Η αγαπημένη μας Ευρωλίγκα ξεκινάει και αναμένεται φέτος να μας χαρίσει περισσότερες συγκινήσεις καθώς το επίπεδο είναι ανεβασμένο και οι περισσότερες ομάδες έχουν ενισχυθεί. Με 18 ομάδες πλέον και όχι 16 κάτι που σημαίνει περισσότερα παιχνίδια και αυτό είναι καλό για τους τηλεθεατές που έχουν αγαπήσει την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στοιχηματικά η Ευρωλίγκα είναι δύσκολος θεσμός αλλά εδώ εμείς την παρακολουθούμε στενά και μας βγάζει ασπροπρόσωπους με κέρδος στο τέλος και γεμάτο πορτοφόλι. Είναι πραγματικά μαραθώνιος και θέλει υπομονή, επιμονή και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Ενημέρωση, ανάλυση και σωστές επιλογές είναι το μυστικό για δυνατά ταμεία και κερδισμένα δελτία.  

Όπως κάθε πρεμιέρα έτσι και εδώ θέλει προσοχή καθώς οι περισσότερες ομάδες είναι εμφανώς ανέτοιμες και ακόμα δεν έχουν μονταριστεί κατάλληλα. Υπάρχει και η κούραση στους παίκτες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο στην Κίνα και έτσι θέλει στην αρχή τουλάχιστον μικρά ανοίγματα και μεγάλη προσοχή στα πονταρίσματα μας.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας τέσσερις αναμετρήσεις και πάμε να τις αναλύσουμε για να δούμε στο τέλος τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που μπορεί να μας γεμίσει το πορτοφόλι.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Κίμκι φέτος ενίσχυσε το ρόστερ της ανεβάζοντας το μπάτζετ της άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ και θέλει να πρωταγωνιστήσει στην διοργάνωση. Έμεινε ο Ρώσος αρχισκόρερ Σβεντ και ενισχύθηκε σε όλες τις θέσειςέχοντας και δυνατό πάγκο πλέον. Η έδρα της δεν τρομάζει αλλά το ρόστερ της είναι εξαιρετικό. Η Μακάμπι με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να συνεχίζει στην ομάδα του λαού είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη καθώς έχει «βαριά» φανέλα με πολύ κόσμο και είναι πάντα απαιτητική για το καλύτερο. Φέτος γίνανε καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και στα παιχνίδια προετοιμασίας η Μακάμπι έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Θέλει 8άδα και θα παλέψει μέχρι το τέλος. Δύσκολη αναμέτρηση καθώς και οι δύο ομάδες δείχνουν ενισχυμένες(θεωρητικά στα χαρτιά) και θέλουν να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση. Καλύτερο σημείο το OVER 158 συνολικών πόντων γιατί και οι δύο ομάδες σκοράρουν αρκετά και έχουν μπόλικο ταλέντο στην επίθεση.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας. Ο Παναθηναϊκός είναι ενισχυμένος καθώς ο πρόεδρος Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη ενισχύοντας το ρόστερ ακόμα περισσότερο και περιμένει κάτι καλύτερο από πέρσι. Γεμάτος στις θέσεις των γκαρντ και το μόνο ερωτηματικό είναι η σύνδεση όλων των νέων παικτών να γίνει γρήγορα και ο κόουτς Πεδουλάκης να δώσει τους κατάλληλους ρόλους σε όλους για να μην υπάρχουν γκρίνιες. Φέτος οι πράσινοι δείχνουν να έχουν καλό σουτ από την περιφέρεια και η μόνη μου ένσταση είναι στην γραμμή των ψηλών που δεν υπάρχει το μεγάλο όνομα και είναι ρίσκο η όλη κατάσταση.  Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι παντοδύναμος καθώς ο κόσμος διψάει να δει τη νέα ομάδα και είναι από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης. Από την άλλη μεριά ο Ερυθρός Αστέρας του κόουτς Τόμιτς επιστρέφει στην Ευρωλίγκα και είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη κυρίως στην έδρα του που παραδοσιακά αντλεί δύναμη από τον κόσμο του. Έκανε κάποιες μεταγραφές ενίσχυσης με πρώτη και καλύτερη τον Γκιστ που επιστρέφει πλέον ως αντίπαλος απέναντι στο αγαπημένο του τριφύλλι. Ματς με φαβορί την ελληνική ομάδα που στην καλή της ημέρα μπορεί να κερδίσει εύκολα και με διψήφια διαφορά. Άσος.

Περνάμε στο παιχνίδι Μπάγερν Μονάχου-Μιλάνο. Ενδιαφέρον αναμέτρηση με την Μπάγερν να είναι σε ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια και σταδιακά να κάνει βήματα προόδου ανεβάζοντας το μπάτζετ αλλά και τις φιλοδοξίες της. Το Μιλάνο που φέτος γύρισε (και πάλι) σελίδα με την έλευση του κόουτς Μεσίνα φιλοδοξεί να μην πάνε πεταμένα και πάλι τα πολλά χρήματα που δίνονται στην ομάδα και στο τέλος το μόνο που κάνει είναι μια τρύπα στο νερό και τίποτα παραπάνω. Η Μπάγερν με τον κόουτς Ράντονιτς στον πάγκο έχει αρχές και πλάνο στο παιχνίδι της και στο ρόστερ της δεσπόζει ο σέντερ Μονρόε από το ΝΒΑ και μάλιστα σε καλή ηλικία (29 ετών). Άστραψε και βρόντηξε την 1η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα που διέσυρε με 56 πόντους διαφορά την Χάμπουργκ Τόουερς δοκιμάζοντας πολλά σχήματα για την δύσκολη πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Το Μιλάνο αντιθέτως ήταν απογοητευτικό στην έδρα του και ηττήθηκε εύκολα από την Μπρέσια  φανερώνοντας αδυναμίες και δείχνει πως θέλει χρόνο για να δέσει και να αποκτήσει χημεία. Καλό ρόστερ με δυνατά χαρτιά όπως λέμε αλλά ακόμα ανέτοιμη ομάδα  που έχει πίεση και δεν παίζει όπως μπορεί. Ντερμπάκι καθώς η Μπάγερν στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και εκτιμώ πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την στιγμή αυτή που το Μιλάνο δεν πείθει με τίποτα. Άσος με ρίσκο.

