ΡΕΑΛ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

*Αήττητη εντός και με την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία η Ρεάλ
*Μόλις μια νίκη εκτός η Μπανταλόνα

Παιχνίδι που είναι θέμα διάθεσης της Ρεάλ αν κάνει το -16. Πάντως κάπου εκεί κερδίζει καθώς κάνει και ροτείσον. Αλλά και η Μπανταλόνα είναι τελευταία τόσο κακή που μπορεί για πλάκα να φάει 20π. Η  Ρεάλ που έιχε και την Μπάμπεργκ εκτός την Πέμπτη για την ευρωλίγκα και κέρδισε εύκολα και έχασε την περασμένη εβδομάδα το αήττητο στο Ελ Κλάσικο  δίκαια αφού δεν μπόρεσε να παίξει άμυνα στον Ναβάρο που της έβαλε 33π και την καθάρισε όταν το 66-64 έγινε με ένα 15-2 σε 81-66 στο 33′ (και ας μείωσε πρόσκαιρα 86-81 στο 37′ και μετά 92-83 και τέλος). Αήττητη εντός και με την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία.

Η Μπανταλόνα άρχισε να ξεφουσκώνει όπως όμως περιμέναμε αφού δεν έχει τόσο καλό ρόστερ και έχει μόλις μια νίκη εκτός. Συντριβή από την Γκραν Κανάρια εκτός με μόλις 50π  (13-0′ στο 6, 22-6 και δεν έπαιξε ούτε 3′ μπάσκετ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet με -16 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σκληρό και ενδιαφέρον παιχνίδι και ντέρμπι. Η Βαλένθια συνεχίζει να κάνει αλλαγές βασικά λόγω τραυματισμού στο ρόστερ αλλά έιναι πολύ δουλεμένη ειδικά με την άμυνα και έχει δυνατή έδρα. Η Μπιλμπάο της ελληνικής παροικίας των Κατσικάρη, Ζήση και Βασιλειάδη σε καλή κατάσταση και ξέρει να παίρνει τέτοια ματς και εκτός έχοντας υψηλές φιλοδοξίες.

Η Βαλένθια έκανε τρομερή εμφάνιση με την Μάλαγα και την διέλυσε (21-8,39-16 ημ!). Σειρήνες από το ΝΒΑ για τον Τζελαμπάλε. Γύρισε ο Λίσουκ στο σέντερ που είχε κενά. Η Μπιλμπάο γκέλαρε στην δυνατή όμως φέτος Σαραγόσα και το τελικό σκορ είναι πλασματικό καθώς διαμορφώθηκε από τις βολές μετά το 71-69 στο 38′ με ένα 8-0 βασικα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet  καθώς η Βαλένθια έχει νεκρά διαστήματα και η Μπιλμπάο ξέρει να τα εκμεταλλεύεται. Προς άντερ πάντως απλά με 153π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΑΛΑΓΑ

*Η Γκραν Κανάρια έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία
*Σε κρίση η Μάλαγα με τρία παιχνίδια σε έξι μέρες εκτός έδρας

Κανονικά το ματς είναι κλασικό Νο Bet και ντέρμπι με την Μάλαγα πιο γεμάτη ομάδα και πιο ποιοτική. Αλλά η Γκραν Κανάρια έχει τρομερή φόρμα και η Μάλαγα κάκιστη και μαζί και κούραση οπότε λέμε ευκαιρία ο άσος με -2 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ αν και στην Ισπανία έχουμε δει ανατροπές σε ανάλογες περιπτώσεις. Πάντως η Γκραν Κανάρια είναι κλασική ομάδα έδρας με την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία, αλλά κολλάει πολλές φορές επιθετικά. Περίπατος με την Μπανταλόνα με τρομερή άμυνα (13-0 στο 6′, 22-6).

Η Μάλαγα σε κρίση αγωνιστική αν και έχει καλό ρόστερ αλλά όχι διάρκεια και δείχνει μπερδεμένη με πρόβλημα στο σουτ. Τραγική εμφάνιση στη Βαλένθια (21-8, 39-16 ημ!)με αρνητικό ρεκόρ στο ημίχρονο. Νέα ήττα με 75-63 με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας την Παρασκευή στην ευρωλίγκα και άρα τρίτο κολλητό ταξίδι σε δύσκολη έδρα και κούραση και κακό κλίμα ενώ έχει μόλις δύο νίκες εκτός φέτος

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν και είναι Ισπανία, πάμε ..με  την κούραση της Μάλαγα και στον άσο της έδρας με -2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

*Αμφίβολος ο αρχηγός και σκόρερ Ναβάρο στην Μπαρτσελόνα
*Σε κρίση η Χιπούσκοα που έχει την χειρότερη επίθεση στην Ισπανία

Παιχνίδι που προσφέρεται για να ..ξεμπουκώσει η Μπαρτσελόνα που όμως έχει πολλές γκέλες φέτος εντός έδρας από μικρές ομάδες όπως η Βαγιαδολίδ και η Ομπραντόιρο(!) και δεν πείθει κανεναν ειδικά όταν λείπει ο αρχηγός Ναβάρο! Πάντως με αυτόν , με 33π του Ναβάρο , έκανε περίπατο ουσιαστικά στο ντέρμπι με την Ρεάλ, στο Ελ Κλάσικο όταν έκανε το 66-64  με ένα 15-2 σε 81-66 στο 33′ και παρά το ότι αγχώθηκε λίγο στο 86-81 στο 37′. Γενικά στηρίζεται στην άμυνα αλλά έχει νεκρά διαστήματα στην επίθεση. Έδειξε να συνέρχεται αλλά με την Κίμκι στην ευρωλίγκα χωρίς τον αμφίβολο και σήμερα Ναβάρο έχασε εύκολα την Πέμπτη στην Μόσχα!

