γουόλ που ντεμπουτάρει για να κάνουν σκορ και να παλέψουν. Με τόσες απουσίες δεν έχει καμία τύχη ούτε για αξιοπρεπή ήττα η Ουάσιγκτον.

Η Ατλάντα τον τελευταίο καιρό δεν είναι στα καλά της και το μεγάλο της πρόβλημα πριν από το χθεσινό παιχνίδι με την Γιούτα δεν ήταν άλλο από την επίθεση και από το σκοράρισμα όπου είχε 88 π. μ.ο στα παιχνίδια της αλλά με τους Τζαζ πήρε την νίκη με 103-95 και μπροστά στην επίθεση. Το σημερινό παιχνίδι είναι μπακ του μπακ και θα έχει και κόπωση αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα με εμπειρία και που παίζει και πειστική άμυνα και μπορεί να κάνει σκορ επίσης. Με την νίκη της έβαλε τέλος και στο σερί των 4 ηττών που είχε και στο σημερινό παιχνίδι που είναι και το 4ο και τελευταίο για φέτος με αντίπαλο τους Ουίζαρντς θέλει να κάνει ακόμα μία νίκη και το σουίπ απέναντι της.

Την έχει κερδίσει σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια την Ουάσιγκτον και στα 18 από τα τελευταία 19 που έχουν δώσει από το 2007 και μετά. Στην επίθεση αλλά και στο ριμπάουντ στηρίζεται πολύ στην φροντ λάιν της και στο δίδυμο Τζος Σμιθ και Αλ Χόρφορντ αλλά στο χθεσινό παιχνίδι με την Γιούτα πήρε και μεγάλες βοήθειες και από την περιφέρεια και ειδικά από τον Χάρις ο οποίος είχε 24 π. που είναι και το ρεκόρ του για φέτος και είχε μάλιστα επιστρέψει από τραυματισμό, ξεκίνησε βασικός και ο Λου Ουίλιαμς πήγε και πάλι στον πάγκο, αλλά είναι πολύτιμη μονάδα για τους Χοκς που τους δίνει 15,1 π.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Τιγκ ο οποίος είναι ένας παίκτης ο οποίος ανοίγει τον ρυθμό και βγάζει μπροστά την Ατλάντα στο εύκολο καλάθι. Λύσεις από το τρίποντο δίνει και ο Κόρβερ που έχει τουλάχιστον από 1 σε 29 συνεχόμενα παιχνίδια. Η Ατλάντα μέχρι στιγμής έχει και 7-3 ρεκόρ στο δεύτερο από μπακ του μπακ παιχνίδι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν είναι πλήρης η Ουάσιγκτον μπορεί τον άσο, αλλά δεν το ξέρουμε αυτό και έτσι απέχουμε από το παιχνίδι.

756    ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ – ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
Μπακ του μπακ παιχνίδι για το Ντιτρόιτ όπου πήρε την νίκη και μάλιστα εκτός έδρας επί του Μιλγουόκι χθες μ ε 103-87 μάλιστα και έτσι έκανε την 7η του νίκη στα τελευταία του 9 παιχνίδια και ως γνωστό το Ντιτρόιτ εντός έδρας είναι πολύ πιο πειστικό και πιο σκληρό στο παιχνίδι του στην άμυνα και πιο μαχητικό από ότι εκτός έδρας. Μέσα στο Palace of Auburn Hills, το Ντιτρόιτ έχει κερδίσει στα 5 από τα τελευταία του 6 παιχνίδια. Το Ντιτρόιτ όπως και η Γιούτα είναι μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στην φροντ λάιν της και στον Γκρεγκ Μονρό κυρίως, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ριμπάουντερ επίσης.

Ο Μπράντον Νάιτ που είναι στο πόιντ κάνει καλά παιχνίδια φέτος και το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει να έχει διάρκεια, είχε 20 π. στο χθεσινό παιχνίδι και από εκεί και πέρα παίρνει και βοήθειες από τους βετεράνους Πρινς και Στάκι που κάνουν σκορ. Οι Πίστονς μπορεί να μην έχουν τρομερό ταλέντο και βάθος αλλά οι 37 π. μ.ο που έχει ο πάγκος τους είναι σίγουρα ικανοποιητικοί και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα παιχνίδια όπου έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής και είναι 14 έχουν 87,1 π. μ.ο παθητικό στην άμυνα ενώ στα 23 παιχνίδια όπου έχουν χάσει έχουν 102 π. μ.ο παθητικό.

Η Γιούτα δίνει επίσης μπακ του μπακ παιχνίδι και εκτός έδρας και πάλι μάλιστα και στο χθεσινό παιχνίδι είδε το μικρό σερί των 2 νικών που είχε να τερματίζεται με την ήττα που έκανε με 103-95 από την Ατλάντα. Σε ένα παιχνίδι όπου είχε και πάλι πολλές αδυναμίες εκτός έδρας και έμεινε από λύσεις και εμπνεύσεις στο τέλος, αφού μπήκε στην 4η περίοδο με 8 π. προβάδισμα αλλά και πάλι έχασε. Είναι μία ομάδα που ακόμα εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να πείσει και κάτι παθαίνει.

Αυτό είναι και το πρώτο από τα δύο παιχνίδια συνολικά που θα αντιμετωπίσει φέτος το Ντιτρόιτ. Κόντρα στους Πίστονς πάντως έχει μία καλή παράδοση και έχει κερδίσει στα 12 από τα 13 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. ο Τζέφερσον που είναι ο ηγέτης της ομάδας ήταν και πάλι το πρώτο βιολί στο χθεσινό παιχνίδι με την Ατλάντα μαζί με τον παρτενέρ του μέσα στο καλάθι, τον Πολ Μίλσαπ, πολύ καλά παιχνίδια κάνει και ο Χέιγουορντ ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά από την άλλη μεριά η Γιούτα αυτό τον καιρό έχει θέμα με τις λύσεις της και με το βάθος από την στιγμή που και οι δύο Ουίλιαμς είναι εκτός με τον Μο να έχει υποβληθεί σε επέμβαση στον αντίχειρα του και ο Μάρβιν έχει χάσει δύο συνεχόμενα ματς με πρόβλημα στο γόνατο του.

Και δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά αλλά πρέπει να δει τι θα κάνει και με το μέλλον της και τις κινήσεις της στην περίοδο των ανταλλαγών αφού ο Τζέφερσον είναι restricted το καλοκαίρι και ακόμα 8 παίκτες μένουν ελεύθεροι. Κατά τα άλλα είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει σκορ. Αυτό που θέλει προσοχή είναι τα μπλακ άουτ ης ομάδας που έχει ήδη 9 ήττες φέτος που είναι και οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα που έχει χάσει σε παιχνίδια όπου είχε προβάδισμα από 10 π. και πάνω.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οριακό ματς και προς τον άσο, αλλά όπως είπαμε οριακό.

757    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
Η Φιλαδέλφεια μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 συνεχόμενες ήττες και θέλει κόντρα στο Χιούστον να κάνει μία πειστική εμφάνιση και νίκη για να βάλει τέλος και στο αρνητικό σερί, αλλά από την άλλη μεριά μπορεί να επικαλεστεί και το δύσκολο πρόγραμμα που είχε αυτό τον καιρό, όπου είχε 8 συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας και σε μικρό διάστημα όπου ήταν λογικό να έχει και αδυναμίες εκτός έδρας και να βγάλει και κόπωση. Πλέον έχει κερδίσει μόνο τα 5 από τα τελευταία της 21 παιχνίδια και αν δεν συνέλθει άμεσα θα δει από νωρίς να μένει εκτός πλέι οφ. Από την άλλη μεριά έχει να δώσει τα 12 από τα επόμενα 13 παιχνίδια της εντός έδρας.

Έρχεται από την ήττα από το Τορόντο με 90-72 σε ένα παιχνίδι όπου είχε και πάλι μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα της και μόνο ο Χόλιντεϊ και ο Γιανγκ από τον πάγκο και πάλι είχαν από 16 π. και διασώθηκαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει ακόμα από το ξεκίνημα της σεζόν στην διάθεση της το μεγάλο της απόκτημα για φέτος τον Μπάινουμ που υπολόγιζε πάνω του σαν ένα παίκτη που θα έδινε λύσεις τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο ριμπάουντ και στο παιχνίδι μέσα από την ρακέτα.

