Γράφει ο Fajtas
16/02/2012 (11:02)

ΙΣΠΑΝΙΑ
“Παλάου σαν Τζόρντι” Βαρκελώνη

Το πρόγραμμα
Προημιτελικοί

Πέμπτη
Κάχα Λαμποράλ – Χιπούσκοα
Μπαρτσελόνα – Αλικάντε

Παρασκευή
Μάλαγα – Σεβίλλη
Ρεάλ – Φουενλαμπράδα

Σάββατο (Ημιτελικοί)
Οι νικητές Πέμπτης και Παρασκευής αντίστοιχα

Κυριακή (Τελικός)
Οι νικητές των ημιτελικών

Η προϊστορία των F8
Ολοι οι τελικοί

Βιτόρια 2000 Βαλένθια – Εστουδιάντες 63-73
Μάλαγα 2001 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 80-77
Βιτόρια 2002 Ταού – Μπαρτσελόνα 85-83
Βαλένθια 2003 Ταού – Μπαρτσελόνα 78-84
Σεβίλλη 2004 Ταού – Μπανταλόνα 81-77
Σαραγόσα 2005 Μάλαγα – Ρεάλ 80-76
Μαδρίτη 2006 Βαλένθια – Ταού 80-85
Μάλαγα 2007 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 69-53
Βιτόρια 2008 Ταού – Μπανταλόνα 80-82
Μαδρίτη 2009 Μάλαγα – Ταού 98-100
Μπιλμπάο 2010 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 80-61
Μαδρίτη 2011 Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 60-68

2011-Μαδρίτη
Προημιτελικά

Βαγιαδολίδ – Βαλένθια    60-83
Ρεάλ – Γκραν Κανάρια    78-72
Κάχα Λαμποράλ – Μπιλμπάο    76-74
Μπαρτσελόνα – Μπανταλόνα    86-66

Ημιτελικά
Ρεάλ – Βαλένθια    69-59
Μπαρτσελόνα – Κάχα Λαμποράλ    92-73

Τελικός
Ρεάλ – Μπαρτσελόνα    60-68

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ    74-57
Μανρέσα    65-76
ΡΕΑΛ    73-84
ΣΕΒΙΛΛΗ    73-66
Γκραν Κανάρια    71-67
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    87-89 (παρ)

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ
ΜΠΙΛΜΠΑΟ    93-87 (παρ)
Μπαρτσελόνα    56-71
ΜΟΥΡΘΙΑ    89-85
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    88-80
Βαγιαδολίδ    71-62
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    60-69

Πρώτος προημιτελικός στο Φάιναλ Έιτ της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Και βάσκικο ντέρμπι.
**Η Κάχα Λαμποράλ ψάχνει εξιλέωση! Καθώς μπορεί να έχει φέτος το σοκ του αποκλεισμού στην ευρωλίγκα, αλλά στην Ισπανία πρέπει πλέον να ρεφάρει την ήδη κακή χρονιά. Φάνηκε να συνέρχεται καθώς βρήκε με την επιστροφή των τραυματιών και τις αλλαγές λόγω ΝΒΑ την χημεία της. Αλλά ήρθαν νέες γκέλες και πάλι δεν είναι στα καλυτερά της. Από την αρχή καθώς είχε πολλές αλλαγές φέτος έχει μπερδευτεί γενικά καθώς έχασε λόγω ΝΒΑ παίκτες βασικούς, έιχε ατυχείς επιλογές και τραυματίες και δεν μπορεί να βρει διάρκεια. Περίεργη ομάδα και στηρίζεται στην επίθεση στο τρίποντο και παίζει φέτος καλή άμυνα. Στηρίζεται στην έδρα. Προσπαθεί να συνέλθει.

