Μπορεί να γίνομαι γραφικός αλλά και ευχάριστος για τους περισσότερους αφού και πάλι σπάσαμε τα ταμεία με το εκπληκτικό 6/6, απόλυτη επιτυχία 100%, καθώς επαληθεύτηκε η τετράδα μαζί με το δυνατό ποντάρισμα όπως και η δυνατή πρόταση διπλασιασμού!!! Στην Λιθουανία η Ζαλγκίρις ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο που έχτισε μεγάλη διψήφια διαφορά ενώ η Βαλένθια κάνοντας την αντεπίθεσή της στο δεύτερο μισό και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή προηγήθηκε στο 35’ με 70-71. Από εκεί και μετά είδαμε τρομερό ματς με την Ζαλγκίρις να κερδίζει στα σημεία και να πληρώνει και εμάς που την δείξαμε εμπιστοσύνη ποντάροντας στον άσο. Άστοχος ο Πάνγκος από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα, συνολικά 11 πόντους)αλλά με 15 ασίστ έκανε πράγματα και θάματα και μάλιστα με 0 λάθη σε 28:22 λεπτά συμμετοχής. Η Βαλένθια το πάλεψε αλλά ήταν άτυχη στο τέλος και έμεινε πίσω στην βαθμολογία. Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι από την αρχή έδειξε πως αυτή θα είναι το αφεντικό του παιχνιδιού και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Ερυθρό Αστέρα να ελπίζει σε κάτι θετικό. Συγκεντρωμένοι οι κίτρινοι και με τον Τζάκσον σε καλή ημέρα (22 πόντους, 5 ασίστ σε 25’ συμμετοχής) καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Πολλά λάθη οι Σέρβοι που ήταν εμφανώς κουρασμένοι και δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί σε μια τόσο δύσκολη έδρα. Άσος καλός που πλήρωσε εύκολα και ξεκούραστα!!! Στην Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα με ένα εκπληκτικό Σάντερς κέρδισε την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάμπεργκ σε ένα παιχνίδι που ήταν μπροστά από την αρχή ενώ ήταν πολύ άστοχη από το τρίποντο. Η  Μπάμπεργκ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της αλλά στο τέλος ένα ξέσπασμα του Σάντερς με συνεχόμενα καλάθια και κλεψίματα τελείωσε το παιχνίδι. Άσος καλοπληρωμένος και ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ μην ξεχνιόμαστε και όλοι στο ταμείο!!!

Τέλος άφησα τον Ολυμπιακό και την συντριβή του στη Μόσχα από την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μπορεί να ενοχλούνται κάποιοι με τον τρόπο που γράφω κάποια πράγματα αλλά εδώ δεν παίρνουμε γραμμή από καμία ΚΑΕ για να γράφουμε και να χαϊδεύουμε αυτιά. Ότι βλέπω και ξέρω το σημειώνω και δυστυχώς ή ευτυχώς βλέπετε το αποτέλεσμα πιο είναι. Λέω καιρό τώρα πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά και γενικά έχει τεράστιο πρόβλημα στα γκαρντ. Υπάρχει η κούραση αλλά αυτό υπάρχει σε όλες τις ομάδες και το προσπερνάμε. Όλες οι ομάδες έχουν κατά καιρούς τραυματισμούς και δεν πρέπει να μένουμε εκεί καθώς βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Οι επιλογές των ξένων ποιος τις έκανε? Το καλοκαίρι ποιος σχεδίασε την ομάδα? Όχι πάντως εγώ. Και κοιτάξτε ο Ολυμπιακός για εμένα με το υπάρχων υλικό που έχει στον πάγκο του είναι ήδη πιο ψηλά βαθμολογικά από αυτό που μπορεί στην Ευρωλίγκα. Ακούγεται σκληρό αλλά έτσι είναι. Έχει κάνει τρεις ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα (!!!) και έχει διασυρθεί μέσα σε μια εβδομάδα δύο φορές στην Ευρωλίγκα. Αυτό έχει ξαναγίνει? ΟΧΙ απαντώ και τελειώνω λέγοντας πως μόνο με κάποια/κάποιες προσθήκες οι ερυθρόλευκοι θα γίνουν και πάλι ανταγωνιστικοί όπως ήταν στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός είναι προβλέψιμος σε επίθεση και άμυνα και όσες ομάδες τον διαβάσουν σωστά τον κλειδώνουν ουσιαστικά και μετά γίνεται το πάρτι. Έτσι έγινε και χθες και η Κίμκι άνετα έκανε αυτό που είχε κάνει και η Μπασκόνια την προηγούμενη εβδομάδα. Διάβασε σωστά, κλείδωσε, κέρδισε, διέσυρε. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Εμείς πληρωθήκαμε τον άσο και όπως έχω πει ποτέ δεν ποντάρουμε με τα συναισθήματα και την συμπάθεια που έχουμε σε κάποια ομάδα.

Σήμερα έχει τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια που θα κλείσουν την 19η αγωνιστική, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, στοιχηματικά είναι πολύ δύσκολη ημέρα και δεν θέλει ανοίγματα και μεγάλα πονταρίσματα. Πάμε εξαιρετικά τελευταία και δεν είναι σωστό να ποντάρουμε αλόγιστα σε αμφίρροπες αναμετρήσεις με πολλές παγίδες. Θα (ΑΝ) ποντάρουμε έξυπνα και πάμε να δούμε τι έχουμε για σήμερα.

