Η 22η αγωνιστική στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση την Ευρωλίγκα είναι μπροστά μας με σημαντικές αναμετρήσεις καθώς μετά έχουμε και την διακοπή μιας εβδομάδας που όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη για να ξεκουραστούν, να ανασυνταχθούν και να μπουν δυνατά για την εκπλήρωση των στόχων που έχουν θέσει από την αρχή της σεζόν. Τέσσερα παιχνίδια σήμερα Πέμπτη και άλλα τέσσερα αύριο Παρασκευή και πάμε να δούμε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και στο τέλος να ξεχωρίσουμε που θα ποντάρουμε για να ξανά-οδηγηθούμε στο ταμείο!!!

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Εφές-Γκραν Κανάρια. Η Εφές μπορεί να έχασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι μόνη τέταρτη καθώς φέτος κάνει καλή σεζόν είναι ώριμη και ουσιαστική. Είναι ομάδα ακριβή με πολύ ταλέντο και βαθύ ρόστερ. Στην έδρα της αρέσκεται να ανοίγει τις διαφορές και αυτό το κρατάμε. Από την άλλη η Γκραν Κανάρια όσο και να προσπαθεί δεν έχει ούτε το υλικό ούτε τη “βαριά” φανέλα να αντιδράσει και να πάει καλύτερα. Στην Ισπανία έχει κατρακυλήσει έχοντας πλέον ρίξει εκεί όλο το βάρος. Ομάδα μέτρια που σουτάρει αρκετά από το τρίποντο και χωρίς βάθος στον πάγκο της. Η Εφές είναι ανώτερη σε όλα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Άσος καλός με διψήφια διαφορά και δυνατός!!!

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπούντουτσνοστ-Κίμκι. Και οι δύο ομάδες αλλάξανε προπονητή και αυτό δείχνει πως δεν ήταν ευχαριστημένες περιμένοντας κάτι παραπάνω. Η Μπούντουτσνοστ πρωτάρα στην Ευρωλίγκα έχει κάνει ζημιές στην έδρα της με πολύ δυνατούς αντιπάλους (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και αυτό κάτι λέει. Είναι ομάδα ρυθμού, ενισχυμένη στον δεύτερο γύρο και παίζει για τη φανέλα και για την ιστορία της. Η Κίμκι έδιωξε τον Γιώργο Μπαρτζώκα θέλοντας να ξυπνήσει τους παίκτες με ΣΟΚ, αλλά οι τραυματισμοί και οι απουσίες δεν την αφήνουν να σηκώσει κεφάλι. Κέρδισε την Ζαλγκίρις με ανατροπή την προηγούμενη εβδομάδα και μαθηματικά έχει ελπίδες για 8άδα, αλλά γενικά έχει πολύ δύσκολο έργο. Σουτάρει πολύ από το τρίποντο και αυτό πάντα δεν είναι και καλό. Ανοικτό παιχνίδι περιμένω με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορα και να σουτάρουν πολύ. Λίγο εύστοχες να είναι το OVER 151 συνολικών πόντων θα μας πληρώσει καλά και εύκολα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός η επόμενη αναμέτρηση, σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι καθώς η Μακάμπι με τον κόουτς Σφαιρόπουλο στο τιμόνι έχει επανακάμψει και με συνεχόμενες νίκες ανέβηκε εκτός από βαθμολογικά και ψυχολογικά.Από την άλλη ο Ολυμπιακός προέρχεται από κακή εμφάνιση και ήττα μέσα στο ΣΕΦ από τη Μπαρτσελόνα θέλοντας να επιστρέψει στις επιτυχίες καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα και πλέον κάθε ήττα κοστίζει!!! Η Μακάμπι είναι ομάδα με πολλούς αμερικανούς στο ρόστερ της και πολύ αθλητική. Με τον Έλληνα προπονητή παίζει καλύτερη άμυνα και επιθετικά έχει ταλέντο. Στην έδρα της είναι δυνατή και το σημερινό παιχνίδι είναι τελικός γιατί με νίκη αναπτερώνει τις ελπίδες της για την 8άδα. Ο Ολυμπιακός ήθελε ενίσχυση και ενισχύθηκε στα γκαρντ (την Παρασκευή έρχεται ο Μπριάντε Γουέμπερ) αλλά όχι στους ψηλούς (εκεί πονάει πολύ) και τελευταία προβληματίζει με εμφανίσεις μέτριες και πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν προσθέσουμε και τους μικροτραυματισμούς που δεν αφήνουν τους παίκτες να βρουν ρυθμό τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο έργο έχει στο Τελ Αβίβ. Ντέρμπι μεγάλο με δύο ομάδες που έχουν φάει την διοργάνωση με το κουτάλι!!! Λίγο προβάδισμα δίνω στην Μακάμπι λόγω έδρας και δίψας για να μπει στην 8άδα. Άσος.

Το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα κλείνει με το παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις. Η Μπαρτσελόνα το έχω γράψει αρκετές φορές είναι ομάδα με πλούσιο ρόστερ, ακριβή και με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Κυρίως η ρακέτα της έχει ψηλά και αθλητικά κορμιά και τελευταία βρήκε χημεία παίζοντας πειστικά και ανέβηκε αθόρυβα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στο Ισπανικό πρωτάθλημα είναι στην κορυφή και γενικά φέτος είναι πιο σοβαρή και πειθαρχημένη. Η Ζαλγκίρις αν και φέτος ανοίχθηκε (οικονομικά) και αύξησε κατά πολύ το μπάτζετ, αγωνιστικά είναι ένα σκαλί κάτω από την ομάδα κομπιούτερ που θαυμάζαμε πέρσι. Πιο σοφτ και με αρκετά προβλήματα κυρίως στον επιθετικό τομέα, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έχει μείνει αρκετά πίσω κάνοντας άσχημες ήττες ακόμα και εντός έδρας. Εμένα δεν με έπεισε και με προβληματίζει καθώς δεν έχει βρει ρυθμό από την αρχή της σεζόν. Η Μπαρτσελόνα είναι πιο γεμάτη ομάδα σε καλύτερη κατάσταση και είναι το φαβορί για τη νίκη. Θα την εμπιστευτώ και θα ποντάρω στον άσο.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΕΦΕΣ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Εφές -11.5

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ – ΚΙΜΚΙ: OVER 151.5 συνολικούς πόντους

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -2.5

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μπαρτσελόνα -5.5

 

Η δυνατή πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΕΦΕΣ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Εφές -7.5

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μπαρτσελόνα -2.5

 

Από ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 11.5 συνολικούς πόντους του A. Moerman της Εφές

OVER 9.5 συνολικούς πόντους του T. Black της Μακάμπι Τελ Αβίβ

 

ΥΓ. “Η δυστυχία του κόσμου οφείλεται στα κακά αποτελέσματα του εγωισμού, που γεννάει την απληστία, τη σκληρότητα, την αδικία και την εκμετάλλευση των άλλων”.  Γιντού Κρισναμούρτι

 

ALEX