Το ένα ζευγάρι του Final 4 της Ευρωλίγκα είναι πλέον γεγονός. Ζαλγκίρις-Φενερμπαχτσέ. Δικαιότατα και τίμια και οι δύο ομάδες πάνε με το σπαθί τους στο Βελιγράδι και εκεί περιμένουμε πολλά. Μέχρι τότε όμως έχουμε να δούμε τι έγινε χθες και τι θα γίνει σήμερα με τις δύο άλλες αναμετρήσεις που θα βγάλουν το άλλο ζευγάρι την ημιτελικών.

Χθες στην Βιτόρια η Φενερμπαχτσέ θυμωμένη από την ήττα της την Τρίτη από την Μπασκόνια, μπήκε σοβαρή στο γήπεδο αποφασισμένη και έχοντας σε καλή ημέρα τους Γκούντουριτς και Μέλι από την αρχή δεν άφησε περιθώρια στους Βάσκους που η αλήθεια είναι πως προσπάθησαν αλλά φτάσανε το ταβάνι τους. Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν καλύτερη και δίκαια έκανε το break και με το 3-1 ο Ομπράντοβιτς και η παρέα του πάνε Βελιγράδι. Μαζί τους δεν θα είναι ο Ολυμπιακός που είχε το πλεονέκτημα έδρας αλλά η Ζαλγκίρις του Σάρας που εντυπωσίασε όχι μόνο στην κανονική διάρκεια της σεζόν αλλά και στα playoffs. Η Λιθουανοί ήταν πολύ καλύτερη ομάδα, με στόχο, ομοιογένεια, χημεία και πλάνο πολύ βασικό για την επόμενη ημέρα. Κάτι το οποίο δεν είχε ο Ολυμπιακός καθώς ήταν μπερδεμένος, ταλαιπωρημένος, κουρασμένος και με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να μην μπορεί να διαχειριστεί το υλικό που ο ίδιος επέλεξε για την ομάδα του από την αρχή της σεζόν. Όλες οι επιλογές των παικτών ήταν δική του υπόθεση (έτσι όπως μας λέει ο ίδιος)  πράγμα που σημαίνει πως αυτός «χρεώνεται» και τα καλά αλλά και τα άσχημα της σεζόν. Καλά όμως ακόμα δεν είδαν οι ερυθρόλευκοι φέτος, καθώς χάσανε τον ένα τίτλο το κύπελλο από την ΑΕΚ δικαιότατα και ακόμα πιο δίκαια χάσανε την συμμετοχή στο FINAL 4 που είχαν πλεονέκτημα έδρας από την κατά πολύ φθηνότερη Ζαλγκίρις. Και το τονίζω φθηνότερη καθώς οι πρόεδροι-αδέρφια μας μιλάνε κάθε χρονιά για τα μπάτζετ και το «θαύμα» που έχει κάνει ο Ολυμπιακός με το μικρότερο μπάτζετ. Το έλεγα πάντα και θα το ξαναπώ. Τα μπάτζετ διαμορφώνουν ρόστερ αλλά αν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση και προγραμματισμός τότε όλα πάνε περίπατο. Τι να το κάνω εγώ να πηγαίνει ο κόουτς ένα μήνα στην Αμερική και να μου φέρνει τον Τόμπσον και τον Ρόμπερτς με αυτά τα χρήματα (που δεν είναι λίγα), να μου παρουσιάζει τους παίκτες λες και είναι Τζόρνταν και να μην τους εμπιστεύεται σε όλη την διάρκεια της σεζόν? Τι να πω εγώ που όταν μας λέει ο κόουτς πως αν φέρουμε θα φέρουμε παίκτη έτοιμο όταν τραυματίστηκε κάποιος και φέρνει το κολεγιόπαιδο με μηδέν εμπειρία και συμμετοχή στην Ευρώπη? Τι να πω εγώ που παίρνει γκαρντ τον Μπράουν και δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου από την ώρα που έφτασε στην ομάδα? Τι να πω εγώ που και αυτοί που είναι στην ομάδα αντί να βελτιωθούν ή δεν χρησιμοποιούνται ή πάνε ένα-δύο βήματα πίσω? Εγώ φταίω πάλι για αυτά? Εγώ φταίω που τα λέω θα μου πείτε γιατί κάποιοι που λένε πως αγαπάνε την ομάδα και την ακολουθούν, κάνουν το παγώνι και σφυρίζουν αδιάφορα. Μια φταίει η διαιτησία μας λένε, μια φταίνε οι τραυματισμοί, μια φταίει ο φροντιστής, μια φταίει ο καιρός και πάει λέγοντας. Οι υγιείς φίλαθλοι καταλαβαίνουν και για αυτό αντιδρούν γυρνώντας την πλάτη και το ΣΕΦ δεν γεμίζει με πάνω από 5-6 χιλιάδες σε κρίσιμα παιχνίδια. Ψέματα λέω?

