ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ

Το 5ο παιχνίδι της σειράς, η οποία έχει πάρει φωτιά και πάλι κι φυσικά πλέον οι Χιτ είναι η ομάδα που έχουν το άγχος, αφού σε περίπτωση που θα χάσουν το σημερινό παιχνίδι, εντός έδρας τότε από φαβορί γίνονται το αουτσάιντερ στην αναμέτρηση. Η Βοστόνη πήρε δίκαια τα δύο παιχνίδια στην έδρα της, στο ένα ματς κέρδισε με άνεση, στον τελευταίο, προχθές με δραματικό τρόπο με 93-91 στην παράταση. Ο Ρόντο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την Βοστόνη, από την άλλη μεριά ο Ουέιντ ο οποίος δεν έχει βοηθήσει όπως μπορεί ακόμα τον Τζέιμς και την ομάδα του ήταν αυτός ο οποίος έχασε το τελευταίο τρίποντο για την ομάδα του που θα της έδινε την νίκη αν ευστοχούσε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη δύο παιχνίδια στην σειρά έχουν πάει στην παράταση, το περασμένο της Δευτέρας και το 2ο της σειράς στο Μαϊάμι, με τους Χιτ να βγαίνουν κερδισμένοι τότε στην παράταση με 115-111.

Το Μαϊάμι άφησε σχεδόν μόνο του τον Τζέιμς να παλεύει στα παιχνίδια στην Βοστόνη και ήταν φανερό ότι ο παίκτης μόνος του δεν μπορούσε όσο και αν προσπάθησε να κουβαλήσει για όλη την διάρκεια του παιχνιδιού την ομάδα στις πλάτες του. Στο 4ο παιχνίδι είχε 29 π. και γενικά σκοράρει από 30 π. και πάνω σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο Ουέιντ είχε 20 π. αλλά για μία ακόμα φορά δεν ήταν αυτός που έπρεπε και περιμένει η ομάδα του, αλλά ο καλύτερος παίκτης για τους Χιτ σε αυτό το ματς ήταν ο Χάσλεμ ο οποίος πέτυχε το δεύτερο του νταμπλ νταμπλ με τους 12 π. και τα 17 ρ. που είχε. Από το τελευταίο παιχνίδι αποχώρησε με φάουλ από το ματς ο Τζέιμς για πρώτη φορά στην καριέρα του σαν παίκτης του Μαϊάμι και σίγουρα έλειψε σε αυτό το 1,51’ που δεν ήταν μέσα στο ματς στις κρίσιμες φάσεις της παράτασης. Από το σημερινό παιχνίδι θα λείψει και πάλι ο Μπος ο οποίος έχει να παίξει από το πρώτο παιχνίδι του περασμένου γύρου στην σειρά με την Ιντιάνα και η αλήθεια είναι ότι η απουσία του έχει στοιχίσει πολύ στους Χιτ τόσο σε σκοράρισμα όσο και στην άμυνα μέσα στην ρακέτα και στο ριμπάουντ. Πλέον έχει χάσει 9 σερί παιχνίδια. Ο Ουέιντ που πρέπει να καλύψει το κενό του στο σκοράρισμα έχει μόλις 25,8% στα σουτ στην σειρά μέχρι στιγμής, ενώ μπαίνει και πολύ νωθρός στα παιχνίδια με αποτέλεσμα όπως είπαμε ο Τζέιμς να παλεύει μόνος τους σχεδόν στην επίθεση. Έχει μόλις 5,5 π. μ.ο ο Ουέιντ στα πρώτα ημίχρονα από τα 4 παιχνίδια της σειράς. Το Μαϊάμι εντός έδρας είναι αρκετά πειστικό, είναι μία ομάδα παραγωγική που μπορεί να κάνει μεγάλα σκορ, ακόμα και χωρίς τον Μπος, έχει δείξει και σημάδια βελτίωσης στην άμυνα, αλλά ακόμα δεν έχει εκμεταλλευτεί το μεγάλο ατού που έχει κόντρα στην Βοστόνη, ότι είναι δηλαδή και πιο νεανική ομάδα και πιο φρέσκια από την αντίπαλο του.

Ο Ρόντο για την Βοστόνη είναι όλα τα λεφτά μην ξεχνάμε. Έκανε τρομερά παιχνίδια και ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για τους Σέλτικς στα δύο εντός έδρας παιχνίδια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνος τους είχε πάει να σπάσει την έδρα στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο Μαϊάμι, όπου είχε 44 π. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα του αλλά και οι ασίστ που μοιράζει σε κάθε παιχνίδι, πλέον έχει φτάσει τα 38 παιχνίδια στην καριέρα του για πλέι οφ, που έχει δώσει πάνω από 10 ασίστ στο καθένα. Αναγεννημένος και πιτσιρίκι δείχνει να είναι και ο Γκαρνέτ ο οποίος είχε 17 π. και 14 ρ. στο προχθεσινό ματς και πέτυχε ήδη το τρίτο του νταμπλ νταμπλ στην σειρά και το 12ο του στα φετινά πλέι οφ. Στο παιχνίδι της Κυριακής έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ο Πιρς ο οποίος είχε 23 π., ενώ και ο Άλεν που έχουμε πει ότι παίζει με πρόβλημα τραυματισμού, σε αυτό το ματς πέτυχε 4 τρ. και πέτυχε 16 π. Η Βοστόνη είναι η ομάδα με την εμπειρία, έχει παίκτες με ποιότητα και φυσικά είπαμε ότι το μεγάλοι της όπλο είναι η άμυνα. Αλλά δεν έχει σύμμαχο της την φρεσκάδα, αφού στο προηγούμενο γύρο πήγε στα 7 παιχνίδια για να πάρει την πρόκριση επί της Φιλαδέλφεια και συν της άλλης έχει και μεγάλο μ.ο ηλικίας και είναι λογικό να βγάζει κόπωση. Ξέρει πολύ καλά ότι για να σπάσει την έδρα θα πρέπει να εγκλωβίσει το Μαϊάμι σε ένα αργό τέμπο και σε ένα παιχνίδι με μικρό σκορ για να μπορεί να ελπίζει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει απουσίες σταθερά μέσα στην σεζόν και ειδικά η φροντ λάιν της έχει κενά και μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ, αλλά είναι μαχητική ομάδα και όσο αντέχει θα παλεύει. Άλλωστε όλοι την είχαν σχεδόν ξεγραμμένη σε ότι είχε να κάνει με τις ελπίδες που είχε για να φτάσει μέχρι εδώ.

***Το Μαϊάμι έχει το πρώτο λόγο για την νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ουέιντ πρέπει να αναλάβει ευθύνες εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και είδαμε και στην σειρά με την Ιντιάνα ότι οι Χιτ πάτησαν γκάζι στα δύσκολα προς το τέλος και με την πλάτη στο τοίχο, αλλά σε εκείνα τα ματς είχαν τον Μπος όμως. Πάντως και σήμερα μπορούν να κάνουν τον άσο στην νίκη. Περιμένουμε το Μαϊάμι να σκοράρει 96-100 π. και από την άλλη μεριά την Βοστόνη να είναι στους 89-95 π. Σε ότι έχει να κάνει με το χάντικαπ, μόνο αν φύγει πολύ πιο ψηλά από τα όρια θα κάνει εύκολα τον άσο το Μαϊάμι, προς το διπλό λοιπόν το χάντικαπ. Σε ότι έχει να κάνει με το under-over στους 179,5 π. με τα όρια που έχουμε θέσει το over έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.