ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Η Μπιλμπάο κερδίζει εύκολα ή δύσκολα. Η καλή Μπιλμπάο κάνει και 15π και εύκολα άσο, η μέτρια με διακυμάνσεις κάνει θρίλερ το σημείο. Καθώς η  Μπιλμπάο της ελληνικής παροικίας είναι σε καλή κατάσταση αλλά με απουσίες (Μοερμάν και Λόπεζ) και συνηθίζει να έχει νεκρά διαστήματα. Πολύ δυνατή έδρα, νίκησε εκτός εύκολα στο γιούροκαπ την Σαρλερουά. Στην Ισπανία εύκολα έχασε στην Μαδρίτη από την πρωτοπόρο Ρεάλ καθώς μετά το 43-39 το σκορ άνοιξε (57-41) αφού δέχθηκε 18τρ! Η Μπανταλόνα έχει ξεκινήσει πολύ καλά αν και το ρόστερ της δεν είναι τόσο καλό αλλά  έχει εμπειρία. Με όλα αυτά όμως έπαθε την ζημιά εντός από την Βαγιαδολίδ στην παράταση αν και προηγήθηκε με 73-62 στο 36′ και εκεί δέχθηκε 4τρ!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπιλμπάο εύκολα, αλλά οριακός άσος με -7.

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΡΕΑΛ

Η Ρεάλ αν βρει ρυθμό κάνει τέτοια ματς 20π για πλάκα και ας είμαστε Ισπανία που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και μπορεί σήμερα να έχει λόγω της ήττας από τον ΠΑΟ έξτρα κίνητρο και με την ουραγό μάλιστα και χωρίς νίκη Μανρέσα! Που παραπαίει και ίσως έχουμε εξελίξεις. Στην Βαρκελώνη έχανε 54-16 ημίχρονο από την Μπαρτσελόνα! Πάντως είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες του μικρομεσαίου χώρου με δυνατή έδρα και άμυνα. Αλλά απογοητεύει ακόμα. Η Ρεάλ με 18/34τρ(!) έκανε περίπατο εντός με την Μπιλμπάο  μετά το 43-39(57-41 και τέλος) και είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα και αήττητη. Αλλά χάλασε κάπως η ψυχολογία από την ήττα εύκολα  την Πέμπτη στην Αθήνα από τον ΠΑΟ για την ευρωλίγκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίπατο η Ρεάλ και μάλλον ξεσπά και πάμε και με το -13 στο διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Απλά πράματα. Η καλή Μπαρτσελόνα κάνει εύκολα διπλό με -12, η μέτρια και βαριεστημένη που το συνηθίζει κερδίζει με 7-8π . Νέος προπονητής πάντως στην Φουενλαμπράδα που είχε μέχρι πέρσι μια από τις πιο δύσκολες έδρες. Αλλά φέτος απογοητεύει και στα Κανάρια νησιά κατέρρευσε μετά το 19-17 και με ένα 16-2 βρέθηκε στο 34-19 και τέλος. Τέλος και ο Φίσας από τον πάγκο και στην θέση του ο έμπειρος Τρίφον Ποκ που ήταν χρόνια στην Αλικάντε. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα δείχνει να βρίσκει ρυθμό μετά το διπλό με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα στην ευρωλίγκα και καθώς ρολάρει επιθετικά καθώς η αμυνά της είναι μακράν η καλύτερη, πέρασε εύκολα και από το Μπάμπεργκ στην ευρωλίγκα. Είχε διαλύσει την Μανρέσα εντός στην Ισπανία με σκορ ημιχρόνου 54-16!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο το -12 για την Μπαρτσελόνα και το προσέχουμε αν και μπορεί να το καλύψει αν έχει διάθεση. Το βάζουμε σε κάποια δελτία.

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

Ανοιχτό και δύσκολο παιχνίδι στοιχηματικά με ομάδες ίδιου επιπέδου πάνω κάτω και περιμένουμε μεγάλη μάχη με χαμηλό σκορ. Η Μουρθία είναι ομάδα έδρας με στόχο την παραμονή και έρχεται από μεγάλο διπλό με την Ομπραντόιρο αν και πήγε να αυτοκτονήσει καθώς προηγήθηκε με  30-50 και εκεί δέχθηκε ένα 17-2 (47-52) και το ματς πήγε στα ίσα στα δύο λεπτά! Γύρισε ο αμερικανός της πόιντ  Ράγκλαντ (12 π). Η Γκραν Κανάρια είναι από τις έμπειρες μεσαίες ομάδες και θέλει πλέι οφ με την τρομερή της άμυνα και χημεία, ενώ φέτος παρά το πρόβλημα στο σκορ κερδίζει και εκτός. Με την Φουενλαμπράδα έκανε περίπατο (19-17, 34-19 ημ και τέλος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και όλα πιθανά με ροπή στο διπλό με το +3 στην Κανάρια. Αλλά οριακό.

