ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Η Γκραν Κανάρια θέλει πλέι οφ και στηρίζεται στην δυνατή της έδρα και την εξαιρετική της άμυνα αλλά έχει προβλήματα επιθετικά που της κοστίζουν αν και γενικά έχει κάνει καλή αρχή. Έχασε εύκολα τελικά στην Σεβίλλη αν και ξεκίνησε πολύ καλά και στο 21′ προηγήθηκε με 30-42. Όμως δέχθηκε ένα 16-2 (46-44), πέρασε πάλι με 51-54 αλλά δέχθηκε νέο σερί (63-56) και με επιμέρους 23-9 στην 4η περίοδο έχασε και εύκολα! Από τα ματς που πρέπει να πάρει. Η Σαραγόσα έχει κάνει καλό ξεκίνημα αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν ρόστερ μην ξεχνάμε. Με την Μπαρτσελόνα φυσικά ήταν αναμενόμενη η ήττα και με 2/12τρ δεν απείλησε ποτέ αφού δεν σκόραρε!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κανάρια έχει το προβάδισμα και παίρνει το ματς σχετικά εύκολα. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ πάμε με άσο επιλογή Α με το -3.

ΜΑΛΑΓΑ – ΜΑΝΡΕΣΑ

Η Μάλαγα έχει μια δυνατή έδρα με πολύ κόσμο και έρχεται και από το παιχνίδι της ευρωλίγκα εντός έδρας με την Σιένα την Παρασκευή και συνεπώς δεν ξεκουράστηκε. Σε ένα ματς που νίκησε στην παράταση μάλιστα από -10 και έτσι έχει κούραση αλλά και καλή ψυχολογία. Γεμάτο ρόστερ και αν και με πολλές αλλαγές φέτος και θέλει χρόνο. Πέρασε εύκολα στο τέλος από την δύσκολη έδρα της Φουενλαμπράδα καθώς έχανε με 26-19 και 48-47 στο 28′ και εκεί με ένα 16-2 έκανε το 50-63 στο 37′ και τέλος. Η Μανρέσα απογοητεύει και αυτοκτόνησε ουσιαστικά με την Βαγιαδολίδ. Καθώς στην έδρα της μάλιστα είχε διαφορές (61-49 στο 25′) αλλά δέχθηκε ένα 2-14(63-63) και το ματς έγινε θρίλερ και έχασε δίκαια στο τέλος!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάλαγα σχετικά εύκολα κερδίζει αλλά η Μανρέσα είναι πονηρή ομάδα. Οριακό με την κούραση της Μάλαγα το -11 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα δεν έχει ρολάρει ειδικά επιθετικά και προβληματίζει με την εικόνα της αν και κερδίζει. Με την Σαραγόσα με την τρομερή της άμυνα παρά τους μόλις 2π του Ναβάρο(!), έκανε περίπατο εκτός έδρας. Είχε την Πέμπτη εντός στην ευρωλίγκα την Μπεσίκτας που επικράτησε σχετικά δύσκολα. Η νεοφώτιστη Τενερίφη έκανε την καλύτερή της εμφάνιση με την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά παρέμεινε χωρίς νίκη καθώς πλήρωσε την απειρία της. Και αυτοκτόνησε κυριολεκτικά καθώς προηγήθηκε με 82-70 στο 37′ για να χάσει τελικά! Εκτός πλάνων της το παιχνίδι αυτό αλλά έφτιαξε η ψυχολογία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπαρτσελόνα εύκολα, αλλά είναι περίεργη με τις διαφορές. Μπορεί και 30π , μπορεί και χαλαρά διπλό με το -20 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Επιλογή Β το διπλό.

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Η Χιπούσκοα του Μανώλη Παπαμακάριου που ήταν η μεγάλη έκπληξη πέρυσι, φέτος είναι αποδυναμωμένη και δεν έχει ακόμα νίκη. Ποντάρει στην έδρα της, αλλά έχει ήδη κακή ψυχολογία. Με την Μουρθία το πάλεψε μέχρι τέλους αν και εκτός έδρας και προηγήθηκε και με 6-8π, έμεινε πίσω, μείωσε 74-73 στο 39′ και έχασε τρεις επιθέσεις για να πάει στην παράταση! Η Φουενλαμπράδα επίσης χωρίς νίκη απογοητεύει και έχει μεγάλο πρόβλημα με την χημεία της ενώ περιέργως αν και ομάδα με πολύ τρίποντο, δεν σουτάρει καλά φέτος. Με την Μάλαγα άστοχη, πάλεψε με την έδρα και ήταν μπροστά με 26-19 και 48-47 στο 28′ και εκεί δέχθηκε ένα 2-16(50-63 στο 37′ ) και τέλος αμαχητί μάλιστα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι, μικρό προβάδισμα η Χιπούσκοα με την έδρα, οριακό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και πονηρό ματς, το αφήνουμε.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΜΟΥΡΘΙΑ

Η Μπανταλόνα έχει ξεκινήσει καλά αν και με χαμηλό μπάτζετ και μέτριο ρόστερ. Μαζεύει κόσμο στην έδρα της και είναι πάντα μεγάλο όνομα. Με την Κάχα Λαμποράλ λογικά πάντως έχασε εύκολα με μέτρια εικόνα. Η Μουρθία στηρίζεται στην έδρα και την άμυνα για να μείνει στην κατηγορία. Εκτός έχει αδυναμίες αλλά είναι μαχητική και θέλει προσοχή. Με την Χιπούσκοα έχανε και με 6-8π, πέρασε με 65-58, μείωσε 74-73 η αντιπαλός της στο 39′ και ήταν και τυχερή καθώς έχασε τρεις επιθέσεις για να πάει στην παράταση. Θέλει να χτυπήσει το ματς αυτό πάντως αφού κάνει και διπλά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπανταλόνα έχει το προβάδισμα αλλά πονηρό ματς γενικά και Νο Bet με τους 6π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΡΕΑΛ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

Η Ρεάλ έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα σε Ισπανία και Ευρώπη και είναι αήττητη και με γεμάτο γήπεδο, αλλά θέλει προσοχή αφού δείχνει κούραση. Άλλωστε έχασε με μέτρια εμφάνιση και διακυμάνσεις προ 10 ημερών στην Ρωσία από την Χίμκι και γλίτωσε το σοκ στα Κανάρια νησιά με την νεοφώτιστη Τενερίφη που πήρε το διπλό με απίστευτο τρόπο αφού έχανε με 82-70 στο 37′! Είχε και το ματς στην Τουρκία με την Φενέρ την Πέμπτη για την ευρωλίγκα που το πήρε με σπουδαία εμφάνιση αλλά έχοντας συνεπώς τρία κολλητά ματς και ταξίδια μακριά θέλει προσοχή η κόπωση!

Η Κάχα Λαμποράλ είχε το Μιλάνο εκτός την Πέμπτη στην ευρωλίγκα που πήρε μεγάλο διπλό και έφτιαξε την ψυχολογία της. Έκανε περίπατο με την Μπανταλόνα εντός, θέλει διάρκεια καθώς έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα αλλά και εκρηκτικά πεντάλεπτα. Σημαντική η απώλεια του Νοτσιόνι σήμερα όμως. Έμπειρη, καλό ρόστερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι αλλά πονηρό ματς με την Ρεάλ να έχει το προβάδισμα αλλά η Κάχα θα παλέψει σκληρά και δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνουν οι 9π. Με Νοτσιόνι θα λέγαμε διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Τώρα οριακό ενώ μπορεί να το πάει αμυντικά η Κάχα σήμερα και το πιθανό όβερ να μην είναι τόσο όβερ…