726    ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
Το Κλίβελαντ είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με δύο συνεχόμενες ήττες και με 5 στα τελευταία του 6 παιχνίδια και έχασε εύκολα την Δευτέρα από το Σικάγο εκτός έδρας με 118-92 και έδειξε για μία ακόμα φορά πόσο κακή άμυνα παίζει αφού άφησε μία από τις ομάδες που δεν σκοράρει πολύ φέτος, όπως είναι οι Μπουλς να πετύχουν 118 π. Κόντρα στην Ατλάντα έχει χάσει τα 8 από τα τελευταία 9 μεταξύ τους παιχνίδια, το σημερινό είναι το 3ο από τα 4 παιχνίδια όπου θα δώσει συνολικά απέναντι της φέτος και μέχρι στιγμής στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έχει κερδίσει και στα δύο η φιλοξενούμενη ομάδα.

Οι Καβς είχαν κερδίσει με 113-111 μέσα στην Ατλάντα και είχαν χάσει με 102-94 εντός έδρας. Συνεχίζει να παίζει χωρίς τον Βαρεζάο που είναι ο καλύτερος σκόρερ της ομάδας και ο καλύτερος ριμπάουντερ της επίσης και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέσα στην ρακέτα, πλέον έχει χάσει 10 συνεχόμενα παιχνίδια και δεν αναμένεται να παίξει ούτε και στο σημερινό παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία νεανική ομάδα και σε μεταβατική περίοδο ακόμα, έχει ένα παίκτη που είναι και ι ο σκόρερ της και ο ηγέτης της για το μέλλον, όπως είναι ο Ίρβινγκ ενώ πολύ καλά παιχνίδια κάνει και ο Ουέιτερς όπου όσο περνάει ο καιρός τόσο και βελτιώνεται.

Ο Τόμπσον έχει κάνει καλή δουλειά στα ριμπάουντ στο διάστημα όπου έχει λείψει ο Βαρεζάο αλλά από την άλλη μεριά το Κλίβελαντ δείχνει ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα μέσα στην ρακέτα στο σημερινό παιχνίδι με την φροντ λάιν της Ατλάντα. Συν της άλλης είναι πιθανό να έχει και άλλο κενά στον πάγκο αφού μάλλον δεν θα παίξουν τόσο ο Σι Τζέι Μάιλς όσο και ο Λιουκ Ουόλτον.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για την Ατλάντα η οποία χθες δεν κατάφερε να περάσει μέσα από την Μινεσότα όπου την βρήκε με σημαντικές απουσίες και έτσι πλέον μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες ήττες που είναι και οι περισσότερες που έχει κάνει φέτος και με αντίπαλο το Κλίβελαντ στο σημερινό παιχνίδι η νίκη είναι μονόδρομος. Έχει χάσει επίσης και στα 4 από τα 5 τελευταία της παιχνίδια και στο χθεσινό παιχνίδι όπου ηττήθηκε με 108-103 από την Μινεσότα η άμυνα ήταν αυτή που την πρόδωσε και δεν μπόρες ένα κερδίσει το παιχνίδι.

Από την άλλη μεριά η Ατλάντα είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες μέχρι στιγμής στο δεύτερο από το μπακ του μπακ παιχνίδι όπου έχει 7-2 ρεκόρ σε αυτά τα ματς. Η Ατλάντα είναι μία από τις ομάδες που παίζουν από τις καλύτερες άμυνες στην λίγκα και αυτό είναι και φέτος το μεγάλο της όπλο, αλλά από την άλλη μεριά στα τελευταία παιχνίδια της έχει θέματα με την άμυνα της.

Στην επίθεση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εκτός από τα τελευταία της παιχνίδια τον Μόορου και τον Χάρις με τον δεύτερο όμως να έχει ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας και στο σημερινό παιχνίδι να είναι πιθανό να παίξει. Κάνει παιχνίδι μέσα από την ρακέτα με τον Χόρφορντ και τον Σμιθ αλλά με τις απουσίες που είπαμε από την περιφέρεια δεν απειλεί και τόσο και συν της άλλης είδαμε και στο χθεσινό παιχνίδι με την Μινεσότα ότι όταν ο Τιγκ είχε πρόβλημα με φάουλ και έμεινε στο πάγκο η ομάδα είχε μεγάλο πρόβλημα.

Στα καλά νέα ότι ο Λου Ουίλιαμς είναι ζεστός και ειδικά από το σουτ και τον έχει ανάγκη η ομάδα του. Παίκτης που μπορεί να βοηθήσει επίσης επιθετικά στο σημερινό παιχνίδι και ο Κόρβερ και μπορεί να βρει ελεύθερα τρίποντα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το διπλό έχει το πρώτο λόγο, αλλά η Ατλάντα δεν είναι στα καλά της και έχει μπακ του μπακ παιχνίδι εκτός έδρας και έτσι παρόλο που ξέρουμε ότι σύντομα κάπου θα ξεσπάσει, δεν μπορεί να το κρατήσουμε στα βασικά μας για σήμερα. Σαν ζητούμενο ναι.

727 ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ – ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
Η Σάρλοτ είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα αυτή την στιγμή και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν κάνουν την έκπληξη και το διπλό μέσα στο Σικάγο πριν από μερικές μέρες έτρεχαν ένα σερί 18 ηττών. Είναι και φέτος μία από τις χειρότερες ομάδες στην λίγκα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι είχε το χειρότερο ρεκόρ σε ποσοστό νικών όλων των εποχών στο ΝΒΑ με 7-59. Φέτος ξεκίνησε πιο δυνατά και με 7-5 ρεκόρ στα πρώτα 12 παιχνίδια αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ήρθε η ολική κατάρρευση με την άμυνα της να είναι και το μεγαλύτερο της πρόβλημα και μία από τις χειρότερες στην λίγκα και σε μία περίοδο μάλιστα είχε 112 μ.ο παθητικό στα παιχνίδια της.

Μέχρι στιγμής τα έχει πάρει καλά και έχει κάνει νίκες με αντιπάλους ομάδες της Ανατολής, από την άλλη μεριά κόντρα σε ομάδες της Δύσης δεν τα πάει εξίσου καλά και έχει 2-14 ρεκόρ απέναντι τους. Είναι μία νεανική ομάδα είναι η αλήθεια, όπου δεν έχει όμως και τρομερό ταλέντο και έχει και μεγάλα προβλήματα στο να καταφέρει να βρει αγωνιστική ταυτότητα.

