ΡΕΑΛ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σε τρομερή φόρμα η Ρεάλ που αν έχει διάθεση κάνει και 20π με την δυνατή πάντως Μπιλμπάο που έχει κάνει ζημιές στην βασίλισσα και αν την βρει σε μέτρια μέρα μέχρι που χτυπά και το ματς. Η Ρεάλ που είναι αήττητη και η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη ίσως και πέρασε με περίπατο από την Μουρθία (24-44,35-64). Γεμάτο γήπεδο. Αλλά θέλει προσοχή η κούραση, ενώ είχε και εκτός την Ολίμπια την Παρασκευή στην ευρωλίγκα που κέρδισε εύκολα. Γύρισε και ο Γιουλ, ντεμπούτο και ο σέντερ Χετσχάιμερ και πλήρης.

Η Μπιλμπάο της ελληνικής παροικίας σταδιακά βρίσκει χημεία και με τον Βασιλειάδη να είναι ο ηγέτης της έκανε περίπατο στο ντέρμπι με την Μάλαγα με δυνατή άμυνα στο δεύτερο μέρος (38-34,50-36). Πονηρή εκτός. Με μεγάλη ανατροπή από -15 νίκησε στο γιούροκαπ εντός την Μπουντούτσνοστ, αλλά χτύπησε ο πλέι μέικερ Λόπεζ. Χωρίς άγχος εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σωστό το -10 της Ρεάλ και περίεργο. No Bet.

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Παιχνίδι “τελικός ” για την Σεβίλλη αλλά τα ίδια ισχύουν και για την νεοφώτιστη Τενερίφη ! Η Σεβίλλη σε μπελάδες με μόλις μια νίκη, βαρύ κλίμα και κάκιστη εικόνα αφού δεν παίζει καν άμυνα που ήταν από τις καλύτερες πέρσι. Πλέον τρίζει σοβαρά η καρέκλα του Ρενέσες. Δίκαια έχασε από την Βαλένθια αν και από το 49-60 στο τέλος μείωσε 71-73 στο 39′ αλλά δεν μπόρεσε την ανατροπή. Άψυχη γενικά. Ενισχύθηκε με τον έμπειρο και γνωστό μας και από την Ελλάδα Ντοζίερ για το 4-5.

Η νεοφώτιστη Τενερίφη παραμένει χωρίς νίκη αλλά είναι βελτιωμένη Με την Γκραν Κανάρια στο τοπικό ντέρμπι ήταν αγχωμένη και αν και μείωνε δεν μπόρεσε να χτυπήσει δυνατά το ματς και το έχασε σχετικά εύκολα. Πίεση πλέον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεβίλλη κερδίζει έστω και δύσκολα με την έδρα. Το -7 πονηρό και περίεργο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΑΝΡΕΣΑ

Θέμα διάθεσης για την ασταθή πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα το -18. Μια Μπαρτσελόνα που είναι με τις ορέξεις της. Καθώς είναι πολύ καλή ομάδα αλλά γενικά δεν αρέσει μιας και κολλάει επιθετικά και δεν έχει διάρκεια. Χάνει και εύκολα διαφορές αν και έχει τρομερή άμυνα. Πάντως έφτιαξε το κλίμα καθώς πήρε τεράστιο και με περίπατο διπλό στην Μόσχα την Πέμπτη στην ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ. Πιο πριν πάντως είχε μια κακή εμφάνιση με την Κάχα εκτός και εύκολη ήττα μετά το 11-20 αφού γρήγορα δέχθηκε ένα 20-4 (31-24) και με 39-25ριμπ εις βάρος της δεν απείλησε καν.

Η Μανρέσα είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες του μικρομεσαίου χώρου στην Ισπανία και κάθε χρόνο σώνεται εύκολα με την άμυνα και την έδρα. Αλλά φέτος έχει κάνει τραγικό ξεκίνημα και το κλίμα είναι βαρύ και έχει και την Ρεάλ μετά! Ουσιαστικά αυτοκτόνησε με την Χιπούσκοα εντός χάνοντας ενώ είχε καλές διαφορές (63-55,63-65,73-65 στο 37′) αφού το ματς πήγε στην παράταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ότι θέλει η Μπάρτσα. Αν έχει διάθεση και 90-60, ειδάλλως όπως και με την Παρτίζαν χαλαρώνει και βλέπουμε και 10-12π . No Bet.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Η Γκραν Κανάρια κουτσά στραβά κερδίζει. Εύκολα ή δύσκολα. Καθώς είναι καλύτερη και με την έδρα της. Αλλά και η Φουενλαμπράδα απογοητεύει μεν, αλλά έιναι έμπειρη και κάπου θα την κάνει. Πάντως η Γκραν Κανάρια έχει καλή πορεία και στηρίζεται στην άμυνα και την έδρα της έχοντας εξαιρετική ομοιογένεια. Επιθετικά πάντως έχει πρόβλημα. Πήρε σπουδαίο διπλό στο νησιώτικο ντέρμπι με την Τενερίφη με την εμπειρία της καθώς είχε συνέχεια μικρές διαφορές και δεν απειλήθηκε.

