Χαμός γίνεται στην Ευρωλίγκα και πραγματικά φέτος θα δούμε πολλά και διάφορα, περίεργα, παράξενα μα πάνω από όλα καλύτερο μπάσκετ. Κάτι η αύξηση των ομάδων , κάτι τα υψηλά μπάτζετ, κάτι που οι λεγόμενες μικρές ομάδες είναι ενισχυμένες κάνουν την διοργάνωση ακόμα πιο ελκυστική και πιο ενδιαφέρον. Πρώτη διπλή αγωνιστική είχαμε αυτή την εβδομάδα με αποτελέσματα ανάποδα όπως λέμε λαϊκά και πολλά φαβορί γνώρισαν ήττες που στα «χαρτιά» δεν τις υπολόγιζαν.

Στοιχηματικά τώρα στο δικό μου το κομμάτι επειδή με ρωτάτε καθημερινά να σας πω, πως όταν δεν μου αρέσει το πρόγραμμα ή όταν κάτι βλέπω που έχει πολλές δυσκολίες και παγίδες, δεν ασχολούμαι και περιμένω την κατάλληλη στιγμή που θα «χτυπήσω» βλέποντας πως είναι καλύτερες οι προϋποθέσεις για ποντάρισμα που θα μας στείλει στο ταμείο. Το έχω πει πολλές φορές πως ΔΕΝ ποντάρουμε για να ποντάρουμε αλλά πρέπει να έχουμε ένα στόχο που αυτός είναι το ταμείο. Στοίχημα και παιχνίδια έχει δεκάδες καθημερινά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κυνηγάμε τα πάντα και τα «φαντάσματα» ακόμα!!! Υπομονή, καλή ενημέρωση, σωστή τακτική είναι ο οδηγός μας για να γεμίζει το πορτοφόλι. Προσοχή λοιπόν καθώς οι παγίδες είναι πολλές και τα εμπόδια περισσότερα.

Σήμερα λοιπόν έχουμε 7 παιχνίδια που ολοκληρώνουν την 6η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (χθες είχαμε τα δύο πρώτα) και πάμε να αναλύσουμε το καθένα ξεχωριστά και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα και δυνατό ταμείο.

Χρονικά η πρώτη αναμέτρηση είναι το Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ζενίτ έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε στη Λιθουανία την Ζαλγκίρις δείχνοντας πως αν την υποτιμήσεις μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Είναι ομάδα με πλούσιο χορηγό, χωρίς όμως να έχει κάνει υπερβάσες στο μπάτζετ και με τον Πλάθα στο τιμόνι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η ΤΣΣΚΑ μετά το σοκ-τραυματισμό του Κλάιμπερν (χάνει όλη την σεζόν) υπέστη ακόμα μεγαλύτερο σοκ καθώς ηττήθηκε δίκαια από τον Ολυμπιακό στη Μόσχα μέσα στο σπίτι της. Αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόταν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη που εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των ερυθρόλευκων και στην επίθεση δεν λειτούργησε τίποτα σωστά. Προβληματισμός υπάρχει και για τον Ντάνιελ Χάκετ που ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση και είναι αμφίβολος. Ρωσικός εμφύλιος με την ΤΣΣΚΑ να είναι υποψιασμένη πλέον καθώς είχε ηττηθεί και στο πρωτάθλημα από την Ζενίτ. Η Ζενίτ όπως σε κάθε παιχνίδι θα παλέψει και ότι καλύτερο προκύψει. Η ΤΣΣΚΑ έχει το πρέπει και πιστεύω μπορεί να κερδίσει καθώς έχει ποιοτικότερο ρόστερ. Διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Φενερμπαχτσέ-Ζαλγκίρις. Η αρνητική έκπληξη έως τώρα στην Ευρωλίγκα λέγεται Φενερμπαχτσέ καθώς στα πρώτα πέντε παιχνίδια έχει μόνο μία νίκη και τέσσερις ήττες!!! Ομάδα ακριβή με τον ίδιο προπονητή (Ομπράντοβιτς) στον πάγκο αλλά τελείως ασύνδετη με κακή χημεία και με πολλά προβλήματα κυρίως στην επίθεση της. Ρόστερ έχει καλό και βάθος επίσης αλλά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και όλοι περιμένουν το ξέσπασμα. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα καθαρά του προπονητή καθώς έχει μέτριους παίκτες χωρίς το μεγάλο όνομα που θα την οδηγήσει ψηλά. Ο κόουτς Γιασικεβίτσιους ξέρει και διαβάζει καλά τα παιχνίδια απλά υπολείπεται σε ποιότητα η λιθουανική ομάδα καθώς δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση στο μπάτζετ. Αν και πολύ νωρίς η Φενέρ καίγεται και πιστεύω πως σήμερα ήρθε η σειρά της να πετύχει την δεύτερη νίκη της. Άσος.