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ

Θα συνέλθει και θα ξεσπάσει για το κάζο της ευρωλίγκα η Κάχα Λαμποράλ που έχει βαρύ κλίμα μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό την Παρασκευή στην ευρωλίγκα και στην έδρα της; Πλήρης πάντως αλλά βαρύ κλίμα με τον κόσμο να αποδοκιμάζει! Παρόλα αυτά είναι πάντα μια καλή ομάδα με στόχο ακόμα και τον τίτλο. Και μετά την νίκη με την Μπαρτσελόνα έκανε μεγάλο διπλό στην Βαλένθια με τρομερή ανατροπή που συνηθίζει αφού με 41-23 και 58-47 στο 29′ και έτρεξε ένα 18-2 (60-65), βρέθηκε πίσω με 75-73 αλλά νίκησε και εύκολα. Περίεργη ομάδα.
Η Ομπραντόιρο έρχεται από δύο κακές εμφανίσεις αλλά είναι πονηρή ομάδα με την εξαιρετική της άμυνα. Πρόβλημα στο σκορ πάντως. Με την Μουρθία έχανε με 25-46 και ισοφάρισε στο 38′ αλλά τελικά έχασε! Χωρίς άγχος εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θέμα διάθεσης της Κάχα που  μάλλον θα ξεσπάσει και πάμε με τον άσο και με -12 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Περίεργο παιχνίδι και πονηρό με την Βαλένθια να είναι λογικά το φαβορί αλλά έχει μπλακ άουτ και η μαχητική και με ψυχολογία πλέον Τενερίφη μπορεί την ζημιά. Η Τενερίφη που μην ξεχνάμε ότι είχε χάσει από την Ρεάλ εντός από 82-70 στο 37′ και παίζει καλά εντός και  έκανε επιτέλους νίκη με μεγάλο διπλό στην Σεβίλλη αν και έχανε με 45-38  και 68-65 στο 35′ αλλά μετά δεν δέχθηκε πόντο (!) και με ένα 14-0 νίκησε και εύκολα! 

Η Βαλένθια είναι σοβαρή και δουλεμένη  ομάδα με καλή άμυνα, αλλά κολλάει επιθετικά. Έχασε δικό της παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ καθώς προηγήθηκε με 41-23 και 58-47 στο 29′ και εκεί δέχθηκε ένα 18-2 (60-65). Παρόλα αυτά πέρασε πάλι με 75-73 αλλά έχασε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό ματς, περίεργο. Η καλή Βαλένθια κάνει και -4 αλλά η Τενερίφη μπορεί και νίκη καθαρή. Νο Bet γενικά.

ΜΑΛΑΓΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

Άλλο ένα παιχνίδι που λες κερδίζει η μια ομάδα εύκολα αλλά τι κάνει το χάντικαπ; Η Μάλαγα που έχει δυνατή έδρα με 12.000 κόσμο και έρχεται από μεγάλο διπλό στην ευρωλίγκα στο Ισράηλ με την Μακάμπι. Καλή ομάδα αλλά δεν έχει μεγάλη διάρκεια ακόμα καθως είχε αλλαγές πολλές καλοκαίρι. Με την Χιπούσκοα πήρε μεγάλο διπλό με την άμυνα παρά την αστοχία της (2/16τρ) με ένα 18-2 (40-44,42-62) στο δεύτερο μέρος. . Η Εστουδιάντες ξεκίνησε πολύ καλά αλλά προσγειώνεται λογικά όπως είδαμε στο Βαγιαδολίδ  και εντός με την Σαραγόσα που δέχθηκε 15τρ και έχασε εύκολα (29-25,32-43 και τέλος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάλαγα εύκολα και το -7 λογικά με την έδρα το καλύπτει και εύκολα. Πολύ καλός άσος.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Περίεργο και ανοιχτό παιχνίδι προς αποφυγήν στοιχηματικά. Η Σαραγόσα είναι  ομάδα έδρας με καλή πορεία μέχρι τώρα αλλά δεν είναι για πολλά πράματα. Πάντως με τα 15τρ που είχε στην Μαδρίτη νίκησε εύκολα την Εστουδιάντες μετά το 29-25 (32-43 και περίπατος μετά). Αλλά είναι ασταθής. Η Σεβίλλη σε βαθιά κρίση και τρίζει η καρέκλα του Ρενέσες για τα καλά καθώς και στο γιούροκαπ έχασε εντός από τον Ερυθρό Αστέρα. Αποδοκιμασίες και στο ματς με την Τενερίφη εντός που δεν σκόραρε στα τελευταία 5′ (!) και δέχθηκε ένα 0-14 και το 68-65 έγινε 68-79 με ένα 0-14! Βοηθά ο Ντοζίερ αλλά δεν αρκεί καθώς η ομάδα είναι άψυχη και ασύνδετη και δεν παίζει άμυνα αν και έχει ρόστερ για πλέι οφ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς, το αφήνουμε.