Το καλό είναι ότι δεν έχει απουσίες πλέον. Αλλά έχει και νεκρά διαστήματα. Φέτος έχει την 2η καλύτερη άμυνα στην Ισπανία. Αλλά χάνει εύκολα διαφορές. Θέλει διάκριση εδώ για να ηρεμήσει! Έχασε από +10 στην παράταση στο Ομπραντόιρο αν και είχε 15τρ! Μάλλον για πρώτη φορά θα έχει τον σέντερ Λάμπε που ήταν μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι αλλά έιχε τραυματιστεί σοβαρά και αλλάζει τις ισορροπίες αφού το μεγάλο της πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε κλασικό σέντερ και δεν ακουμπούσε την μπάλα στο ζωγραφιστό.

**Η Χιπούσκοα είναι η ομάδα έκπληξη του Φάιναλ Έιτ καθώς συμμετέχει για πρώτη φορά! Και με ελληνικό ενδιαφέρον λόγω του Μανόλη Παπαμακάριου! Η Χιπούσκοα είναι η πιο χοτ ομάδα στην ACB έχοντας χάσει το τελευταίο δίμηνο μόνο από την Μπαρτσελόνα και δύσκολα και την Βαλένθια και ο Αλόνσο στον πάγκο δικαιώνεται αν και δεν είχε ξεκινήσει καλά. Ομάδα με μέτριο ρόστερ όμως δεν ξεχνάμε και στόχο όπως ξεκίνησε απλά την παραμονή, που όμως έχει βρεθεί σε τρομερή φόρμα. Παρά το άσχημο ξεκίνημα δεν άλλαξε τον άπειρο σαν χεντ κόουτς Αλόνσο και δικαιώνεται καθώς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και πήρε μεγάλες νίκες και ανάσανε και βαθμολογικά πλέον.

Φέτος με τον Αλόνσο στον πάγκο έχει αλλάξει φιλοσοφία και σκοράρει περισσότερο παίζοντας επιθετικά δίνοντας πολλές μπάλες στους αμερικανούς. Πάντως είναι πλέον υπερτιμημένη η πορεία της. Τρομερή ψυχολογία ! Μεγάλα διπλά και ανατροπές εκτός. Με όλα αυτά έχει τρομερή ψυχολογία και σουτάρει με απίστευτα ποσοστά στο τρίποντο. Πάλεψε στην Βαλένθια αλλά έχασε δίκαια την Κυριακή. Χωρίς άγχος εδώ.

**Η Κάχα έχει πάρει τον αέρα της Χιπούσκοα στα βάσκικα ντέρμπι. Δεν μπορεί να αντέξει η Χιπούσκοα όσο εκπληκτικά και να παίζει. Άλλωστε η Κάχα είναι πιο πλήρης, πιο γεμάτη, πιο έμπειρη και λόγω της αποτυχίας στην ευρωλίγκα έχει ισχυρό κίνητρο πλέον. Και με τον Λάμπε που λογικά θα έχει αλλάζει επίπεδο σε σχέση ειδικά πως έπαιζε. Η Χιπούσκοα βέβαια με τον ενθουσιασμό και την τρομερή χημεία και ψυχολογία, θα παλέψει. Αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά και για να γίνει η έκπληξη θα πρέπει να κάνει τρομερό ματς και να είναι άστοχη στο τρίποντο η Κάχα. Στηρίζουμε δυνατά Κάχα νίκη στο 1,25 στην William Hill και πιθανό και το -7. Τίποτα άλλο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΛΙΚΑΝΤΕ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Αλικάντε    65-49
ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ    71-56
Σαραγόσα    71-68
Μουρθία    90-53
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ    80-65
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ    79-52

ΑΛΙΚΑΝΤΕ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    49-65
Ρεάλ    86-92
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ    76-68
ΜΠΙΛΜΠΑΟ    60-73
Σεβίλλη    86-82 (παρ)
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    53-61

