ΜΠΟΥΛΑΖΑΤΣ – ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ

Περίεργο και δύσκολο στοιχηματικά ματς με το -5 στην Γκραβελίν καθώς η καλή Γκραβελίν κάνει και 15π και η κακή χάνει και εύκολα από την νεοφώτιστη αλλά πονηρή και καλή γενικά
Μπουλαζάτς! Που έχει διακυμάνσεις και μετά την άνετη ήττα εντός με την Ορλεάνη, έκανε το μπαμ μέσα στην πρωτοπόρο Λε Μαν και πήρε το διπλό  αν και ήταν άποντος ο νέος αμερικανός ο Ρος! Σε ένα ματς ανατροπών (20-29, 36-33, 41-48, 54-56 στο 38′) και θρίλερ στο τέλος. Η Γκραβελίν στηρίζεται στην άμυνά της αλλά έρχεται από κακή εμφάνιση στο Παρίσι από την Παρί (17-25, 30-27, 45-34) με ένα 28-9 που δέχθηκε και δεν αντέδρασε. Δεν έχει βρει ακόμα χημεία. Είναι ομάδα τίτλου κανονικά αλλά δεν πείθει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΝΤΙΖΟΝ – ΠΑΡΙ

*Aδύνατη έδρα η Ντιζόν με μόλις μια νίκη
*Την χειρότερη επίθεση στην Γαλλία έχει η Ντιζόν
*Την καλύτερη επίθεση έχει η Παρί

Περίεργο ματς με διαφορετικές ομάδες. Μέτρια η Ντιζόν με αδύνατη έδρα αλλά με την άμυνα κάνει ζημιές καθώς έχει μα από τις καλύτερες αλλά και την χειρότερη επίθεση στην Γαλλία. Μέτριο ρόστερ. Με την Βιλερμπάν στο Λιόν έχασε εύκολα (53-49, 65-50). Η Παρί παίζει και ωραίο μπάσκετ με την τρομερή επίθεσή της αλλά είναι ομάδα ρυθμού, εκπλήξεων και ανατροπών υπέρ και κατά. Περίπατο στο τέλος με την Γκραβελίν σε ένα δύσκολο ματς (17-25, 30-27, 45-34) με ένα 28-9 και μετά δεν είχε πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Παρί μικρό προβάδισμα. Η καλή Παρί κάνει και το -4 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Δύσκολο στοιχηματικά.

ΛΙΜΟΖ – ΣΟΛΕ

*Σε κρίση η Λιμόζ με αδύνατη έδρα με μόλις μια νίλη. Έχει την χειρότερη επίθεση στην Γαλλία

Σημαντικό ματς για την Λιμόζ του Γιαννάκη και του Τσάμη που ενώ ξεκίνησε καλά προβληματίζει καθώς έχει μπερδέψει και με τις αλλαγές την χημεία της και έρχεται από ήττες εκτός προγράμματος με κάκιστες μάλιστα εμφανίσεις. Και όλα αυτά αφού παρά την παραδοσιακά δυνατή της έδρα έχει μόλις μια νίκη στο σπίτι της έχοντας γενικά   την χειρότερη επίθεση στην Γαλλία ενώ και η άμυνά της που ήταν η καλύτερη μέχρι πριν δύο αγωνιστικές, έχει πλέον και αυτή αδυναμίες. Έτσι γνώρισε την συντριβή στο Νανσί σε ένα ματς διακυμάνσεων που κατέρρευσε (20-8, 22-20, 47-46) στο δεύτερο μέρος με το 69-52. Βαρύ κλίμα.

Η Σολέ έμπειρη αλλά περίεργη και ασταθής ομάδα. Πήρε δραματική νίκη με το Στρασβούργο  έχοντας πάλι ακραίες διακυμάνσεις αν και πήγε να αυτοκτονήσει όταν από 45-55 το γύρισε σε 71-62 στο 35′ με ένα 28-6 αλλά έγινε ντέρμπι (73-71)! Αποκλεισμός στην Ευρώπη στο γιούροκαπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κλασικό Νο Bet.

ΝΑΝΣΙ – ΧΑΒΡΗ

Περίεργο ματς αν και μπασκετικά σαν ρόστερ είναι για 15π στην Νανσί που είναι μεγάλο όνομα και ξεκίνησε για τίτλο αλλά ήταν σε μεγάλη κρίση με πρόβλημα στο σκορ. Πάντως
 συνέρχεται και δεν είχε πρόβλημα εντός με την Λιμόζ (20-8,22-20,47-46,69-52) . Η Χάβρη είναι ομάδα των εκπλήξεων και παρά το καλό της ξεκίνημα βρέθηκε στην ουρά πλέον αφού έχει μέτριο ρόστερ αλλά  προσέχουμε ότι παρόλα αυτά έχει δύο διπλά! Έπαιξε Τετάρτη με την Ποϊτιέρς εντός και έχασε δίκαια στο τέλος με πρόβλημα στο σκορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν και ασταθής η Νανσί εύκολα λογικά και βάζουμε κάπου τον άσο με -6.

ΠΟΙΤΙΕΡΣ – ΟΡΛΕΑΝΗ

Και άλλο περίεργο ματς στην Γαλλία. Η Ποϊτιέρς είναι μικρομεσαία ομάδα με δυνατή έδρα, άμυνα και γενικώς ομάδα των θρίλερ. Πήρε σημαντικό διπλό με την Χάβρη την Τετάρτη. Σε φόρμα. Η Ορλεάνη είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα αν και ξεκίνησε για τετράδα. Μεγάλες διακυμάνσεις και ανατροπές. Με την Ναντέρ νίκησε εντός αν και δέχθηκε 15τρ  και είχε μπλακ άουτ (19-13,21-30 με ένα 2-17, 57-53, 72-60 στο 35′, 79-78 στο 39′) και πήγε να το χάσει και από +12 στο 35′! Πονηρή εκτός αν και δεν πάει καλά φέτος. Αποκλεισμός στο γιούροκαπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μικρό προβάδισμα απλά η έδρα αλλά καλύτερα Νο Bet.