ΜΑΝΡΕΣΑ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

ΜΑΝΡΕΣΑ: Γκρίνια στην Μανρέσα από το άσχημο ξεκίνημα καθώς  κάθε χρόνο στηρίζεται στην έδρα, την εμπειρία, την άμυνα και σώνεται από νωρίς με άνεση. Αλλά φέτος αν και έχει πάντα  πρόβλημα στο σκορ έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα. Με την Μάλαγα ουσιαστικά συνετρίβη καθώς  απλά μείωσε στο τέλος όταν το 67-40 (!) το έκανε 77-70 στο 37′ και μετά δέχθηκε ένα 11-0. Ματς κλειδί για την συνέχεια και υπάρχει πίεση.

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ: Απογοήτευση στην Χιπούσκοα του Μανώλη Παπαμακάριου που είναι η αρνητική έκπληξη φέτος αλλά όχι απρόσμενα για εμάς αφού έχει χάσει το κορμό της. Με την Φουενλαμπράδα πάντως πήγε για μεγάλη ανατροπή στην έδρα της καθώς έχανε με 4-22, 34-54 και 53-75 στο 33′! Εκεί με ένα 20-2 μείωσε 73-77 στο 38′ και δέχθηκε τρίποντο και τέλος. Δεν έχει νίκη και η πίεση μεγαλώνει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απογοητευτικές και οι δύο ομάδες. Η έδρα μάλλον μετρά και η Μανρέσα με τον τσαμπουκά κερδίζει αλλά η Χιπούσκοα δείχνει σημάδια ζωής με κάποια καλά σερί που κάνει και αντιδρά. Οριακό το ματς με το -4 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Απλά προς άσο.

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΡΕΑΛ

ΜΟΥΡΘΙΑ: Εκτός πλάνων της το παιχνίδι αυτό καθώς άλλα θέλει για να σωθεί εύκολα. Εκτός με την Μπανταλόνα ήταν τραγική με 1/13 τρ και έχανε με 49-24 στο ημίχρονο και δεν αντέδρασε ποτέ στην συνέχεια. Δεν έχει άσχημο κλίμα όμως αφού έχει πάρει ματς που ήθελε και έχει καλή έδρα. Σημαντική η απουσία του Μίσο.

ΡΕΑΛ: Προσέχουμε ότι η Ρεάλ παραμένει αήττητη αλλά τελευταία κερδίζει και με την τύχη και την εμπειρία και δείχνει κόπωση! Μετά την ανατροπή με την ουραγό Τενερίφη που έχανε με 82-70 στο 37′ και τελικά κέρδισε, την περασμένη αγωνιστική πήγε να αυτοκτονήσει εντός με την Κάχα Λαμποράλ με τον Ρούντι να μένει στους 2π καθώς προηγήθηκε και με 72-61 στο 37′ και δέχθηκε ένα 0-11 και το ματς πήγε στην παράταση που τελικά το πήρε. Είχε την Καντού εντός στην ευρωλίγκα που κέρδισε εύκολα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μουρθία έιναι συμπαθητική ομάδα αλλά η Ρεάλ άλλη κλάση. Αν έχει διάρκεια κάνει και το -11 αλλά για Ισπανία δεν είναι καλό να ποντάρουμε τέτοια χάντικαπ ειδικά εκτός καθώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΑΛΑΓΑ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Η Μπιλμπάο της ελληνικής …παροικίας είναι μια καλή ομάδα με στόχο την τετράδα και μια δυνατή έδρα με 8.000 κόσμο αλλά δεν έχει ακόμα διάρκεια και θέλουν προσοχή τα νεκρά της διαστήματα που πάντως δεν τα έχει ακόμα πληρώσει. Με 24π του Βασιλειάδη πέρασε σχετικά εύκολα από το Βαγιαδολίδ καθώς είχε καλές  διαφορές αλλά αγχώθηκε στο τέλος με το ματς να πηγαίνει στο τρίποντο. Εκτός ο βασικός Μοερμάν στο 4αρι.

