ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΜΑΛΑΓΑ

*Νέος προπονητής στην Κάχα Λαμποράλ

Απο τα ντέρμπι της ημέρας και με μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για την νέα (;) εικόνα της Κάχα Λαμποράλ που βρίσκεται σε κρίση διαρκείας και η χρονιά δείχνει από νωρίς χαμένη ειδικά μετά τον αποκλεισμό στην  ευρωλίγκα με την συντριβή από την  Ζαλγκίρις στην Λιθουανία την Παρασκευή με 82-45 παρά την αλλαγή προπονητή.  Βαρύ κλίμα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις και ήττες εντός κολλητά από Ολυμπιακό στην ευρωλίγκα και Ομπραντόιρο στην λίγκα αποτέλεσε παρελθόν και ανέλαβε ο άπειρος Γιαν Τάμπακ που ήταν στην Σοπότ στην Πολωνία. Με την Ομπραντόιρο έχασε αμαχητί στο τέλος όταν το 42-39 έγινε 43-53 . Παρόλα αυτά έχει καλό ρόστερ και έδρα.

Η Μάλαγα είχε την Πρόκομ εντός στην ευρωλίγκα που έκανε συντήρηση (63-48) και έρχεται από  ήττα σοκ εντός από την Εστουδιάντες  με κακή εμφάνιση και θέλει να ρεφάρει. Σε ένα ματς που έχανε με 18-30, το γύρισε (38-40, 62-59) αλλά κόλλησε πάλι στο τέλος και έχασε και εύκολα(67-77 στο 37′). Καλή ομάδα αλλά θέλει διάρκεια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς διπλό με το +6 στην Μάλαγα καθώς η Κάχα ψάχνεται αλλά σαν ρόστερ μπορεί και άνετη νίκη. Καλύτερα το αφήνουμε.

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Δύσκολο παιχνίδι στοιχηματικά με το -5 στην έδρα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η Μουρθία αν και δυνατή εντός, έχασε σε ένα ματς θρίλερ εντός από την Γκραν Κανάρια αν και από -8 προηγήθηκε με 80-74 και  ισοφαρίστηκε 91-91 στο μηδέν με τρίποντο καθώς δεν έκανε  φάουλ και έχασε στην παράταση. Συνεπώς δεν έχει περιθώρια για ήττα σήμερα στην μάχη της παραμονής με ένα αντίπαλο ανάλογου βεληνεκούς. Η Βαγιαδολίδ με 11/24τρ πήρε μεγάλη νίκη με την Χιπούσκοα αναπάντεχα εύκολα (22-11,24-23,57-45 κτλ) και είναι πονηρή και εκτός που έχει κερδίσει μην ξεχνάμε και την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα. Πάντως είναι μέτρια γενικά ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την έδρα η Μουρθία εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. Οριακό το -5.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Και εδώ ομάδες ιδίου πάνω κάτω επιπέδου με την Ομπραντόιρο να έχει την έδρα και την Κανάρια να είναι λίγο πιο καλή και έμπειρη. Η Ομπραντόιρο συνήλθε μετά τις δύο κακές εμφανίσεις και με την άμυνα έκανε το μπαμ στην Βιτόρια με την Κάχα Λαμποράλ και εύκολα όταν έκανε το 42-39 σε  43-53 και δεν απειλήθηκε καν. Πάντως κολλάει επιθετικά. Η Γκραν Κανάρια είναι από τις πιο έμπειρες μεσαίες ομάδες με εξαιρετική άμυνα αλλά κακή επίθεση και ας έβαλε σχεδόν 100αρα στην Μουρθία που πήρε μεγάλο διπλό με ανατροπή σε ματς που  έχανε με 80-74 (από +10) και το πήρε στην παράταση που πήγε ισοφαρίζοντας με τρίποντο στο μηδέν!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και χαμηλό σκορ και κλασικό No Bet με -3 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Περίεργο παιχνίδι με ομάδες που έχουν καλύτερη του αναμενομένου πορεία αλλά εξαιρετικά ασταθείς. Η Σαραγόσα έρχεται από καταπληκτική εμφάνιση με την Σεβίλλη στην δυνατή της έδρα που μαζεύει 8000 κόσμο σε ένα ματς που έκανε περίπατο με 12/22τρ και μετά το 28-25 (44-28 στο 24′ με ένα 16-3). Αλλά πολλές φορές κολλάει επιθετικά. Η   έμπειρη Μπανταλόνα αν και με χαμηλό μπάτζετ ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά  άρχισε να προσγειώνεται και στο Μπιλμπάο έχασε εύκολα αφού έμεινε πίσω από 32-12 από νωρίς. Βέβαια ήταν εντός προγράμματος αυτή η ήττα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς ειδικά με το -6 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Προς διπλό μάλλον.