Βαλένθια-Βιλερμπάν η επόμενη αναμέτρηση με την Βαλένθια να μην έχει γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης και την σταχτοπούτα Βιλερμπάν να έχει θετικό πρόσημο με 3 νίκες και 2 ήττες. Η Βαλένθια είναι μέτρια ισπανική ομάδα που θα στηριχθεί στην έδρα της για να κάνει κάποιες νίκες αλλά τίποτα παραπάνω καθώς δεν έχει βάθος αλλά και απαιτήσεις για κάτι παραπάνω. Η Βιλερμπάν κάνει κάθε χρόνο βήματα προόδου και φέτος μπήκε δυναμικά στην Ευρωλίγκα κερδίζοντας μάλιστα Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μπασκόνια. Αθλητική ομάδα που βγάζει ενέργεια αλλά έως εκεί καθώς είναι μέτρια και χωρίς ηγέτη. Εκτός χάνει την δυναμική της και πιστεύω πως η Βαλένθια θα εκμεταλλευτεί τις εκτός έδρας αδυναμίες της γαλλικής ομάδας και έτσι θα ποντάρω στον άσο.

Επόμενο παιχνίδι χρονικά είναι το Μιλάνο-Μπαρτσελόνα. Μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα για το κάτι παραπάνω έχοντας και οι δύο πανάκριβα ρόστερ με καλούς προπονητές και υψηλές βλέψεις. Το Μιλάνο στην εποχή Μεσίνα πλέον δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του καθώς στην αρχή ξεκίνησε νωθρά αλλά η αλήθεια είναι πως είναι ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και είχε και τραυματισμούς. Έχει επιστροφές και όσο περνάει ο καιρός θα παίζει και καλύτερα. Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα και φέτος δείχνει πως με τις μεγάλες αλλαγές και τις υπερβάσεις που έκανε είναι φτιαγμένη για πολύ ψηλά. Δεν παίζει το μπάσκετ που μπορεί αλλά αυτό έχει και εξήγηση, καθώς έχει πολλούς τραυματισμούς στην θέση 1 που ουσιαστικά χάνει στην οργάνωση. Είναι όμως πολύ γεμάτη ομάδα και με πλούσιο ταλέντο. Ντέρμπι μεγάλο που κανονικά το κοιτάς και δεν ποντάρεις. Όμως πιστεύω πως ήρθε η ώρα για την πρώτη ήττα των Καταλανών, καθώς το Μιλάνο σοβαρεύτηκε, έχει ποιότητα και ο Μεσίνα ξέρει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Με ένστικτο και ρίσκο πάω με τον άσο.

