ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Σε καλή κατάσταση ο Κολοσσός που παρά τις πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, έχει μπει με 2/2. Πέρασε με άνεση από τα Ιλίσια και τον Ηλυσιακό με την άμυνά του και την εμπειρία του. Δυνατή έδρα, πρόβλημα πάντως στο σέντερ αλλά κερδίζει με την εμπειρία και την προσωπικότητα. Ο νεοφώτιστος Πανελευσινιακός έχει μια ομάδα με έμπειρους παίκτες αλλά όχι και διάρκεια. Πήρε σημαντική νίκη βέβαια με την Καβάλα αν και δεν ξεκίνησε καλά (5-13) αλλά το καθάρισε και άνετα στο τέλος (65-59,75-59). Πρόβλημα και αυτός στους ψηλούς του. Νεκρά διαστήματα και τα πλήρωσε στην πρεμιέρα με το Περιστέρι. Χωρίς άγχος σήμερα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Κολοσσός με την έδρα κερδίζει λογικά εύκολα σχετικά. Σωστό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ το -9 και δεν ασχολούμαστε.

ΑΡΗΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
Νέα εποχή στον Άρη που αποτελεί παρελθόν ο προπονητής του ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και στην θέση ήρθε ήδη ο Βαγγέλης Αγγέλου που ήταν βοηθός του Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό και είναι θιασώτης της άμυνας. Ο Άρης που ήταν αποκαρδιωτικός στο Ρέθυμνο αλλά παρά το κάκιστο ξεκίνημα δεν έχει άσχημη ομάδα και ας παίζει χωρίς αμερικανούς επειδή υπάρχει απαγόρευση από την ΦΙΜΠΑ για μεταγραφές. Ο Ηλυσιακός προσγειώθηκε ανώμαλα με τον Κολοσσό μετά το διπλό στην Καβάλα και έχοντας μεγάλα προβλήματα στο σκοράρισμα. Νεκρά διαστήματα, ομάδα μέτρια αλλά μαχητική μην ξεχνάμε. Πήγε με πούλμαν στην Θεσσαλονίκη!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Άρης κερδίζει και εύκολα λογικά ψάχνοντας νέα αρχή. Με τον τσαμπουκά παίρνει το ματς. Λογικά κάνει και τον άσο με -5 και πάμε με επιλογή Α και στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Η Καβάλα όπως περιμέναμε όμως είναι φέτος πολύ χειρότερη από πέρσι και θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Ήδη έχει δύο ήττες εκτός προγράμματος. Αλλά προσπαθεί να κάνει αλλαγές και πήρε ήδη τον έμπειρο πλέι μέικερ Γιάννη Γκαγκαλούδη και αναμένεται να κάνει και άλλες κινήσεις. Με τον Πανελευσινιακό έχασε εύκολα αν και ξεκίνησε καλά (5-13, 65-59,75-59). Καλή έδρα. Νίκησε για την βαλκανική λίγκα εντός 81-76 την Μπέογκραντ. Τέλος ο Φίαρς. Περιμένει βελτίωση. Ο Πανιώνιος χωρίς να εντυπωσιάσει δεν είχε πρόβλημα με το μέτριο Περιστέρι αλλά θέλει διάρκεια καθώς έχει πολύ καλό ρόστερ. Αλλά δεν παίζει ανάλογα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι μυρίζει το ματς με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα αλλά η Καβάλα αν και δεν αρέσει θα έχει πάθος και είναι ενισχυμένη. Πονηρό ματς το αποφεύγουμε.