Η Χιπούσκοα του Παπαμακάριου απογοητεύει και βρέθηκε ουραγός έχοντας άλλωστε την χειρότερη επίθεση και μόλις ένα διπλό. Βαρύ κλίμα, 22-4 το επιμέρους σκορ(!) στην 3η περίοδο στο Ομπραντόιρο (32-35,49-37 με ένα 17-2 και 57-40 στο 32′ ) που κατάρρευσε. Πρόβλημα και στο σκορ, πήρε τον έμπειρο σέρβο περιφερειακό Πάουνιτς που μάλλον δεν προλαβαίνει σήμερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ότι θέλει κάνει η Μπαρτσελόνα. Αλλά βάζουμε τον άσο με -15

ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

*Νοσοκομείο η Βαγιαδολίδ

Και εδώ παιχνίδι που κανονικά δεν ποντάρεται αλλά πάμε με τον άσο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με -7 έστω καθώς η Βαγιαδολίδ είναι αποδεκατισμένη! Η  Η Ομπραντόιρο εντυπωσιάζει έχοντας τα μεγάλα διπλά με μεγάλα ονόματα με την εξαιρετική  της άμυνα χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερο αφού στόχος της είναι απλά η παραμονή. Με την Χιπούσκοα περίπατο με 22-4 στην 3η περίοδο(32-35, 49-37 με ένα 17-2 και 57-40 στο 32′).

Η Βαγιαδολίδ ξεκίνησε καλά με το μπαμ στην Βαρκελώνη  με την Μπαρτσελόνα, αλλά ξεφούσκωσε καθώς έφυγε ο Τρίπκοβιτς και πήρε τον Μοντάνεζ που είναι γερόλυκος και έχει εκτός τους βασικούς Ο Λίρι και Ναβάρο και αμφίβολο και τον αμερικανό Χάντερ!  Με μόλις 3/11τρ, διασύρθηκε στην Σεβίλλη αρχικά με ένα 20-0 (13-6,33-16, 55-27 ημ) και με 20ριμπ λιγότερα!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βάζουμε τον άσο με -7

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΑΝΡΕΣΑ

*Συνέρχεται η Σεβίλλη που πάντως έχει την χειρότερη επίθεση στην Ισπανία
*Χωρίς νίκη εκτός και με την χειρότερη άμυνα στην Ισπανία η Μανρέσα

Περίεργο ματς αλλά με την Σεβίλλη να βλέπει φως. Και οι δύο ξεκίνησαν η πρώτη για εξάδα και η δεύτερη για άνετη παραμονή και ακόμα και πλέι οφ και είναι στις απογοητεύσεις της σεζόν! Πάντως με 8π δεν μπλέκουμε καθώς στο ίδιο επίπεδο είναι πάνω κάτω. Πάντως η Σεβίλλη με την εμπειρία της δείχνει να συνέρχεται αν και έχει ακόμα την χειρότερη επίθεση στην Ισπανία. Περίπατο εντός με την Βαγιαδολίδ με ένα τρομερό 20-2 αρχικά  (13-6,33-16, 55-27 ημ) και 14τρ.

Η Μανρέσα παλεύει για την παραμονή αν και κάθε χρόνο είχε καλή πορεία αλλά  φέτος έχει την χειρότερη άμυνα στην Ισπανία σε αντίθεση με άλλα χρόνια που ήταν από τις κορυφαίες . Χωρίς νίκη εκτός. Κάπως βελτιωμένη πάντως πάλεψε εκτός με την Τενερίφη που έχασε στο τέλος (68-72 στο 36′, 75-76 στο 38′).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet αλλά προς διπλό

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

*Τρομερή φόρμα η Κάχα Λαμποράλ που έχει 12/12 στην Ευρωλίγκα και την Ισπανία με τον Τάμπακ στον πάγκο της μετά το ουσιαστικό του ξεκίνημα (δεν μετράμε την πρώτη ήττα στο Κάουνας όταν δεν είχε καν προπόνηση)!

Δύσκολο ματς καθώς η τρομερή σε φόρμα Κάχα μπορεί το διπλό με -4 αλλά κάπου θα κάνει μια γκέλα από κούραση και η χωρίς άγχος και καλή Εστουδιάντες είναι πολύ επικίνδυνη οπότε το ματς είναι κλασικό Νο Bet. Η Εστουδιάντες πήρε με περίπατο το διπλό στην Μουρθία καθώς έκανε ένα ξέσπασμα στην αρχή (14-18,15-33) με 12/23τρ. Καλή ομάδα με 10000 κόσμο  θέλει πλέι οφ αλλά είναι ασταθής αφού δεν έχει τόσο μεγάλη ποιότητα.

Η Κάχα Λαμποράλ σε τρομερή φόρμα  με τον Τάμπακ στον πάγκο που έχει 12/12 στην ευρωλίγκα και την Ισπανία με τον Τάμπακ στον πάγκο της μετά το ουσιαστικό του ξεκίνημα (δεν μετράμε την πρώτη ήττα στο Κάουνας όταν δεν ειχε καν προπόνηση)!  και θέλει πλέον και την 1η θέση στην λίγκα της. Νίκησε δύσκολα πάντως εντός την Φουενλαμπράδα έχοντας διακυμάνσεις (49-41, 51-53, 58-59, 69-62, 69-67) με 2τρ στο 71-69 στο 37′. Είχε την Μακάμπι την Πέμπτη εκτός στην ευρωλίγκα που νίκησε 71-70 αλλά πλέον θέλει προσοχή η κούραση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet