ΤΣΣΚΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το ντέρμπι του ομίλου που θα προτιμήσουμε το άντερ. Ένα ματς μεγάλων ομάδων και ντέρμπι πρωτιάς με τις δύο ομάδες πάντως ανέτοιμες και τυχερές που είναι στον πιο εύκολο όμιλο. Η ΤΣΣΚΑ έχει τρεις νίκες με την την φανέλα και την τύχη και έκανε την πρώτη της πραγματικά καλή εμφάνιση με την Μπεσίκτας στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα καθώς επιτέλους έπαιξε άμυνα. Καθώς μετά το 28-28 έκανε περίπατο (32-42, 40-68, 43-74!). Τέλος ο Νίκολας, πήρε τον περιφερειακό σκόρερ Κρίστμας (πέρσι στον ΑΓΟΡ). Ακόμα δεν μας πείθει όμως. Νίκησε εντός 78-68 την Σπαρτάκ στην Ρωσία την Κυριακή.

Η Μπαρτσελόνα είναι από τα φαβορί και για τίτλο αλλά δεν μας αρέσει και ας στηρίζεται στην άμυνα αφού κολλάει στην επίθεση . Με την Παρτίζαν στην Βαρκελώνη μάλιστα αγχώθηκε (7-15, 23-15, 41-42,78-63, 78-74,80-77). Ήττα από +9 στην Ισπανία εκτός με την Κάχα με 80-69 χωρίς να αντιδράσει. Νεκρά διαστήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣ: Η ΤΣΣΚΑ παίρνει μάλλον δύσκολα το ματς. Οριακό το -4. Πάμε με το άντερ 147 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Ματς πρόκρισης που περιμένουμε να κυριαρχήσουν οι άμυνες. Άλλωστε και οι δύο ομάδες εχουν πρόβλημα στην επίθεση και ελπίζουν σε πρόκριση πίσω από ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα επειδή είναι στον πιο εύκολο όμιλο.Η Λιέτουβος στηρίζεται στην έδρα της αλλά έχει πολλές αδυναμίες ειδικά επιθετικά. Με την Μπάμπεργκ σε ένα ματς διακυμάνσεων, αν και έχανε και με 10π, πέρασε με 62-64 στο 31′ και δέχθηκε ένα 15-0 (77-64 στο 34′) στην 4η περίοδο και ηττήθηκε και εύκολα. Δεν έχει καλή ισορροπία.

Η Μπεσίκτας έχει το διπλό με την Μπάμπεργκ και με ένα ακόμα διπλό καθαρίζει την πρόκριση. Με την ΤΣΣΚΑ εντός κατέρρευσε μετά το 28-28 (32-42, 40-68, 43-74!) με το τραγικό 1/16τρ στην επίθεση που έχει πρόβλημα. Γενικά ομάδα δουλεμένη με πολύ καλή άμυνα, αλλά μέτριο ρόστερ χωρίς μεγάλα ονόματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και Νο Bet και η νίκη ακόμα. Οριακά στο διπλό με +3. Καλό το άντερ 149 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΣΑΛΟΝ – ΜΑΛΑΓΑ

Από τα ματς που λες θέλω να παίξω νίκη να μην μπλέκω στο χάντικαπ αφού οι μεγάλοι συνήθως κερδίζουν αλλά στην ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι εκτός για να μπλέξεις με το χάντικαπ. Η γαλλική Σαλόν ελπίζει και σε πρόκριση επειδή είναι σε εύκολο όμιλο και είναι ματς κλειδί. Πήγε για το μπαμ στην Σιένα που προηγήθηκε 25-39 και 44-54 αλλά στο τέλος έχασε από την απειρία και την έδρα. Ομάδα με τρομερή χημεία, αλλά δεν έχει βάθος . Η Μάλαγα είναι ακριβή ομάδα αλλά με αλλαγές και δεν έχει διάρκεια.

Με την Άλμπα ξεκίνησε καλά (22-14), αλλά κόλλησε και καθάρισε με την έδρα μετά το 50-51 στο 33′(57-51). Στην Ισπανία έχασε εκτός έδρας στο Μπιλμπάο με 82-65.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κερδίζει η Μάλαγα με την εμπειρία καθώς θέλει το ματς αλλά με το -3 απλά πάμε προς διπλό γιατί είδαμε και με την Πρόκομ πως χάλασε το χάντικαπ

ΑΛΜΠΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ
Και εδώ από τα ματς που λες θέλω να παίξω νίκη να μην μπλέκω στο χάντικαπ αφού οι μεγάλοι συνήθως κερδίζουν αλλά στην ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι εκτός για να μπλέξεις με το χάντικαπ .Η Άλμπα θα έχει 12000 κόσμο αλλά είναι κουρασμένη αφού δεν αντέχει σε διπλό ταμπλό. Πάντως ελπίζει σε πρόκριση επειδή είναι σε εύκολο όμιλο και δεν έχει άγχος εδώ σήμερα. Στην Μάλαγα πάλεψε και έχασε στο τέλος (ήταν 50-51 στο 33′) με τον Γουντ να μένει στους 2π. Διπλό στην παράταση στην Γερμανία με την Τρίερ.