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΕΑΛ

*Αήττητη η Ρεάλ
*Τρίζει η καρέκλα του Ρενέσες στην Σεβίλλη

Πέρσι θα μιλάγαμε για πονηρή έξοδο της βασίλισας αλλά φέτος δεν έχουν σχέση οι δύο ομάδες και το ερώτημα είναι τι διάθεση θα έχει η Ρεάλ. Καθώς η Σεβίλλη που ξεκίνησε ακόμα και για τετράδα, είναι τραγική φέτος που δεν παίζει την περσινή άμυνα και κινδυνεύει κιόλας! Η καρέκλα του Ρενέσες τρίζει πάντα, συντριβή στην Σαραγόσα με κατάρρευση (28-25, 44-28 στο 24′) μετά το δεκάλεπτο. Αλλά νίκησε στην Ευρώπη για το γιούροκαπ εκτός έδρας την Ορλεάνη με 56-70 και πήρε τον έμπειρο πλέι μέικερ Χοακίμ Κόλομ (πέρσι Φουενλαμπράδα με 8π, και 4ας). Αλλά δεν βρίσκει χημεία με τίποτα και είναι άψυχη και υπάρχει απογοήτευση γενικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει αήττητη και γενικά η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη που έκανε την Παρασκευή περίπατο με την Κίμκι εντός στην ευρωλίγκα. Πάντως  εκτός με την Μανρέσα αγχώθηκε καθώς είχε διψήφιες διαφορές και το ματς έγινε ντέρμπι (72-74) αλλά το καθάρισε εκεί με ένα 4-16 (76-90) με ένα ακόμα εκρηκτικό της διάστημα που συνηθίζει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η καλή Ρεάλ κάνει και +20 χαλαρά. Η μέτρια αν η Σεβίλλη βελτιωθεί παλεύει το χάντικαπ των 11π. Παρόλα αυτά εμείς πάμε με το διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

*Ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα να έιναι σε φόρμα και επιθετικά και φυσικά να έχει προβάδισμα αλλά το ματς είναι πονηρό.  Η  Βαλένθια που  έρχεται από σημαντικό διπλό στην Τενερίφη που με την άμυνα που είναι από τις κορυφαίες γύρισε το παιχνίδι από το 29-17 στο 14′ και στο 47-39 με ένα 13-2 πέρασε με 49-52 και κράτησε την νίκη (64-67,64-72) σχετικά εύκολα. Γεμάτο γήπεδο, χωρίς άγχος, νίκησε εντός στο γιούροκαπ με 30π την Βούρτζμπουργκ αλλά κολλάει επιθετικά πολλές φορές. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα δείχνει να ρολάρει και καθώς αμυντικά είναι μακράν η καλύτερη στην Ισπανία. Περίπατο στο τέλος εντός με την Λιέτουβος στην ευρωλίγκα. Πέρασε δύσκολα πάντως από την Φουενλαμπράδα καθώς μπήκε δυνατά (17-31) αλλά αγχώθηκε στην συνέχεια (46-54,57-54 στο 30′, 63-60 στο 34′ και έκανε ένα 12-0 και το 63-72).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και χαμηλό σκορ και προβάδισμα η Μπαρτσελονα. Νο Bet με +4 στην έδρα, καλό δέιχνει το άντερ 147 καθώς το ματς θα είναι στους 67-72π.

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

*Χωρίς νίκη η Μανρέσα!

Συναγερμός στην Μανρέσα που το ματς είναι τελικός κυριολεκτικά! Καθώς η έμπειρη αυτή ομάδα που κάθε χρόνο σώνεται εύκολα αν και με μέτριο ρόστερ και χωρίς αμερικανούς καλά καλά, δεν έχει ακόμα νίκη ούτε στην δυνατή της γενικά έδρα. Τρίζει η καρέκλα του Πονσαρνάου πλέον. Με την Ρεάλ το πάλεψε πάντως καθώς μείωσε 72-74 από -11, αλλά εκεί δέχθηκε ένα 4-16 και τέλος (76-90).  Με τσαμπουκά σήμερα. Η Εστουδιάντες χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερο σαν ρόστερ  έχει εξαιρετική πορεία αλλά και διακυμάνσεις γενικά. Παρόλα αυτά πήρε μεγάλο διπλό στην Μάλαγα που μπήκε δυνατά (18-30), το ματς έκλεισε (38-40, 62-59) αλλά είχε σούπερ φινάλε ( 67-77 στο 37′).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τελικός για την  Μανρέσα  που με την έδρα και με τον τσαμπουκά έχει το μικρό προβάδισμα και συνεπώς με +4 στην έδρα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ θεωρώ πολύ καλό σημείο τον άσο για γερό παίξιμο.