Ανοίγει η αυλαία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ που για 2η σεζόν φιλοδοξεί να κερδίζει μεγαλύτερη αίγλη, κύρος και την εκτίμηση περισσότερων «δυνατών» ευρωπαϊκών ομάδων. Εκτιμώ πως σε σχέση με πέρσι που γίνανε όλα βιαστικά, φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα και οι ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικές σε όλα τα επίπεδα. Έντονο και το ελληνικό ενδιαφέρον καθώς έχουμε στην συγκεκριμένη διοργάνωση τρεις ελληνικές ομάδες την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ που όλες έχουν φιλοδοξίες και βλέψεις για καλή πορεία.

Έχουμε τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων που περνάνε οι πρώτες καλύτερες τέσσερις ομάδες, ενώ ο 5ος και 6ος του κάθε ομίλου συνεχίζει στο κύπελλο της ΦΙΜΠΑ. Θέλει προσοχή καθώς στην αρχή μπορεί να δούμε ανάποδα αποτελέσματα όπως άλλωστε και πέρσι καθώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες και δεν συντρέχει κανένας λόγος να βιαστούν να φορμαριστούν. Θα υπάρξουν πολλά παιχνίδια και τυχόν στραβοπατήματα μπορούν να διορθωθούν στην πορεία.

Στοιχηματικά έχω ξεχωρίσει μια τριάδα που εκτιμώ πως με λίγη τύχη μπορεί να μας πληρώσει και να γεμίσει την μπάνκα μας.

Αρχή χρονικά με το παιχνίδι ΑΕΚ-Εστουδιάντες. Η Ένωση φέτος δείχνει πως έμαθε από τα περσινά της παθήματα και έκανε σοβαρές κινήσεις στις μεταγραφές φανερώνοντας πως ο καλός κόουτς Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει πλάνο να οδηγήσει την ομάδα όσο γίνεται ψηλότερα. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο καλός αμερικάνος Χάρις και εκτός είναι για σήμερα ο Λαρετζάκης. Η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε εύκολο έργο με τα αδύναμα Τρίκαλα αλλά έδειξε πως βρίσκεται σε σωστό δρόμο παίζοντας όμορφο και θεαματικό μπάσκετ. Θέλει χρόνο για να αποκτήσει διάρκεια όπως άλλωστε οι περισσότερες ομάδες. Η Εστουδιάντες έχει έμπειρο ρόστερ, λίγο γερασμένο αλλά ακόμα δεν αποδίδει αυτό που μπορεί. Προέρχεται από ήττα σοκ στην έδρα της από την Χιπούσκοα  με μεγάλη διψήφια διαφορά παίζοντας κακό μπάσκετ. Εκτιμώ πως δεν είναι τόσο κακή ομάδα αλλά ακόμα δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία. Πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει το μομέντουμ και μπορεί να μπει με το δεξί στην διοργάνωση. Οριακό το χάντικαπ αλλά θα ποντάρουμε πάνω της. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι που έχω ξεχωρίσει είναι το παιχνίδι Ρόσα Ράντομ-Μπαϊρόιτ. Η Ρόσα είναι πολωνική ομάδα μέτρια χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και έχει στο ρόστερ της μόλις έναν αμερικάνο. Εντός έδρας εμφανίζεται καλύτερη αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Από την άλλη μεριά η Μπαϊρόιτ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος είναι αήττητη κάνοντας μάλιστα δύο εκτός έδρας νίκες. Έχει συνοχή και είναι πολύ μαχητική ομάδα. Εκτιμώ πως και σαν ομάδα είναι καλύτερη από την Ρόσα και βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Διπλό.

Τελευταία σημερινή επιλογή είναι το παιχνίδι Βόννη-Οστάνδη. Η Βόννη φέτος δείχνει τα δόντια της και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση παίζοντας όμορφο μπάσκετ και πείθει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Εντός έδρας είναι πολύ δυνατή και σουτάρει με καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Η Οστάνδη και αυτή ξεκίνησε καλά στο δικό της πρωτάθλημα στο Βέλγιο αλλά εκεί το επίπεδο είναι χαμηλότερο και εκτός έδρας παραδοσιακά δυσκολεύεται και χάνει πολύ από την δυναμικότητά της. Θα το παλέψει αλλά η Βόννη εκτιμώ πως έχει τον πρώτο λόγο. Άσος καλός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΑΕΚ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: ΑΕΚ -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΡΟΣΑ ΡΑΝΤΟΜ – ΜΠΑΪΡΟΪΤ: Μπαϊρόιτ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΒΟΝΝΗ – ΟΣΤΑΝΔΗ: Βόννη -6.5 στην STOIXIMAN.GR

και ΔΩΡΟ το

ΟVER 10.5 συνολικοί πόντοι του D. Sakota στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

 

ΥΓ 1. Αύριο Γιούροκαπ και τα υπόλοιπα από το Τσάμπιονς Λιγκ με καλά σημεία.

ΥΓ 2. Που είναι ο Σούλης οέο???

ΥΓ 3. Επειγόντως ο Γιώργος Πρίντεζης να ξεκουραστεί γιατί το παλικάρι θα σκάσει. Μα δεν το βλέπει κανείς από το επιτελείο της ομάδας του??? Ψυχάρα ο Γιώργαρος αλλά επειγόντως  ξεκούραση για το καλό του…

ΥΓ 4. Αν δεν ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης η ομάδα του Άρη δυστυχώς που το λέω μπορεί και να μην συμμετείχε πουθενά αυτή την στιγμή. Με νύχια και με δόντια κρατάει ο “Δράκος” αλλά μέχρι πότε???

ΥΓ 5. Τελικά τον έβρισε ή όχι με ρωτάει κάποιος. Του λέω το αποτέλεσμα του παιχνιδιού και πως έτσι χάθηκαν και εκτός και από νίκες και ολόκληροι παίκτες με τον συγκεκριμένο κόουτς. Δεν του αρέσει να χάνει αλλά η πίεση έχει αντίθετα αποτελέσματα.

ΥΓ 6. Ο Μπαρτζώκας το λέω από τώρα κάνει ομάδαρα.

ΥΓ 7. Αποκαρδιωτικός ο Πανιώνιος στην πρεμιέρα. Κρίμα γιατί ο ιστορικός έχει πραγματικούς φιλάθλους και κανείς δεν θέλει να βλέπει αυτά τα χάλια.

ΥΓ 8. Ευρωλίγκα την Πέμπτη μην ξεχνιόμαστε με πολλά καλούδια ! ! !

 

ALEX