Βλέπει και το μεγάλο της απόκτημα φέτος, τον Τζίλχριστ να έχει πρόβλημα τραυματισμού από τα τέλη του Δεκέμβρη και από εκεί που ήταν μέσα στην πρώτη 5αδα στους σκόρερ ανάμεσα στους ρούκι και ένας από τους ριμπάουντερ επίσης και με 3 κοψ. στα τελευταία του δύο παιχνίδια έχει 3/10 σουτ στο καθένα και έχει χάσει και όλα τα τρίποντα που έχει επιχειρήσει.

Η Γιούτα είναι μία από τις ομάδες που θέλουν να είναι στα πλεί οφ φέτος και τον τελευταίο καιρό δείχνει να έχει πάρει και πάλι μπροστά και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 νίκες στα τελευταία της 4 παιχνίδια και έτσι έχει το ρεκόρ της και πάνω από το 50%.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προς το παρόν εκτός έδρας έχει δείξει αδυναμίες και έχει προβλήματα στο παιχνίδι της και έχει και εκτός δύο βασικούς παίκτες που μπορεί να κάνουν σκορ που είναι και το μεγάλο της όπλο, όπως είναι ο Μο Ουίλιαμς και ο Μάρβιν Ουίλιαμς με τον πρώτο να επιστρέφει μετά από το All Star Game και τον δεύτερο να μην αγωνίζεται σε κανένα από τα σερί εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχει αυτές τις μέρες η ομάδα με πρόβλημα στο γόνατο του.

Με τις απουσίες ο Χέιγουορντ τελευταία από ρεζέρβα ξεκινάει βασικός και κάνει καλά παιχνίδια και είχε πολύ καλή απόδοση και στο παιχνίδι της Δευτέρας εντός έδρας με το Ντάλας όπου η ομάδα του πήρε την νίκη με 100-94, είχε 27 π. που είναι και το ρεκόρ του για φέτος και είχε και πολύ καλά ποσοστά με 8/14 σουτ και με 4 τρίποντα.

Κόντρα στην Σάρλοτ η Γιούτα έχει κερδίσει και στα 6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Αλ Τζέφερσον που είναι και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο παίκτης έχει κάνει ρεκόρ καριέρας σε σκοράρισμα με αντίπαλο την Σάρλοτ με 40 π. το 2008 όταν ακόμα αγωνιζόταν για την Μινεσότα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν γινόταν μέσα στην Γιούτα το παιχνίδι θα παίζαμε τον άσο, αλλά με τις απουσίες που έχουν οι Τζαζ και με το γεγονός ότι εκτός έχουν αδυναμίες, δεν μπλέκουμε με το σημείο. Λίγο προς το όβερ απλά αλλά και πάλι δεν είναι τίποτα σπουδαίο σαν σημείο.

728    ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ
Το Τορόντο είχαμε πει ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του αλλά από τα μέσα του Δεκέμβρη και μετά και παρόλο που είχε προβλήματα με τραυματισμούς και με απουσίες έχει πάρει τα πάνω του και έχει καταφέρει να πάρει και αποτελέσματα. Μπαίνει πάντως στο σημερινό παιχνίδι με δύο συνεχόμενες ήττες και θέλει να επιστρέψει τις νίκες, όπου αν κερδίσει και σήμερα θα φτάσει τις 9 νίκες στα τελευταία του 12 παιχνίδια.

Είχε και την ευκαιρία να πάρει ανάσες, μετά από το εντός έδρας παιχνίδι και την ήττα από την Οκλαχόμα με 104-92 σε ένα παιχνίδι όπου ο Άλαν Άντερσον έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και πέτυχε 27 π. που είναι και το ρεκόρ στην καριέρα του και μάλιστα τους 19 π. από αυτούς τους πέτυχε στην 2η περίοδο. Το Τορόντο έχει αρχίσει να παίζει και πιο πειστική άμυνα και αυτή που θέλει ο Κέισι από πέρσι κιόλας από την ομάδα του.

Πλέον ο Καλντερόν έχει κερδίσει και πάλι την θέση του βασικού και είναι ένας από τους λόγους που έχει ανέβει η ομάδα και έχει 9,9 ασίστ στα 10 τελευταία του παιχνίδια και με αυτόν στην 5αδα το Τορόντο έχει 10-9 ρεκόρ φέτος, ενώ με τον Λάουρι βασικό έχει μόλις 2-13. Από εκεί και πέρα το Τορόντο εντός έδρας είναι και πιο παραγωγικό.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για την Φιλαδέλφεια όπου έρχεται από την ήττα εντός έδρας χθες με το Μπρούκλιν σε ένα ματς όπου για ένα ακόμα βράδυ ο Χολιντεϊ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε επιθετικά αλλά δεν ήταν αρκετό και ήρθε η ήττα με 109-89 αφού δεν πήρε βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Γενικά η Φιλαδέλφεια έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζει να παίζει χωρίς το μεγάλο της απόκτημα τον Μπάινουμ που είναι παίκτης που μπορεί να την βοηθήσει επιθετικά.

Το μεγάλο της όπλο δεν είναι άλλο από την άμυνα της και από την στιγμή που δεν κατάφερε να περιορίσει το Μπρούκλιν χθες ήταν λογικό να χάσει και εύκολα. Αυτή η ήττα ήταν η 4η συνεχόμενη της και η 12η στα τελευταία της 15 παιχνίδια και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και εκτός έδρας έχει αδυναμίες και στο σημερινό παιχνίδι θα έχει και την κόπωση. Αυτό είναι και το τρίτο παιχνίδι με αντίπαλο το Τορόντο για φέτος, το έχει κερδίσει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που το έχει αντιμετωπίσει.

