Απόλυτη ευστοχία 100% και το ταμείο γέμισε!!! Όλες οι προτάσεις πληρώσανε και μάλιστα πολύ εύκολα. Τι Ευρωλίγκα, τι ΝΒΑ ακόμα και ποδοσφαιρικό δωράκι από το ημίχρονο μας γέμισε το πορτοφόλι. Σύνολο 8 στα 8!!! Στην Ευρωλίγκα κάναμε πραγματικό πάρτι…. με άσο Μπάγερν, διπλάρα η Ρεάλ και OVER 168 Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ. Η πρόταση για διπλασιασμό συνέχισε να μας δικαιώνει, η πρόταση με μεγαλύτερο ρίσκο και απόδοση μας χαμογέλασε και μας τριπλασίασε (!!!) το ποντάρισμα μας,  για τους ξενύχτησες στο ΝΒΑ με τον δυνατό άσο του Πόρτλαντ το τινάξαμε το ταμείο. Τέλος το δωράκι που είχα γράψει ήταν με φιόγκο και καλό κουτί καθώς και στο ποδόσφαιρο ξεδιπλώσαμε το ταλέντο μας με άσο και OVER του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ.

Κάτω η μπάλα, ταπεινά, εμείς τη δουλειά μας και προσηλωμένοι στο στόχο, πάμε να συνεχίσουμε με μεγάλη προσοχή με τις άλλες τέσσερις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, με ανάλυση για να δούμε στο τέλος τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Μπαρτσελόνα. Η Κίμκι επιτέλους έκανε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και μάλιστα πολύ εύκολα επί της Γκραν Κανάρια στη Μόσχα. Φέτος η αλήθεια είναι μας έχει μπερδέψει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και δείχνει κάπως μπερδεμένη καθώς παίζει μονοδιάστατα στηριζόμενη στον Σβεντ και από εκεί και πέρα το χάος. Ακόμα δεν έχουν δέσει οι νέοι παίκτες και χάνουν εύκολα τις διαφορές έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα. Νέο απόκτημα για την ομάδα της Κίμκι ο γκαρντ Γκάρλον Γκριν στη θέση του Πράδερ που έχει ακόμα πολύ δρόμο για να αποθεραπευτεί. Η Μπαρτσελόνα φέτος είναι άλλη ομάδα αλλά εκτιμώ πως ο σχεδιασμός του Πέσιτς είναι λάθος κυρίως στην θέση «1» που έχει Ερτέλ και Πάνγκο μαζί. Έχει βαθύ ρόστερ η Μπάρτσα αλλά ο Πέσιτς είναι παλιάς κοπής προπονητής με πολλές “παραξενιές” και αρκετές αδυναμίες. Η Μπαρτσελόνα πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερη απλά γιατί έχει ποιότητα αλλά δεν έχει καθόλου καλή χημεία έως τώρα. Ασταθής και εκεί που δεν το περιμένεις κάνει κακές ήττες (με την Φουενλαμπράδα στο πρωτάθλημα). Όμως είναι μεγάλο όνομα έχοντας υψηλούς στόχους όπως κάθε χρόνο. Ντέρμπι με την Κίμκι να μην έχει περιθώρια για νέα εντός έδρα ήττα καθώς ήδη μετράει αρκετές. Η Μπαρτσελόνα θα παλέψει ως το τέλος για τη νίκη. Καλύτερο σημείο το OVER 157 συνολικών πόντων γιατί και οι δύο σκοράρουν αρκετά από την περιφέρεια.

Μπούντουτσνοστ-Ζαλγκίρις η επόμενη αναμέτρηση, με την ομάδα από το Μαυροβούνιο να βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς καμία νίκη και με μέτριες εμφανίσεις. Είναι η χειρότερη ομάδα στην φετινή Ευρωλίγκα με μέτριο ρόστερ και περιορισμένο μπάτζετ. Από την άλλη μεριά η Ζαλγκίρις είναι ομάδα παραδοσιακά δυνατή, με αρχές στο παιχνίδι της και στον πάγκο της ο πολύ καλός κόουτς Γιασικεβίτσιους. Η λιθουανική ομάδα έχει την εμπειρία να προσπερνάει εμπόδια όπως αυτό της Μπούντουτσνοστ και πιστεύω πως όντας καλύτερη ομάδα μπορεί να κερδίσει και να φύγει με το διπλό. Εκεί ποντάρουμε.

Επόμενο παιχνίδι είναι το μεγάλο ελληνικό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Με τρεις νίκες και δύο ήττες οι δυο ομάδες έως τώρα, με τον Παναθηναϊκό να είχε όμως πιο βατό πρόγραμμα που δεν το αξιοποίησε καθώς έκανε δύο ήττες σχεδόν εκτός προγράμματος (Μπάγερν εκτός και Ζαλγκίρις εντός) δείχνοντας αρκετές αδυναμίες και πρόβλημα στο σκοράρισμα από την περιφέρεια. Φέτος ο Παναθηναϊκός πήρε έμπειρους παίκτες που ξέρουν την Ευρωλίγκα με σκοπό τι άλλο το Final 4. Όμως κάνει μπαμ από μακριά πως δεν πείθει η ομάδα, δεν παίζει καλό μπάσκετ, εκτός από τον Καλάθη δεν υπάρχει άλλος να τραβήξει την ομάδα στα δύσκολα και ο κόουτς Πασκουάλ ακόμα πειραματίζεται και δεν μπορεί να μοιράσει ρόλους στους παίκτες που αυτός ο ίδιος έχει επιλέξει μην ξεχνάμε καθώς δεν είναι η πρώτη του χρονιά στον πάγκο των πρασίνων. Ο Παναθηναϊκός όταν χτίζει κάποιες διαφορές τις χάνει πολύ εύκολα κάτι που σημαίνει έλλειψη συγκέντρωσης και απειθαρχία. Μπορεί να είναι σκληρή η κριτική μερικές φορές αλλά να ξέρετε είναι πέρα για πέρα αληθινή χωρίς οπαδικά γυαλιά και χωρίς να εξυπηρετούμε συμφέροντα τρίτων… Ο Ολυμπιακός από την άλλη μεριά, φέτος θέλει να αλλάξει αρκετά στο παιχνίδι του, έως ένα βαθμό τα έχει καταφέρει, αλλά έχει πολύ δουλειά ακόμα κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα. Από την άμυνα βγαίνει και η καλή επίθεση και ο κόουτς Μπλατ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.  Ο κόουτς του Ολυμπιακού είναι “γάτος” και μέσα στο παρκέ κάνει πολλά τρικ που μπερδεύουν τους αντιπάλους του. Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση με νέο ρόλο, αλλά η ομάδα του Πειραιά δεν έχει βάθος στη ρακέτα και κυρίως στη θέση «5». Τα τελευταία χρόνια το ΟΑΚΑ δεν είναι απόρθητο και η έδρα εύκολα σπάει. Ντέρμπι είναι το θέλουν και οι δύο και θα παλέψουν ως το τέλος. Κλειδί θα είναι το μακρινό σουτ καθώς και οι δύο ομάδες δεν είναι σταθερές και δεν ικανοποιούν έως τώρα με τις αποδόσεις τους. Περιμένω κλειστό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν πίεση για το αποτέλεσμα καθώς δεν ξεχνάμε το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών. Με ρίσκο θα πάμε στο UNDER 154 συνολικών πόντων.

Η 6η αγωνιστική κλείνει με το παιχνίδι Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ. Η Μπασκόνια φέτος θέλει το κάτι παραπάνω καθώς στην έδρα της θα διεξαχθεί το Final 4. Είναι ομάδα πολύ δεμένη με καλούς ψηλούς και με εξαιρετική χημεία. Στα γκαρντ διακρίνω κάποια έλλειψη και αστάθεια και αυτό το κρατάμε. Στη Βιτόρια είναι πολύ δυνατή και υπάρχουν στιγμές που νομίζεις πως κατηφορίζει το γήπεδο υπέρ της. Η Φενέρ είναι ομάδα του προπονητή Ομπράντοβιτς και αυτό τα λέει όλα. Βγάζει αυτοματισμούς, έχει μεγάλο βάθος μέσα στη ρακέτα και ίσως να θέλει κάποια βοήθεια ο Κώστα Σλούκας που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις έως τώρα. Ακόμα η τουρκική ομάδα δεν έχει φορτσάρει και έχει αρκετά νεκρά διαστήματα που θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούν οι Βάσκοι αν θέλουν να έχουν τύχη στο παιχνίδι. Ντερμπάρα και εδώ αλλά στοιχηματικά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Με την Μπασκόνια είμαι αλλά θέλει προσοχή!!!

