Γράφει ο Μπαγκέτας
14/04/2012 (09:55)

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ – ΧΑΒΡΗ
ΤΟΥΛΟΝ    85-60
Βιλερμπάν    73-53
Ντιζόν    79-55
ΟΡΛΕΑΝΗ    69-54
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ    66-65
Νανσί    83-61

Νανσί    91-61
ΛΕ ΜΑΝ    67-88
Ορλεάνη    72-79
ΟΡΤΕΖ    89-79
Ντιζόν    68-66
Στρασβούργο    77-86

Η Γκραβελίν είναι η πιο σοβαρή και σταθερή ομάδα φέτος στο Σαμπιονά παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ με τους δύο πλέι μέικερ που βάζει μαζί, τον Μποκολό και τον Αλμπισί να ανοίγουν και τον ρυθμό. Αλλά με την κούραση από την Ευρώπη η ομάδα είχε κάνει “κοιλιά”. Συνήλθε όμως και είναι πάλι μακράν η κορυφαία ομάδα στην Γαλλία. Γενικά είναι ομάδα ρυθμού και ψυχολογίας με κλειδί το τρίποντο και έχει την καλύτερη άμυνα στο σαμπιονά και είναι αήττητη εντός φυσικά! Έχει την καλύτερη άμυνα στην Γαλλία με παθητικό μάλιστα 61π εντός έδρας (67 γενικά) εκπληκτικό νούμερο ειδικά για Γαλλία. Διέλυσε στο δεύτερο μέρος στο ντέρμπι και την Νανσί.

**Η Χάβρη έχει καλή ομάδα σαν ρόστερ και ξεκίνησε για πλέι οφ τουλάχιστον, αλλά η πορεία κάθε άλλο παρά καλή είναι καθώς δεν παίζει το μπάσκετ που μπορεί και πρέπει και πλέον κινδυνεύει! Καθώς έχει πολύ καλό ρόστερ βασικά σαν πεντάδα αλλά και γενικότερα, αν και της λείπει το βάθος στον πάγκο και κυρίως η διάρκεια. Αλλά η ομάδα απογοητεύει και πλέον πρέπει να προσέξει για την παραμονή της! Άλλωστε παραδοσιακά δεν έχει δυνατή έδρα και δεν είναι ομάδα σκληρή. Πονηρή όμως και εκτός και γενικά ομάδα εκπλήξεων και πολύ ασταθής και με μεγάλα νεκρά διαστήματα. Γενικά επίσης ομάδα είναι σοφτ και δεν έχει βρει χημεία.Ομάδα πολύ περίεργη ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο στην κυριολεξία! Που την μια χάνει από την ανεκδίηγητη Τουλόν(!) και την άλλη κερδίζει με 30π την πρωταθλήτρια Νανσί! Πάντα εκτός ο βασικός της πόιντ ο Γουάις (15 π). Δίκαια έχασε στο τέλος εντός με το Στρασβούργο. Χωρίς άγχος εδώ.

** Η Γκραβελίν εύκολα αλλά με 18π δεν μπλέκουμε. Πάμε όμως με όβερ εδώ καθώς και η Χάβρη δεν παίζει καμία τρομερή άμυνα και το 145 φαίνεται σχετικά μικρό.

ΝΑΝΤΕΡ – ΠΟΥΑΤΪΕ
Στρασβούργο    69-83
ΝΑΝΣΙ    59-81
Σολέ    68-77
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ    87-81
Ορτέζ    90-77
ΣΑΛΟΝ    109-99 (2η παρ)

Ροάν    71-67
ΝΤΙΖΟΝ    59-79
Ορτέζ    85-76
ΣΟΛΕ    85-77 (παρ)
Λε Μαν    75-83
Παρί    73-87

Η νεοφώτιστη Ναντέρ δεν είναι άσχημη ομάδα και με σχετικά καλό ρόστερ κατάφερε να μείνει στην κατηγορία με άνεση έχοντας καλή παρουσία και εκτός με 5 διπλά! Γενικά όμως έχει έμπειρους παίκτες και είναι μαχητική και βασικά στηρίζεται στην καλή της χημεία και παίζει με ενθουσιασμό. Έχει για έδρα ένα δύσκολο γήπεδο, ενώ διαθέτει όπως είπαμε καλή χημεία έχοντας κρατήσει τον περσινό κορμό της και παίζοντας με τσαμπουκά. Με όλα αυτά πήρε τεράστιο διπλό στην 2η παράταση στο Σαονέ με την Σαλόν με 31π του Ντάνιελς και 11τρ και εξασφαλίστηκε και θέλει και καλό πλασάρισμα πλέον αφού δεν προλαβάινει τα πλέι οφ.

