Γράφει η Fräulein
08/10/2011 (18:47)

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Η Μπάγερν ήταν απογοητευτική στην πρεμιέρα όπου έχασε από την Βόννη στην παράταση και έδειξε ανέτοιμη ακόμα και ότι θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να βρει ρυθμό και χημεία. Ως ένα βαθμό αυτό είναι λογικό αλλά αν θέλει να μιλάει για τίτλο, πολυτέλειες για απώλειες δεν υπάρχουν και μην ξεχνάμε ότι έχει ένα μπάτζετ κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ με πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, ειδικά για τα δεδομένα της Γερμανίας.

Ομάδα που είναι επιθετική και είδαμε ότι σουτάρει πολύ από το τρίποντο, αλλά παρόλα αυτά είδαμε επίσης ότι κόντρα στην Βόννη που είναι ομάδα που ξέρει να παίζει καλή άμυνα είχε πρόβλημα τόσο να επιβάλλει τον ρυθμό της όσο και να κάνει και σκορ. Εντός πάντως αναμένεται να είναι πιο δυνατή, αφού θα έχει και περίπου 9,000 κόσμο στο πλευρό της.

Η Μπράουνσβαϊγκ είναι ένα σύνολο με αρκετούς έμπειρους παίκτες, που έχουν φάει αρκετά χρόνια με το κουτάλι τόσο το γερμανικό πρωτάθλημα όσο και τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά επίσης είναι παίκτες προς τα τελειώματα τους και τα χρόνια έχουν αλλοιώσει και τις επιδόσεις τους και τις αντοχές τους.

Η φετινή ομάδα φαίνεται να στηρίζεται περισσότερο στις ικανότητες του προπονητή παρά των παικτών, ενώ έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρσι και έχει χάσει παίκτες όπως οι Γκόρι, Τόμας και Χάμιλτον. Πάντως στην πρεμιέρα απέναντι στη Χάγκεν δεν είχε προβλήματα και έκανε εύκολη νίκη και μάλιστα με 100αρα αλλά πλέον ο αντίπαλος είναι άλλης δυναμικής και το πρώτο κρας τεστ για την ίδια σε επίσημο παιχνίδι για να μετρήσει τις δυνάμεις της.

Πονηρή, μαχητική και δυνατή εκτός έδρας θα παλέψει μέχρι τέλους και ειδικά αν της δώσει δικαιώματα η Μπάγερν δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί. Πάντως καθαρό φαβορί η Μπάγερν, αν έχει διάρκεια στην απόδοση της και επιβάλλει το παιχνίδι της ίσως κερδίσει και εύκολα.

ΟΥΛΜ – ΑΡΤΛΑΝΤ    
Για την Ουλμ δικαιωθήκαμε στην πρεμιέρα με το διπλό που έκανε μέσα στην Μπέιροϊτ. Είχαμε πει άλλωστε ότι φέτος βρήκε χρήμα και ανέβηκε επίπεδο σε πολλούς τομείς, ενώ φτιάχνει και νέο γήπεδο και ήδη έχει κλείσει μεγάλους χορηγούς. Η Ουλμ είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τις μέρες που ήταν το αουτσάιντερ και πλέον θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Έχει μία καλή τριάδα Γκάντνερ, Βατ και Μπράιαντ οι οποίο πλαισιώνονται από τους Τράις και Σον και είναι η δύναμη πυρός της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπράιαντ ήταν πέρσι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Τα μόνα ερωτηματικά είναι το βάθος τους πάγκου και η απειρία του προπονητή της, αλλά έχει πολύ καλό κλίμα και ανεβασμένη ψυχολογία από το ξεκίνημα που έκανε.