Η σημερινή ημέρα κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ. Και οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν από τα μεγαλύτερα μπάτζετ και βρίσκονται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και δίκαια μάλιστα, καθώς έχουν οργάνωση, σωστό πλάνο και ακριβή σχεδιασμό. Μεγάλα κλαμπ που διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες και μεγάλο βάθος στον πάγκο τους. Ο κόουτς Λάσο «ψήθηκε» και έγινε από τους κορυφαίους αν και στην αρχή είχε θεματάκια με τις εμμονές του και από την άλλη μεριά ο κορυφαίος κόουτς Ομπράντοβιτς θέλει να ξανασηκώσει στην κορυφή της Ευρώπης την τουρκική ομάδα με αρκετές αλλαγές φέτος στο ρόστερ του. Η Ρεάλ είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με την προσθήκη του σέντερ Μίκι στη θέση του Μεξικανού Αγιόν (πήγε στην Ζενίτ) και έτσι παραμένει συμπαγής και έτοιμη για νέες προκλήσεις καθώς φέτος ο Γιουλ επανήρθε από τον σοβαρό τραυματισμό του και είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Κατέκτησε δίκαια το Supercopa καθώς επιβλήθηκε εύκολα της Μπαρτσελόνα και έδειξε πως είναι από τα φαβορί και φέτος για το τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Από την άλλη η Φενέρ έχασε αλλά πρόσθεσε στο ρόστερ της καλούς και ποιοτικούς παίκτες και θέλει να ξαναγυρίσει στην κορυφή. Ερωτηματικό η θέση «1» καθώς πίσω από τον Σλούκα δεν υπάρχει κάτι ποιοτικό. Είναι ομάδα για ψηλά απλά θέλει υπομονή και να μην έχει τις περσινές ατυχίες με τους πολλούς τραυματισμούς. Η Ρεάλ είναι πιο έτοιμη και παίζει μπροστά στους φιλάθλους της. Αν και μεγάλο ντέρμπι ο άσος έχει τύχη και εκεί θα ποντάρουμε.   

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: OVER 158.5 συνολικούς πόντους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Παναθηναϊκός -8.5

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΙΛΑΝΟ: Μπάγερν Μονάχου ΝΙΚΗΤΗΣ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΤΧΣΕ: Ρεάλ Μαδρίτης -5.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: OVER 152.5 συνολικούς πόντους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Παναθηναϊκός -4.5

 

Το μονό αποδεκτό της ημέρας είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Παναθηναϊκός OVER 83.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. 18 ομάδες η φετινή Ευρωλίγκα και για την προνομιούχο τελική 8άδα προβλέπω μεγάλες μάχες και σφαγή μεταξύ 10-12 ομάδων μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Για την τετράδα που με ρωτάτε είναι ακόμα πολύ νωρίς και εκεί θα γίνει μάχη μεταξύ 5-6 ομάδων και κάποια φαβορί θα μείνουν εκτός….

ΥΓ 2. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν και οι δύο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα μπουν στην προνομιούχο 8άδα. Μακάρι αλλά μία βλέπω και πολύ είναι!!!

ΥΓ 3. Μετά την 1η αγωνιστική θα γίνει αναφορά και ανάλυση και των 18 ομάδων της Ευρωλίγκα για να έχετε καλύτερη εικόνα των ομάδων και τι περιμένουμε πάνω κάτω από την καθεμιά στην διάρκεια της φετινής σεζόν.

ΥΓ 4. Καμία σχέση το Γιούροκαπ με το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ που ξεκινάει σε λίγο καιρό. Άλλο επίπεδο και ποιότητα των ομάδων στο Γιούροκαπ άλλο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο τα ονόματα να δείτε των ομάδων που συμμετέχουν στη μία και στην άλλη διοργάνωση θα καταλάβετε πως το Γιούροκαπ είναι κλάσεις ανώτερο. Ααα και στην διαιτησία τεράστια η διαφορά δεν το ξεχνάμε έτσι???

ΥΓ 5. Μάγκας ο κόουτς Γιατράς, ομάδα που φωνάζει υγεία ο Προμηθέας και χαίρεσαι να την βλέπεις. Σωστό πλάνο, τρομερή οργάνωση με πειθαρχία και σοβαρότητα. Πολλά μπράβο σε όλους που δουλεύουν για αυτό το αποτέλεσμα και εύχομαι αλλά και προβλέπω πως έρχονται και καλύτερα πράγματα!!!

ΥΓ 6. “ Είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείτε από αυτά ” Πυθαγόρας

 

ALEX