ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ
*Την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία έχει η Μπαρτσελόνα
*Την  2η καλύτερη άμυνα στην Ισπανία έχει η Σαραγόσα

Με τον άσο πάμε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ αν και πάλι είναι αμφίβολος ο αρχηγός και μπόμπερ της Μπάρτσα ο Ναβάρο. Η πρωταθλητρια είναι σε φόρμα με την εξαιρετική πορεία στην ευρωλίγκα που είχε εντός την Μπεσίκτας και έκανε περίπατο αλλά στην Ισπανία αν και πέρασε εύκολα από την  Τενερίφη έχει μείνει πίσω έχοντας γκέλες με μικρές ομάδες όπως η Βαγιαδολίδ και η Ομπραντόιρο και ενώ έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία! Η Σαραγόσα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις με την 2η καλύτερη άμυνα και έρχεται από  περίπατο με την Γκραν Κανάρια εντός. Πάντως δεν έχει τόσο καλό ρόστερ και κολλάει επιθετικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΜΟΥΡΘΙΑ
*Η Χιπούσκοα έχει την 2η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία
*5 διπλά έχει η Μουρθία

Οριακός άσος στο κουπόνι του ΟΠΑΠ καθώς η Χιπούσκοα του Παπαμακάριου που δίνει την μάχη της παραμονής θα το πάρει μάλλον το ματς με την αδιάφορη αλλά πονηρη Μουρθία που μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη 5 διπλά. Η Χιπούσκοα πήρε τεράστιο διπλό με την  Φουενλαμπράδα με 12τρ και 5/5 του Γουντς με ένα 17-2 στο τέλος (63-64 στο 32′ και μετά 65-81!). Δεν σκοράρει πάντως αν και βελτθωμένη καθώς έχει την 2η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία. Η Μουρθία έχασε εντός από την Μπανταλόνα αν και ισοφάρισε από 72-78 στο 39′ και έχασε και τον βασικό της σέντερ τον Αντέλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Ανοιχτό ματς και κλασικό Νο Bet αν και η Μπιλμπάο μ αρέσει πιο πολύ. Αλλά είναι αμφίβολοι και οι δύο σκόρερ μπόμπερ των ομάδων, οι Ίνγκλις και Βασιλειάδης αντίστοιχα.  Η Εστουδιάντες με κόσμο με 9000 διαρκείας θέλει τα πλέι οφ αλλά είναι ασταθής και έχασε εύκολα στην Βαλένθια. Η Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Ζήση και Βασιλειάδη είναι σε φόρμα και πήρε την πρόκριση στους 4 του γιούροκαπ με το 101-78 εντός με την Ουλμ . Στην Ισπανία θέλει και την 3η θέση έχοντας μια πολύ καλή ομάδα αλλά δεν έχει την  διάρκεια που πρέπει και  δυσκολεύθηκε εντός με την Βαγιαδολίδ  που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ήταν στο καλάθι στα 2′

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ
*Η Σεβίλλη έχει την χειρότερη επίθεση στην Ισπανία

Κλασικό ματς για άντερ με τις δύο ομάδες να έχουν πρόβλημα στο σκορ αλλά είναι χαμηλά το όριο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και δεν το βάζουμε. Και οριακό και το πλεονέκτημα με την Κανάρια να κερδίζει σχετικά εύκολα αλλά είναι κουρασμένη τελευταία και έχει πάθει ζημιές αν και έχει μια τρομερή άμυνα, από τις καλύτερες στην Ισπανία. Με την Σαραγόσα εκτός είχε πρόβλημα στο σκορ και έχασε εύκολα . Η Σεβίλλη έχει την χειρότερη επίθεση στην Ισπανία και αν και μεγάλο όνομα έχει άσχημη σεζόν, έιναι χωρίς στόχους και έχει αδυναμίες και εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ
*Οικονομικά προβλήματα στην Μπανταλόνα

Περίεργο ματς καθώς είναι καλύτερη αλλά αδιάφορη η  Κάχα Λαμποράλ και η Μπανταλόνα έχει οικονομικά προβλήματα και έφυγε ο σκόρερ Γκάφνεϊ και ίσως ακολουθήσει ο βασικός πλέι μέικερ Φίσερ ενώ έχει εκτός και τον βασικό Κούζμιτς. Με όλα αυτά χάνει και εύκολα αλλά δεν εμπιστευόμαστε ειδικά και στο χάντικαπ εύκολα  την Κάχα Λαμποράλ που έχει άλλωστε εξασφαλισμένη στην 2η θέση και στην ευρωλίγκα νίκησε εύκολα εντός με την Φενέρ. Η Μπανταλόνα θέλει πλέι οφ και πήρε καλό διπλό στην Μουρθία αν και πήγε να αυτοκτονήσει στο τελευταίο λεπτό . Η Κάχα Λαμποράλ έχασε εντός από την Ρεάλ με 92-100 από 70-54 στο 26′!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΜΑΛΑΓΑ  – ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Σε ανοδική πορεία πλέον η Μάλαγα που βλέπει και πρόκριση στην ευρωλίγκα μετά το τρομερό διπλό την Παρασκευή στην Μαδρίτη με την Ρεάλ και το άσχημο κλίμα έφτιαξε αν και δεν παίζει και πάλι το μπάσκετ που πρέπει να παιζει. Πάντως πέρασε και από την ουραγό Μανρέσα εύκολα με ένα 18-0 αρχικά (19-14, 19-32 )και έχει κόσμο στην έδρα της. Η Φουενλαμπράδα αν και έμπειρη κινδυνεύει και δίνει μάχη παραμονής και έρχεται από ήττα σοκ και εύκολα μάλιστα εντός με την Χιπούσκοα που κατέρρρευσε  μετά το 32′ και το 63-64 με ένα 2-17  έγινε 65-81. Πονηρή εκτός πάντως με το τρίποντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΡΕΑΛ – ΚΑΝΑΡΙΑΣ 1939
*Αήττητη εντός η Ρεάλ και με την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία

Θέμα διάθεσης της Ρεάλ τι θα κάνει στο ματς. Αν έχει διάθεση να ξεσπάσει μετά το κάζο με την Μάλαγα στην ευρωλίγκα κερδίζει και 30π . Αμφίβολος και πάλι ο ηγέτης της Ρούντι που δεν έπαιξε στον ισπανικό εμφύλιο της ευρωλίγκα. Αλλά ντεφορμέ τελευταία βασικά στην ευρωλίγκα καθώς στην Ισπανία έχει εξασφαλίσει προ πολλού την 1η θέση και θέλει να σπάσει τα ρεκόρ έχοντας μόλις μια ήττα ενώ είναι φυσικά αήττητη εντός και έχει την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία. Μάλιστα ενισχύθηκε και με τον Ντάρντεν στην περιφέρεια από την Ζαλγκίρις.Πέρασε με ανατροπή από 70-54 στο 26′ από την Βιτόρια και την Κάχα Λαμποράλ. Η Κανάριας 1939 του Λαμπρόπουλου έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή της αν  και νεοφώτιστη και έχει αδυναμίε εκτός με μόλις δύο νίκες. Με την Μπαρτσελόνα εντός πάλεψε αλλά έχασε εύκολα. Χωρίς άγχος εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet  ή άσο