Ομάδα με δυνατή έδρα, όπου συνηθίζει να παίζει και καλύτερα. Η Άρτλαντ κάνει ντεμπούτο στην μπουντεσλίγκα και η εικόνα της από επίσημα παιχνίδια είναι από τα δυο ματς στα προκριματικά του Γιούροκαπ, όπου δεν άρεσε και πολύ, πέρα από τον αποκλεισμό της. Πάντως δεν δείχνει να έχει χάσει σε ποιότητα, ούτε σε χημεία σε σχέση με πέρσι και απλά χρειάζεται χρόνο για να βρει ρυθμό και ειδικά οι δύο αμερικάνοι που πήρε, Κινγκ και Χίλαρντ οι οποίοι είναι και οι δύο αθλητικοί παίκτες, αλλά ακόμα δεν έχουν δέσει στο σύνολο.

Έχει παίκτες με εμπειρία και είναι ομάδα με βάθος, έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών που προσπαθεί να ξεπεράσει αλλά είναι από τις ομάδες που μπορεί να πρωταγωνιστήσει φέτος. θέλει να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα δεν θα έχει εύκολο έργο μέσα στην Ουλμ, ντέρμπι το ματς, όλα πιθανά.
         
ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ – ΒΟΝΝΗ
Η Χάγκεν είναι αναγκασμένη την φετινή σεζόν να στηριχτεί σε λίγους παίκτες και να επιλέξει αυτούς που μπορεί να ανταπεξέλθουν σε γρήγορο παιχνίδι. Στηρίζεται πολύ στους Μπρουκς και Κάρτερ οι οποίοι είναι έμπειροι παίκτες από το πρωτάθλημα, έχουν αθλητικά προσόντα αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στις ομάδες του ένα ρόλο που τους έχει δώσει η τωρινή τους ομάδα και έχουν δυσκολίες αρκετές.

Επίσης η απώλεια του Μπούρτσι που ήταν ο σκόρερ της περσινής ομάδας δεν έχει καλυφθεί σε κανένα σημείο από τον Χάσκετ που αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του. φάνηκε και στην συντριβή της στην πρεμιέρα από τη Μπραουνσβαϊγκ από την οποία δέχθηκε 100+ πόντους και αν συνεχίσει να παίζει τέτοια άμυνα θα έχει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Είχαμε δίκιο που λέγαμε ότι είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι. Η Βόννη είναι μία πιο νεανική ομάδα φέτος, που μπορεί σαν ρόστερ να μην έχει τεράστια εμπειρία, αλλά έχει δυνατότητες και φιλοσοφία και μάλιστα έδειξε στην πρεμιέρα με την νίκη εντός έδρας επί της Μπάγερν ότι βρίσκει πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε ρυθμό και χημεία.

Το σημαντικό για αυτή είναι ότι παίζει χωρίς άγχος και χωρίς πίεση και θεωρεί την φετινή σεζόν σαν μία μεταβατική περίοδο όπου βάζει τις βάσεις για μία ανταγωνιστική μελλοντικά ομάδα. Ομάδα που στηρίζεται στην άμυνα και φέτος, έχει πειθαρχία στο παιχνίδι της, τα κλειδιά του ηγέτη έχουν δοθεί στον Τζόρνταν ο οποίος είναι γνώριμος μας από το πέρασμα του στην Ελλάδα. Δυνατή εκτός έδρας και ομάδα που δεν φοβάται, έχει καλύτερη ψυχολογία και καλύτερο υλικό από την αντίπαλο της και είναι το φαβορί στην σημερινή αναμέτρηση και μπορεί να καταφέρει να φύγει με το διπλό.
                   
ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ
Η Γκέτιγκεν έχει οικονομικά προβλήματα φέτος, είναι μία νέα, άπειρη, με ταλέντο μεν, αλλά χωρίς παραστάσεις ομάδα και ήδη πριν ξεκινήσει η σεζόν είχε ρίξει η ίδια πολύ τον πήχη για την φετινή σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι έκανε ανανέωση και με πολλά ρίσκα στις επιλογές της προκειμένου να φτιάξει μία ομάδα με το βλέμμα στο μέλλον και μάλιστα όχι στο άμεσο.