Η Φιλαδέλφεια είναι περισσότερο μία ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα της που μπορεί να είναι αρκετά πειστική μάλιστα αλλά όχι αρκετή συνέχεια για να παίρνει τις νίκες. Έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα όπως είπαμε και έχει και τον Τέρνερ να είναι σε άσχημη περίοδο αυτό τον καιρό που τον έχει και ανάγκη η ομάδα του. Στο παιχνίδι με το Τορόντο είχε μόλις 4/15 σουτ και έχει 14/46 στα 4 τελευταία του παιχνίδια. Είναι μία από τις χειρότερες επιθετικά ομάδες στην λίγκα με 92,2 π. μ.ο στα παιχνίδια της.

Το Χιούστον δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας και έρχεται από την ήττα χθες μέσα στην Βοστόνη με 103-91 σε ένα παιχνίδι όπου προβλημάτισε είναι η αλήθεια με την εικόνα του αφού είχε μεγάλες δυσκολίες στο σκοράρισμα αυτή την φορά και μιλάμε για μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην λίγκα και με 106 π. περίπου μ.ο στα παιχνίδια του μέχρι στιγμής. Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Χάρντεν ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά από την άλλη μεριά έμεινε στους 24 π. και είδε το σερί των 14 παιχνιδιών που είχε από 25 π. και πάνω και πήγαινε να σπάσει το ρεκόρ του Τσάντλερ Πάρσονς με 18 σερί να τερματίζεται.

Πλέον το Χιούστον μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με δύο συνεχόμενες ήττες από εκεί που είχε κερδίσει σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια και δείχνει ότι εκτός έχει τα προβλήματα του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι και μία ομάδα που φημίζεται για την άμυνα του. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι όπου βρίσκει μπροστά του την Φιλαδέλφεια για φέτος και την είχε κερδίσει με το επιβλητικό 125-103 στις 19 Δεκεμβρίου σε ένα παιχνίδι όπου ο Χάρντεν είχε 33 π. και είχε 17/18 βολές που είναι και το ρεκόρ καριέρας του.

Στο χθεσινό παιχνίδι οι βολές ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας και από τις αιτίες της ήττας από την στιγμή που έχασε τις 8 πρώτες και είχε μόλις 12/29. Είναι μία ομάδα που κάνει μεγάλο αριθμό επιθέσεων και είναι και πολύ επιθετική και είναι λογικό να κερδίζει πολλά φάουλ και να πηγαίνει στις βολές, άρα αν δεν έχει καλά ποσοστά έχει και πρόβλημα στα παιχνίδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέμα ρυθμού ο νικητής, πιστεύουμε ότι σήμερα το Χιούστον δεν μπορεί να είναι τόσο κακό στις βολές όσο χθες, έχει τύχη να πάρει την νίκη και έτσι κρατάμε το διπλό.

758    ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
Το Σικάγο δίνει επίσης μπακ του μπακ παιχνίδι σήμερα και έρχεται από την μεγάλη νίκη έκπληξη χθες μέσα στην Νέα Υόρκη και με ασυνήθιστο τρόπο αφού πήγε σε ένα παιχνίδι όπου το κέρδισε με την επίθεση του και όχι με την άμυνα του που είναι και το μεγάλο του όπλο. Επικράτησε των Νικς με 108-101 και αυτή ήταν και η 4η του νίκη στα τελευταία του 5 παιχνίδια με το Σικάγο μάλιστα να είναι μπροστά ακόμα και με 21 π. στα 3,47’ πριν από το τέλος, αλλά βρέθηκε στο +7 π. στο 1 λεπτό πριν από την λήξη αλλά εκεί ο Μπελινέλι καθάρισε και με 5/6 βολές έδωσε και τυπικά την νίκη στην ομάδα του. Με τον Ντέρικ Ρόουζ να είναι εκτός του Σικάγο είπαμε ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα του που είναι και φέτος μία από τις καλύτερες στην λίγκα.

