ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
*Τοπικό ντέρμπι στη Βαρκελώνη, όχι κοινή έδρα
*Την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία έχει η Μπαρτσελόνα

Δεν έχουν σχέση οι δύο ομάδες αλλά είναι δύσκολο ματς καθώς η Μπανταλόνα είναι μαχητική και όχι κακή και η Μπαρτσελόνα με τα φεγγάρια της βασικά στην επίθεση. Η Μπανταλόνα έχει μέτριο ρόστερ και πλέον προσγειώνεται. Γεμάτο γήπεδο πάντως. Πήγε να αυτοκτονήσει με την Τενερίφη στην έδρα της σε ένα περίεργο παιχνίδι καθώς προηγήθηκε με 30π(33-13,57-28 ) και το παιχνίδι γύρισε με 67-63 στο 32′ και 75-77 στο 37′! Εκεί πάντως έκανε ένα 17-4(92-81) και δεν έσκασε η μπόμπα! Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα έχει την καλύτερη άμυνα αλλά είναι πολλές οι τέσσερις ήττες που μετρά και δεν είναι σταθερή ειδικά στην επίθεση. Είχε την Πέμπτη στην ευρωλίγκα εκτός την Παρτίζαν που με κακή εμφάνιση κέρδισε στην παράταση με 68-67! Περίπατος με την Σεβίλλη εντός (30-35, 48-37) με ένα 18-2 στο μέσο του αγώνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπαρτσελόνα εύκολα λογικα κερδίζει αλλά με το -8 είμαστε επιφυλακτικοί. Ή ντέρμπι θα πάει, ή 15π στην Μπάρτσα.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΡΕΑΛ
*Τοπικό ντέρμπι στην Μαδρίτη, σαν κοινή έδρα
*Την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία έχει η Ρεάλ
*Αήττητη η Ρεάλ

Ακόμα ένα τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης αυτή την φορά αλλά με τις δύο ομάδες να μην έχουν σχέση. Αλλά πάντα η Εστουδιάντες παίζει καλά στα ντέρμπι και η Ρεάλ αν και αήττητη έχει κάνει μια κοιλιά. Η Εστουδιάντες με 12000 κόσμο στο πλευρό της δεν έχει κάτι ιδιαίτερο σαν ρόστερ αλλά έχει κάνει και μεγάλες εμφανίσεις. Μεγάλη νίκη εντός με την Ομπραντόιρο αλλά πλασματική διαφορά με 14τρ καθώς έχανε με 23-31, και καθάρισε στο τέλος όταν στα τελευταία 7′ έκανε ένα 16-3 και συνολικά 28-8 από το 61-58 στο 33′! Θέλει πλέι οφ φέτος. Η Ρεάλ είναι αήττητη και η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αλλά έχει αμφίβολο τον ηγέτη της τον Ρούντι Φερνάντεζ που χωρίς αυτόν έχασε εύκολα στο Καντού στην ευρωλίγκα και δείχνει μια κούραση. Ομάδα με τρομερά εκρηκτικά πάντως πεντάλεπτα που κρύβει την μπάλα. Έχει την καλύτερη επίθεση μακράν. Με την Σαραγόσα καθάρισε το ματς στο τέλος μετά το 68-64 με ένα 14-3 (82-67).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα η Ρεάλ λογικά αλλά είναι ντέρμπι και έτσι το -5 δεν είναι και πολύ δυνατό αν δεν παίξει ειδικά ο Ρούντι, αλλά το βάζουμε.

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
Σημαντικό παιχνίδι κυρίως για την Χιπούσκοα του Παπαμακάριου που είναι με την πλάτη στον τοίχο. Και που πέρσι η ευχάριστη έκπληξη αλλά φέτος απογοητεύει αφού έχει αποδυναμωθεί και δεν έκανε καλές επιλογές αμερικανών που θέλει αλλαγές (Γουντς). Με την Κάχα Λαμποράλ έχασε στο τέλος σε ένα ματς διακυμάνσεων αν και από το 1-11 στην αρχή συνήλθε και ροκάνισε και πέρασε με 57-51 και 69-65 στο 37′ αλλά δεν σκόραρε άλλο και δέχθηκε ένα 0-6 και έχασε από την απειρία της βασικά. Ματς κλειδί για την συνέχεια. Η Γκραν Κανάρια είναι πολύ δουλεμένη ομάδα με εξαιρετική άμυνα και τρομερή ομοιογένεια αλλά έχει πρόβλημα στο σκορ με την 3η χειρότερη επίθεση αλλά και 4-1 εκτός φέτος! Με την Βαλένθια έχασε εύκολα καθώς είχε 2/15τρ και δεν αντέδρασε ποτέ (65-79). Ματς κλειδί καθώς θέλει πλέι οφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδρα και ανάγκη για την Χιπούσκοα, εμπειρία και άμυνα η Κανάρια που είναι καλύτερη και Νο Bet.

ΜΑΛΑΓΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ
Παιχνίδι λογικά εύκολο για την Μάλαγα που είναι πιο ποιοτική ομάδα από την πονηρή πάντως Ομπραντόιρο και σε ένα ματς με ομάδες που αρέσκονται στην άμυνα. Η Μάλαγα έχει ακριβό ρόστερ αλλά θέλει διάρκεια. Πήρε άνετο διπλό στο Βερολίνο με την Άλμπα στην ευρωλίγκα. Στην Ισπανία δεν είχε πρόβλημα με την Μουρθία εντός. Έχει δυνατή έδρα με 10000 κόσμο.
Αλλά πολλές φορές κολλάει επιθετικά. Η Ομπραντόιρο είναι πονηρή εκτός που έχει κερδίσει και την Κάχα Λαμποράλ. Ομάδα με εξαιρετική άμυνα και στόχο την παραμονή αλλά έχει και την 2η χειρότερη επίθεση. Κατέρρευσε στο τέλος στην Μαδρίτη με την Εστουδιάντες που στα τελευταία 7′ δέχθηκε ένα 28-8(!) αν και είχε και +8 (23-31) και ήταν στο 61-58 στο 33′. Πέτυχε 14τρ αλλά είχε μόλις 8/29δ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάλαγα λογικά εύκολα αλλά θέλει προσοχή το ματς με την πονηρή Ομπραντόιρο και με το χάντικαπ Νο Bet.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Πονηρή έξοδος της Βαλένθια που έχει και την κούραση. Η Βαγιαδολίδ είναι μια μέτρια ομάδα με στόχο την παραμονή αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει κερδίσει τη Μπαρτσελόνα! Με την Φουενλαμπράδα πήγε για μεγάλη ανατροπή καθώς έχανε με 34-53 στο ημίχρονο και 64-78 στο 35′, αλλά πέρασε και 90-89 και τελικά το ματς πήγε στην παράταση (92-92!) που το έχασε! Η Βαλένθια είναι έμπειρη και δουλεμένη ομάδα με τρομερή χημεία και άμυνα και 4-1 εκτός και θέλει τετράδα. Πρόβλημα στο σέντερ πάντως με τις απουσίες, έχασε και τον πλέι μέικερ Κουίν που γύρισε στις ΗΠΑ, αμφίβολος και ο Μάρκοβιτς και πέρασε εύκολα από τα Κανάρια νησιά με την Γκραν Κανάρια και την Τετάρτη από την Τουρκία με την Μπάνβιτ στο γιούροκαπ. Αλλα θα έχει κούραση με τόσα ταξίδια και συνεπώς θέλει προσοχή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βαλένθια έχει προβάδισμα αλλά με την κούρασή της προσέχουμε. Νο Bet ή άσο με +5 που το βάζουμε σε κάποια δελτία.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΕΒΙΛΛΗ
*Σερί 8 νικών για την Μπιλμπάο σε Ισπανία και Ευρώπη.
*Αήττητη εντός η Μπιλμπάο
*Την χειρότερη επίθεση έχει η Σεβίλλη