**Η Ποϊτιέρς είναι μια μέτρια ομάδα με εμπειρία από πέρσι που θέλει να μείνει στην κατηγορία αλλά φέτος δεν έχει καμία σχέση με τη περασμένη σεζόν στην άμυνα βασικά που ήταν εντυπωσιακή την προηγούμενη χρονιά, ενώ φέτος δεν παίζει καθόλου καλά στον τομέα αυτό. Έχει άλλωστε την 2η χειρότερη επίθεση στο σαμπιονά. Και είχε και μια περίοδο μην ξεχνάμε με 12 συνεχόμενες ήττες! Επιθετικά πάντα έχει πρόβλημα και έχει χάσει τη χημεία της αν και έχει ίδιο κορμό με πέρσι.. Εχει γήπεδο στρούγγα βέβαια και ποντάρει σε αυτό! Αδυναμίες φυσικά εκτός.. Πάντως όσο χάνει η Ορτέζ είναι κοντά στην παραμονή της. Με την Παρί κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος και δεν δούλεψε η αμυνά της με αποτέλεσμα να δεχτεί και 14τρ και να χάσει και εύκολα!

**Ενδιαφέρον παιχνίδι αλλά με την Ναντέρ να έχει το προβάδισμα και την Ποϊτιέρς το κίνητρο. Συνολικά η Ναντέρ έχει το προβάδισμα αλλά πονηρό ματς και δεν αξίζει για 1,25 αφού το αουτσάιντερ εχει το κίνητρο. Προς διπλό απλά με τους 7π.

ΝΤΙΖΟΝ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΣΑΛΟΝ    77-84
Ποϊτιέρς    79-59
ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ    55-79
Παρί    74-72
ΧΑΒΡΗ    66-68
ΟΡΛΕΑΝΗ    55-82

Σολέ    67-71
ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ    53-73
Λε Μαν    73-84
Ναντέρ    81-87
ΠΑΡΙ    73-86
Τουλόν    92-68

Η νεοφώτιστη Ντιζόν κάνει μια καλή σεζόν και δείχνει ικανή να διεκδικήσει ακόμα και πλέι οφ αφού εξασφαλίστηκε νωρίς νωρίς. Στηρίζεται στην εξαιρετική της άμυνα που είναι η 2η καλύτερη στο σαμπιονά. Και γι αυτό είναι ομαδα του άντερ αφού έχει και την χειρότερη επίθεση στην Γαλλία! Εμπειρία, καλή έδρα και χωρίς άγχος πλέον. Παράτησε το ματς στην Ορλεάνη και έχασε εύκολα με μεγάλα προβλήματα στην επίθεση. Ματς κλειδί όπως και για την Βιλερμπάν.

**Η Βιλερμπάν είναι μεγάλο όνομα αλλά φέτος θα είναι ευχαριστημένη να μπει στα πλέι οφ. Αφού έχασε τους ΝΒΑερς μετά την λήξη του λοκ άουτ και δεν κάλυψε τα κενά τους μιας και δεν μπήκαν χρήματα. Και έτσι έχει προβλήματα πάγκου και μένει από δυνάμεις πολλές φορές. Άλλωστε δεν κάλυψε και το κενό του πλέι μέικερ Γκος προ 20ημέρου και η ομαδα μένει από δυνάμεις πλέον σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ο μεγαλομέτοχος ΝΒΑερ Τόνι Πάρκερ αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να συγχωνευτεί η Βιλερμπάν με την ποδοσφαιρική ομάδα της Λιόν, ώστε να μπορεί να μεγαλώσει το μπάτζετ της ομάδας και να γίνει πραγματικότητα η κατασκευή νέου γηπέδου που κόλλησε μετά τις αρχικές κινήσεις! Αλλά όλα αυτά πάνε για το νέο έτος. Λογικά βέβαια με την Τουλόν που είναι η χειρότερη ομάδα της λίγκας δεν είχε πρόβλημα.

