ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Aνοιχτό ματς με προβάδισμα μικρό στην έδρα αλλά η Σεβίλλη είναι ανεβασμένη και πάμε προς διπλό με τους 4π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η νεοφώτιστη Τενερίφη του Φώτη Λαμπρόπουλου έφτασε στις 7 νίκες παρά την κακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος στην Σαραγόσα που έχασε εύκολα αν και προηγήθηκε με 27-39 στο 16′! Αλλά μετά κόλλησε και έγινε το 55-47 από 34-44 με ένα 21-3! Η Σεβίλλη σε ανοδική πορεία μετά τις αλλαγές και με την εμπειρία της μετά το τραγικό ξεκίνημα. Έχασε εύκολα εντός με την Κάχα Λαμποράλ(47-65)καθώς απλά μείωσε στο τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς διπλό με +4 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
*9 συνεχόμενες νίκες η Κάχα

Προβάδισμα η Κάχα αλλά η Βαλένθια είναι πλήρης πλέον και μπορεί να κάνει την ζημιά. Η Κάχα Λαμποράλ βγάζει κούραση και έχασε και τον σκόρερ Όλεσον (10π) που πήρε στην Μπαρτσελόνα και πήρε τον τσέχο Γέλινεκ. Με την Σεβίλλη κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (,47-65, 75-86 στο 39΄) αλλά στην ευρωλίγκα έχασε εντός από την Χίμκι. Κουρασμένη η Βαλένθια με ήττες εκτός προγράμματος όπως εντός με την Μουρθία με καλάθι στο τέλος. Αλλά είναι δουλεμένη ομάδα και πλήρης πλέον και δυνατή και εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Nο Bet

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
*Mόλις μια ήττα εντός η Σαραγόσα

Ματς που πάμε προς διπλό αφού έχει καλή αβάντα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ η έμπειρη Εστουδιάντες και είναι ίδιο επίπεδο πάνω κάτω με την εντυπωσιακή Σαραγόσα. Που έχει μόλις μια ήττα στην έδρα της και πλέον θέλει τα πλέι οφ έχοντας και την 2η καλύτερη άμυνα . Μεγάλη εμφάνιση με την Τενερίφη από 27-39 στο 16′ αφού το έκανε 55-47 από 34-44 με ένα 21-3. Η Εστουδιάντες θέλει πλέι οφ. Πήρε δραματική νίκη με την Χιπούσκοα στην έδρα της παρά τα 5/22τρ αν και προηγήθηκε με 75-66 στο 37′ , αλλά έγινε θρίλερ (75-75 στο 39′) και νίκησε με καλάθι στο μηδέν!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς, πάμε με διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ
*Πονηρή εκτός η Ομπραντόιρο

Ίδιες ομάδες και επειδή η Ομπραντόιρο είναι καλύτερη εκτός το ματς θα είναι ντέρμπι και ανοιχτό και πάμε με τους 5π στο διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η Μουρθία πήρε μεγάλο διπλό εκτός έδρας με την Βαλένθια αν και έχει την 2η χειρότερη άμυνα στην Ισπανία! Ματς που πρέπει να πάρει για να εξασφαλιστεί Η Ομπραντόιρο πιο άνετη βαθμολογικά με την άμυνά της αλλά δείχνει κουρασμένη τελευταία . Όμως έχει 4 μεγάλα διπλά με Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Κάχα Λαμποράλ μεταξύ άλλων ! Πάντως έχασε δίκαια εντός από την Φουενλαμπράδα αφού στο 66-60 δέχθηκε ένα 1-11 (67-71 στο 38′)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό με +5 Ομπραντόιρο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
*Η Μανρέσα έχει την χειρότερη άμυνα στην λίγκα

Θέμα διάθεσης της Μπαρτσελόνα που δεν θα έχει πάλι τον Ναβάρο αλλά παίζει και χωρίς αυτόν καλά, το ματς. Με την μέτρια φέτος Μανρέσα. Μπορεί και διπλό αλλά προσέχουμε το ματς. Η Μανρέσα δίνει την μάχη της παραμονής αλλά Μανρέσα έχει την χειρότερη αμυνα στην λίγκα ενώ τόσα χρόνια είχε από τις καλύτερες. Πάντως έκανε μεγάλο διπλό στα Κανάρια νησιά με την Γκραν Κανάρια που έχασε διαφορές (8-20, 20-33, 36-37, 51-49), αλλά έκανε ένα 16-0 (57-55, 57-71 στο 34′) στο τέλος. Η Μπαρτσελόνα έχει μείνει πολύ πίσω και είναι πάλι εκτός ο αρχηγός και σκόρερ Ναβάρο. Στην ευρωλίγκα πάει καλά και είχε την Σιένα εντός που κέρδισε εύκολα. Νίκησε δύσκολα εντός με την Μπιλμπάο που έχανε συνέχεια (34-45 και 68-72 στα 24”!’) αλλά ήταν τυχερή και το πήρε στην παράταση! Πήρε τον σκόρερ (10 π) Όλεσον από την Κάχα με τους τραυματισμούς του Ναβάρο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς διπλό απλά με -8 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΡΕΑΛ

Αμφίρροπο ματς με την Μπιλμπάο να παίρνει μεγάλα ματς ειδικά στην έδρα της και την Ρεάλ κάπου να βγάλει και μια κούραση αφού είναι άνετη βαθμολογικά. Η Μπιλμπάο των Κατσικάρη, Βασιλειάδη και Ζήση είναι σε καλή κατάσταση με γεμάτο γήπεδο, αλλά θέλει διάρκεια καθώς έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα. Με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη αυτοκτόνησε αφού ήταν συνέχεια μπροστά (34-45 και 68-72 στα 24”!’) και έχασε στην παράταση! Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία με την τρομερή της επίθεση και έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την κορυφή και μπορεί να βγάλει κούραση. Με την Βαγιαδολίδ ήταν κουρασμένη εντός με 4/20τρ το ματς έγινε ντέρμπι (73-71 στο 37′!) αφού βαριόταν. Νίκησε δύσκολα εντός την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΜΑΛΑΓΑ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ
*Μόλις ένα διπλό φέτος και η χειρότερη επίθεση στην Ισπανία για την Χιπούσκοα

Πονηρό ματς. Η Μάλαγα έκανε το μπαμ στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ αλλά προσγειώθηκε πάλι και το κλίμα δεν είναι καλό και η ουραγός Χιπούσκοα είναι βελτιωμένη και ενισχυμένη! Η Μάλαγα κινδυνεύει να χάσει και τα πλέι οφ αφού είναι ομάδα με ακριβό ρόστερ και πολύ κόσμο, αλλά κάκιστη χημεία και παίζει μόνο με το τρίποντο. Είχε 16 στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ(!) στην Ευρωλίγκα, αλλά στην Βαρκελώνη με την Μπανταλόνα με 4/19τρ έχασε εύκολα. Τρίζει πάντα η καρέκλα του Ρέπεσα ειδικά μετά και την ήττα εντός από την Εφές στην ευρωλίγκα την Παρασκευή. Η Χιπούσκοα του Παπαμακάριου παλεύει για την παραμονή και είναι ενισχυμένη με τους Πάουνιτς και Φίνλεϊ και δείχνει ικανή να σωθεί! Μόλις ένα διπλό φέτος και η χειρότερη επίθεση! Πάλεψε στην Μαδρίτη με την Εστουδιάντες που το γύρισε από 75-66 στο 37′ (75-75 στο 39′) αλλά το έχασε με καλάθι στο τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet ή διπλό με +10 λίγο