Στο Εφές-Φενέρ η Φενέρ είναι καλύτερη ομάδα αλλά όπως έχω ξαναπεί οι εμφύλιες διαμάχες πάντα κρύβουν παγίδες και εκεί που η Εφές έχασε με κάτω τα χέρια στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ μπορεί να κάνει τη ζημιά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.  Ο ρυθμός θα κρίνει το αποτέλεσμα καθώς με γρήγορο και «τρελό» παιχνίδι ευνοείτε η Εφές ενώ σε σετ και κλειστό παιχνίδι η Φενέρ που είναι πιο σκληρή και συμπαγής ομάδα. Με ρίσκο αν πάω κάπου θα είναι με την Φενέρ στο διπλό καθώς έχει καλύτερη ομάδα και προπονητή στον πάγκο της.

Στην Βιτόρια η Μπασκόνια υποδέχεται το Μιλάνο. Εκτιμώ πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά η ιταλική ομάδα αν βρει ρυθμό από την γραμμή του τριπόντου μπορεί να κάνει τη ζημιά στους Βάσκους. Προς τον άσο κλείνω αλλά έχω και κάποιες επιφυλάξεις.

Ακόμα ένα ισπανικό εμφύλιο μεταξύ Μάλαγα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουμε σήμερα στην έδρα των Ανδαλουσιανών. Η Μάλαγα είναι δουλεμένο σύνολο με εξαιρετική χημεία και όταν υποτιμηθεί θα σου κάνει ζημιά. Η Ρεάλ παρά το ότι έχει πολλούς τραυματισμούς έχει μεγάλο ρόστερ και έμαθε να ζει με αυτά τα προβλήματα. Έχει κάνει αρκετές συνεχόμενες νίκες και έχει ψυχολογία. Τελευταία η Μάλαγα ανοίγει τα παιχνίδια της κι σκοράρει πολύ. Η Ρεάλ μπορεί να ακολουθήσει και θα στραφώ στο OVER με ρίσκο βέβαια.

Τέλος στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Αήττητος έως τώρα ο Παναθηναϊκός στην έδρα του και τελευταία παίζει καλύτερα, είναι σκληρός στην άμυνα του και γενικά αρχίζει και ρολάρει. Ντεφορμέ ο Ρϊβερς και λείπει και ο Λοντζέσκι λόγω τραυματισμού. Η ΤΣΣΚΑ είναι καλή και ακριβή ομάδα έχοντας εξαιρετικό ρόστερ, αλλά δεν είναι το μεγαθήριο που τρομάζει άσχετα αν είναι πρώτη στην βαθμολογία. Έχει τρωτά σημεία, έχει σκαμπανεβάσματα και πρέπει να την παίξεις δυνατά με πολλές επαφές για να μην την αφήσεις να βρει ρυθμό στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει αυτό πιστεύω και ο άσο έχει τύχη.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΕΦΕΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φενέρμπαχτσε -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ: Μπασκόνια -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: OVER 160 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Παναθηναϊκός +3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Στα ειδικά παικτών το μεγαλύτερο βάρος καθώς μου αρέσει το

OVER 7.5 ασίστ του Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού  στην STOIXIMAN.GR

OVER 14.5 πόντους του Τ.Σενγκέλια της Μπασκόνια στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Δεν υπάρχει δημιουργία στον Ολυμπιακό και αδικούνται και οι ψηλοί (4-5) καθώς δεν τροφοδοτούνται σωστά.

ΥΓ 2. Πόσο μεγάλο ψάξιμο πρέπει να έχεις κάνεις για αποκτήσεις σχεδόν με ένα εκατομμύριο τον Ρόμπερτς??

ΥΓ 3. Δεν είναι δικά μου λόγια αλλά του Βαγγέλη Μάντζαρη που μίλησε για ξεφτίλα δίχως προηγούμενο. Έτσι για να μην μου λέτε πως τα λέω εγώ.

ΥΓ 4. Τέλος και ο Βασιλόπουλος για τον Άρη. Είπαμε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα….. α ξέχασα είναι να φύγουν ακόμα και άλλοι και η ΚΑΕ σιωπά!!!

ΥΓ 5. Κάποιοι ενοχλούνται από τις συνεχόμενες εύστοχες προτάσεις και επιτυχίες και μαθαίνω πως μουρμουρίζουν στα γραφεία τους. Εγώ κακία δεν κρατώ σε κανένα και όποιος νευριάζει να του στείλω και ξυδάκι ντόπιο για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΥΓ 6. Η μεγαλύτερη πληρωμή μου είναι η ανταπόκριση σας και η χαρά που έχετε σε κάποιο ταμείο που βοήθησε η στήλη αυτή. Όλα τα άλλα είναι για τους άλλους τους κατευθυνόμενους. Εδώ εμείς ταπεινά συνεχίζουμε και πάμε για άλλα καλύτερα και μεγαλύτερα!!!

 

ALEX