**Ενδιαφέρον ματς. Δεν αξίζει το 1,45 με την Ντιζόν που έχει την χειρότερη επίθεση και με αντίπαλο ομάδα με βαρύ όνομα! Πιο πολύ προς το διπλό πάμε εδώ με +4 και οριακό όβερ με 143. Απλά επειδή η Βιλερμπάν μένει από δυνάμεις προσέχουμε μη το ματς είναι στους 2-3π και εύκολα χαλάσει το +4 και γι αυτό δεν μπλέκουμε και πολύ.

ΡΟΑΝ – ΛΕ ΜΑΝ
ΠΟΪΤΪΕΡΣ    67-71
Στρασβούργο    74-71
ΣΑΛΟΝ    83-78
ΤΟΥΛΟΝ    85-60
Ορλεάνη    66-69
ΟΡΤΕΖ    97-87 (παρ)

ΠΑΡΙ    78-85
Χάβρη    88-67
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ    84-73
Στρασβούργο    83-69
ΠΟΪΤΪΕΡΣ    83-75
Σολέ    76-87

Η Ροάν είναι βελτιωμένη τελευταία και θέλει πλέον με την καλή της βασικά έδρα να κρατήσει την 7η θέση. Γενικά η χρονιά πάντως είναι απογοήτευση καθώς μην ξεχνάμε ότι μετά από 20(!) χρόνια και μετά το μέτριο ξεκίνημα άλλαξε προπονητή! Πάντως αν και με τον Παβίσεβιτς ξεκίνησε άσχημα, άρχισε πλέον να ρολάρει. Αλλάζοντας και φιλοσοφία με έμφαση πλέον στην άμυνα. Πήρε μεγάλο διπλό στην παράταση και με ανατροπή με την Ορτέζ στο Πο με την εμπειρία της και το βάθος της σε σχέση με τον αντίπαλο. Κακή εμφάνιση εκτός και αποκλεισμός στο κύπελλο από την Σαλόν με 75-56. Χτύπησε ο σέντερ Τζάκσον και είναι απώλεια.

**Η Λε Μαν είναι μεγάλο όνομα και καλή ομάδα με στόχο κάθε χρόνο τον τίτλο αλλά δεν μπορεί να φτάσει στην κορυφή τα τελευταία έτη αφού κάτι της λείπει πάντα. Αν και την ξέραμε σαν αμυντική ομάδα χρόνια που στηριζόταν στην έδρα και εμπειρία της, φέτος έχει την καλύτερη επίθεση στο σαμπιονά. Δυνατή σχετικά στην έδρα της αλλά πολλές αγχωτικές νίκες. Δεν έχει διάρκεια βασικά και είναι σοφτ. Θέλει πλέον να μείνει στην τετράδα. Δεν είναι καλά πάντως καθώς γνώρισε αποκλεισμό σοκ στο Λιμόζ (Α 2) με 60-57). Προβλήματα και στην άμυνα. Σοκ εμφάνιση και ήττα εντός με την Σολέ έχοντας μόλις 5/21τρ.

**Ντέρμπι εδώ και το 1,45 δεν αξίζει. Η Λε Μαν είναι πιο γεμάτη ομάδα αλλά από κακές εμφανίσεις. Περίεργο ματς, προς διπλό με +4 στην Λε Μαν που έχει και κίνητρο. Προς άντερ με το 155 καθώς η Ροάν έχει αλλάξει στιλ και στηρίζεται στην έδρα.

ΣΟΛΕ – ΟΡΤΕΖ
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ    71-67
Τουλόν    94-72
ΝΑΝΤΕΡ    77-68
Ποϊτιέρς    77-85 (παρ)
Νανσί    72-78
ΛΕ ΜΑΝ    87-76

Ορλεάνη    83-78
Σαλόν    64-74
ΠΟΪΤΪΕΡΣ    76-85
Χάβρη    79-89
ΝΑΝΤΕΡ    77-90
Ροάν    87-97 (παρ)