Δεύτερος προημιτελικός στο Φάιναλ Έιτ της Βαρκελώνης στην Ισπανία.
Η οικοδέσποινα και κάτοχος του τίτλου Μπαρτσελόνα, είναι το μεγάλο φαβορί φυσικά και φέτος σαν καλύτερη ομάδα σαφώς στην Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα που είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και του πρωταθλήματος και δείχνει να ανεβάζει στροφές καθώς έιχε προβλήματα στην επιθεσή της για το επιπεδό της. Γενικά η Μπαρτσελόνα είναι από τα μεγάλα φαβορί και για την ευρωλίγκα και φυσικά και για τον τίτλο στην Ισπανία. αλλά δεν παίζει ανάλογο μπάσκετ καθώς δεν έχει διάρκεια και στην επίθεση δεν έχει ρολάρει. Προς το παρόν παίζει πολύ δυνατά στην άμυνα που είναι η καλύτερη στην Ισπανία και την Ευρώπη αλλά δεν αρέσει αφού μιλάμε για μια υπερπλήρη ομάδα που πάντως επιθετικά ακόμα έχει νεκρά διαστήματα και δεν έχει βρει τα πατηματά της και η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει όπως πέρσι ελκυστικό μπάσκετ.

Γι’ αυτό και έχει μαζεμένες άσχημες εμφανίσεις. Και έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα και στηρίζεται στην άμυνα που δύσκολα δέχεται 60 π. Αργή ανάπτυξη, δεν έχει φέτος ευχέρεια στο τρίποντο. Δεν ανοίγει φέτος πολύ σκορ εντός και διαφορές. Αλλά συνέρχεται μάλλον. Περίπατος στο τοπικό ντέρμπι της Βαρκελώνης με την Μπανταλόνα.

**Η Αλικάντε είναι η μεγάλη έκπληξη της ACB και έχει μια εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα με δυνατή έδρα και έχοντας κάνει υπέρβαση αφού το ρόστερ της δεν δικαιολογεί τέτοια πορεία. Στηρίζεται βασικά στην άμυνα και την χημεία της, αλλά μάλλον είναι υπερτιμημένη καθώς δεν έχει τόσο καλό ρόστερ και έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πολύ δουλεμένη από τον Βιντορέτα και κάνει ζημιές και εκτός. Ομάδα που ήδη έχει κάνει την υπερβασή της και παίζει χωρίς άγχος. Αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Σκοράρει πολύ τελευταία έχοντας απίστευτα ποσοστά στο τρίποντο χωρίς μάλιστα να έχει καλούς γενικά σουτέρ, αλλά έχει ψυχολογία και αυτεποίθηση. Και ήδη στα..σύνεφφα καθώς εξασφάλισε από νωρίς την συμμετοχή στο Κόπα Ντελ Ρέι ! Έχασε δίκαια στα Κανάρια νησιά πάντως. Χωρίς άγχος.

**Περίπατος για την Μπαρτσελόνα που απλά έχοντας και άλλα ματς μετά θα κάνει συντήρηση και θέλει προσοχή με μεγάλες διαφορές που δεν ανοίγει γενικά. Αλλά και πάλι δεν βγαίνουν τα..κουκιά! Η Μπάρτσα δύσκολα θα δεχτεί 60-65π και έχοντας και τον κόσμο της στην γιορτή αυτή θα θέλει να παίξει καλά. Η Αλικάντε παίζει εκπληκτικά αλλά δεν μπορεί να αντέξει σε τέτοιο επίπεδο. Βάζουμε και το -13 στην William Hill.

ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

ΜΑΛΑΓΑ
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    78-80
Μουρθία    87-79
ΜΑΝΡΕΣΑ    68-86
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    49-60
Ομπραντόιρο    54-69
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ    83-76

ΣΕΒΙΛΛΗ
Σαραγόσα    77-64
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    77-70
Γκραν Κανάρια    75-70
Κάχα Λαμποράλ    66-73
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    82-86 (παρ)
Ρεάλ    63-98

Προημιτελικός στο Φάιναλ Έιτ της Βαρκελώνης στην Ισπανία.
**Η Μάλαγα είναι ομάδα γεμάτη με καλό ρόστερ και φιλοδοξίες αλλά έχει κάνει μεγάλη “κοιλιά” με 7 συνεχόμενες ήττες σε ευρωλίγκα και ACB και έσπασε το..ρόδι με την αδύναμη πάντως Βαγιαδολίδ. Έχει βάθος στο ρόστερ και καλή χημεία και ισορροπία, αλλά πάντα κάτι της λείπει ίσως επειδή δεν έχει τον μεγάλο ηγέτη να τραβήξει στα δύσκολα και δείχνει λίγο σοφτ εκτός πολλές φορές. Είχε αρκετούς τραυματισμούς τελευταία αλλά πάντως είναι πλήρης πλέον αφού γύρισαν από δίμηνη απουσία ο Ντάρντεν στην περιφέρεια και ο Φρίλαντ (ανανέωσε μάλιστα). Αλλά έχει κακή ψυχολογία καθώς έρχεται από 7 συνεχόμενες ήττες σε Ισπανία και ευρωλίγκα (ήττα 84-69 στην Σιένα) που αποκλείστηκε και το κλίμα είναι βαρύ. Δεν αποκλείονται και αλλαγές αν δεν επιστρέψει στις νίκες καθώς κάνει μεγάλη “κοιλιά” την ώρα μάλιστα που είναι πάλι πλήρης. Πάντως ηρέμησε κάπως με το διπλό στο Βαγιαδολίδ και ελπίζει σε ανάκαμψη αφού είναι πλήρης και γεμάτη ομάδα που είχε ξεκινήσει καλά μάλιστα. Πάντως είχε και πρόβλημα στο σκορ.

Σεβίλλη που άλλαξε χορηγό και όνομα, είναι κλασική ομάδα έδρας που έχει κερδίσει μην ξεχνάμε και την Μπαρτσελόνα και είναι ομάδα με στόχο τα πλέι οφ, αλλά ενώ έχει καλό υλικό δεν έχει σχεδιαστεί σωστά στην επίθεση και έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα. Καθώς της λείπει ο ηγέτης. Εκτός έδρας έχει αδυναμίες αλλά με την εμπειρία κερδίζει πολλά ματς. Και με την άμυνα βασικά. Παίζει εξαιρετική άμυνα αλλά δεν αρκεί πάντα αυτή αφού έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα όταν δεν έχει τρίποντο με τον Ίνγκλις βασικά αφού ο αμερικανός Καλογουέι στην περιφέρεια και δεν κάνει την διαφορά. Ερχεται από συντριβή με την Ρεάλ. Θέλει να πάει και τελικό και στηρίζεται στην χημεία της και την σκληρή της άμυνα, αλλά έχει προβλήματα στην επίθεση. Περίεργη ομάδα.

**Χαμηλό σκορ και ελάχιστο προβάδισμα η Μάλαγα σαν πιο πλήρης αλλά το ματς είναι πολύ δύσκολο. Η Μάλαγα δεν ρολάρει και με την άμυνα της Σεβίλλης μπορεί να μείνει και κάτω από τους 70π και οι σεβιγιάννοι να πάρουν το ματς. Αλλά και αυτή είναι ασταθέστατη και μπορεί να μείνει κάτω από τους 70π. Μέτριες επιθετικά ομάδες με την Μάλαγα πιο γεμάτη αλλά δεν πατάει καλά. Ίσως συνέλθει εδώ αλλά αποφεύγουμε τα bet ειδικά με 1,45. Πιο πιθανό το διπλο με +5. Και το άντερ 149π αφού το ματς λογικά θα είναι στους 70-73π.

