ΜΠΟΥΛΑΖΑΤΣ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
*Την χειρότερη έδρα έχει η Μπουλαζάτς

Δύσκολο ματς καθώς η νεοφώτιστη Μπουλαζάτς έχει την χειρότερη έδρα στην Γαλλία με μόλις 3 νίκες αλλά κάθε ματς είναι τελικός και δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο δείχνει αλλά έχει και πολλές απουσίες και έχασε πάλι και τον βασικό της σέντερ τον Μονρό. Και η Βιλερμπάν είναι μεγάλο όνομα αλλά με μέτρια εικόνα εκτός και με τους 6π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ δεν μπλέκουμε.

Η Μπουλαζάτς αυτοκτόνησε στο Ντιζόν που προηγήθηκε με 21-37 στο 18′(!) και στην συνέχεια εξαφανίστηκε και συνετρίβη αφού έχανε με 72-53 στο 38′(!) έχοντας 1/13τρ! Η Βιλερμπάν πήρε το ντέρμπι με την Λε Μαν ε και θέλει την 3η θέση αν και σε αυτό το ματς πάλι είχε μπλακ άουτ επιθετικά. Αδύνατη εκτός για τέτοιο επίπεδο που είναι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΝΑΝΣΙ – ΟΡΛΕΑΝΗ
*Ομάδα του όβερ η Ορλεάνη που έχει την καλύτερη επίθεση και  την χειρότερη άμυνα στο σαμπιονά

Πολύ δύσκολο ματς και εδώ σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στην νίκη με την Νανσί μεγάλο όνομα αλλά σε τραγική σεζόν και πλέον παρά τις επιστροφές δεν βελτιώθηκε αισθητά και κινδυνέυει και από την άλλη η Ορλεάνη είναι πονηρή και έμπειρη ομάδα. Η Νανσί σε ματς θρίλερ έχασε δίκαια εκτός από την Λιμόζ αν και το πήγε στο πόντο από  40-29.

Η Ορλέανη έχει την καλύτερη επίθεση και  την χειρότερη άμυνα στο σαμπιονά, θέλει πλέι οφ αλλά είναι αδύνατη εκτός. Μεγάλη νίκη πάντως εντός με την πρωταθλήτρια Σαλόν με 14τρ(!) και από 41-49. Μεγάλες διακυμάνσεις πάντως.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΝΑΝΤΕΡ – ΝΤΙΖΟΝ
*H Nαντέρ έχει την 2η χειρότερη άμυνα στο σαμπιονά
*Ομάδα του άντερ η Ντιζόν

Και εδώ δύσκολο ματς με τους 6π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ καθώς η Ναντέρ έχει καλύτερο ρόστερ αλλά η Ντιζόν με την αμυνά της είναι παμπόνηρη και έχουν ίδια πορεία πάνω κάτω. Η Ναντέρ έχει την 2η χειρότερη άμυνα στο σαμπιονά αλλά καλή έδρα και ομάδα.. Πάντως με την Ροάν κόλλησε στην επίθεση εντός και έχασε σε ματς θρίλερ που το γύρισε από  29-42 σε 49-47 και 69-70 από 59-70 αλλά το έχασε από απειρία. Θέλει πλέι οφ.

Η Ντιζόν είναι μέτρια ομάδα σαν ρόστερ αλλά θέλει και πλέι οφ με την εξαιρετική της άμυνα και είναι πονηρή εκτός με μπόμπες. Τρομερή ανατροπή εντός με την Μπουλαζάτς σε αφού εχανε με 21-37 στο 18′(!) και το γύρισε σε 72-53 στο 38′ με την άμυνα!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΧΑΒΡΗ – ΠΑΡΙ
*Η Παρί έχει την 2η καλύτερη επίθεση στη Γαλλία

Δύσκολο ματς με την Παρί καλύτερη αλλά την Χάβρη να παίζει σε κάθε ματς την παραμονή της. Πάμε με τη ποιότητα όμως της Παρί αν και είναι θέμα ρυθμού ο νικητης αφού η Χάβρη είναι αμυντική ομάδα με πρόβλημα στο σκορ και η Παρί έχει την 2η καλύτερη επίθεση στη Γαλλία και ανατροπές.

Η Χάβρη πάλεψε και εκτός με το Στρασβούργο καθώς το έκανε ντέρμπι από 26-14,(-63 στο 35′) αλλά δεν είχε δυνάμεις στο τέλος. Η Παρί είναι ομάδα του όβερ και ντεφορμέ αν και έπαιξε καλά εντός με την Σολέ και έκανε περίπατο. Πονηρή εκτός όταν τρέξει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