Η Φουενλαμπράδα απογοητεύει. Με την Μπανταλόνα το πάλεψε στο τέλος από -13 αλλά δεν είχε καλές επιλογές (16-26, 41-52, 54-67, 64-67, 73-73) αφού παίζει με το τρίποντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκραν Κανάρια κερδίζει σχετικά εύκολα και σωστό και οριακό το -7 για να ποντάρουμε.

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Περίεργο παιχνίδι με την Μάλαγα πάντως να έχει το προβάδισμα με το βάθος και εμπειρία της αλλά κουβαλά και προσέχουμε την μεγάλη της κόπωση. Η Χιπούσκοα αναμενόμενα για εμάς φέτος απογοητεύει αφού έχασε τα βασικά της στελέχη από πέρσι που ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ACB. Συνέρχεται κάπως όμως και έρχεται από μεγάλο διπλό με την Μανρέσα και έφτιαξε η ψυχολογία της. Σε ματς μάλιστα που έχανε με διαφορές (63-55,63-65,73-65 στο 37′) αλλά το πήγε στην παράταση και το πήρε. Καλή κίνηση με την απόκτηση με τον περιφερειακό Τέιλορ που κόπηκε από την Μινεσότα. Γεμάτο γήπεδο.

Η Μάλαγα έχει πάντα μια καλή ομάδα αλλά θέλει χρόνο αφού έχει πολλές αλλαγές φέτος. Γι’ αυτό δεν έχει διάρκεια. Με την Μπιλμπάο εκτός έδρας έκανε κακή εμφάνιση και έχασε εύκολα στο δεύτερο μέρος (38-34,50-36). Εχει και την ευρωλίγκα που είχε εκτός την Σαλόν στην Γαλλία την Πέμπτη και έπαιξε καλά κερδίζοντας εύκολα. Αλλά προσέχουμε ότι είναι το 3ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με ταξίδια μάλιστα μέσα σε μια εβδομάδα και θα βγάλει κούραση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάλαγα το προβάδισμα καθώς μπασκετικά είναι άλλη κλάση. Αλλά έχει κούραση και η Χιπούσκοα έφτιαξε ψυχολογία, θα έχει δυνατή πάλι έδρα και κανένα άγχος. Όλα αυτά ..μυρίζουν έκπληξη και όλα πιθανά. Με το +5 πάμε μάλλον προς άσο έστω και όχι πολύ δυνατά.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

Το ντέρμπι της εβδομάδας και άντε βγάλε άκρη ειδικά όταν έχεις να κάνεις με την ποιοτική αλλά αλλοπρόσαλλη Κάχα Λαμποράλ που είναι ομάδα ασανσέρ και μέρας. Η Βαλένθια είναι σοβαρή ομάδα με δυνατή άμυνα αλλά κολλάει στην επίθεση. Ένα μήνα εκτός ακόμα ο σκόρερ Κελάτι. Θέλει διάρκεια ο Περάροβιτς. Πέρασε σχετικά εύκολα από την Σεβίλλη καθώς είχε διαφορές αλλά στο τέλος απλά αγχώθηκε όταν το ματς πήγε στο καλάθι (71-73 στο 39′).

Η Κάχα Λαμποράλ είναι αίνιγμα καθώς έχει πάντα μεγάλες διακυμάνσεις και μέσα στο ματς και από αγώνα σε αγώνα. Μεγάλη εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα που νίκησε εύκολα έχοντας 39-25ριμπ και με ένα 20-4 (11-20,31-24 ) αρχικά χωρίς να απειληθεί μετά. Πλήρης πάλι. Στην ευρωλίγκα είχε εκτός την Τσεντεβίτα την Πέμπτη και είχε ήττα σοκ όμως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κλασικό ντέρμπι και κλασικό No Bet.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Και άλλο περίεργο στοιχηματικά παιχνίδι με το πονηρό -7 καθώς είναι ματς που μπορεί να πάει 10-15π χαλαρά στην έδρα αλλά να σκάσει και μπόμπα! Η Εστουδιάντες με 10000 διαρκείας έχει δυνατή έδρα και εντυπωσιάζει έχοντας βρει πολύ καλή χημεία και χωρίς να έχει τρομερό ρόστερ καθώς ξεκίνησε για παραμονή. Αυτό φάνηκε στο Βαγιαδολίδ που στο τέλος έχασε ένα δικό της ματς με το 71-78 στο 36′ αλλά δέχθηκε ένα 15-3!

Η Σαραγόσα είναι ομάδα έδρας με καλή πορεία μέχρι τώρα με την άμυνά της. Εκτός κολλάει ειδικά επιθετικά. Με την Ομπραντόιρο έκανε περίπατο (22-10,44-25).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εστουδιάντες το προβάδισμα σαφώς αλλά θέλει προσοχή το ματς γενικά και ειδικά με το -7.