ΜΑΛΑΓΑ: Ομάδα με πολλές αλλαγές φέτος και στόχο επίσης την τετράδα με μεγάλο όνομα και μπάτζετ. Θέλει και αυτή διάρκεια. Είχε και το ματς στην ευρωλίγκα εντός με την Άλμπα την Πέμπτη που νίκησε όχι εύκολα και έκανε περίπατο με την Μανρέσα εντός αν και χαλάρωσε επικίνδυνα και ο Ρέπεσα έβαλε τις φωνές όταν ο περίπατος (67-40) έγινε 77-70 στο 37′.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παιχνίδι τετράδας. Και οι δυο ομάδες ακόμα με διακυμάνσεις. Σωστό το -3 στην Μπιλμπάο, οριακό όμως και το αφήνουμε.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Καλή ομάδα εντός η Σαραγόσα που απογοήτευσε στα Κανάρια νησιά με την Γκραν Κανάρια καθώς μπήκε πολύ δυνατά με 19-30 αλλά στην συνέχεια μετά το 50-46 έμεινε από δυνάμεις και έχανε και με 65-48 στο 28′ με ένα 15-2 και δεν μπόρεσε να γυρίσει ποτέ. Από τα ματς που θέλει να παίρνει αυτό.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ: Μικρή αλλά δουλεμένη ειδικά αμυντικά ομάδα που παίρνει αποτελέσματα.
Διέλυσε την Σεβίλλη με 13/22 τρ και έχοντας και 35π διαφορά (18-4, 77-42!) και απλά χαλάρωσε στο τέλος. Από τα ματς που παίζει χωρίς άγχος αλλά τα πιστεύει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μικρό προβάδισμα η έδρα, αλλά ίδιες ομάδες και πονηρό και ανοιχτό. Μάλλον το παίρνει η Σαραγόσα, αλλά No Bet καλύτερα.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

*Νησιώτικο ντέρμπι

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Ψάχνει επιτέλους μια νίκη η νεοφώτιστη ομάδα που δείχνει βελτιωμένη πάντως καθώς  έχασε την ευκαιρία εντός με την Ρεάλ που ηττήθηκε από 82-70 στο 37′ και πάλεψε στην Βαρκελώνη με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα (32-36, 48-45, 64-57 , 79-62, 81-70).
Θα έχει άγχος όμως σήμερα.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Από τις πιο έμπειρες μικρομεσαίες ομάδες και θέλει πλέι οφ φέτος. Στηρίζεται στην τρομερή της χημεία και  άμυνα αλλά κολλάει επιθετικά πολλές φορές αφού λείπει ο καλός σκόρερ. Με την Σαραγόσα με την άμυνα και την έδρα παρά το 19-30 που έχανε,  έκανε περίπατο στην συνέχεια (50-46, 65-48 στο 28′).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κλασικό ντέρμπι, κλασικό Νο Bet αν και πιο έτοιμη και έμπειρη η Κανάρια

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Η Κάχα Λαμποράλ θέλει να πάρει το ντέρμπι καθώς είναι έμπειρη και με δυνατή έδρα. Αλλά δεν έχει μπορέσει να βρει διάρκεια και έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Γύρισε ο Πλις αλλά παραμένει με αρκετούς τραυματίες. Είχε και το ματς εντός με την Εφές στην ευρωλίγκα την Πέμπτη πάντως και άρα και κούραση αλλά και κακή ψυχολογία καθώς έχασε και εύκολα. Νωρίτερα έχασε μεγάλη ευκαιρία στην Μαδρίτη με την Ρεάλ καθώς έχανε συνέχεια με διαφορές και με 72-61 στο 37′ και με ένα 11-0 το πήγε (72-72) στην παράταση αλλά δεν τα κατάφερε.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Η Μπαρτσελόνα είναι η πρωταθλήτρια και με την Ρεάλ το φαβορί και φέτος αλλά δεν πείθει και δεν αρέσει. Σαφώς και λογικά δεν είχε πρόβλημα με την νεοφώτιστη Τενερίφη εντός και ρολάρισε (32-36, 48-45, 64-57, 79-62, 81-70) στο τέλος ακόμα και επιθετικά που όμως δεν πάει καλά και στηρίζεται στην άμυνα. Είχε στην ευρωλίγκα εντός την Παρτίζαν που νίκησε αγχωτικά όμως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κλασικό ντέρμπι. Ανέτοιμες και οι δύο ομάδες δεν αρέσουν και δεν είναι στο επίπεδο που έπρεπε να είναι. Λίγο προς άσο πάντως αλλά όχι δυνατό Bet καθώς πάμε με την έδρα.