ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
*Ντεφορμέ η Κάχα με 5 συνεχόμενες ήττες και πρόστιμα!
*7 διπλά και την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία έχει η  Γκραν Κανάρια

Περίεργο ματς με ντεφορμέ τις δύο ομάδες και σωστό το -8 στην έδρα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ αλλά αποφεύγουμε γενικά. Ματς που μπορεί να ξεσπάσει η Κάχα και να κάνει 15π αλλά και να το χάσει και καθαρά με την τρομερή άμυνα της Κανάρια. Η Κάχα Λαμποράλ που ήταν 2 μήνες η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης με τον Τάμπακ στον πάγκο έχει ξεφουσκώσει πλέον και έχει  5 συνεχόμενες ήττες  σε ευρωλίγκα και Ισπανία και έπεσαν και πρόστιμα! Χάλασε λοιπόν το κλίμα αν και δεν χάνει την 2η θέση. Θέλει να συνέλθει. 4 συνεχόμενες πλέον ήττες στην ευρωλίγκα που έχασε εύκολα στην Αθήνα από τον Ολυμπιακό.

Στο Ομπραντόιρο έχασε εύκολα μετά το 36-40 στο 18′ (49-40 με ένα 13-0, 71-55). Η Γκραν Κανάρια εντυπωσιάζει φέτος θέλοντας και τετράδα αλλά επίσης είναι ντεφορμέ με ήττες εκτός προγράμματος τελευταία όπως με την Μανρέσα και την Μουρθία εντός έδρας μάλιστα. Πάντως έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία και 7 διπλά και θέλει προσοχή! Σοκ με την Μουρθία εντός με πρόβλημα πάλι στο σκορ που μετά το 51-52 στο 30′ έμεινε εντελώς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Βet

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
*Mόλις δύο ήττες εντός και την 3η καλύτερη άμυνα στην Ισπανία έχει η Σαραγόσα

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και δύσκολο στοιχηματικά αλλά εμείς πάμε με την εμπειρία και την κλάση της Βαλένθια που έχει κάνει ήδη γκέλες εκτός και θέλει να συνέλθει. Συνεπώς διπλό. Η Σαραγόσα εντυπωσιάζει και θέλει πλέι οφ με την  τρομερή της χημεία, το πάθος, την έδρα και την άμυνα αλλά το ρόστερ της δεν είναι τόσο καλό όσο δείχνει η πορεία της.  Πήρε μεγάλο διπλό στην Σεβίλλη αν και αγχώθηκε όταν το 34-49 έγινε 49-51 και το ματς έκλεισε (63-66 στο 37′). Η Βαλένθια είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ισπανία και θέλει την 3η θέση. Προκρίθηκε και στο γιούροκαπ στην επόμενη φάση και μετά τις επιστροφές της βρίσκει πάλι τον δρόμο της. Περίπατος με την Τενερίφη εντός με καλό μπάσκετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο διπλό της Βαλένθια ποντάρουμε

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
*Χωρίς Ναβάρο η Μπάρτσα

Δύσκολο ματς με τους 8π στην Μουρθία στο κουπόνι του ΟΠΑΠ καθώς η Μπαρτσελόνα δεν είναι συνεπής ούτε καν με τις νίκες και όχι πολύ περισσότερο με τις διαφορές ειδικά στην Ισπανία. Συνεπώς δεν μπλέκουμε για να έχουμε την ησυχία μας και ας λείπει ο Ναβάρο αφού και χωρίς αυτόν κερδίζει με διαφορές σε πολλά ματς αφού παίζει άμυνα. Η Μουρθία άλλωστε είναι πονηρή ομάδα αν και μέτρια και εξασφαλίστηκε νωρίς. Πήρε μεγάλο διπλό στα Κανάρια νησιά με την Γκραν Κανάρια εύκολα στο τέλος μετά το 51-52. Χωρίς άγχος εδώ.

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη φέτος 6 ήττες εκτός αλλά έχει την ευρωλίγκα με εξαιρετική παρουσία εκεί που είχε την Φενέρ στην Τουρκία και κέρδισε εύκολα. Στην Ισπανία ξεκουράζει τον αρχηγό και σκόρερ Ναβάρο που έχει τραυματισμούς και που χωρίς αυτόν κολλάει στην επίθεση. Γλίτωσε το σοκ με την Φουενλαμπράδα στην έδρα της καθώς έχανε με 15π και με καλάθι του Τόμιτς στο μηδέν από 15-30 και 26-37 στο 15′ ) ενώ αν και έχει εξαιρετική άμυνα στο ματς αυτό δέχθηκε14τρ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
*Η Σεβίλλη έχει  την 2η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία

Δύσκολο και αμφίρροπο και εδώ ματς καθώς γενικά οι δύο ομάδες είναι ίδιο επίπεδο και η Σεβίλλη έχει την έδρα αλλά η Εστουδιάντες είναι σε καλύτερη κατάσταση και δείχνει πιο κοντά στην νίκη με τους γηπεδούχους να έχουν και απουσίες.  Η Σεβίλλη ήθελε βασικά πλέι οφ αλλά βρέθηκε να κινδυνεύει αφού έχει  την 2η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία.  Με την Σαραγόσα εντός έδρας μείωσε από -15 αλλά με 7/27τρ δεν αρκούσε για να το γυρίσει(34-49,49-51).  Ψάχνει ψηλό καθώς μένει δύο μήνες εκτός ο Ουίλιαμς και έχει απουσίες γενικά τελευταία. Η Εστουδιάντες είναι έμπειρη ομάδα και θέλει πλέι οφ. Μεγάλη και άνετη νίκη με την Μάλαγα εντός έδρας. Πολύ επικίνδυνη και εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ
*Η Μανρέσα έχει την χειρότερη άμυνα στην Ισπανία
*Μόλις δύο νίκες εκτός η Μπανταλόνα

Πολύ δύσκολο ματς και εδώ καθώς η Μανρέσα δεν αρέσει αλλά έχει την έδρα και είναι ματς τελικός παραμονής και η Μπανταλόνα είναι έμπειρη αλλά μέτρια φέτος και με αδυναμίες εκτός. Μικρό προβάδισμα έχει η έδρα αλλά η Μανρέσα έχασε και τον βασικό της πλέι μέικερ και έχει και άγχος και το προσέχουμε το ματς καθώς μπορεί να δείχνει έδρα αλλά εύκολα χαλάει.
 Η Μανρέσα απογοητεύει φέτος καθώς αν και τόσα χρόνια διακρινόταν για την άμυνα, την έδρα και το πάθος της, την σεζόν αυτή έχει την χειρότερη άμυνα στην Ισπανία μόλις 3 νίκες στην έδρα της! Κάθε ματς τελικός πλέον για την παραμονή της.  Με την Ρεάλ έχασε εύκολα μετά το 12-18 (41-21, 79-39!). Η Μπανταλόνα μεγάλο όνομα αλλά μέτριο ρόστερ και στόχος τα πλέι οφ απλά. Έχασε εύκολα στην έδρα της από την Μπιλμπάο έχοντας μόλις 5/30τρ αν και πήγε να το γυρίσει στο τέλος από -15 μειώνοντας 68-73 στο 39΄). Πάντως έχει μόλις δύο νίκες εκτός που δείχνει αδυναμίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet ή άσος. Μάλλον το πρώτο!

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ

Πολύ αμφίρροπο και δύσκολο ματς και ακόμα πιο δύσκολο στοιχηματικά και κλασικό Νο Bet !
Η νεοφώτιστη Τενερίφη του Φώτη Λαμπρόπουλου έχασε εύκολα στην Βαλένθια αλλά είναι κοντά στην παραμονή έχοντας πάρει καλά ματς και έχει καλή σχετικά έδρα. Χωρίς μεγάλο άγχος. Η Ομπραντόιρο έκανε την έκπληξη με την Κάχα Λαμποράλ με περίπατο μάλιστα στο δεύτερο μέρος (36-40 στο 18′, 49-40 , 71-55). Πολύ πονηρή εκτός που έχει κερδίσει Κάχα, Μάλαγα και Μπαρτσελόνα και βλέπει και πλέι οφ αν και έχει πρόβλημα στο σκορ. Δυνατή άμυνα όμως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΡΕΑΛ
*Η Ρεάλ έχει την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία

Θέμα διάθεσης της Ρεάλ το χάντικαπ και το σημείο. Αν έχει διάθεση κάνει διπλό, αν όχι το ματς πάει και εύκολα στον άσο. Συνεπώς Νο Bet . Η Φουενλαμπράδα έχει μια δύσκολη χρονιά έχοντας αλλάξει και προπονητή και δείχνει βελτιωμένη στην μάχη της παραμονής έχοντας πάντως κλειδί το τρίποντο στην επίθεση. Με την Μπαρτσελόνα λίγο έλλειψε να κάνει το μπαμ στην Βαρκελώνη καθώς προηγήθηκε με 15-30 και 26-37 στο 15′ αλλά έχασε με καλάθι στο μηδέν! Χωρίς άγχος εδώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία και έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση έχοντας μόλις μια ήττα μέχρι τώρα! Παίζει το καλύτερο μπάσκετ έχοντας την καλύτερη επίθεση και εκρηκτικά διαστήματα . Περίπατος με την Μανρέσα εντός μετά το 12-18 (41-21,79-39! ) αλλά στην ευρωλίγκα δυσκολεύθηκε εντός με την Άλμπα την Παρασκευή και δεν άρεσε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet