ΧΙΜΚΙ – ΟΛΙΜΠΙΑ
ΧΙΜΚΙ: Ομάδα έδρας αν και δεν μαζεύει πολύ κόσμο, μέχρι τώρα η ρώσικη Χίμκι. Που θέλει πρόκριση αλλά αν και έχει ακριβό και ποιοτικό ρόστερ, εν τούτοις πάλι κάτι λείπει, δεν έχει διάρκεια και ισορροπία και πληρώνει τα νεκρά της διαστήματα . Όπως και στο Καντού που ξεκίνησε πολύ καλά και με ένα 16-4 έκανε το 10-7 σε 14-23 και έδειχνε να ελέγχει το ματς αλλά το έχασε και εύκολα. Καθώς αρχικά δέχθηκε ένα 13-0 και βρέθηκε και πίσω με 27-23 και στην συνέχεια πετύχαινε μόλις 11π ανά περίοδο. Υπάρχει προβληματισμός.

ΟΛΙΜΠΙΑ: Η Ολίμπια Λουμπλιάνας είναι μέτρια αλλά πονηρή ομάδα για όποιον την υποτιμήσει και γι αυτό άλλωστε είχε κάνει το διπλό στο Καντού. Άλλωστε δεν πιστεύει σε πρόκριση αλλά χαίρεται τα παιχνίδια της. Πάντως απογοήτευσε με τον ΠΑΟ με 3/16τρ και κάκιστη εικόνα μετά το δεκάλεπτο που δεν βρήκε ρυθμό και δεν έτρεξε. Γυρίζει ο βασικός Σάλιν. Χωρίς άγχος εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χίμκι είναι άλλη κλάση και εντός βρίσκει ρυθμό. Η Ολίμπια δεν έχει τόσο βάθος. Αν δεν χαλαρώσουν οι Ρώσοι κάνουν τον άσο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με -11 σαν επιλογή Β.

ΣΙΕΝΑ – ΣΑΛΟΝ
ΣΙΕΝΑ: Η ιταλική ομάδα δεν έχει σχέση με την περσινή σε επίπεδο, αλλά είναι μπολιασμένη από την άμυνα και τις επιτυχίες. Και έχει την ευκαιρία να κάνει σεφτέ και ειδικά μάλιστα καθώς κουβαλά το σοκ της πρεμιέρας με την Άλμπα εντός. Έρχεται από κολλητά δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που πάλεψε για το διπλό σε Τελ Αβίβ και Μάλαγα και8 ήταν άτυχη! Καθώς και στην Ισπανία με 13τρ ήταν συνέχεια μπροστά μετά το 18-11 με 48-59 και 63-73 στο 34′ αλλά εκεί δέχθηκε ένα 10-0 (73-73 στο 38′) και στην παράταση έχασε στο τελευταίο σουτ πάλι. Δυνατή έδρα αλλά δεν είναι η παλιά Σιένα.

ΣΑΛΟΝ: Αναμενόμενα η Σαλόν δεν μπορεί σαν γαλλική ομάδα χωρίς βάθος να αντέξει στο διπλό ταμπλό με σαμπιονά και ευρωλίγκα. Με την Μακάμπι παράτησε από νωρίς το παιχνίδι (28-53 ημ) και δεν πάλεψε καν. Χωρίς άγχος βέβαια στην Ιταλία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σιένα μέσα είναι ακόμα Σιένα παρά την γκέλα με την Άλμπα αλλά και εκτός έδειξε ότι κρατάει η κολώνια.. Η Σαλόν μένει από δυνάμεις και αν μπορούν οι ιταλοί θέλουν και διαφορά για την ψυχολογία και άσο επιλογή Β στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με -9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παιχνίδι προπόνησης για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό που καλείται να συνέλθει μετά το σοκ του ΣΕΦ με την Ζαλγκίρις που τον μπλέκει σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκριση! Σε ένα ματς που προηγήθηκε με 8-0 και 42-35 αλλά κόλλησε στην ζώνη και με ένα 3-19 βρέθηκε πίσω 45-54 στο 29′ και στην συνέχεια κατέρρευσε εντελώς και δεν αντέδρασε καν! Τέλος ο Ντόρσεϊ, άνω κάτω η ομάδα, γκρίνια, ψάχνει σέντερ και περιφερειακό πιθανότατα! Τέτοια ματς τα έχει για να τρέξει και να ανοίξει σκορ με την υπεροπλία του.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Η Τσεντέβιτα έχασε εύκολα στην Πόλη από την Εφές και είναι μακράν η χειρότερη ομάδα του ομίλου. Καθώς ο Μάλκοβιτς έχει χάσει τον έλεγχο στον πάγκο, έχει μείνει πίσω προπονητικά και η κροατική ομάδα αν και ακριβή σχετικά (7-8εκ)και με καλό ρόστερ, δεν είναι απλά ομάδα! Υπ ατμόν ο βασικός πόιντ Μάρκους Γκριν που δεν έχει καλές σχέσεις με τον Μπόζα! Σοκ με 67-83 εντός με την Ζαντάρ στην αδριατική και πολύ βαρύ κλίμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα ο Ολυμπιακός φυσικά και άσο με -16 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και διαφορές και πάνω από 20 με την τραγική Τσεντέβιτα. Και προς όβερ. Δυνατή επιλογή.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΤΣΣΚΑ

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Η Μπεσίκτας έχει το χειρότερο ρόστερ από τις τούρκικες ομάδες και το φτηνότερο αλλά είναι πιο ομάδα απ όλες καθώς είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και με την άμυνα το όπλο της. Μαζεύει κόσμο. Δεν παράτησε το ματς στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα (62-57 στο 38′) αν και έχανε με διαφορές 10-12π, αλλά έχει πρόβλημα στο σκορ. Χωρίς άγχος εδώ και ότι βγει, άλλωστε είναι στο κόλπο της πρόκρισης.

ΤΣΣΚΑ: Βαρύ κλίμα και προβληματισμός στην ΤΣΣΚΑ που είναι τυχερή με την εικόνα που έχει που παραμένει αήττητη καθώς βρίσκεται στον πιο εύκολο όμιλο. Καθώς αν και η ομάδα με το ακριβότερο ρόστερ και παρά την επιστροφή του Μεσίνα, κερδίζει μόνο με την εμπειρία και την τύχη, έχει πολύ γκρίνια καθώς παίζει κάκιστο μπάσκετ και έχει γλιτώσει πολλά εμφράγματα! Αγχώθηκε ακόμα και στην Μόσχα με την Μπάμπεργκ καθώς έχανε και με 61-63 στο 32′ και έκανε ένα 13-0 (74-63) και το πήρε με την έδρα και την εμπειρία…

Ο Τεόντοσιτς δεν μπορεί στο πλέι μέικερ, πολλοί παίκτες δεν παίζουν άμυνα, ο Νίκολας είναι άσφαιρος και πήρε τον Κρίστμας (πέρυσι στον ΑΓΟΡ, τον ήθελε και ο Ολυμπιακός), ο Μεσίνα δεν τα πάει καλά με πολλούς και άρχισε να τα ..χώνει σε διάφορους και η ομάδα δεν παίζει την άμυνα που έπαιζε πριν χρόνια με τον ιταλό πάλι στον πάγκο όταν δεχόταν με ..αίμα 60π . Σοκ και στην βαλτική λίγκα και ήττα εκτός με 76-66 από την Ζαλγκίρις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χαμηλό σκορ και άντερ. Μάλλον κερδίζει αλλά όχι εύκολα η “αρκούδα” και έτσι οριακό με 4π στην έδρα. Περίεργο ματσάκι σε νίκη και χάντικαπ.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Ματς κλειδί για την Μπάμπεργκ που έχει και την ήττα εντός από την Μπεσίκτας και με νέα ήττα αν και σε εύκολο όμιλο ξεχνά το όνειρο της πρόκρισης. Η Μπάμπεργκ που δεν είναι τόσο δυνατή όσο πέρσι αφού είχε πολλές αλλαγές αλλά πήγε να κάνει το μπαμ στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και για τρεις περιόδους ήταν εντυπωσιακή. Όμως στο 61-63 στο 32′ έμεινε από δυνάμεις και με ένα 13-0 έγινε το 74-63 και τέλος. Δεν έχει διάρκεια και στην Γερμανία με την Γκίσεν έχανε 54-53 και απλά έκανε περίπατο στην 4η περίοδο. Δυνατή έδρα.

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ: Η Λιέτουβος με την αλλαγή προπονητή είναι κάπως βελτιωμένη αλλά και πάλι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και σε άλλο όμιλο δεν θα είχε τύχη πρόκρισης. Καθώς έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα αφού το ρόστερ της έχει κενά. Με την Παρτίζαν πάντως με ένα 16-0 έκανε το 13-20 σε 29-20 και κέρδισε εύκολα σχετικά και δίκαια αφού είχε διαφορές. Η Μπάμπεργκ το μικρό προβάδισμα, χαμηλό σκορ και εδώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πονηρό ματς και εδώ με την Μπάμπεργκ μάλλον να το παίρνει αλλά η Λιέτουβος είναι μαχητική. Οριακό και το -5, πιο πιθανό το άντερ.