ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΡΕΑΛ

*Μόλις μια ήττα η Ρεάλ

Αδιάφορο παιχνίδι , ντέρμπι για το γόητρο και μόνο και συνεπώς δεν μπλέκουμε καθόλου αφού όλα είναι πιθανά. Η Κάχα Λαμποράλ είχε κάνει μια περίοdο ντεφορμαρίσματος αλλά νίκησε την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη δίκαια και καθαρά (40-51 και 57-65 στο 38′) και δεν αλλάζει από την 2η θέση ενώ στην ευρωλίγκα νίκησε εύκολα στην Τουρκία την Μπεσίκτας αλλά είχε ένα νεκρό διάστημα που δέχθηκε ένα 20-2! Η Ρεάλ έχει την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία και μόλις μια ήττα και έχει εξασφαλίσει την 1η θέση προ πολλού αλλά γενικά δείχνει σε κάμψη τελευταία. Πάντως δεν είχε πρόβλημα με την Μουρθία εντός που μπήκε δυνατά με 19-3 στο 9′ και μετά χαλάρωσε ενώ στην Λιθουανία για την ευρωλίγκα νίκησε δύσκολα στην παράταση την Ζαλγκίρις

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Δύσκολο ματς καθώς ουσιαστικά είναι αδιάφορο αν και ο νικητής θα βλέπει και πλέι οφ. Αλλά ασταθείς ομάδες με την Μουρθία να έχει την έδρα και την Μπανταλόνα την εμπειρία αλλά έχει αδυναμίες εκτός. Η Μουρθία έχασε εύκολα εκτός με την πρωτοπόρο Ρεάλ στην Μαδρίτη αλλά παρά το κάκιστο ξεκίνημα με 19-3 στο 9(‘!) δεν το παράτησε και δεν άνοιξε πολύ η διαφορά. Η Μπανταλόνα είναι έμπειρη ομάδα με στόχο να είναι στα πλέι οφ αλλά έχει μόλις 3 διπλά και οικονομικά προβλήματα και μάλλον δεν θα είναι ο βασικός της Γκάφνεϊ (14π) σήμερα επειδή ήταν απλήρωτος. Και έρχεται από κακή ήττα εντός με την Φουενλαμπράδα που πάλεψε πάντως για την ανατροπή και από 51-68 μείωσε 84-86 στο 39’ και έχασε το σουτ να περάσει!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μάλλον το παίρνει το ματς η Μουρθία αλλά με -4 οριακός ο άσος και όχι δυνατός

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

*Η Σαραγόσα έχει την 2η καλύτερη άμυνα στην Ισπανία
*Η Γκραν Κανάρια έχει την 3η καλύτερη άμυνα και 7 διπλά

Κλασικό ματς για αντερ και το βάζουμε μαζί και το διπλό της Κανάρια που είναι πιο γεμάτη ομάδα σε ένα ματς με δύο ομάδες με καλή πορεία και βάση εικόνας σχεδόν ισοδύναμες. Πάμε λοιπόν με τους 5π στην Κανάρια στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και βασικά με το άντερ 147. Η Σαραγόσα έχει μόλις δύο ήττες στην έδρα της που έχει 8000 κόσμο και την 2η καλύτερη άμυνα στην Ισπανία και θέλει να κλειδώσει πλέον τα πλέι οφ. Με την Ομπραντόιρο εκτός έχασε δύσκολα στο τέλος . Η Γκραν Κανάρια έχει την 3η καλύτερη άμυνα και 7 διπλά αλλά κολλάει στην επίθεση. Περίπατος στο τοπικό ντέρμπι με την Τενερίφη από την αρχή με 27-11!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άντερ βασικά και μετά και διπλό με +5 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ

*Η Σεβίλλη έχει την 2η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία
*Πονηρή εκτός με μεγάλα διπλά η Ομπραντόιρο

Δύσκολο ματς αλλά στοιχηματικά πάμε με το διπλό με τους 6π στην Ομπραντόιρο που είναι πονηρή και ζημιάρα ομάδα με την τρομερή της άμυνα και έχει την αβάντα σε ένα ματς ανοιχτό και στην νίκη. Η Σεβίλλη είναι καλό όνομα αλλά με άσχημη πορεία καθώς έχει την 2η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία και τραυματισμούς και απλά σώθηκε σχεδόν. Πήρε πάντως τον έμπειρο άγγλο σέντερ Μπονσού. Καλή ψυχολογία καθώς παρά τα 3/19τρ πήρε μεγάλο διπλό έ στην Βαλένθια με ένα 21-9 στην 4η περίοδο από 55-43 που έχανε. Η Ομπραντόιρο βλέπει και πλεί οφ έχοντας μεγάλα διπλά με Μπαρτσελόνα, Μάλαγα και Κάχα Λαμποράλ φέτος αν και ξεκίνησε για παραμονή. Σημαντική νίκη με την Σαραγόσα εντός στο τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό με +6 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΚΑΝΑΡΙΑΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Θέμα διάθεσης της Μπαρτσελόνα το σημείο αλλά με την πρωταθλήτρια να ξεκουράζει πολλές φορές το μπόμπερ Ναβάρο. Συνεπώς περίεργο το ματς με -9 και προσέχουμε. Μπορεί να πάει και 20π και μπορεί να γίνει και ντερμπάκι αφού η νεοφώτιστη ομάδα της Τενερίφης δεν είναι άσχημη και έχει η ομάδα του έλληνα παίκτη Λαμπρόπουλου εξασφαλίσει την παραμονή της ουσιαστικά αν και με την Γκραν Κανάρια στο νησιώτικο ντέρμπι έχασε εύκολα εκτός με άσχημη εμφάνιση με 4/24τρ (27-11 στο 9′!). Η Μπαρτσελόνα έρχεται από ήττα στο ντέρμπι με την Κάχα Λαμποράλ στην Βαρκελώνη και έχει μείνει πίσω βαθμολογικά σε ένα ματς που έπαιξε χωρίς τον Ναβάρο που τον ξεκουράζει αφού έχει πελματιαία απονεύρωση και έχανε με 40-51 και 57-65 στο 38′! Τεράστια νίκη και εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα για την ευρωλίγκα την Πέμπτη και 90-77 νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΑΛΑΓΑ

*Η Μανρέσα έχει την χειρότερη άμυνα στην Ισπανία

Παιχνίδι περίεργο καθώς η Μάλαγα είναι μια κλάση πιο πάνω και άρα κάνει διπλό αλλά δεν πείθει κανένα και η Μανρέσα είναι νοσοκομείο με απουσίες, ουραγός και σε άσχημη κατάσταση, έχει την χειρότερη άμυνα στην Ισπανία , αλλά παίζει και την παραμονή της και έχει σημάνει συναγερμός. Σωστό το -3 συνεπώς στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, προς διπλό, αλλά Νο Bet! Η Μανρέσα έψαχνε παίκτες, δεν έχει την δυνατή της γνωστή έδρα φέτος και έχασε την ευκαιρία εκτός με την Χιπούσκοα καθώς είχε διαφορές αλλά 12π και έχασε το ματς. Η Μάλαγα είναι μεγάλο όνομα αλλά κινδυνεύει να χάσει και τα πλέι οφ αλλά πλέον ηρέμησε κάπως καθώς νίκησε την Μπιλμπάο εντός στο τέλος με την έδρα αφού το έκανε ντέρμπι μόνη της από 21-7 και 34-21(!) και πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή με τον ΠΑΟ εντός στην ευρωλίγκα και αν και δεν παίζει καλά και έχει αδυναμίες εκτός, έφτιαξε η ψυχολογία της.