ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡΣ – ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ

Το 4ο παιχνίδι της σειράς, που είναι στο 2-1 υπέρ του Σαν Αντόνιο και το δεύτερο που γίνεται στην έδρα της Οκλαχόμα, η οποία στο παιχνίδι της Πέμπτης έστειλε ένα μήνυμα με την εμφάνιση της στους Σπερς, ότι ακόμα δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει και πιστεύει ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση αν και η ιστορία του ΝΒΑ δεν είναι υπέρ της. Αυτό διότι μόνο 14 ομάδες στην ιστορία του ΝΒΑ στα πλέι οφ έχουν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση από το 0-2 εις βάρος τους. Από την άλλη μεριά στην απέναντι άκρη του Ατλαντικού υπάρχει ένα ακόμα γνωμικό που λέει ότι καμία σειρά πλέι οφ δεν τελειώνει μέχρι να χάσει ο γηπεδούχος και έτσι οι δύο ομάδες ξέρουν ότι το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικό. Από την μία μεριά η Οκλαχόμα με νίκη μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, από την άλλη μεριά το Σαν Αντόνιο με νίκη είναι σχεδόν με το ένα πόδι στους τελικούς του ΝΒΑ. Στο προχθεσινό παιχνίδι οι Σπερς, μετά από ένα τρομερό σερί 20 νικών όπου είχαν, γνώρισαν για πρώτη φορά την ήττα από τις 11 Απριλίου και είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την σημερινή του αντίδραση. Η Οκλαχόμα με την νίκη της πλέον έχει 6-0 ρεκόρ εντός έδρας στα φετινά πλέι οφ, αλλά από την άλλη μεριά αυτή ήταν μόλις η 2η της νίκη κόντρα στους Σπερς στα τελευταία 12 μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Οκλαχόμα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι να σπάσει την έδρα, στο δεύτερο ματς πήρε ένα μάθημα και ένα μήνυμα, που από ότι φάνηκε το εμπέδωσε καλά. Ότι θα έπρεπε να πάρει μεγάλες βοήθειες και από άλλους παίκτες πέρα από την μεγάλη της τριάδα, Ντουράντ-Ουέστμπρουκ και Χάρντεν, αφού θυμίζουμε ότι οι τρεις τους στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς είχαν 88 π. αλλά η ομάδα τους έχασε εύκολα παρόλα αυτά και είχε βρεθεί μάλιστα να είναι και στους -22 π. Έτσι στο τρίτο παιχνίδι έκανε τρομερή εμφάνιση, που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε το Σαν Αντόνιο, αλλά και ούτε η ίδια η Οκλαχόμα, ο Σεφολόσα, ο οποίος ήταν ο παίκτης κλειδί για την νίκη της ομάδας του. Μιλάμε για ένα παίκτη ο οποίος είχε 4 π. μ.ο στα πλέι οφ και στο προχθεσινό παιχνίδι πέτυχε 19 π., ενώ είχε ακόμα 6 ρ. και 6 κλ. Δεν είναι μόνο όμως η εξαιρετική δουλειά που έκανε στην επίθεση, αφού είχε την αποστολή να μαρκάρει και τον Τόνι Πάρκερ, κόντρα στον οποίο έκανε τρομερή δουλειά και τον ανάγκασε να κάνει περισσότερα λάθη (6) από ότι ασίστ (4). Η άμυνα του ήταν κλειδί, αφού θυμίζουμε ότι ο Πάρκερ ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για το Σαν Αντόνιο στο δεύτερο παιχνίδι με τους 34 π. που είχε. Αλλά δεν ήταν μόνο ο Σεφολόσα που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε και ο Ιμπάκα ο οποίος πέτυχε 14 π., ένα περισσότερο δηλαδή από όσους είχε πετύχει συνολικά και στα δύο παιχνίδια της σειράς. Είχε και 3 κοψ. επίσης.

Και όλα αυτά ενώ ο Ουέστμπρουκ βρέθηκε σε ακόμα μία κακή βραδιά και έμεινε μόνο στους 10 π., που είναι και η χειρότερη επίδοση του σε πλέι οφ, είχε όμως 9 ασίστ και 4 κλ. Η Οκλαχόμα είναι μία νεανική ομάδα με ενέργεια και με ενθουσιασμό, που έχει ταλέντο όμως και παρά το μικρό μ.ο ηλικίας της οι περισσότεροι παίκτες κλειδιά της έχουν εμπειρία από τέτοιο επίπεδο. Επίσης είναι μία από τις λίγες ομάδες που μπορεί να ακολουθήσει επιθετικά τον ρυθμό του Σαν Αντόνιο, αν και στην συγκεκριμένη σειρά, η άμυνα ίσως είναι τελικά το κλειδί για να πάρει την πρόκριση. Ξέρει πολύ καλά ότι και στο σημερινό παιχνίδι θα χρειαστεί να πάρει βοήθειες και πάλι πέρα από τους συνήθεις υπόπτους. Ο Ντουράντ είναι φυσικά ο καλύτερος σκόρερ της ομάδας και παίκτης βαρόμετρο, θέλει να δει ένα καλύτερο Ουέστμπρουκ, τον έχει ανάγκη και δεν ξεχνάμε ότι ο Χάρντεν ο οποίος ψηφίστηκε ο καλύτερος 6ος παίκτης φέτος κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ. Έχουμε πει και πάλι ότι η Οκλαχόμα έχει παίκτες στην φροντ λάιν που μπορεί να κοντράρουν τους ψηλούς των Σπερς, όπως οι Ιμπάκα και Πέρκινς.

Το Σαν Αντόνιο είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα και με τρομερή ποιότητα, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε τι διαχείριση θα κάνει, της ήττας που γνώρισε την Πέμπτη. Είπαμε ότι είναι μία ήττα που ήρθε μετά από δύο μήνες σχεδόν και συν της άλλης η ομάδα έμεινε πολύ χαμηλά επιθετικά, αφού πέτυχε τους λιγότερους πόντους που έχει πετύχει σε ένα παιχνίδι του από τις 27 Γενάρη και μετά. Μιλάμε για μία ομάδα η οποία μέχρι προχθές είχε κερδίσει τα 31 από τα 33 της παιχνίδια. Θέλει μεγάλη προσοχή το γεγονός ότι πλέον ο Ντάνκαν δείχνει να είναι κουρασμένος, με τον παίκτη μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις στα πρώτα 9 παιχνίδια φέτος για τα πλέι οφ, στα τελευταία του δύο ματς έχει μείνει στους 11 π. στο καθένα και δεν έχει και καλά ποσοστά με μόλις 7/26 σουτ συνολικά. Δεν βοήθησε και στην άμυνα, αφού είχε μόλις 2 ρ., αλλά είχε και 5 κοψ. με τα οποία μάλιστα πέρασε τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάαρ στην ιστορία των πλέι οφ. Το Σαν Αντόνιο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα η οποία χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ροτέισον με 10 παίκτες, με τον Πόποβιτς να κάνει τρομερή διαχείριση του υλικού.

Οι Ντιο και Τζάκσον που πήρε κατά την περίοδο των ανταλλαγών έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα σε βάθος και λύσεις από τον πάγκο. Το Σαν Αντόνιο είναι μία ομάδα πολύ πειστική εκτός έδρας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι τρομερά παραγωγικό και ότι σκοράρει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του πάνω από 100 π. Άλλωστε στο σερί των 20 νικών της Το θέμα είναι να βρει ένα τρόπο ώστε στο σημερινό παιχνίδι στην περίπτωση που εγκλωβιστεί και πάλι σε ένα ματς, που δεν θα πάει στο σκορ που θέλει να μπορέσει να πάρει την νίκη. Ερωτηματικό αν η εμφάνιση του ήταν δείγμα κόπωσης πλέον, ή απλά μία άσχημη βραδιά. Με την ήττα που έκανε επίσης έχασε την ευκαιρία να γραφτεί στην ιστορία των πλέι οφ, μαζί με τους Λέικερς σαν την μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κάνει 11 σερί νίκες.

*Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε όλοι ότι η Οκλαχόμα θα κερδίσει στο προηγούμενο παιχνίδι. Το θέμα είναι να δούμε πλέον την αντίδραση του Σαν Αντόνιο και από την στιγμή που ο Ντάνκαν δείχνει πλέον κουρασμένος. Είναι δεδομένο και πάλι ότι ο Πάρκερ θα δεχθεί μεγάλη πίεση και πρέσινγκ στην άμυνα και αν εγκλωβιστεί και πάλι τότε οι Σπερς θα πάνε σε πιο χαμηλά σκορ που έχουν συνηθίσει και μόνο με τον Τζινόμπιλι και τον υπόλοιπο πάγκο δύσκολα θα μπορέσουν να χτυπήσουν την νίκη. Δίνουμε την Οκλαχόμα μικρό προβάδισμα για την νίκη, αλλά είπαμε ότι έχει και αυτή θέματα και πρώτα από όλα θα πρέπει να έχει ένα καλύτερο Ουέσμπρουκ στην επίθεση. Σε ότι έχει να κάνει με το χάντικαπ στους 3,5 π. εδώ είναι πιο πονηρά τα πράγματα. Θα εξαρτηθεί η εξέλιξη του από το τέμπο του παιχνιδιού. Κανονικά περιμένουμε την Οκλαχόμα να είναι στους 100-104 π. και από την άλλη μεριά το Σαν Αντόνιο να είναι στους 95-100 π. Δίνουμε ένα μικρό προβάδισμα στον άσο εδώ. Σε ότι έχει να κάνει με το under-over στους 203,5 π. θα επιλέξουμε για μία ακόμα φορά το over αφού και πάλι έχει τύχη το παιχνίδι να ανοίξει προς τα πάνω από τα όρια που έχουμε θέσει, αλλά επίσης δεν είναι και για πολλά.