ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ

Ο μεγάλος τελικός με τον νικητή να παίρνει τον φετινό τίτλο στην Ανατολή και φυσικά την μεγάλη πρόκριση στους τελικούς, όπου ήδη περιμένει η Οκλαχόμα, και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Το 7ο παιχνίδι της σειράς, που ως γνωστό είναι στο 3-3, με το Μαϊάμι από την κόλαση που πήγε να βρεθεί να παίρνει μεγάλη, δίκαια και εύκολη νίκη μέσα στην Βοστόνη και με το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του να έχει την τύχη σχεδόν στα χέρια του για να πάρει την πρόκριση, αφού άλλωστε ήταν εξ αρχής και το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση από το ζευγάρι και ένα από τα γκραν φαβορί όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν για να δώσει το παρόν στους τελικούς και για να πάρει τον τίτλο. Η Βοστόνη έδειξε να μην αντέχει, θυμίζουμε ότι είχε κερδίσει το 5ο παιχνίδι της σειράς μέσα στο Μαϊάμι αλλά είναι αμφίβολο για το πόσο έχει τα ψυχικά, όσο και σωματικά αποθέματα για να κάνει ένα ακόμα διπλό μέσα στην έδρα των Χιτ.

Το 6ο παιχνίδι της σειράς είχε ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Λε Μπρον Τζέιμς. Πήρε μόνος του από το χέρι την ομάδα και την οδήγησε στην νίκη, με τρομερή εμφάνιση, ειδικά στην επίθεση και όχι μόνο και έτσι το Μαϊάμι έφερε την σειρά στα ίσια. Μάλιστα έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος καταφέρνει σε παιχνίδι για τα πλέι οφ να σκοράρει 45 π., 15 ρ. και 5 ασίστ. Ο άλλος ήταν ο μεγάλος Ουίλτ Τσαμπερλάιν, ο οποίος είχε 50 π., 15 ρ. και 6 ασίστ για τα πλέι οφ του 1964 κόντρα στους Σεντ Λούις Χοκς. Ο Τζέιμς δεν είναι μόνο ότι πέτυχε 45 π. αλλά είχε και εξαιρετικά ποσοστά με 19/26 σουτ. Είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σειράς άλλωστε και αν προκριθεί το Μαϊάμι σε αυτόν θα το οφείλει, έχει 34 π. και 10,8 ρ. μ.ο μέχρι στιγμής. Επιπλέον έχει ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης μετά από τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ο οποίος σκοράρει πάνω από 25 π. σε 6 σερί παιχνίδια κόντρα στους Σέλτικς. Ο Τζαμπάρ το είχε πετύχει το 1974, με την φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Από εκεί και οι άλλοι δύο της μεγάλης τριάδας των Χιτ, Ουέιντ και Μπος, μπορεί να μην έκανε εξίσου μεγάλο παιχνίδι, αλλά βοήθησαν και αναμένεται να είναι ακόμα καλύτεροι στο σημερινό ματς. Ο Ουέιντ ο οποίος μέχρι στιγμής είναι πολύ μακριά από τα στάνταρ του στην σειρά αυτή και έχει αφήσει τον Τζέιμς να παλεύει μόνος, σήμερα αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να είναι πιο παραγωγικός και πιο δραστήριος. Ο Μπος από την άλλη μεριά ο οποίος έρχεται από τραυματισμό και είχε λείψει για 9 συνεχόμενα ματς μετά το πρώτο παιχνίδι του περασμένου γύρου κόντρα την Ιντιάνα, στο παιχνίδι μέσα στο Μαϊάμι είχε αγωνιστεί μόνο για 14’ και ήταν σαφώς εκτός κλίματος, στο προχθεσινό ματς έπαιξε για 28’ και έδειξε καλύτερα, στο σημερινό ματς αναμένεται να αγωνιστεί ακόμα περισσότερο και να είναι πιο αποτελεσματικός επίσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απουσία του αποδείχθηκε πιο σημαντική από ότι υπολόγιζε το Μαϊάμι, είναι ένας παίκτης που μπορεί να μην είναι Τζέιμς ή Ουέιντ, αλλά τόσο με το σκοράρισμα του όσο και με το ριμπάουντ αλλά και την άμυνα μέσα στην ρακέτα, μπορεί να πάει ένα σκαλί πιο πάνω την ομάδα του. Το Μαϊάμι έδειξε για μία ακόμα φορά αυτό που φωνάζουμε εδώ και δύο μήνες, ότι μπορεί να παίξει και άμυνα και να κερδίσει και παιχνίδια με αυτή. Το μεγάλο του όπλο όμως είναι η επίθεση και το σκοράρισμα του, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες εντός έδρας, μπορεί να κάνει 100αρες εύκολα και έχει και την ψυχολογία υπέρ του. Κλειδί για το σημερινό παιχνίδι θα είναι και πάλι η μεγάλη του τριάδα, αν καταφέρει και πάλι να είναι στους 70 π. η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα στο να πάρει την νίκη. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ένα περισσότερο αβαντάζ κόντρα στην Βοστόνη, ότι είναι και πιο νεανική ομάδα και πιο φρέσκια και σε ένα παιχνίδι με ανοιχτό ρυθμό και με μεγάλο σκορ, θα είναι το μεγάλο αφεντικό της αναμέτρησης.

