ΟΥΛΜ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Το ντέρμπι της ημέρας. Η Ουλμ εντυπωσιάζει με την επίθεσή της αλλά δεν έχει βάθος πάγκου. Πολύ δυνατή έδρα και γεμάτο γήπεδο. Σοκ η ήττα της και κυρίως η εμφάνιση στην Φρανκφούρτη και ειδικά στην 3η περίοδο που δέχθηκε ένα  24-13 (35-31 ημ, 59-44 στο 30′  βγάζοντας κόπωση αφού έχει και το γιούροκαπ. Η πρωταθλήτρια Μπάμπεργκ ρολάρει και βελτιώνεται και πέρασε με περίπατο από το Τούμπινγκεν. Είχε την ΤΣΣΚΑ εντός στην ευρωλίγκα που έχασε λογικά. Σε φόρμα στην Γερμανία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και είναι μάλλον λάθος το +5 στην έδρα οπότε πάμε με τον άσο.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΒΟΥΡΤΜΠΟΥΡΓΚ

Λογικά παιχνίδι με χαμηλό σκορ και σκληρό μπάσκετ με τις άμυνες σε πρώτο λόγο και ανοιχτό. Η Φρανκφούρτη είναι μεγάλο όνομα αλλά με μέτρια ομάδα αφού δεν έχει πολλά λεφτά. Μεγάλη εμφάνιση και απρόσμενη νίκη με την Ουλμ με την άμυνα και με περίπατο (35-31 ημ, 59-44 στο 30′ ). Και φέτος επιτέλους σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια κερδίζει εντός. Η Βούρτζμπουργκ είναι δουλεμένη ομάδα αλλά με την Τρίερ έχασε εύκολα εντός  έδρας (23-31, 40-46, 45-58 ) με μεγάλο πρόβλημα στο σκορ αφού εχει την κούραση από το γιούροκαπ μιας και δεν έχει βάθος.  Αλλά νίκησε την Βαλένθια 89-82 και βλέπει πρόκριση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet κανονικά ή διπλό με το +4 στην Βούρτζμπουργκ.

ΒΟΝΝΗ – ΛΟΥΝΤΒΣΓΚΜΠΟΥΡΓΚ

Και εδώ περίεργο και αμφίρροπο ειδικά στοιχηματικά ματς. Η  Βόννη θέλει πλέι οφ. Αλλά δεν έχει διάρκεια και είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα. Με την Γκίσεν το γύρισε από -15 αλλά έχασε και εύκολα (50-35, 52-51, 67-69, 77-70). Η Λούντβισγκμπουργκ θέλει απλά να έχει εύκολη παραμονή. Εκτός έχει  μόλις μια νίκη. Κακή εμφάνιση εκτός με την νεοφώτιστη Μιτελντόιτσερ και έχασε εύκολα με 3/19τρ. Πρόβλημα στο σκορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet  με -8.

ΑΡΤΛΑΝΤ – ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ

Η Άρτλαντ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα αλλά με το -12 είμαστε επιφυλακτικοί καθώς είναι ασταθής. Καλή πάντως ομάδα που σκοράρει πολύ αλλά έχει και την κούραση από το γιούροκαπ και θέλει να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο στην Γερμανία. Με την Μπεϊρόιτ εκτός πήρε το διπλό με την εμπειρία της από 67-62 στο 32′ αλλά το γύρισε  (67-72,73-75 στο 38′ και 73-82). Συντριβή πάντως στην Γαλλία 88-51 από την Λε Μαν στο γιούροκαπ και κακή ψυχολογία! Η Τούμπινγκεν είναι μέτρια πονηρή όμως μικρομεσαία ομάδα που κάνει ζημιές. Εύκολα έχασε από την Μπάμπεργκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άρτλαντ εύκολα αλλά με -12 το αφήνουμε.

ΑΛΜΠΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ

*Νέος προπονητής στην Μπάγερν

Πάνω από 15-20εκ κοστίζουν οι δύο γερμανικές ομάδες και είναι το ντέρμπι με 12000 κόσμο.Η Άλμπα  έχει γεμάτη ομάδα και πήρε δραματική νίκη στο Μπρεμερχάβεν στην παράταση με την εμπειρία της καθώς προηγήθηκε με 36-45, έχανε όμως με 69-66 στο 39′! Ομάδα για τίτλο με ψυχολογία αλλά και  κόυραση από την ευρωλίγκα που είχε εντός την Πρόκομ και με την νίκη της προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η Μπάγερν είναι μεγάλο όνομα και πανάκριβη ομάδα με στόχο τον τίτλο αλλά δεν έχει ακόμα χημεία και παίζει άσχημα. Μετά τον Μπάουερμαν που έφυγε νωρίς, συνέχισε στον πάγκο ο Γιάννης Χριστόπουλος αλλά μετά το σοκ εντός με την Μπραουνσβάινγκ (9-20, 67-69, 67-75) απολύθηκε και στην θέση του ήρθε ο σέρβος Σβέτισλαβ Πέσιτς που είναι και στην εθνική Γερμανίας και ξέρει τα πάντα και μπορεί να οδηγησει την Μπάγερν και στον τίτλο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι, πολλοί οι 7π στην Μπάγερν και διπλό καλό σημείο.

ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ – ΜΙΤΕΛΝΤΟΙΤΣΕΡ

Ομάδες μέτριες με την Μπρεμερχάβεν που είναι σε καλή κατάσταση με την επίθεση και κερδίζοντας εντός φέτος να είναι λογικά το φαβορί αλλά το ματς θέλει προσοχή στο χάντικαπ καθώς η νεοφώτιστη Μιτελντόιτσερ είναι πονηρή με δυο διπλό. Η Μπρεμερχάβεν ήταν άτυχη με την Άλμπα καθώς έχανε με 36-45, πέρασε 69-66 στο 39′ αλλά πήγε στην παράταση και έχασε! Η νεοφώτιστη Μιτελντόιτσερ αν και έχει πρόβλημα γενικά στην επίθεση, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και περίπατο εντός με την Λούντβισγκμπουργκ . Χωρίς άγχος εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: No Bet