**Η Σολέ προσπαθεί να συνέλθει καθώς είναι ομάδα με στόχο τον τίτλο κάθε χρόνο αλλά έχει κακή πορεία φέτος μετά τις πολλές αλλαγές του ρόστερ με τις περισσότερες μάλιστα αποτυχημένες. Ο έμπειρος Κουντέρ στον πάγκο που είναι χρόνια, έκανε πολλά λάθη στο στήσιμο, είχε και τραυματισμούς, πήρε παίκτες που δεν του βγήκαν μετά και η Σολέ γενικά ψάχνεται και δεν βρήκε χημεία και δεν πάιζει την περσινή της άμυνα φυσικά που ήταν όλα τα χρόνια το σήμα κατατεθέν της. Και παθαίνει και ζημιές και εντός πλέον. Απλά σκοράρει περισσότερο φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές.. Έδειξε να συνέρχεται αλλά πάλι ήρθαν οι κακές εμφανίσεις. Το κλίμα είναι βαρύ και πλέον κινδυνεύει να χάσει και τα πλέι οφ. Πάντως έχει εμπειρία και καλό ρόστερ. Με αυτά και με αυτά πήρε μεγάλο διπλό στο Λε Μαν και πήρε πάνω της ψυχολογικά. Πολύ ασταθής.

**Η Ορτέζ έιναι έμπειρη και ιστορική ομάδα αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα του παρελθόντος και γι αυτό άλλωστε είχε περάσει μια..βόλτα και από την Α 2 και φέτος πάλι είναι σε δύσκολη θέση. Καθώς έχει μεγάλες αδυναμίες εκτός έδρας και μόλις μια νίκη και δέχεται 90π μ.ο! Πάντως είναι έμπειρη ομάδα και..μέρας καθώς παίζει με το τρίποντο που είναι το κλειδί της έχοντας έμπειρους παίκτες αλλά γηρασμένους. Μαζεύει κόσμο ακόμα στην έδρα της. Θυμίζουμε ότι έχει αλλάξει ήδη τρεις προπονητές. Εχασε στην παράταση από την Ροάν και μαζί και μεγάλη ευκαιρία καθώς έιχε συνέχεια προβάδισμα. Μεγάλο όνομα αλλά δεν αρκεί αυτό.

Σολέ λογικά εύκολα και προς όβερ με 158π. Πάντως με 12π δεν μπλέκουμε επειδή και η Σολέ είναι ασταθής και η Ορτέζ παίζει την κατηγορία!

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΠΑΡΙ
ΝΑΝΤΕΡ    83-69
ΡΟΑΝ    71-74
Νανσί    82-73
ΛΕ ΜΑΝ    69-83
Γκραβελίν    65-66
ΧΑΒΡΗ    86-77

Λε Μαν    85-78
ΟΡΛΕΑΝΗ    61-85
ΝΤΙΖΟΝ    72-74
Σαλόν    77-83
Βιλερμπάν    86-73
ΠΟΪΤΪΕΡΣ    87-73

Το Στρασβούργο ξεκίνησε με τον Κολέ της εθνικής Γαλλίας στον πάγκο και ένα καλό σχετικά ρόστερ με στόχο να χτίσει για το μέλλον και να πάει φέτος τουλάχιστον πλέι οφ και κάτι παραπάνω. Είχε αλλαγές λόγω λοκ άουτ στο ΝΒΑ και με την λήξη του και μπερδεύτηκε η χημεία του αλλά γενικά είναι ομάδα σοφτ και χωρίς πάθος και δεν παίζει σε υψηλό επίπεδο.
Γενικά δεν έχει μεγάλο βάθος και δεν έχει βρει διάρκεια. Δεν παίζει στο επίπεδο που θα έπρεπε βάση αξίας ρόστερ. Γενικά μέτρια εικόνα και στόχος απλά πλέον πλέι οφ. Ανεβασμένο πάντως καθώς πήρε μεγάλο διπλό στην Χάβρη και είναι ματς κλειδί αυτό για την συνέχεια.