Ένα από τα μεγάλα της προβλήματα τελευταία δεν είναι άλλο από το πρόβλημα που έχει μέσα στην ρακέτα και χάνει τις μάχες των ριμπάουντ, καλό παιχνίδι έκανε χθες ο σέντερ Σπένσερ Χάουες με τον παίκτη να έχει 14 π. αλλά από την άλλη μεριά είχε μόνο 1 ρ. Ο Τέρνερ που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει σκορ, είχε 7 ρ. χθες αλλά από την άλλη μεριά έχει μόλις 10/31 σουτ στα 3 τελευταία του παιχνίδια και έχει μείνει κάτω από τους 10 π. στα 3 από τα τελευταία του 6 ματς.  

Η πιο αξιόπιστη λύση από τον πάγκο είναι ο Νικ Γιανγκ με τον παίκτη να είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και στο τελευταίο ματς με αντίπαλο το Τορόντο και είχε σκοράρει 23 π.
     
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κρατάμε τον άσο, είναι μπακ του μπακ παιχνίδι για την Φιλαδέλφεια και το Τορόντο είναι στα καλά του και πειστικό τελευταία και εντός. Μπορεί να το φέρει το σημείο.

737    ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
Η Βοστόνη μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με μομέντουμ και με 3 συνεχόμενες νίκες και κόντρα στο Φοίνιξ θέλει να πάρει ακόμα μία νίκη και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να περάσει το ρεκόρ της το 50%. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα που τα τελευταία χρόνια παίρνει την πρωτιά στην ντιβίζιον της και είναι και φέτος μία ομάδα που θέλει να είναι στα πλέι οφ.

Αυτό τον καιρό έχει και αρκετά εντός έδρας παιχνίδια και είναι ένα επιπλέον συν. Έρχεται από την καλύτερη ίσως εμφάνιση της για φέτος και την μεγάλη της νίκη μέσα στην Νέα Υόρκη επί των Νικς όπου κέρδισε με 102-96, σε ένα παιχνίδι όπου λίγο έλειψε να γίνει επεισόδιο μετά από το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στον Γκαρνέτ, που τον περίμενε ο Μέλο στην στοά που ήταν το πούλμαν για να του ζητήσει τον λόγο. Στο σημερινό παιχνίδι θα έχει και πάλι κανονικά στην διάθεση της τον Ρόντο ο οποίος είχε μία αγωνιστική τιμωρίας μετά από αψιμαχία που είχε με διαιτητή.

Με την τιμωρία του Ρόντο αναγκαστικά πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τους Νικς ο Έιβερι Μπράντλεϊ ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι και είχε 13 π. με 6/11 σουτ και είχε και 5 ασίστ. Αυτό ήταν μόλις το 4ο του παιχνίδι για φέτος, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση και μόλις έχει επιστρέψει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι μιλάμε για ένα παίκτη ο οποίος δίνει ώθηση στην άμυνα της ομάδας, που είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Βοστόνης φέτος, αλλά σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί η Βοστόνη έχει καταφέρει και έχει βγάλει πειστική άμυνα και έχει κρατήσει σε αυτά τα 4 ματς τους αντιπάλους της στους 86,3 π. μ.ο.

Στα τρία παιχνίδια πριν από την επιστροφή του Μπράντλεϊ η Βοστόνη είχε χάσει και στα τρία παιχνίδια της και με διψήφιες διαφορές σε όλα και είχε δεχθεί και στα τρία από 100 π. και πάνω.

Το Φοίνιξ δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και έρχεται από μία ακόμα ήττα χθες μέσα στο Μιλγουόκι σε ένα παιχνίδι όπου βρήκε τον αντίπαλο του χωρίς προπονητή ουσιαστικά αφού είχε απολυθεί ο Σκοτ Σκάιλς. Και κόντρα στην Βοστόνη δεν μπορεί να έχει και μεγάλες βλέψεις στο σημερινό παιχνίδι, σε μία έδρα όπου έχει χάσει σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια και χθες ηττήθηκε με 108-99. Πλέον μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 3 συνεχόμενες ήττες και με 9 στα 10 τελευταία του παιχνίδια και συνεχίζει με εκτός έδρας παιχνίδια αυτό τον καιρό, όπου έχει να δώσει 4 σερί παιχνίδια σε διάστημα 5 ημερών και έτσι είναι λογικό να έχει και την κόπωση εναντίον του.

Στο χθεσινό παιχνίδι το μόνο που μπορεί να κρατήσει στην ήττα από το Μιγλουόκι ήταν η εμφάνιση του Τζάρεντ Ντάντνλεϊ ο οποίος είχε 18 π. και έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι επιθετικά και τον έχει ανάγκη η ομάδα του. Από εκεί και πέρα το Φοίνιξ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σε μία μεταβατική περίοδο, στην άμυνα του δεν μπορεί να στηριχτεί και φέτος, δεν είναι και το φόρτε του αλλά έχει και αρκετά προβλήματα και στην επίθεση και στο σκοράρισμα από την στιγμή που ακόμα δεν έχει βρει χημεία, με τον Σκόλα να κάνει μία καλά και μία μέτρια έως άσχημα παιχνίδια, στον Γκορτάτ να του λείπει ο Νας και ο Ντράγκιτς να πρέπει να γίνει και κάτι περισσότερο από ένα σκόρερ για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η λογική λέει άσο η Βοστόνη παίζει και καλύτερη άμυνα και έχει ρυθμό, το Φοίνιξ είναι κακό και με μπακ του μπακ. Δεν μπλέκουμε με το άντερ όβερ.

739    ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
Η Νέα Ορλεάνη με την επιστροφή του Γκόρντον έχει γίνει πιο επιθετική, πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική σαν ομάδα. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 2 συνεχόμενες νίκες και έχει κερδίσει και στα 4 από τα τελευταία της 7 παιχνίδια και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έτρεχε ένα σερί 11 ηττών πριν από αυτά τα παιχνίδια και από το ξεκίνημα του Δεκέμβρη και μετά.

Έρχεται μάλιστα και από μία εντυπωσιακή νίκη εντός έδρας με το 95-88 επί του Σαν Αντόνιο την Δευτέρα, σε ένα παιχνίδι όπου κόντρα σε μία από τις πιο χοτ ομάδες στην λίγκα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και θύμισε αμυντικά την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν όπου είχε 6-2 ρεκόρ και με μία από τις καλύτερες άμυνες στην λίγκα. Το σημερινό είναι το 3ο από τα 4 παιχνίδι όπου θα αντιμετωπίσει συνολικά φέτος το Χιούστον, αλλά έχει γνωρίσει την ήττα και στα δύο παιχνίδια. Είχε χάσει με 100-96 στις 14 Νοέμβρη και με 104-92 πριν από μερικές μέρες στις 2 Γενάρη.

