ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Η Βαγιαδολίδ είναι γενικά μια μέτρια ομάδα με στόχο απλά την παραμονή και που παίζει καλά με τους μεγάλους και έχει και το μπαμ με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη μην ξεχνάμε στην πρεμιέρα αλλά μετά προσγειώθηκε. Με την Μπιλμπάο έχασε ουσιαστικά εύκολα καθώς το πάλεψε το ματς αφού μείωνε συνεχώς τις διαφορές 8-10 π και πλησίασε 65-69 στο 38, αλλά δεν απείλησε παραπάνω. Από τα ματς που θέλει.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Η Εστουδιάντες χωρίς να έχει κανένα εξαιρετικό και ακριβό ρόστερ, βρήκε χημεία και παίζει πολύ καλά με αποτέλεσμα να είναι τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Νίκησε δίκαια και την Βαλένθια σε ένα ματς ντέρμπι που είχε πολύ καλή διαφορά αφού το σκορ ήταν στο 52-38 αλλά γρήγορα έγινε ντέρμπι (54-51 και 81-82 στο 39′)! Μίλησε στο τέλος η έδρα όμως καθώς δεν έχει και άγχος αφού για παραμονή ξεκίνησε. Μην ξεχνάμε ότι σώθηκε από το παράθυρο φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο ποιοτική κάπως Εστουδιάντες αλλά δεν έγινε ομαδάρα να καθαρίζει αυτά τα ματς με άνεση. Λογικά ντέρμπι και ροπή προς τον άσο με το +4 στην Βαγιαδολίδ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ: Επιτέλους νίκη για την Φουενλαμπράδα που είχε κάνει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων σεζόν αλλά πήρε μεγάλο διπλό εκτός με την Χιπούσκοα αν και πήγε να αυτοκτονήσει και γι’ αυτό δεν το χάρισε όσο ήθελε και είχαμε πάλι φωνές στα αποδυτήρια! Καθώς με 13τρ που είναι το παιχνίδι της προηγήθηκε με 4-22 και 34-54 και 53-75 στο 33′! Και εκεί νόμισε ότι πήρε την νίκη, δέχθηκε ένα 20-2 και το ματς άρχισε από την αρχή ουσιαστικά με 73-77 στο 38′ που πέτυχε τρίποντο ειδάλλως έμπλεκε. Δυνατή έδρα, ματς κλειδί για την συνέχεια.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ: Δεν αξίζει για τόσο ψηλά στην βαθμολογία βάση ρόστερ. Παρόλα αυτά είναι ομάδα που έχει δουλέψει και βρει χημεία , έχει εμπειρία, είναι μεγάλο όνομα. Περίπατος με την Μουρθία με καλή άμυνα και 49-24 ημίχρονο! Ξέρει να κερδίζει εκτός αλλά δεν έχει το ρόστερ ποιότητας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγο πιο έτοιμη η Μπανταλόνα, έδρα η Φουενλαμπράδα που συνέρχεται, περίεργες ομάδες και κλασικό Νο Bet εμείς.

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σε τραγική κατάσταση η Σεβίλλη που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί αλλά φέτος απογοητεύει. Τρίζει η καρέκλα του Ρενέσες καθώς η ομάδα που πέρυσι έπαιζε σκληρή άμυνα και είχε δυνατή έδρα, φέτος δεν έχει τίποτα! Διασυρμός άνευ προηγουμένου στο παιχνίδι με την Ομπαντόιρο εκτός που έχανε με 18-4 και 77-42!! Εκτός και ένα μήνα ο βασικός σέντερ Μπάκμαν (5 π). Το ρόστερ δεν είναι κακό αλλά δεν παίζει με πάθος και δεν έχει χημεία.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Από τις καλές, έμπειρες και δουλεμένες ομάδες με στόχο την τετράδα. ‘Ήταν να γυρίσει ο σκόρερ Κελάτι και γι αυτό έκοψε τον Λουκάισκις, αλλά μένει πάλι ένα μήνα εκτός! Στηρίζεται στην άμυνα αλλά στην Μαδρίτη με την Εστουδιάντες δεν πήγε καλά καθόλου και έχανε 52-38, το μάζεψε (54-51), πέρασε 81-82 στο 39’ αλλά έχασε. Γενικά νεκρά διαστήματα στην επίθεση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κανονικά ντέρμπι αλλά με αυτή την Σεβίλλη η Βαλένθια κερδίζει και εύκολα. Το ερώτημα είναι αν συνέλθουν κάπως οι σεβιγιάννοι. Προς διπλό πάντως σε κάποια δελτία με το -3.