Η Μακάμπι έχει και φέτος μια πολύ καλή ομάδα με εγγύηση τον Μπλατ στον πάγκο της. Εξαιρετική εμφάνιση με την Πρόκομ εντός έδρας . Θα έχει και κόσμο μαζί της. Το θέμα είναι να έχει διάθεση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κερδίζει η Μακάμπι αν και το ματς δεν θα είναι εύκολο. Η καλή Μακάμπι κάνει και εύκολα το -5, η μέτρια μπορεί να κινδυνέψει. Νο Bet στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΚΑΝΤΟΥ – ΦΕΝΕΡ

Και εδώ από τα ματς που λες θέλω να παίξω νίκη να μην μπλέκω στο χάντικαπ αφού οι μεγάλοι συνήθως κερδίζουν αλλά στην ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι εκτός για να μπλέξεις με το χάντικαπ . Καθώς η Φενέρ είναι άλλη κλάση και ακόμα και αν δεν παίξει ο Μακάλεμπ που έχει ενοχλήσεις, η τούρκικη ομάδα έχει βάθος και εμπειρία για το διπλό και θα πάρει την νίκη. Η Καντού έχει κερδίσει την Κίμκι στην έδρα της και συνεχίζει να κυνηγά πρόκριση σε αυτόν τον πολύ δύσκολο όμιλο που δεν ξεχνάμε ότι κουβαλά την ήττα εντός από την Ολίμπια και έτσι δεν έχει περιθώρια. Στηρίζεται στην έδρα της και στην άμυνα. Αλλά δεν είναι η περσινή Καντού. Εχασε εύκολα στην Μαδρίτη από την Ρεάλ (41-26, 73-53). Εύκολα νίκησε εντός την Αβελίνο στην Ιταλία με 79-67.

Η Φενέρ θέλει χρόνο ακόμα να βρει διάρκεια όπως έιπε και ο Πιανιτζάνι αλλά είναι πολύ γεμάτη ομάδα. Πολύ καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟ εντός και περίπατος (34-26, 58-41) που απλά έπεσε η διαφορά στο τέλος. Είχε την Μπεσίκτας εντός στην Τουρκία την Δευτέρα και νίκησε πάλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κερδίζει η Φενέρ αλλά με το -4 οριακό το διπλό.

ΜΙΛΑΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεγάλο ματς στο πανέμορφο Μιλάνο σε ένα όμιλο φωτιά που ένας μεγάλος θα μείνει εκτός αναγκαστικά! Το Μιλάνο σε κρίση και φέτος γενικά καθώς είναι μια πανάκριβη ομάδα με καλό ρόστερ αλλά κάκιστη χημεία. Ο Σκαριόλο μένει ακόμα στον πάγκο επειδή έχει ακριβή αποζημίωση. Πάντως πήρε διπλό την Δευτέρα στην Σιένα στο ντέρμπι του καμπιονάτο με καλή εμφάνιση ειδικά στην άμυνα και υπάρχει μια ηρεμία αν και πάλι είχε μπλακ άουτ και το 22-39 και το +17 έγινε 57-63 και αγχώθηκε. Δεν έχει δυνατή έδρα καθώς δεν γεμίζει το γήπεδο και δεν φωνάζει ο κόσμος και έχει ήδη την ήττα από την Κάχα. Γενικά ομάδα ανατροπών που παίζει πολύ ζώνη και έχει μεγάλο άγχος για σήμερα. Στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις έχασε την ευκαιρία καθώς με 13τρ προηγήθηκε με 22-32, έχανε και με 72-65 και στο τέλος δεν μπόρεσε στο θρίλερ (88-87 στο 39′).

Από κοντά όμως και ο Ολυμπιακός που έχει ήδη κακές εμφανίσεις στην ευρωλίγκα και πολύ γκρίνια και γλίτωσε το σοκ και τον μισό αποκλεισμό από την Τσεντέβιτα στο ΣΕΦ όταν αν και προηγήθηκε με 10π βρέθηκε πίσω και με 7π στην 4η περίοδο και το πήρε το ματς με την έδρα και την εμπειρία στο τέλος. Πήρε τον Πάουελ για την θέση του σέντερ αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ψάχνει και άλλο παίκτη. Θέλει μια νίκη εκτός για να καβατζωθεί. Δεν έχει διάρκεια και δεν παίζει την περσινή του άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανέτοιμες και οι δύο ομάδες. Καλές με πολύ καλά ρόστερ αλλά ομάδες μέρας και με νεκρά διαστήματα και διακυμάνσεις. Ο καλός Ολυμπιακός αν παίξει καλή άμυνα και βρει λύσεις στην ζώνη που κόλλησε με την Τσεντέβιτα, κερδίζει. Ο μέτριος χάνει και εύκολα και αντίστοιχα το Μιλάνο αν βγάλει τα τρίποντα. Κλασικό Νο Bet. Λογικά λόγω άγχους έχει τύχη το άντερ στο 157 καθώς σκοράρουν και οι δύο αλλά το Μιλάνο αν δεν παίξει άμυνα όπως στην Σιένα δεν κερδίζει. Σε κάποια ζητούμενα.