ΡΕΑΛ – ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

ΡΕΑΛ
ΜΟΥΡΘΙΑ    91-60
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    92-86
Κάχα Λαμποράλ    84-73
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    79-57
Μπιλμπάο    90-93
ΣΕΒΙΛΛΗ    98-63

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ
Μάλαγα        80-78
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    76-69
Βαγιαδολίδ    65-54
Ρεάλ    57-79
ΜΑΝΡΕΣΑ    59-80
Μουρθία    89-73

Προημιτελικός στο Φάιναλ Έιτ της Βαρκελώνης στην Ισπανία.
Σε αγωνιστική κρίση πάλι η Ρεάλ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα αλλά πάλι κάτι της λείπει. Για την ακρίβεια ο άνθρωπος για τις δύσκολες στιγμές καθώς είναι νεανική πολύ. Ομάδα που χάνει χωρίς τον Ρούντι που πήγε ΝΒΑ, την έκρηξη αλλά έχει να αξιοποίησει ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ. Αλλά ο Λάσο στον πάγκο είναι άπειρος και ειναι ένα μείον αυτό. Πάντως ο κόσμος κοντά. Αλλά θέλει διάρκεια και να βρει χημεία. Μεγάλα νεκρά διαστήματα και χάνει εύκολα διαφορές. Και κακή άμυνα. Και έχει πολλές γκέλες έτσι. Αφού έχει τρύπες αμυντικά στην ρακέτα και δέχεται πολλά τρίποντα και έχει πάθει ζημιές εκτός και με ανατροπές (Μπανταλόνα, Εστουδιάντες από +15!). Κακή ψυχολογία μετά τις ήττες από την Μπιλμπάο και με την ευρωλίγκα να είναι πλέον σε δύσκολη θέση αφού χάθηκε η πρωτιά και κινδυνεύει πλέον και η πρόκριση. Πάντως ξέσπασε στην δύσκολη έδρα της Σεβίλλη με 35π με τρομερό ματς! Ομάδα περίεργη και πολύ ασταθής για το επιπεδό της. Πάντως έκανε περίπατο πρόσφατα με την Φουενλαμπράδα εκτός.

**Η Φουενλαμπράδα έκανε την έκπληξη και έφτασε εδώ και δεν έχει άγχος φυσικά. Γενικά παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση με τις αλλαγές και την αποχώρηση για το ΝΒΑ του σέντερ Αγιόν, βρήκε την χημεία της και πάλι και έφτασε στην οκτάδα και στην συμμετοχή στο Κόπα Ντελ Ρέι και έχει την ψυχολογία στα ύψη! Και γενικά συνέρχεται με τις τελευταίες μεταγραφές της και με τον Μπλάνκο να κάνει σούπερ δίδυμο με τον Πένι που απελευθερώθηκε (είχε 27 π) στο “2” και γύρισε και από τον τραυματισμό του. Σκληρή έδρα, καυτή επίθεση με πολύ τρίποντο. Πονηρή εκτός. Παίζει πολύ με το τρίποντο που είναι το κλειδί της ακόμα και εντός πάντως ειδικά πλέον χωρίς τον Αγιόν. Ομάδα με στόχο τα πλέι οφ, έμπειρη και δουλεμένη. Καλή χημεία. Θέλει διάρκεια όμως και είναι ασταθής. Την βολεύει εδώ η έλλειψη άγχους.

*** Ματς που μπορεί να πάει ανάλογα με την…μέρα των ομάδων από 20-25 στην Ρεάλ έως και ντέρμπι -θρίλερ! Η Ρεάλ είναι με την μέρα της και η Φουενλαμπράδα με το τριποντό της και έτσι δεν βγάζουμε άκρη..Το αφήνουμε.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες: Κάχα Λαμποράλ.
Χάντικαπ: Μπαρτσελόνα -13, Σεβίλλη +5, Κάχα -7
Άντερ όβερ: Άντερ Μάλαγα 149

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες: Κάχα Λαμποράλ Α
Χάντικαπ: Μπαρτσελόνα -13, Κάχα -7 σε σειρά Α και Β
Άντερ όβερ: Άντερ Μάλαγα 149
***(ορολογία αξίας bet π.χ Α 100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***