Η Βοστόνη είναι και πάλι με την πλάτη στο τοίχο και ξέρει πιο καλά από τον καθένα ότι πλέον το έργο της είναι πιο δύσκολο από ποτέ. Μία ομάδα με μεγάλο μ.ο ηλικίας και αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό, αφού αυτή είναι η 2η σερί σειρά που πάει σε 7ο ματς και έτσι δεν μπορεί να ποντάρει στην φρεσκάδα της. Και με την Φιλαδέλφεια στο προηγούμενο γύρο πήρε την πρόκριση στο 7ο παιχνίδι. Στο προχθεσινό ματς, είχε σε άσχημη μέρα της τριάδα Γκαρνέτ, Πιρς και Άλεν που πέτυχαν συνολικά 31 π. που είναι και το μικρότερο σύνολο πόντων που έχουν οι τρεις του σε παιχνίδια για πλέι οφ εδώ και μία 5ετία. Ο Άλεν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει με πρόβλημα τραυματισμού σε όλα τα παιχνίδια στον αστράγαλο του, ο Γκαρνέτ ο οποίος έδειχνε σαν να είναι και πάλι 25αρης φάνηκε κουρασμένος και χωρίς να έχει δύναμη στις ενέργειες του. Ο Πιρς ο οποίος είχε μόλις 9 π. στο προηγούμενο παιχνίδι, είχε και κάκιστα ποσοστά με 4/18, ενώ παίζει και αυτός με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Το χειρότερο του παιχνίδι έκανε και ο Γκαρνέτ με μόλις 12 π. και 5 ρ. όταν είχε 5 νταμπλ νταμπλ στα προηγούμενα ματς. Ο Ρόντο ήταν καλός σε αυτό το ματς, σκόραρε και μοίρασε επίσης παιχνίδι, αλλά όλα αυτά δεν είχαν την παραμικρή σημασία για την ομάδα του. Στα δύο του τελευταία παιχνίδια έχει 12 λάθη. Από εκεί και πέρα η Βοστόνη είναι μία έμπειρη ομάδα, η οποία μπορεί να αφήσει πίσω της το προηγούμενο παιχνίδι και να μάθει από τα λάθη της και να μην τα επαναλάβει σε αυτό το ματς. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν τα πόδια θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το μυαλό και ειδικά απέναντι σε ένα πλήρες Μαϊάμι πλέον. Ξέρει πολύ καλά ότι και στο σημερινό ματς, αν το παιχνίδι και ο ρυθμός ανοίξει από νωρίς όσο περνάει ο χρόνος θα μένει από δυνάμεις και θα βλέπει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει. Πλέον με τον Μπος και με τον Τζέιμς να είναι πιο ελεύθερος, θα πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει τις αδυναμίες που έχει μέσα στην ρακέτα και ειδικά στο ριμπάουντ που θα είναι ένα από τα κλειδιά για την σημερινή νίκη.

***Εδώ που έφτασε η σειρά θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα το Μαϊάμι θα είναι αυτό που θα πάρει την πρόκριση, άρα και την νίκη. Τα κλειδιά θα είναι το σύνολο πόντων που θα φτάσει η μεγάλη του τριάδα, με 70 π. που είπαμε και νωρίτερα έχει κερδίσει και το δεύτερο είναι πόσες δυνάμεις θα έχει η Βοστόνη. Περιμένουμε το Μαϊάμι να είναι στους 96-100 π. και από την άλλη μεριά την Βοστόνη να είναι στους 87-93 π. Πολύ οριακό το σημείο στο χάντικαπ στους 7,5 π., το ίδιο χάντικαπ ήταν και το 5ο παιχνίδι, είχαμε πει διπλό, αλλά αυτή την φορά δείχνει προς τον άσο το σημείο αλλά όχι για μεγάλα ανοίγματα. Σε ότι έχει να κάνει με το under-over στους 178,5 π. το over είναι αυτό που κερδίζει και πάλι την προτίμηση μας και με όσα είπαμε στην ανάλυση για τα όρια πόντων που περιμένουμε τις δύο ομάδες, για να χαλάσει θα πρέπει να μείνει πολύ χαμηλά και πάλι η Βοστόνη.