Παιχνίδι εύκολο για την Μπιλμπάο, την… ελληνική Μπιλμπάο των Κατσικάρη στον πάγκο και Ζήση και Βασιλειάδη με τον τελευταίο να είναι αμφίβολος. Σε τρομερή φόρμα και με δυνατή έδρα η Μπιλμπάο που είναι ομάδα τετράδας και έκανε το 5/5 στο γιούροκαπ περνώντας και από το Μαυροβούνιο με την Μπουντούτσνοστ. Πάντως θέλει προσοχή μερικές φορές που κολλάει επιθετικά και ειδικά αν δεν παίξει ο Βασιλειάδης σήμερα. Με την Μανρέσα έκανε περίπατο μετά το 44-37 (72-50) και είναι αήττητη εντός. Η Σεβίλλη σε κρίση διαρκείας καθώς έχασε και τον Ντοζίερ και πήρε τον σέντερ Ουίλιαμς από την Μπάμπεργκ που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Τρίζει και η καρέκλα του Ρενέσες αφού η ομάδα ξεκίνησε για πλέι οφ τουλάχιστον αλλά απογοητεύει αφού δεν παίζει την περσινή της άμυνα, έχει την χειρότερη επίθεση και πλέον κινδυνεύει και με υποβιβασμό. Με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη έχασε εύκολα (30-35,48-37 )και νέα ήττα εντός εύκολα με την Σάσαρι στο γιούροκαπ και αποκλεισμός από την Ευρώπη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπιλμπάο εύκολα αλλά θέλει προσοχή με τα μεγάλα χάντικαπ.

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ
*Η Σαραγόσα έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία.

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Μανρέσα κινδυνεύει με υποβιβασμό αν και είναι μια πολύ έμπειρη μικρομεσαία ομάδα που κάθε χρόνο με την άμυνα, τον τσαμπουκά και την έδρα έχει καλή πορεία. Ματς τελικός και έχει σημάνει συναγερμός. Με την Μπιλμπάο εκτός έχασε εύκολα μετά το 44-37 (72-50) που κατέρρευσε. Η Σαραγόσα έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία αν και είναι μια μέτρια ομάδα σαν ρόστερ και με στόχο απλά την παραμονή. Παίζει καλά όμως και θέλει προσοχή. Πάλεψε και με την Ρεάλ στην Μαδρίτη και έμεινε από δυνάμεις απλά μετά το 68-64 (82-67 με ένα 14-3 ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μανρέσα μπορεί να το πάρει το ματς με την έδρα και με το +3 το λέμε πολύ καλό σημείο.

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ
*Χωρίς νίκη εντός η Φουενλαμπράδα

Ανοιχτό και πονηρό και παιχνίδι στα χαμηλά της βαθμολογίας με λίγο πολλούς να φαίνονται οι 5π. Η Φουενλαμπράδα έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και με την αλλαγή προπονητή πήρε το πρώτο της ροζ φύλλο μέσα στο Βαγιαδολίδ μάλιστα και αναθάρρησε. Αν και πήγε να αυτοκτονήσει αφού ήταν μπροστά με 34-53 στο ημίχρονο και 64-78 στο 35′ και τελικά νίκησε στην παράταση αφού έχανε και με 90-89 στα 20”! Καλή έδρα παραδοσιακά αλλά φέτος δεν έχει ακόμα νίκη ! Η νεοφώτιστη Τενερίφη είναι πονηρή και επικίνδυνη!΄Πήγε για την ανατροπή της 5ετίας με την Μπανταλόνα εκτός εδρας καθώς έχανε με 33-13 και 57-28 και το γύρισε (67-63 στο 32′ και 75-77 στο 37′)! Εκεί όμως δέχθηκε ένα 17-4 (92-81) και έχασε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα η έδρα αλλά με τους 5π πάμε προς διπλό σε κάποια δελτία.

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΜΟΥΡΘΙΑ
Το ερώτημα είναι αν η αναγεννημένη Κάχα καλύψει την διαφορά αλλά είμαστε επιφυλακτικοί. Καθώς έχει κούραση απο το σημαντικό ματς στην Τουρκία για την ευρωλίγκα την Παρασκευή που νίκησε την Εφές με 91-76 και έκανε βήμα πρόκρισης και μετά την αλλαγή προπονητή συνέρχεται καθώς έχει καλό ρόστερ αλλά όχι χημεία και διάρκεια. Πλέον παίζει και άμυνα. Πήρε το διπλό με την εμπειρία με την Χιπούσκοα καθώς προηγήθηκε με 1-11 αλλά κόλλησε στην επίθεση(36-35, 69-65 στο 37′) και έκανε ένα 6-0 στα τελευταία 3′. Η Μουρθία έχασε εύκολα στην Μάλαγα αλλά θέλει προσοχή καθώς έχει δύο διπλά ήδη. Πάντως είναι μέτρια γενικά ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κάχα εύκολα αλλά Νο Bet στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.