Ο Γκόρντον έχει 18,3 π. και 4 ασίστ μ.ο στα παιχνίδια του μετά από την επιστροφή του και μαζί με τον Άντερσον που έχει περισσότερους χώρους πλέον, τον έχει ελευθερώσει και έτσι δίνει ένα πολύ καλό δίδυμο στην περιφέρεια. Ένας παίκτης που είναι αποκάλυψη είναι ο Γκρέιβις Βάσκεζ ο οποίος με 14 π. και 9,1 ασίστ κάνει εξαιρετική σεζόν και είναι ακόμα σε καλύτερη κατάσταση τον τελευταίο καιρό και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρούκι Άντονι Ντέιβις που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και με τον Γκόρντον και όσο μένει υγιής μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην άμυνα μέσα στην ρακέτα όσο και στο ριμπάουντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένας από τους υποψηφίους για τον τίτλο του ρούκι της σεζόν. Το κλειδί για το σημερινό παιχνίδι και για την νίκη είναι η άμυνα, αφού η Νέα Ορλεάνη έχει 0-14 ρεκόρ φέτος σε όσα παιχνίδια έχει φέτος δεχθεί πάνω από 100 π.

Το Χιούστον είναι χοτ αλλά το σημερινό παιχνίδι είναι μπακ του μπακ και εκτός έδρας ματς, αλλά έχει ψυχολογία και μομέντουμ από την στιγμή που έρχεται από την επιβλητική νίκη εντός έδρας επί των Λέικερς σε ένα παιχνίδι όπου έκανε την 5η του συνεχόμενη νίκη που είναι και το μεγαλύτερο σερί που έχει κάνει και πήρε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι από τον ηγέτη του τον Χάρντεν που είχε 31 π. και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει με 125-112.

Το Χιούστον είναι μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην λίγκα και μπορεί να μην πείθει με την άμυνα του αλλά στην μέρα του και στα παιχνίδια όπου θα πιάσει ρυθμό μπορεί να σου κάνει πάνω από 110 π. για πλάκα και είναι ελάχιστες οι ομάδες εκείνες που μπορεί να το ακολουθήσουν σε αυτά τα μας. Παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα είναι ο Χάρντεν που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ένας από τους καλύτερους στην λίγκα και από εκεί και πέρα το Χιούστον έχει ακόμα 8 παίκτες που έχουν από 9 π. και πάνω μ.ο μέχρι στιγμής.

Παίκτες όπως είναι ο Πάρσονς με 14,2 π. και 6,2 ρ. κάνουν πολύ καλή σεζόν ενώ και ο φόργουορντ Πάτρικ Πάτερσον είναι ένας παίκτης πολύ ανεβασμένος επιθετικά στην 3η του σεζόν στο ΝΒΑ με 12,7 π. και 4,8 ρ. μ.ο, έχει τον Λιν ο οποίος ακόμα δεν έχει πιάσει την απόδοση που ξέραμε στην καλή του περίοδο στους Νικς πέρσι, από την άλλη μεριά ακόμα και παίκτες σαν τον Ασίκ που δεν φημίζονται για το σκοράρισμα τους είναι πολύ παραγωγικοί φέτος.

Αυτό που πάντως έχει προβληματίσει αν και το έχει καλύψει με νίκες είναι ότι και στα τρία τελευταία του παιχνίδια έχει κάνει την ανατροπή για να πάρει την νίκη, με το Μιλγουόκι ήταν στο -18 π., με το Κλίβελαντ στο -10 π. και με τους Λέικερς βρέθηκε στο -14 π.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μέσα στο Χιούστον θα τον παίζαμε τον άσο, εκτός και με μπακ του μπακ και με την Νέα Ορλεάνη να μας επιβεβαιώνει ότι με τον Γκόρντον θα είναι άλλη ομάδα, δεν την κοντράρουμε προς το παρόν ακόμα και αν δείχνει ότι είναι μικρό το χάντικαπ που έχει υπέρ της.

740    ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ – ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
Η Οκλαχόμα στα δύο προηγούμενα της παιχνίδια εκτός έδρας δεν έπεισε και τα πράγματα στα παιχνίδια αυτά δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε και ειδικά η ήττα από την Ουάσιγκτον ήταν μία από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις φέτος, αν και οι Ουίζαρντς έχουν ξαφνιάσει και πάλι φέτος και έχουν κερδίσει και τους Χιτ. Επιστρέφει και πάλι στην έδρα της και στο σημερινό παιχνίδι θέλει να επιστρέψει και στις νίκες και στις πειστικές εμφανίσεις.

Με το Τορόντο στο προηγούμενο παιχνίδι είχε πάρει την νίκη εκτός έδρας αλλά αρκετά δύσκολα είναι η αλήθεια με την Ουάσιγκτον είπαμε την Δευτέρα έκανε προβληματική εμφάνιση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην λίγκα μέχρι στιγμής και είναι μία νεανική ομάδα, με πολύ ταλέντο και με εμπειρία πλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής είχε και ένα από τα πιο ευνοϊκό προγράμματα στην λίγκα από την στιγμή που τα 20 από τα 34 πρώτα της παιχνίδια ήταν εντός έδρας.

Μετά από το σημερινό παιχνίδι όμως και μέχρι το τέλος του μήνα θα παίζει εκτός έδρας. Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι όπου βρίσκει μπροστά της την Μινεσότα για φέτος, την είχε αντιμετωπίσει στις 20 Δεκέμβρη εκτός έδρας και είχε γνωρίσει την ήττα με 99-93 σε ένα παιχνίδι όπου είδε και το σερί των 12 νικών της να τερματίζεται.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση για την Οκλαχόμα είναι ότι στα τελευταία της παιχνίδια έχει παίξει και πολύ καλή άμυνα και ο Ουέστμπρουκ πέρα από τα λάθη του που έχει μειώσει φέτος είναι και ένας από τους καλύτερους στην λίγκα σε κλεψίματα. Πριν από το παιχνίδι με την Ουάσιγκτον δεν είχε αφήσει κανένα από τους προηγούμενους 5 αντιπάλους της να σκοράρουν πάνω από 96 π.