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ το επόμενο παιχνίδι και πραγματικά εδώ θα γίνει μεγάλη μάχη, καθώς ο Ολυμπιακός έχει την ψυχολογία στα ύψη μετά την μεγάλη νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ αλλά μην γελιόμαστε οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά προβλήματα στη δομή του ρόστερ και για αυτό θα γίνουν και αλλαγές. Είπαμε αρκετές φορές πως φέτος ο Ολυμπιακός είναι μέτριος και χωρίς βάθος αλλά έχει βαριά φανέλα και θα κάνει και μεγάλες νίκες (όπως αυτή στην Μόσχα). Θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να έχει πλάνο στο παιχνίδι του. Η Ευρωλίγκα έχει υψηλές απαιτήσεις και τα λάθη τα τιμωρεί. Από την άλλη μεριά η Μακάμπι δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να κάνει εκπληκτική δουλειά και όλοι να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια στην ομάδα του λαού για τον Έλληνα τεχνικό. Ομάδα γεμάτη, αθλητική, γρήγορη και με εμπειρία στο ρόστερ της. Εύκολα κέρδισε την Φενέρ στο Τελ Αβίβ και θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Παιχνίδι που και οι δύο το θέλουν πολύ και κλειδί θα είναι οι άμυνες τους. Εκτιμώ θα υπάρξει και κούραση από τα διπλά παιχνίδια και θα ποντάρω στο UNDER 154 συνολικών πόντων περιμένοντας χαμηλό ρυθμό και σκορ.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Μπασκόνια-Μπάγερν. Η Μπασκόνια και φέτος παραμένει ανταγωνιστική αν και έχει χαμηλό μπάτζετ ξέροντας όμως να σκανάρει την αγορά και να βρίσκει καλούς και φθηνού παίκτες που μετέπειτα τους πουλάει ακριβά. Την προηγούμενη εβδομάδα ενώ κέρδισε εύκολα τον Ολυμπιακό στην Βιτόρια προσγειώθηκε ανώμαλα καθώς ηττήθηκε στην Λυών από την μέτρια Βιλερμπάν ενώ βρισκόταν μπροστά στο ημίχρονο. Η Μπάγερν αντιθέτως πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση κερδίζοντας δίκαια στο Μόναχο την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης και έδειξε πως είναι ομάδα ρυθμού που όταν την υποτιμήσεις και δεν την διαβάσεις σωστά θα σε τιμωρήσει. Εκτός έχει θεματάκια παρουσιάζοντας νεκρά διαστήματα. Ντέρμπι που όμως θα δώσω μικρό προβάδισμα στην έδρα των Βάσκων που όταν βρουν ρυθμό στο γήπεδο τους κερδίζουν τους πάντες. Άσος.

Η 6η αγωνιστική κλείνει με το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου. Εδώ στα χαρτιά τουλάχιστον υπάρχει φαβορί και είναι η ομάδα της Μαδρίτης καθώς η Ρεάλ είναι ομάδα σχεδόν πάντα σχεδιασμένη τουλάχιστον για Φάιναλ Φορ με πλούσιο ρόστερ, πολύ ποιοτικό και με αρκετές λύσεις στον πάγκο. Βέβαια ακόμα δεν έχει φορτσάρει και αυτό το έχει πληρώσει καθώς έχει ήδη δύο ήττες. Η Άλμπα από την άλλη μεριά ευχαριστιέται την συμμετοχή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα παίζει όμορφο μπάσκετ , γρήγορο και χωρίς άγχος. Ο πολύπειρος κόουτς Ρενέσες κάνει πολύ καλή δουλειά αν και το ρόστερ δεν έχει μεγάλα και λαμπερά ονόματα. Η Ρεάλ ξέρει πως δεν την παίρνει για δεύτερη συνεχόμενη ήττα και θέλει να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες. Η Άλμπα ότι και να κάνει εκτιμώ πως δεν θα αντέξει την πίεση. Άσος με διψήφια διαφορά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -5.5

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Φενερμπαχτσέ -7.5

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Βαλένθια -5.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μιλάνο +2.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: UNDER 154.5 συνολικοί πόντοι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Μπασκόνια -4.5

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Ρεάλ Μαδρίτης -12.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Φενερμπαχτσέ -3.5

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Βαλένθια -2.5

 

Από ειδικά παικτών και ομάδων έχω ξεχωρίσει το

OVER 11.5 συνολικούς πόντους ο Γιαν Βέσελι της Φενερμπαχτσέ

OVER 7.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού

 

ΥΓ. “ Έγινα μεγάλος Έλληνας και με είπαν κλέφτη. Άλλοι έγιναν κλέφτες και τους είπαν μεγάλους Έλληνες ”  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 

ALEX