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: OVER 157.5 συνολικοί πόντοι

ΜΠΟΥΝΤΟΤΣΝΟΣΤ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ζαλγκίρις -5.5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: UNDER 154.5 συνολικοί πόντοι

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΜΠΟΥΝΤΟΤΣΝΟΣΤ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ζαλγκίρις ΝΙΚΗΤΗΣ

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: OVER 151.5 συνολικοί πόντοι

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 23.5 συνολικοί πόντοι του A. Shved της Κίμκι

OVER 9.5 συνολικοί πόντοι του N. Milutinov του Ολυμπιακού

OVER 11.5 συνολικοί πόντοι του N. Calathes του Παναθηναϊκού

OVER 10.5 συνολικοί πόντοι του L. Datome της Φενερμπαχτσέ

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 11.5 συνολικοί πόντοι του G. Printezis του Ολυμπιακού

 

Η πρόταση με μεγαλύτερο ρίσκο και ανεβασμένη απόδοση (περίπου 3) είναι

 ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μπασκόνια -6.5

 

ΥΓ 1. Είπαμε η Μπάγερν να κερδίσει την Νταρουσάφακα αλλά το τελικό 116-70 δεν χωράει σχολιασμού… απλά η τουρκική ομάδα είναι όπως έγραψα και χθες είναι πολύ λίγη για την Ευρωλίγκα.

ΥΓ 2. Υπερηχητική η Ρεάλ που δεν καταλαβαίνει από έδρες παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Σε τέτοιες ταχύτητες μάλιστα που οι δικές μας ελληνικές ομάδες θα έχουν τεράστιο πρόβλημα στη συνέχεια αν δεν αλλάξει κάτι…

ΥΓ 3. Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη την τρίτη φορά δεν γίνεται να κερδίζεις εσύ και μάλιστα παίζοντας με ανορθόδοξο τρόπο. Για τον Μάικ Τζέιμς μιλάω του Μιλάνου που αποδεικνύει πως μπορεί να είναι τρομερός παίκτης αλλά το τραβάει πάντα παραπάνω….

ΥΓ 4. Τρομερή διαχείριση από τον κόουτς Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ που και όταν στράβωσε το παιχνίδι και ήταν πίσω με 13 πόντους τα γύρισε μάγκικα!!! Οι ομάδες που στηρίζονται σε 2-3 παίκτες μόνο(με χρόνο συμμετοχής άνω τα 30 λεπτά) με τους υπόλοιπους να γυαλίζουν τους πάγκους δεν θα έχουν μέλλον στο θεσμό… και το λέω γενικά για όλες τις ομάδες.

ΥΓ 5.  Τα ξημερώματα αν ακούσατε μπουμπουνητά μην φοβάστε ο Γιάννης Αντετοκούμπο με την παρέα του αλώσανε την έδρα των πρωταθλητών με 134-111 και μάλιστα στο ρελαντί…. Τρομερά πράγματα από το Γιάννη… φτου φτου να μην το ματιάσουμε το παλικάρι!!!

ΥΓ 6. Οι προτάσεις δεν είναι δεσμευτικές και ούτε με το ζόρι υποχρεώνουμε κανένα να τις ακολουθήσει. Θα υπάρξουν μαγικές ημέρες (όπως η χθεσινή ) αλλά θα υπάρξουν και κακές στιγμές με αποτυχίες. Το θέμα είναι να γίνεται καλή διαχείριση από τον καθένα στον εαυτό του και σωστή κρίση για τις επιλογές του.

ΥΓ 7. “Κατάλαβε το επιτέλους ότι μέσα σου έχεις κάτι ανώτερο και πιο θεϊκό από αυτά που σε κάνουν να παθιάζεσαι και να σε κινούν σαν μαριονέτα” ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ

 

ALEX