Κόντρα στο Φοίνιξ έχει κερδίσει στα 7 από τα τελευταία 8 μεταξύ τους παιχνίδια και έχει να χάσει από τους Σανς από το 2010 τον Μάρτιο. Τελευταία την διαφορά την κάνει η φροντ λάιν του κυρίως στην επίθεση με τον Μπούζερ να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και επιθετικά και αμυντικά και στο ριμπάουντ και είχε 17 π. χθες ενώ και ο Νοά σαν παρτενέρ του κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τους Νικς έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι ο Ντενγκ ο οποίος απόντος του Ρόουζ είναι ο βασικός εκφραστής από την περιφέρεια και χθες είχε 33 π. και 13/18 σουτ συνολικά στο παιχνίδι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει επιστρέψει και ο Χάμιλτον και συν της άλλης η ομάδα έχει κερδίσει πλέον και τον Μπελινέλι.

Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι που δίνει φέτος με αντίπαλο το Φοίνιξ, είχε πάει να αυτοκτονήσει στο πρώτο από το +18 π. στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά κέρδισε με 112-106 στην παράταση. Γενικά έχει ένα τέτοιο θέμα το Σικάγο φέτος με τις μεγάλες ανατροπές, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ήττα από το +27 π. με το Μιγλουόκι. Εντός έδρας και στο United Center δεν είναι και από τις πλέον πειστικές ομάδες είναι η αλήθεια και έχει 10-9 ρεκόρ και έχει χάσει ακόμα και από την Σάρλοτ των 18 σερί ηττών πριν από μερικές μέρες.

Το σημερινό είναι το 4ο και το τελευταίο από τα 4 συνεχόμενα που είχε εκτός έδρας αυτό τον καιρό το Φοίνιξ και ελπίζει ότι θα κλείσει το ταξίδι του με μία νίκη, μπαίνει από την άλλη μεριά στο σημερινό ματς με 5 συνεχόμενες ήττες και στα δύο τελευταία του παιχνίδια έχασε με 9 π. από το Μιλγουόκι και με 8 π. από την Βοστόνη το επόμενο βράδυ.

Είχε την ευκαιρία να πάρει για μία μέρα ανάσες και να ανασυγκροτηθεί, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό χθες για να μην χάσει εύκολα και από το Μπρούκλιν με 99-79 και πάλι εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι όπου και πάλι το μεγάλο του πρόβλημα ήταν η επίθεση και το σκοράρισμα. Αυτό που τα τελευταία χρόνια ήταν το σήμα κατατεθέν του. Το Φοίνιξ είναι και η χειρότερη ομάδα στην λίγκα στα εκτός έδρας με 2-17 ρεκόρ και έχει χάσει σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το σπίτι του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Σικάγο κερδίζει λογικά, αλλά αυτό το χάντικαπ που έχει να καλύψει δεν μας πείθει, από την στιγμή που και το ίδιο εντός έδρας δεν είναι πειστικό. Δεν μπορούμε να πάμε και με το διπλό από την άλλη μεριά με αυτό το Φοίνιξ.

759    ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
Το Ντάλας δείχνει ότι μετά από χρόνια και πάλι δεν θα είναι παρόν στα πλέι οφ εκτός αν και από εδώ και πέρα αρχίσει να κερδίζει με τρομερή συχνότητα τα παιχνίδια του. η αλήθεια είναι ότι πλέον είναι πλήρες και με τον αρχηγό του και ηγέτη του μέσα στο παρκέ τον Νοβίτσκι να είναι υγιής και να δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό και συν της άλλης αυτό τον καιρό έχει και καλό πρόγραμμα με 6 από τα επόμενα του 7 παιχνίδια μέσα στο American Airlines Center και έρχεται από την νίκη στο προηγούμενο του παιχνίδι επί τους Σακραμέντο την Πέμπτη στην παράταση, αλλά έστω και έτσι ήταν μία αρχή.

Αυτή από την άλλη μεριά ήταν μόλις η 3η του νίκη στα τελευταία του 16 παιχνίδια. Πριν από το παιχνίδι με το Σακραμέντο το Ντάλας είχε γνωρίσει την ήττα σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια όπου είχαν πάει στην παράταση. αυτή την στιγμή το ρεκόρ του είναι στις 9 νίκες κάτω από το 50% αλλά ο Ρικ Καρλάιλ πιστεύει ότι η ομάδα του έστω και στο τέλος μπορεί να είναι μέσα στην 8αδα. Το Ντάλας είναι μία ομάδα νέα από την άποψη ότι σε σχέση με εκείνη που είχε πάρει τον τίτλο πριν από δύο χρόνια μόνο 32 παίκτες έχουν απομείνει στην ομάδα. Συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν φημίζεται για την άμυνα του φέτος και η επίθεση είναι το μεγάλο του ‘όπλο αλλά και εκεί είχε προβλήματα από την επιστροφή του Νοβίτσκι και μετά από την στιγμή που έπρεπε αναγκαστικά να γίνουν και πάλι αλλαγές στα συστήματα και στους ρόλους.

Ο Μέιο δείχνει να παίρνει και πάλι μπροστά γιατί με την επιστροφή του Γερμανού ήταν μπερδεμένος στο νέο του ρόλο και με το Σακραμέντο έκανε το τρίτο νταμπλ νταμπλ στην καριέρα του. Είχε 24 π. και 10 ρ. και είχε και 5 ασίστ επίσης. Αυτό ήταν μόλις το 2ο του παιχνίδι στα τελευταία του 12 που είχε 20 π. και πάνω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι στο σημερινό παιχνίδι θα βρει απέναντι του την ομάδα που πέρασε τα πρώτα 4 χρόνια της καριέρας του το Μέμφις. Στο πρώτο παιχνίδι με τους Γκριζλς είχε μόλις 3/11 σουτ. Ο Νοβίτσκι έχει 18 π. μ.ο στα 4 παιχνίδια όπου έχει ξεκινήσει βασικός μέχρι στιγμής.

Το Μέμφις είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην τρομερή του άμυνα και ειδικά στην περιφέρεια που είναι μία από τις καλύτερες στην λίγκα, έρχεται από την νίκη σε ένα δραματικό παιχνίδι και στην παράταση με το Σαν Αντόνιο και αυτή ήταν και η 4η του συνεχόμενη νίκη, αλλά από την άλλη μεριά είναι μπακ του μπακ παιχνίδι και μετά από παράταση και συν το ταξίδι είναι λογικό να έχει επιπλέον κόπωση. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι όπου βρίσκει μπροστά του το Ντάλας για φέτος και το είχε κερδίσει με 92-82 στις 21 Δεκεμβρίου και είχε κάνει μεγάλο παιχνίδι τότε ο Ρούντι Γκέι σε ένα ματς όπου είχε πετύχει 26 π.

Στο παιχνίδι με τους Σπερς χθες επίσης ήταν πολύ παραγωγικός και βοήθησε από την περιφέρεια με τους 23 π. που είχε και ήταν ο παίκτης που έδωσε με δικό του καλάθι το προβάδισμα στα 27,8’’ πριν από το τέλος της παράτασης. Ο Γκέι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό είχε κάνει κοιλιά στο παιχνίδι του και το όνομα του συνεχίζει να ακούγεται έντονα για ανταλλαγή αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα είχαμε αλλαγή ιδιοκτήτη στην ομάδα. Πάντως ο Λάιονελ Κόλινς με δηλώσεις του είπε ότι δεν θέλει να χάσει τον παίκτη.

Είναι λοιπόν λογικό να το ζητάει αυτό από την στιγμή που το Μέμφις μπορεί να έχει μία πολύ δυνατή φροντ λάιν και μία από τις καλύτερες στην λίγκα αλλά από την άλλη μεριά από την περιφέρεια δεν απειλεί και τόσο και για αυτό είναι μία από τις ομάδες που έχει καταφέρει τις λιγότερες φορές να φτάσει τους 100 π. αλλά από την άλλη μεριά έχει και ελάχιστες φορές 100 π. παθητικό. Εκτός έδρας είναι αρκετά πειστικό και ειδικά στα παιχνίδια όπου επιβάλλει τον ρυθμό και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 4 συνεχόμενες νίκες εκτός, το ρεκόρ του είναι 7 σερί από το 2009.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η κόπωση του Μέμφις από την παράταση με το Σαν Αντόνιο θα παίξει το ρόλο της, από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ντάλας με τον Νοβίτσκι στα καλά του θα ανεβάζει στροφές και αν συνεχίσει να ανεβαίνει και ο Μέιο θα είναι πολύ πιο παραγωγικό. Κρατάμε τον άσο.