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι άλλαξε προπονητή και φιλοσοφία και δεν είναι πολύ επιθετική ομάδα φέτος αφού ο Μιένακ είναι δουλευταράς αλλά λάτρης της σκληρής και της επιθετικής άμυνας. Πήραμε ένα πρώτο δείγμα από το που θα κυμανθεί φέτος με την βαριά ήττα που γνώρισε από την Μπάμπεργκ στην πρεμιέρα αν και εντός αναμένεται να έχει καλύτερη ψυχολογία και ρυθμό. Πάντως όλη την σεζόν λογικά θα έχει επιθετικό πρόβλημα.

Η Λούντβι κράτησε τους περισσότερους παίκτες από την περσινή ομάδα και δούλεψε αρκετό καιρό μαζί τους στην προετοιμασία με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη χημεία από αρκετές ομάδες στην λίγκα. Φάνηκε και στην πρεμιέρα με την Γκίσεν ότι έχει καλύτερο βαθμός ετοιμότητας, ενώ αρκετοί παίκτες της είναι βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι, όπως επίσης και οι νεοαποκτηθέντες οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Πονηρή και δυνατή ομάδα εκτός έδρας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Γκέτιγκεν και μπορεί ακόμα και το διπλό σε ένα πονηρό παιχνίδι όμως που είναι ντερμπάκι.

ΓΚΙΣΕΝ – ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ    
Η Γκίσεν δεν έχει τύχη να χτυπήσει πλέι οφ φέτος, είναι μία ομάδα που θα στηρίξει πολλά στην εμπειρία ορισμένων παικτών της προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή της στην κατηγορία και να αποβάλλει μεγάλο μέρος από το άγχος και την πίεση που έχει αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και σχετικά αργή που κουράζεται εύκολα και συχνά θα μένει από δυνάμεις στο τέλος.

Μπροστά στο κοινό της τα παιχνίδια είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού όταν η ομάδα παίζει καλά τυγχάνει του χειροκροτήματος, όταν δεν παίζει καλά δεν διστάζουν να την γιουχάρουν. Ο προπονητής έχει ένα θέμα να βρει ρόλους και χημεία στην ομάδα. Ειδικά στο σκοράρισμα έχει θέμα, φάνηκε με τους 53 π. που πέτυχε κόντρα στην Λούντβι από την οποία έχασε εύκολα και έκανε κοιλιά από το ημίχρονο και μετά.

Εντός αναμένεται καλύτερη στο συγκεκριμένο τομέα αν και προς το παρόν δείχνει μονότονη ομάδα. Η Βούρτζμπουργκ μπορεί να ανέβηκε στην κατηγορία φέτος μετά από έξι χρόνια αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει προσλάβει ένα εξαιρετικό προπονητή και έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις φέτος. δεν ξεκίνησε λοιπόν από το μηδέν την προσπάθεια της. Αναμένεται να είναι μία νέα Γκέτιγκεν που δεν θα φοβάται εκτός έδρας, κάνει σκορ και έδειξε και με την Τριέρ ότι έχει και καλό κλίμα και είναι και σε καλή κατάσταση. Περίεργο παιχνίδι, αλλά η φιλοξενούμενη δείχνει ικανή να κάνει το διπλό, σε ένα οριακό κατά τα άλλα ματς.

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΕΪΡΟΊΤ    
Η Όλντενμπουργκ δεν έχει χάσει τίποτα σε ποιότητα σε σχέση με πέρσι, είχαμε πει μάλιστα ότι δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι δείχνει ενισχυμένη κιόλας. Υστερεί λίγο σε εμπειρία αφού έχει ρίξει το μέσο όρο ηλικίας της, αλλά όσο δεν έχει διπλά παιχνίδια για την Ευρώπη και είναι φρέσκια και με προσήλωση στα εγχώρια θα είναι αρκετά καλή.

Έχει παίκτες με εμπειρία από το πρωτάθλημα αλλά και με ποιότητα στους οποίους μπορεί να στηριχθεί αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι νέα ομάδα με αρκετές αλλαγές και έτσι θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρόλους και τι ζητάει από το καθένα ο προπονητής. Πάντως στο ντέρμπι με την Φρανκφούρτη στην πρεμιέρα η εμφάνιση της ήταν κάτι παραπάνω από πειστική και ειδικά στην άμυνα όπου έδειξε ότι είναι δουλεμένη και έχει πλάνο και καλά διαβασμένη ως προς τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου.

Εντός είναι καλύτερη, παραδοσιακά έχει καλύτερα ποσοστά από την περιφέρεια και ειδικά από το τρίποντο. Η Μπέιροϊτ είπαμε ότι φέτος δεν είχε μεγάλο μπάτζετ και πάλι και έτσι κινήθηκε στα ρηχά στις μεταγραφές με εξαίρεση την απόκτηση του Χάμιλτον. Μέτριο υλικό, μάλλον είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι και υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος ως προς τον στόχο της παραμονής. Εκτός έδρας περιμένουμε και φέτος να έχει μεγαλύτερες αδυναμίες όπως και πέρσι. άλλωστε την είδαμε και στην πρεμιέρα πόσα προβλήματα είχε με την Ουλμ την οποία κυνηγούσε διαρκώς στο σκορ και έχασε σχετικά εύκολα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα από την Όλντενμπουργκ.
 
ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Η φετινή Τουμπίγκεν πραγματικά είναι ένα αίνιγμα και θα είναι μία απρόβλεπτη ομάδα. Έχει δυνατότητες και ταλέντο, αλλά είναι πολύ νεανική και άπειρη ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει και να βρει ρυθμό και χημεία. Σήμερα ειδικά που κάνει το ντεμπούτο της για την φετινή σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και μπροστά στο κοινό της η πίεση και το άγχος θα είναι μεγαλύτερο.

Μην ξεχνάμε ότι προχώρησε σε ριζικές αλλαγές φέτος και έδιωξε μερικούς παίκτες που ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της πέρσι και έτσι θα χρειαστεί χρόνο για να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Έχει αλλάξει και αγωνιστική φιλοσοφία, θέλει φέτος να παίξει πιο γρήγορο, πιο επιθετικό και γενικά πιο ελκυστικό μπάσκετ ούτως ώστε να θυμίσει την ομάδα της σεζόν 2009-2010, όμως έχει πάρει αρκετούς παίκτες από κολλέγια που θέλουν χρόνο να αφομοιώσουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως συμβαίνει με όλους άλλωστε.

Η Φρανκφούρτη απογοήτευση στην πρεμιέρα στο ντέρμπι με την Όλντενμπουργκ όπου έχασε εύκολα μάλιστα και προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό οι 53 μόλις πόντοι που σκόραρε στην επίθεση και ειδικά εντός έδρας. Θέλει να αφήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό το παιχνίδι πίσω της και να διορθώσει τα λάθη της άμεσα και να κάνει πάση θυσία νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

Είναι πάντως ομάδα που έχει κάνει καλές κινήσεις φέτος και δείχνει ενισχυμένη, ενώ σε σχέση με την περσινή σεζόν όπου είχε δώσει τα κλειδιά του ηγέτη στον Ρις, έχει τον Γουντ αλλά και μερικούς άλλους παίκτες που μπορούν να μιλήσουν στα δύσκολα.  θα χρειαστεί χρόνο όμως μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλοι ρόλοι και οι ισορροπίες στην ομάδα, αλλά περιθώρια δεν υπάρχουν και έτσι υπάρχει άγχος με το καλημέρα.

Είναι ομάδα με ποιότητα και βάθος όμως που μπορεί να απειλήσει τόσο κοντά όσο και μακριά από την ρακέτα, όπου μπορεί να στηριχτεί τόσο στους ψηλούς της όσο και στην περιφέρεια της, να παίξει καλή άμυνα και να κάνει φάουλ όπου χρειαστεί χωρίς να φοβάται. Λόγω εμπειρίας και ονόματος η Φρανκφούρτη μπορεί να φύγει με το διπλό σε ένα πολύ πονηρό παιχνίδι όμως μιας και είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα.