ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ    4,5
Το πρώτο παιχνίδι της σημερινής μέρας στο τουρνουά “Ακρόπολις ” στο ΟΑΚΑ που είναι και το τελευταίο πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ στην Σλοβενία την επόμενη εβδομάδα . Στοιχηματικά πολύ δύσκολο ματς με την Λιθουανία πιο κοντά στην νίκη όμως αλλά και η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο ματς.

Παρόλα αυτά πάμε στο διπλό καθώς η Λιθουανία έχει και 4π αβάντα στο κουπόνι μας στον ΟΠΑΠ και έτσι αξίζει το διπλάκι αν και μιλάμε πάντα για φιλικό. Περίεργο το όριο πόντων. Το σημαντικότερο τεστ για την εθνική μας πριν το επίσημο τζάμπολ όπως και για την Λιθουανία που στον πάγκο της είναι ο Καζλάουσκας που ήταν στο δικό μας πάγκο το 2011.

Η Ελλάδα με τον ιταλό Τρινκέρι στον πάγκο και χωρίς Κουφό – Καλάθη, μπήκε δυνατά στα φιλικά αλλά προβλήματα με Βοσνία και Σκόπια που χάσαμε και δεν παίξαμε άμυνα. Κόπηκε και ο Βασιλειάδης, πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα αλλά είμαστε ομάδα για μετάλλιο. Παίξαμε άμυνα στο χτεσινό ματς με την Βοσνία και δεν είχαμε πρόβλημα αλλά και πάλι δεν ενθουσιάσαμε. Και το σημερινό ματς θα είναι πολύ δύσκολο ειδικά με τα μεγάλα κορμιά της Λιθουανίας που είναι πολύ δύσκολα με τον θηριώδη ΝΒΑερ Βαλανσιούνας και τους άλλους.

Γενικά πάντως η Λιθουανία είναι στα φαβορί για μετάλλιο με τον Καζλάουσκας πάλι στον πάγκο της αντί του Κεζμούρα που απέτυχε. Πίσω πάλι ο Κλέιζα και με τον θηριώδη ΝΒΑερ Βαλανσιούνας κάνουν τρομερό δίδυμο αλλά στην περιφέρεια με την απόσυρση και του Σάρας έχει ένα θέμα αφού λείπουν οι σπουδαίοι παίκτες και ειδικά αν πιεστεί ο Καλνιέτις. Πάντως παίζει και άμυνα όπως είδαμε και χτες με την Ιταλία που έκανε περίπατο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΒΟΣΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ
Το πρώτο παιχνίδι της σημερινής μέρας στο τουρνουά “Ακρόπολις ” στο ΟΑΚΑ που είναι και το τελευταίο πριν το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ στην Σλοβενία την επόμενη εβδομάδα . Στοιχηματικά πολύ περίεργο ματς και θέμα μέρας ο νικητής και όποιος έχει καλό σουτ καθώς η Ιταλία έχει εμπειρία αλλά η Βοσνία καλύτερο μομέντουμ. Ψηλά το όριο πόντων και δεν μπλέκουμε.

Η Βοσνία είναι ανεβασμένη και επικίνδυνη ομάδα αφού στον πάγκο είναι πλέον ο έμπειρος Άτσο Πέτροβιτς, ηγέτης της ο ΝΒΑερ Τελέτοβιτς και στο πλέι μέικερ ο νατουραλιζέ Ζακ Ράιτ. Ομάδα που παίζει επιθετικό μπάσκετ και με το τρίποντο και έχει χρήσιμους ρολίστες και θέλει προσοχή. Στα φιλικά έχει 3-4 και διακυμάνσεις αλλά και καλά ματς. Με την εθνική μας ήταν άστοχος ο Τελέτοβιτς, έμεινε από νωρίς πίσω και δεν πιέστηκε να γυρίσει το ματς και το παράτησε ουσιαστικά και δεν άρεσε.

Νοσοκομείο η Ιταλία χωρίς τους ΝΒΑερς Γκαλινάρι και Μπαρνιάνι που είχαν και το σκορ, έχει τους ΝΒΑερς επίσης Μπελινέλι – Ντατόμε(από φέτος Πίστονς) αλλά δεν αρέσει και στα φιλικά έχασε μέχρι και από το Βέλγιο με 20π. Μάλιστα είναι τραυματίας και ο Ντατόμε και απογοήτευσε με την Λιθουανία που έχασε αμαχητί με πρόβλημα στο σκορ και το κλίμα δεν είναι καλό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet στο κουπόνι του ΟΠΑΠ