760    ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
Το Σακραμέντο είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και φέτος, αλλά έχει κάνει τις ζημιές του και τα καλά του παιχνίδια τελευταία και αυτό έχει να κάνει με την άνοδο του Κάζινς ο οποίος από τότε που επέστρεψε από την τιμωρία του από τον Σμαρτ είχε ασχοληθεί μόνο με τα αγωνιστικά και έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του. Πάντως μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες ήττες και έχασε από το Μέμφις φυσιολογικά στο παιχνίδι της Δευτέρας και στην συνέχεια ηττήθηκε εντός από το Ντάλας σε ένα δραματικό παιχνίδι όπου κρίθηκε στην παράταση και αφού νωρίτερα είχε χάσει προβάδισμα 17 π. που είχε στο ματς.

Μέσα στο Sleep Train Arena είναι πιο πειστικό και πιο ανταγωνιστικό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κερδίσει σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια και έχει 10-7 ρεκόρ. Τον τελευταίο καιρό πέρα από τα αγωνιστικά έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση από την οικογένεια Μάλουφ που έχει την ιδιοκτησία για να πάρει την ομάδα από την πόλη και να μετακομίσει στο Σιάτλ και κάνει επαφές με τον επενδυτή από την πρώην πόλη των Σουπερσόνικς με τον Κρις Χάνσεν.

Από εκεί και πέρα ο Κάζινς δεν κρατήθηκε και είχε επεισόδιο με το Ντάλας με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το παιχνίδι. Τόσο ο Ασάια Τόμας όσο και ο Τόμπσον βοηθούν επιθετικά τελευταία και έχουν αμφότεροι από 10 π. και πάνω στα 10 από τα τελευταία τους 12 παιχνίδια.

Το Μαϊάμι συνεχίζει να είναι στην κορυφή της περιφέρειας του αλλά από την άλλη μεριά δεν παίζει καλά τελευταία και το σημερινό είναι το 6ο του συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδια όπου θέλει την νίκη για να αποφύγει την 3η του συνεχόμενη ήττα. Έχασε με 10 π. από την Ιντιάνα και έχασε με 2 π. ένα βράδυ μετά από το Πόρτλαντ σε ένα παιχνίδι όπου είχε προβάδισμα με 10 π. στο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Έχει να κάνει 3 συνεχόμενες ήττες από πέρσι τον Γενάρη, η αλήθεια είναι ότι δεν πείθει τελευταία και ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας δεν είναι άλλο από την άμυνα του και από το ριμπάουντ όπου έχει μεγάλο πρόβλημα και είναι μία από τις χειρότερες της λίγκας.

Το Μαϊάμι πάντως δεν έχει λόγο για πανικό, είναι άλλωστε μία ομάδα που έχει πάρει τον τίτλο πέρσι, έχει εμπειρία και τρομερή ποιότητα και είναι ένα από τα φαβορί για να κάνει το ριπίτ και φέτος. Το Μαϊάμι μπορεί να μην έχει διάρκεια αλλά με τους Big Three είπαμε ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ήδη έχει κερδίσει σε 8 παιχνίδια όπου ήταν πίσω στο σκορ με την έναρξη της 4ης περιόδου και έχει κερδίσει και 5 ματς όπου έχει βρεθεί να χάνει από 7 π. και πάνω μέχρι στιγμής.

Ο Τζέιμς θέλει ακόμα 70 π. για να φτάσει τους 20,000 π. στην καριέρα του και είναι ο πιο σταθερός σκόρερ της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν ακόμα και σε παιχνίδια όπου έχει παίξει τραυματίας, είναι μόλις 28 ετών και θα γίνει ο πιο νεαρός παίκτης που φτάνει το όριο αυτό στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Κόμπε το είχε πετύχει στα 29 του και ο ΛεΜπρον είναι 28. Ο Μάριο Τσάλμερς κάνει πολύ καλή δουλειά από την περιφέρεια και από το τρίποντο, ο Μπος επίσης είναι καλός, ο Ουέιντ έχει τα προβλήματα με τους τραυματισμούς του και δεν έχει διάρκεια ακόμα και είναι ένα θέμα. Το κλειδί είναι η άμυνα όμως.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κάπου θα ξεσπάσει το Μαϊάμι, αν δεν παίξει ο Κάζινς στο σημερινό παιχνίδι και δεν έχει πονοκεφάλους μέσα στο καλάθι και στο ριμπάουντ το Μαϊάμι μπορεί να κάνει μία εύκολη νίκη και έτσι πάμε με το διπλό εδώ.