Η Μινεσότα δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και έρχεται από την νίκη με 108-103 εντός έδρας από της Ατλάντα στο χθεσινό παιχνίδι σε ένα ματς όπου είχε σημαντικές απουσίες όπως ήταν αυτή του μεγάλου της αστέρα του Λοβ ο οποίος έχει σπάσει το χέρι του και θα μείνει εκτός και πάλι για μερικές εβδομάδες. Και αυτό τον καιρό έχει και δύσκολο πρόγραμμα και μετά από την Οκλαχόμα έχει να παίξει εκτός έδρας συνεχόμενα παιχνίδια τόσο με τους Λέικερς, όσο και με το Πόρτλαντ και το πιο εύκολο ματς ίσως είναι αυτό μέσα στο Φοίνιξ.  

Η χθεσινή της επικράτηση ήταν έκπληξη από την στιγμή που έχει εκτός του Λοβ, ο Ρούμπιο είπαμε ότι έχει επιστρέψει αλλά από πολύμηνη απουσία και ακόμα δεν είναι έτοιμος για να βοηθήσει, ενώ στο χθεσινό ματς έπαιξε με πρόβλημα τραυματισμού ο Πέκοβιτς και έκανε μεγάλο παιχνίδι και είχε 25 π. και 18 ρ. και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές για την νίκη της ομάδας και ένας από τους παίκτες που έχουν κάνει την διαφορά σε αρκετά από τα παιχνίδια φέτος.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Κιριλένκο που είχε 21 π. ενώ και ο Σβεντ έκανε ένα ακόμα πολύ καλό ματς και έδωσε ποιοτικά λεπτά συμμετοχής και πάλι στην ομάδα του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Οκλαχόμα έχει το κίνητρο για να πάρει την εκδίκηση της για την ήττα που είχε κάνει από την Μινεσότα και συν της άλλης την βρίσκει χωρίς Λαβ και κουρασμένη από την προσπάθεια που έκανε χθες. Το χάντικαπ είναι μεγάλο αλλά παρόλα αυτά κρατάμε τον άσο ξέροντας το ρίσκο που παίρνουμε.

741    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ
Το Σαν Αντόνιο είναι μία από τις πιο ποιοτικές, πιο πειστικές και πιο αποτελεσματικές ομάδες στην λίγκα και φέτος και μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες και όσο το τρίο Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι, δείχνει να μην έχει πρόβλημα με την ηλικία του και κάνει τα παιχνίδια όπου κάνει μέχρι στιγμής και το Σαν Αντόνιο θα είναι μία ομάδα που θα κερδίζει με μεγάλη συχνότητα, όπου μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 8 νίκες στα τελευταία του 9 παιχνίδια αν και στο τελευταίο του παιχνίδι έπεσε θύμα έκπληξης και έχασε εκτός έδρας από την Νέα Ορλεάνη.

Επιπλέον είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες εντός έδρας στην λίγκα με 14-2 ρεκόρ. Στο παιχνίδι με την Νέα Ορλεάνη δεν κατάφερε να κάνει σκορ όπως περίμενε και συν της άλλης υπέπεσε σε 19 λάθη και εκεί ήταν το κλειδί για την εμφάνιση και την ήττα. Έχει κερδίσει και στα 10 τελευταία του παιχνίδια εντός έδρας και αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι με τους Λέικερς για φέτος όπου τους είχε κερδίσει με 84-82 στις 11 Νοεμβρίου εκτός έδρας σε ένα ματς όπου ο Ντάνι Γκριν ήταν ο παίκτης ο οποίος με δικό του τρίποντο είχε δώσει την νίκη στο τέλος στην ομάδα με 9,3’’ πριν από το τέλος.

Ο Γκριν πάντως τελευταία δεν είναι και στα καλύτερα του και στο παιχνίδι με την Νέα Ορλεάνη έχασε και τα 5 σουτ που επιχείρησε και έμεινε στο μηδέν.

Οι Λέικερς δίνουν μπακ του μπακ παιχνίδι και μπαίνουν στο σημερινό ματς με 4 συνεχόμενες νίκες, μετά και από την χθεσινή τους ήττα μέσα στο Χιούστον, σε ένα παιχνίδι όπου βρέθηκαν να είναι στους 14 π. μπροστά αλλά και πάλι γνώρισαν εύκολα την ήττα. Στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο το Σαν Αντόνιο δεν μπορεί να είναι και πολύ πιο αισιόδοξο, ότι μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικό και ότι μπορεί να βάλει τέλος στο σερί του.

Εκτός έδρας έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και μόλις 5-11 ρεκόρ μέχρι στιγμής και δεν είναι και το μοναδικό του πρόβλημα που πρέπει να λύσει στο σημερινό παιχνίδι. Θα δώσει το δεύτερο συνεχόμενο του παιχνίδι χωρίς τους δύο βασικούς του παίκτες στην φροντ λάιν με τον Χάουαρντ και τον Γκασόλ να είναι και πάλι εκτός. Χθες με το Χιούστον την αδυναμία του μέσα στην ρακέτα την πλήρωσε στην ήττα με 125-112 και φάνηκε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι άμυνα δεν μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα και δεν είναι στα πλάνα της.

Στο χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με βασικό τον ρούκι Ρόμπερτ Σάκρε με τον παίκτη να έχει 10 π. και 4 κοψ. αλλά από την άλλη μεριά είχε μόνο 3 ρ. Ο Μετά Πις Γουόρλντ έκανε ρεκόρ για την σεζόν με τους 24 π. που είχε στο παιχνίδι, ενώ ο Κόμπε Μπράιαντ κινήθηκε στα ρηχά και είχε το πρώτο του παιχνίδι μετά από 17 συνεχόμενα όπου είχε από 27 π. και πάνω που έμεινε κάτω από το όριο και στους 20 π.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικά άσος Σαν Αντόνιο, αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορούμε ακόμα και εδώ να παίζουμε άσο σε τόσο μεγάλο χάντικαπ υπέρ των Λέικερς λες και είναι η Σάρλοτ. Απέχουμε είναι λογική η αποχή μας, άλλο να ήταν στα όρια όπως χθες μέσα στο Χιούστον που θα παίζαμε και πάλι άσο.