**Η Παρί είναι η ευχάριστη έκπληξη φέτος καθώς σε αντίθεση με άλλες φορές που μετά το καλό ξεκίνημα ξεφούσκωνε, φέτος αντέχει και προχωρά και θέλει και τετράδα αφού παίρνει πολλά διπλά και με ανατροπές μάλιστα. Γενικά παραδοσιακά είναι ομάδα ανατροπών και εκπλήξεων. Έχει την 2η καλύτερη επίθεση στο σαμπιονά! Πάντως δεν έχει μεγάλο βάθος και θέλει προσοχή στα τόσο ψηλά επίπεδα βαθμολογικά που είναι τώρα και γι αυτό υποχώρησε λίγο και θέλει τετράδα πλέον απλά. Ματς κλειδί για την συνέχεια. Μεγάλο διπλό με την Ποϊτιέρς με ανατροπή στο δεύτερο μέρος με 14τρ. Πάντως είναι ομάδα μέρας.

**Ντέρμπι και εδώ και ελάχιστο προβάδισμα η έδρα και συνεπώς το 1,45 δεν αξίζει. Προς διπλό με +4 Παρί και προς όβερ με 155.

ΤΟΥΛΟΝ – ΟΡΛΕΑΝΗ
Γκραβελίν    60-85
ΣΟΛΕ    72-94
ΝΑΝΣΙ    76-89
Ροάν    60-85
Σαλόν    69-98
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ    68-92

ΟΡΤΕΖ    78-83
Παρί    85-61
ΧΑΒΡΗ    79-72
Γκραβελίν    54-69
ΡΟΑΝ    69-66
Ντιζόν    82-55

Η Τουλόν είναι καταδικασμένη και σε τραγική κατάσταση από την αρχή της σεζόν με μεγάλες ελλείψεις αφού δεν έχει χρήματα. Γενικά είναι ομάδα με εμπειρία αλλά μεγάλα οικονομικά προβλήματα και πολύ άσχημο κλίμα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η ομάδα ακύρωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων πολλές μεταγραφές και έμεινε από ρόστερ αλλάζοντας και την φιλοσοφία της και στόχο της που έγινε απλά να παλέψει για παραμονή αλλά δεν μπόρεσε ούτε αυτό. Μάλιστα μετά τους βασικούς που και αυτοί είναι άγνωστο πόσοι θα μείνουν και προς το παρόν είναι 4-5, δεν υπάρχουν παρά μόνο πιτσιρίκια. Ούτε λόγος για άμυνα, αλλά με την εμπειρία των παικτών της έκανε ζημιές. Αλλά πλέον όπως και το Μαρούσι στην Ελλάδα δεν αντέχει και μένει από δυνάμεις και είναι άγνωστο τι διάθεση θα έχει πια. Μακράν η χειρότερη άμυνα στην Γαλλία με μ.ο 97 π

**Η Ορλέανη είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Και έχει στόχο ακόμα και την τετράδα. Μάλιστα έχει ήδη αρκετά διπλά και κάνει εξαιρετική σεζόν έχοντας την 3η καλύτερη άμυνα και εμπειρία. Αλλά είναι ομάδα με μεγάλα σερί αλλά και μεγάλα μπλακ άουτ και γενικά ομάδα των εκπλήξεων και ανατροπών. Προσέχουμε ότι είναι εξαιρετική ασταθής με ότι αυτό συνεπάγεται και δεν είναι για μεγάλη εμπιστοσύνη παρά και την διάρκεια που δείχνει. Διέλυσε την Ντιζόν με την αμυνά της.

*Για την Ορλεάνη δεν υπάρχει σύγκριση με τον αντιπαλό της και συνεπώς κερδίζει εδώ με περίπατο. Θέμα διάθεσης το -19 αλλά επειδή είναι πονηρή ομάδα γενικά το αφήνουμε…

Η ΕΠΟΜΕΝΗ
20/4
Παρί – Σολέ
21/4
Σαλόν – Χάβρη
Λε Μαν – Τουλόν
Ορλεάνη – Ναντέρ
Ποϊτιέρς – Βιλερμπάν
Στρασβούργο – Ντιζόν
Ροάν – Νανσί
Ορτέζ – Γκραβελίν

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες:
Χάντικαπ
: Ποιτιέρς +7, Λε Μαν +4, Παρί +4
Άντερ όβερ: Οβερ Γκραβελίν 155, Σολέ 158, Παρί 155, Αντερ Λε Μαν 155,

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες
: —
Χάντικαπ:Λε Μαν +4 Β
Άντερ όβερ: Αντερ Λε Μαν 155, Οβερ Γκραβελίν 155
***(ορολογία αξίας bet π.χ Α 100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***