Πάμε στα σημερινά στη Μόσχα και στην έδρα της Κίμκι που διεξάγεται η 4η αναμέτρηση μεταξύ της Κίμκι και της ΤΣΣΚΑ. 2-1 μπροστά η ΤΣΣΚΑ με την Κίμκι να μειώνει τη σειρά την Τετάρτη που έδειξε σημάδια ζωής. Η άμυνα και ο ρυθμός είναι το βασικό όπλο που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο κόουτς Μπαρτζώκας, καθώς στα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα της ΤΣΣΚΑ που το σκορ ξέφυγε η Κίμκι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Μόλις κατέβασε την ομάδα του Ιτούδη στους 73 πόντους η Κίμκι κέρδισε. Αυτό όμως είναι δύσκολο να γίνεται κάθε μέρα και περιμένουμε αντίδραση από μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Στοιχηματικά δύσκολη αναμέτρηση και καθώς δεν ξέρεις από πού να πιαστείς. Με μαξιλάρι το χάντικαπ στους 4 πόντους θα ποντάρω στον άσο της Κίμκι καθώς η ΤΣΣΚΑ έχει και απουσίες σημαντικές.  

Τέλος στη Μαδρίτη η αναμέτρηση Ρεάλ-Παναθηναϊκός κλέβει την παράσταση. 2-1 η Ρεάλ εδώ, με τους πράσινους να έχουν (δίκαια) παράπονα από την διαιτησία του 3ου παιχνιδιού που γίνανε σημαντικά λάθη σε κρίσιμη στιγμή εκεί που μείωσε ο Παναθηναϊκός και έδειχνε πως μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά και όλοι ξέρουν τα ατού της μία και της άλλης ομάδας. Η Ρεάλ θα θελήσει να οδηγήσει το παιχνίδι στην ρακέτα και στο ζωγραφιστό καθώς υπερτερεί σε ψηλούς και ποιότητα. Επέστρεψε ο Γιουλ αλλά δεν είναι έτοιμος 100% (ολοφάνερο και λογικό μετά από 8 μήνες εκτός) και στα γκαρντ υπάρχει θέμα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει από το πρώτο λεπτό να πιέσει τη μπάλα για να μην μπορεί να δημιουργήσει εύκολα η βασίλισσα. Να «σκάσει» όπως λέμε τα γκαρντ της ισπανικής ομάδας ώστε να τα οδηγήσει σε λάθη και να βγάλει αυτομάτως εύκολα καλάθια για τον εαυτό του. Να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει αυτός και όχι εκεί που θέλει η Ρεάλ. Να μην έχει ανεξέλεγκτο και χωρίς χαλινάρι τον Τζέιμς γιατί η Ρεάλ τιμωρεί τα λάθη και τις γρήγορες εκτελέσεις χωρίς λόγο του Αμερικάνου γκαρντ. Με όλα αυτά και αν είναι στοιχειωδώς εύστοχος από την περιφέρεια καθώς είναι ομάδα τριπόντου έχει ελπίδες για νίκη που θα οδηγήσει τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στην Αθήνα. Μπορεί? Εγώ λέω ναι καθώς και ρόστερ καλό έχει και θέληση έχει. Τα παρασκηνιακά με διαιτησία τα αφήνω και καλό θα είναι να μην τα δίνουν σημασία και οι παίκτες της ελληνικής ομάδας γιατί μόνο κακό κάνουν και τίποτα παραπάνω. Στοιχηματικά θα ποντάρω στο διπλό του Παναθηναϊκού που έχει και 7 πόντους μαξιλάρι στο χάντικαπ.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Κίμκι +4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός +7.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από τα ειδικά στοιχήματα έχω ξεχωρίσει

OVER 5.0 συνολικά ριμπάουντ ο A. Gill της Κίμκι στην STOIXIMAN.GR

OVER 13.5 συνολικούς πόντους ο N. Calathes του Παναθηναϊκού στην STOIXIMAN.GR

 

Από το ΝΒΑ (που πληρώνει καθημερινά) έχω ξεχωρίσει το

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ: OVER 204.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη και το ένα ταμείο είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Διαβάζουμε καλά τα παιχνίδια και δικαιωνόμαστε για αυτό. Ευχαριστώ για την στήριξη και τα ευχαριστήρια μηνύματα και να ξέρετε πως υπάρχει και συνέχεια…..