742    ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ – ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
Το Σικάγο μετά από την ήττα που έκανε εντός έδρας από την κάκιστη Σάρλοτ δεν έχει χάσει σε άλλο παιχνίδι και στο σημερινό ματς μπαίνει για να κάνει την 4η του συνεχόμενη νίκη που θα είναι και για πρώτη φορά φέτος. Αυτό είναι και το τρίτο παιχνίδι όπου βρίσκει μπροστά του το Μιλγουόκι για φέτος κι το έχει κερδίσει και έχει χάσει το 1 από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Στο παιχνίδι μάλιστα όπου είχε χάσει είχε πέσει θύμα επικής ανατροπής όπου από το +27 π. υπέρ του είχε χάσει με 93-92 στις 26 Νοεμβρίου. Το Σικάγο είναι και φέτος μία από τις ομάδες που παίζει από τις καλύτερες άμυνες στην λίγκα και αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο από την στιγμή που έχει εκτός του μεγάλο του αστέρι, τον Ντέρικ Ρόουζ και τον ηγέτη του στην επίθεση και ένα παίκτη που μπορεί να το κάνει πιο παραγωγικό.

Στην επίθεση από την άλλη μεριά έχει πρόβλημα και δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, στα καλά νέα ότι τελευταία ο Κάρλος Μπούζερ έχει ανέβει και έκανε πολύ καλό παιχνίδι και στο ματς με το Κλίβελαντ την Δευτέρα όπου είχε 24 π. και 11 ρ. στην νίκη της ομάδας του με 118-92 σε ένα από τα πιο παραγωγικά βράδια της ομάδας για φέτος. Σε όλα τα παιχνίδια για το νέο έτος ο Μπούζερ έχει από 20 π. και πάνω.

Ο Νοά έχει προβλήματα με τραυματισμούς τελευταία και δεν έχει διάρκεια, αλλά τον έχει ανάγκη η ομάδα του να είναι τόσο καλός όσο στα δύο τελευταία του παιχνίδια όπου έχει κάνει νταμπλ νταμπλ και στα δύο, αλλά στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο το Μιλγουόκι δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι και είχε 4/15 σουτ. Ερωτηματικό για το σημερινό παιχνίδι ο Χίνριχ  ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες, έχει πρόβλημα με τον αγκώνα του όπου τραυματίστηκε στο παιχνίδι με το Κλίβελαντ.

Το Μιλγουόκι δίνει το δεύτερο του παιχνίδι σήμερα με τον Τζιμ Μπόιλαν στο πάγκο του σαν πρώτο προπονητή και μπακ του μπακ παιχνίδι μετά από την νίκη που έκανε χθες εντός έδρας επί του Φοίνιξ, αλλά σίγουρα το έργο του θα είναι αρκετά πιο δύσκολο. Πάντως στην χθεσινή αναμέτρηση ο Μπράντον Τζένινγκς είχε 29 π. και έκανε πιο εύκολο το ντεμπούτο του νέου του προπονητή, είναι άλλωστε αυτός μαζί με τον Έλις οι δύο παίκτες που είναι βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας.

Στο χθεσινό παιχνίδι γενικά το Μιλγουόκι έκανε ένα από τα καλύτερα του παραγωγικά παιχνίδια για φέτος και είχε 7 παίκτες που είχαν από 10 π. και πάνω και με την νίκη αυτή το Μιγλουόκι έβαλε τέλος και στο σερί των 4 ηττών που είχε με το 108-99 που επικράτησε επί των Σανς.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο Μπόιλαν έχει αντικαταστήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Σκάιλς και η ειρωνεία είναι ότι η προηγούμενη φορά ήταν όταν ο Σκάιλς ήταν στο πάγκο του Σικάγο, τα Χριστούγεννα του 2007.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την άμυνα του μπορεί να κάνει τον άσο το Σικάγο και το κρατάμε. Το Μιλγουόκι, δύσκολα θα είναι τόσο καλό όσο και χθες και δύσκολα θα έχει την ίδια ενέργεια και άλλο Φοίνιξ και άλλο Σικάγο.

752    ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
Το Ντένβερ είναι μία από τις ομάδες που δείχνει ότι θα είναι στα πλέι οφ και φέτος. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ επιθετικά και κάνει σκορ και είναι από τις πιο πειστικές ομάδες και εντός έδρας και έρχεται από την νίκη με 112-105 επί των Λέικερς την Κυριακή. Αυτό τον καιρό έχει να δώσει και 4 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, όπου έχει 11-2 ρεκόρ στο Pepsi Center και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι από τις ομάδες που έχει δώσει από τα λιγότερα παιχνίδια εντός έδρας μέχρι στιγμής στο ΝΒΑ. Έχει κερδίσει στα 9 από τα τελευταία του 10 εντός έδρας παιχνίδια και η μοναδική ήττα που έχει γνωρίσει σε αυτά τα ματς είναι από την Μινεσότα.

Πάντως κόντρα στο Ορλάντο έχει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό νικών στην ιστορία του με μόλις 37,5% και με την μόνο η ομάδα που τα πάει χειρότερα είναι οι Λέικερς, που κέρδισε όμως στο προηγούμενο του παιχνίδι. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Ορλάντο για φέτος κι είχε γνωρίσει την ήττα με 102-89 στις 12 Νοεμβρίου φέτος με 102-89 μάλιστα. Πολύ καλό παιχνίδι με τους Λέικερς έκανε ο Λόουσον ο οποίος είχε 21 π. και 10 ασίστ και αυτό ήταν το 18ο νταμπλ νταμπλ της καριέρας του και το Ντένβερ έχει 14-4 ρεκόρ όταν ο παίκτης κάνει νταμπλ νταμπλ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα κάνει σκορ, της αρέσει να τρέχει, χρησιμοποιεί πολύ τον πάγκο ,αλλά από την άλλη μεριά προσέχουμε το πρόβλημα που έχει σουτ από την περιφέρεια και ειδικά από το τρίποντο και θυμούμαστε εκείνο το ματς με το Πόρτλαντ όπου είχε γράψει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ με 0/22 τρ. Αυτό που έχει κάνει εντύπωση φέτος για το Ντένβερ είναι ότι έχει δείξει συνέπεια και στην άμυνα.

Το Ορλάντο με τον Ντέιβις να είναι εκτός έχει μεγάλο πρόβλημα στα παιχνίδια του κυρίως στο να κερδίζει γιατί για να λέμε την αλήθεια τα παιχνίδια όπου έχει χάσει σερί αυτό τον καιρό τα έχει παλέψει και έχει χάσει αρκετά από αυτά στο τέλος και στις λεπτομέρειες και με 3 π. και κάτω διαφορά.

Στο σημερινό παιχνίδι όμως όπως και να το κάνουμε μπαίνει με 9 συνεχόμενες ήττες και με αντίπαλο το Ντένβερ και εκτός έδρας δεν μπορεί να είναι και πολύ αισιόδοξο ότι θα καταφέρει να βάλει τέλος στο σερί του. Τελευταία φορά που έχει καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκη ήταν στις 19 Δεκεμβρίου στο 90-83 επί της Ουάσιγκτον, σε μία περίοδο όπου έκανε καλά παιχνίδια.

Αυτό τον καιρό έχει και συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, 4 για την ακρίβεια και είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσες και για μία μέρα, έχασε αν και πάλεψε την Δευτέρα με το Πόρτλαντ με 125-119 στην παράταση. Το Ορλάντο είναι σε μία μεταβατική περίοδο φέτος και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει ούτε και τρομερή ποιότητα ούτε και μεγάλο βάθος και έτσι είναι λογικό με την απουσία εντός παίκτη όπως είναι ο Ντέιβις να έχει μεγάλο πρόβλημα.

Ο Νέλσον κάνει ότι μπορεί από την περιφέρεια με το σκοράρισμα του και με τις ασίστ του, αλλά δεν αρκεί, σε αρκετά παιχνίδια έχει πρόβλημα με το ριμπάουντ. Αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι και φέτος είναι μία ομάδα που σουτάρει αρκετά από το τρίποντο και έτσι στην μέρα του είναι επικίνδυνο. Έχει σερί παιχνίδια από τον Μάρτιο του 2007 όπου έχει από ένα τουλάχιστον τρίποντο στο παιχνίδι του.

Ο Νίκολα Βούσεβιτς έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο και κάνει καλά παιχνίδια, έχει 4 συνεχόμενα νταμπλ νταμπλ και παλεύει ακόμα περισσότερο στο ριμπάουντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό το χάντικαπ για να πάμε στον άσο και το άντερ όβερ επίσης είναι περίεργο και δεν ακουμπάμε.

757    ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
Στο σημερινό παιχνίδι το Γκόλντεν Στέιτ μπαίνει μετά από την χειρότερη του ήττα σε όλη την σεζόν μέχρι στιγμής και θέλει να αποφύγει να κάνει μπακ του μπακ ήττες για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν. Έρχεται από την ήττα με 115-89 από τους Κλίπερς το Σάββατο σε ένα παιχνίδι όπου έκανε τραγική εμφάνιση στην άμυνα και στην επίθεση συνάμα και έδειξε για πρώτη φορά τόσο προβληματικό στο παιχνίδι του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε από την άλλη μεριά ότι κάνει εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής και από ομάδα της λοταρίας έχει γίνει ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να είναι στα πλέι οφ. Είναι αρκετά πειστικό εντός έδρας και έχει 11-4 ρεκόρ και είχε κερδίσει και στα 4 τελευταία του παιχνίδια πριν χάσει από τους Κλίπερς. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Μέμφις φέτος από το οποίο είχε χάσει με 104-94.

Στα δύο από τα 4 τελευταία παιχνίδια της ομάδας δεν έχει κάνει καλή εμφάνιση ο Κάρι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας από τους κύριος λόγους μαζί με τον Λι για την πορεία της ομάδας και παίκτης βαρόμετρο για την επίθεση και γενικά για όλο το παιχνίδι. ο Κάρι φέτος δεν είναι μόνο ένας σκόρερ αλλά κι ένας πόιντ ο οποίος οργανώνει και μοιράζει το παιχνίδι της ομάδας του.

Στο παιχνίδι με τους Κλίπερς έμεινε μόλις στους 10 π. και είχε μόλις 11 π. στο παιχνίδι με την Φιλαδέλφεια. Πριν από τα παιχνίδια αυτά είχε στα 16 από τα 210 ματς του πάνω από 20 π. Από εκεί και πέρα εξαιρετικά παιχνίδια κάνει μέσα στο καλάθι ο Λι και όλα αυτά ενώ είναι εκτός εδώ και καιρό ο Μπόγκουτ ένας παίκτης που μπορεί να δώσει επιπλέον ποιότητα και λύσεις στην φροντ λάιν της ομάδας. Το Γκόλντεν Στέιτ είναι μία ομάδα που προς το παρόν έχει καταφέρει να βρει ισορροπία σε άμυνα και σε επίθεση.

Το Μέμφις είναι μία από τις ομάδες που παίζουν και φέτος τρομερή άμυνα και αυτό είναι και το μεγάλο του όπλο,. Για την ακρίβεια έχει την καλύτερη άμυνα στην λίγκα με 89,1 π. μ.ο παθητικό και παίζει την καλύτερη άμυνα στην περιφέρεια στην λίγκα επίσης. Έρχεται από επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί του Σακραμέντο με 32 π. διαφορά και είναι η ομάδα με το 4ο καλύτερο ρεκόρ στην Δύση, αλλά από την άλλη μεριά τον τελευταίο καιρό έχει κάνει μερικά νερά στο παιχνίδι του και έχει μόλις 4-4 ρεκόρ και όσο πειστικό είναι στην άμυνα τόσο στην επίθεση δεν είναι και από τις πλέον παραγωγικές ομάδες και πριν από το ματς με το Σακραμέντο είχε 12 παιχνίδια όπου δεν είχε καταφέρει να κάνει 100 π.

Έχει ένα από τα καλύτερα δίδυμα σε φροντ λάιν στην λίγκα, από την άλλη μεριά έχει και περίεργο κλίμα τελευταία από την στιγμή που υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Ρούντι Γκέι θα δοθεί ανταλλαγή. Το Μέμφις είναι μία από τις αρκετά πειστικές ομάδες και εκτός έδρας και έχει 9-6 ρεκόρ μέχρι στιγμής. Στο παιχνίδι με το Σακραμέντο έκανε μεγάλη εμφάνιση και το πιο παραγωγικό του παιχνίδι στην καριέρα του ο Ουέιν Έλιγκτον που ήρθε από τον πάγκο και είχε 26 π. και με πολύ καλά ποσοστά επίσης και με 10/11 σουτ και είχε και 6/7 τρίποντα επίσης. Πριν από το παιχνίδι αυτό και μέχρι τις 11 Νοεμβρίου όπου είχε σκοράρει 25 π. με αντίπαλο το Μαϊάμι δεν είχε άλλο παιχνίδι όπου είχε καταφέρει να σκοράρει πάνω από 11 π.

Αυτό που θέλει προσοχή στο Μέμφις είναι ότι παίζει πολύ μέσα από το καλάθι και η περιφέρεια του δεν είναι και πολύ επικίνδυνη και ειδικά στο σουτ από το τρίποντο. Σε παιχνίδια όπου δεν μπορεί να παίξει την καλή του άμυνα και του φεύγει το παιχνίδι και εδικά με δυνατούς αντιπάλους έχει μεγάλο πρόβλημα στο να κερδίζει. Με αντίπαλο το Γκόλντεν Στέιτ έχει να χάσει από το 2010 και το έχει κερδίσει σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια έκτοτε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά είναι και ντέρμπι και θέμα ρυθμού και μέρας, το αποφεύγουμε το παιχνίδι.

758    ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ – ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
Οι Κλίπερς είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες φέτος και δείχνουν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν όχι μόνο στα πλέι οφ αλλά και να προχωρήσουν κιόλας πιο ψηλά από πέρσι με την προϋπόθεση πάντως ότι θα είναι υγιείς αι δεν θα έχει σοβαρούς τραυματισμούς.

Στο σημερινό παιχνίδι πάνε να κάνουν την 13η τους συνεχόμενη νίκη εντός έδρας και η λογική λέει ότι με αντίπαλο το Ντάλας λογικά θα το καταφέρουν και από την στιγμή που το υποδέχονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη έχουν σπάσει το ρεκόρ στην ιστορία τους σε σερί νίκες με τις 17 που είχαν κάνει πριν από μερικές μέρες και αν κερδίσουν και το σημερινό παιχνίδι θα σπάσουν και το σερί εντός έδρας νικών του franchise.

Μπαίνουν στο σημερινό παιχνίδι όπου είναι το 3ο συνεχόμενο τους με μπακ του μπακ νίκες επί των Λέικερς και του Γκόλντεν Στέιτ και έχει να χάσει μέσα στο Staples Center από το 105-98 από την Νέα Ορλεάνη στις 26 Νοεμβρίου σε μία ήττα σοκ που είχε κάνει τότε σε μίαν περίοδο όπου ήταν σε μίνι κοιλιά και είχε χάσει και 3 συνεχόμενα παιχνίδια.

Οι Κλίπερς φέτος έχουν γεμίσει και τον πάγκο τους, έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία, είναι και φέτος μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες και το δίδυμο Γκρίφιν και Πολ είναι στο δεύτερο τους χρόνο μαζί και είναι λογικό να έχουν καλύτερη χημεία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουν καλύτερη άμυνα και συν της άλλης έχουν βάθος και ο πάγκος τους είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς στο ΝΒΑ και έχει κερδίσει μόνος του αρκετά παιχνίδια μέχρι στιγμής.

Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι όπου αντιμετωπίζει το Ντάλας, το είχε κερδίσει εύκολα με 112-90 στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι εντός έδρας.

Το Ντάλας δείχνει ότι μετά από αρκετά χρόνια φέτος δεν θα είναι μάλλον στα πλέι οφ και έρχεται από την ήττα εκτός έδρας με 100-94 από την Γιούτα σε ένα παιχνίδι όπου ήταν το πρώτο του από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας όπου έχει αυτό τον καιρό. αυτή ήταν και η 3η του συνεχόμενη ήττα και η 9η του στα τελευταία του 10 παιχνίδια και έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο σε 2 παιχνίδια μετά από το σερί των 3 νικών που έτρεχε στις 6-10 Δεκέμβρη.

Εκτός έδρας έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο παιχνίδι του και μόλις 5-15 ρεκόρ και έχει χάσει και στα 8 από τα τελευταία 9 παιχνίδια μακριά από το σπίτι του. Ένα από τα μεγάλα του προβλήματα δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι δεν παίζει άμυνα. Στο παιχνίδι με την Νέα Ορλεάνη ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μαρκ Κιούμπαν τιμωρήθηκε με πρόστιμο λόγω των σχολίων του για τους διαιτητές της αναμέτρησης, ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης του Ντάλας σε 13 χρόνια που είναι στην λίγκα έχει πληρώσει πάνω από 1,5 εκ. δολάρια σε πρόστιμα.

Ο Νοβίτσκι έχει επιστρέψει στο βασικό σχήμα και όσο περνάει ο καιρός παίρνει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια, αλλά προς το παρόν δεν είναι αρκετό για να οδηγεί στις νίκες της ομάδα του. Από εκεί και πέρα το Ντάλας κάνει αλλαγές και στο παιχνίδι του και είναι δύσκολο να προσαρμοστεί, είναι άλλωστε σε μία μεταβατική περίοδο και με νέα ομάδα σε σχέση με εκείνη που είχε πάρει τον τίτλο, πριν από δύο χρόνια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικά άσος οι Κλίπερς, αλλά και πάλι το Ντάλας όσο ανεβαίνει ο Νοβίτσκι θα είναι και καλύτερο δεν μπορεί να έχει τόσο άσχημη εικόνα. Δεν μας απασχολεί ούτε και το άντερ όβερ.