ΥΓ 2. Έχω γράψει ειδικά για τον Γιασικεβίτσιους πολλά πράγματα από την αρχή της σεζόν. Με δικαιώνει η τυπάρα αυτή και του έχω απίστευτη συμπάθεια καθώς και μπάσκετ ξέρει (καντάρια) και μπορεί να αφήσει εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεπερνώντας και τους δασκάλους του!!! Όλο το πακέτο έχει ο Σάρας και το καλοκαίρι ποιος θα προλάβει να τον κάνει δικό του?

ΥΓ 3. 8ο FINAL 4 για τον Κώστα Σλούκα ενώ είναι 28 χρονών. Μπράβο ρε Κώστα και εις ανώτερα παικταρά μου που κάποιοι δεν σε θέλανε στην ομάδα τους για ηγέτη της επόμενης μέρας. Ποιος? Έλα τώρα μη με τσιγκλάτε….

ΥΓ 4. Τελικά ο κολλητός μου Ζακούλης-Ζάκαρος-Ζακάκος από την Ξάνθη βγάζει ψάρια και έχω και υλικό που το αποδεικνύει. Το κακό είναι πως δεν φάγαμε ούτε λέπι, ποτέ και το χάρηκαν πάλι τα άλλα φιλαράκια του αλλά εγώ τον εμπιστεύομαι καθώς είναι ψυχάρα. Τώρα τα ψάρια είναι άλλη υπόθεση!!!

ΥΓ 5. Στέφανε καλά πήγε η χθεσινή ημέρα φιλαράκι και όπως τα είπαμε βγήκαν τα παιχνίδια. Τα χαιρετίσματά μου εκεί στην Πράγα αδερφέ κράτα γερά…

ΥΓ 6. Βάιε που είσαι Βάιε? Σου τα έλεγα φιλαράκι μου καλό από τον Δεκέμβρη, με άκουγες αλλά δεν με πίστευες. Τώρα που είδες την ομάδα σου τι έκανε να τον πιστεύεις το ALEX. Η Θεσσαλονίκη σου πήρε το μυαλό πιστεύω!!!

ΥΓ 7. Εξαιρετικό παιδί και άριστος επαγγελματίας. Χαμογελαστός με αρχές και όποιος φάει από το μενού του δεν ξεκολλάει. Τρομερός Σεφ ο φίλος μου Νίκος Κουτσιβός από την Πιερία και του εύχομαι καλή σεζόν στο ξενοδοχείο που πρωταγωνιστεί στην κουζίνα!!!

ΥΓ 8. Με αυτά και με αυτά ο φίλος μου Στράτος από την Καβάλα δείχνει πως μαλάκωσε και αποδέχθηκε την ανωτερότητα της ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Τον παρηγόρησα βέβαια όσο γινόταν γιατί το πήρε πολύ βαριά. Η ίδια η γυναίκα η Νάτη από την Παραγουάη του είπε να μην στεναχωριέται και  να ακούει τον φίλο του ALEX και για τις ομάδες και για τις στοιχηματικές του επιλογές καθώς ο Στράτος είναι κακά τα ψέματα «κατσίκι» από τα λίγα. Στράτο-Νάτη με το καλό να υποδεχθείτε την μπεμπούλα σας με υγεία και σας εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σας.

ΥΓ 9. Κάθε πρωί ο φιλαράκος μου Σταύρος πλέον διαβάζει τη στήλη εδώ στο Basketblog.gr. Προχθές μου λέει καλά ΥΓ δεν έχει και χαιρετίσματα? Σταυρούλη μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος για να ευχαριστήσω και να στείλω τις ευχές μου σε όλους φίλους-αναγνώστες που με εμπιστεύονται.  Όλη η Ελλάδα μια παρέα το λέω και το ξαναλέω και πως ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει τους ανθρώπους.  Εσύ αδερφέ μου με το καλό να αναλάβεις τα νέα σου καθήκοντα στο όμορφο νησί της Καρπάθου και είμαι σίγουρος πως και θα περάσεις καλά και θα αγαπήσεις το καταπληκτικό αυτό νησί.

ΥΓ 10. Στα φιλαράκια και κουμπαράκια που είναι ο Σάκης και Δημοσθένης (Ντένι όπως τον ξέρει όλος ο ντουνιάς), εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που κάνουν καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

ΥΓ 11. “Αν δεν σου αρέσει κάτι άλλαξε το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό”

 

ALEX