Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού χθες που είχε μπροστάρη τον Κώστα Παπανικολάου και με το δικό του τρίποντο οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση όπου και κέρδισε την μαχητική Μπασκόνια που έκανε τα πάντα λάθος στο τέλος χάνοντας μέσα από τα χέρια της μια πολύτιμή για αυτή νίκη. Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα αν και δεν βρισκόταν στην καλύτερη του βραδιά και έλειψε πολύ ο καλύτερος ψηλός της διοργάνωσης ο σέντερ Μιλουτίνοφ. Θέλει ενίσχυση εκεί στη ρακέτα και το λέω από τον Νοέμβριο. Στα άλλα παιχνίδια η Κίμκι υποχρέωσε σε ήττα την Φενέρ δείχνοντας πως θα είναι σκληρό καρύδι για τη συνέχεια παρά την απουσία του Σβεντ. Η τουρκική ομάδα ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά η καλή επιθετική άμυνα της ρωσικής ομάδας στην 4η περίοδο, βραχυκύκλωσε την ομάδα του Ομπράντοβιτς.  Στη Λιθουανία η Εφές έκανε περίπατο στην θεωρητικά δύσκολη έδρα της Ζαλγκίρις και έριξε 20άρα στέλνοντας το δικό της μήνυμα πως φέτος κάτι άλλαξε!!! Η Ζαλγκίρις ήταν κακή, άστοχη και πολύ νευρική. Τέλος η Ρεάλ πέρασε νικηφόρα από τους Κανάριους Νήσους καθώς ένα καλό δεκάλεπτο στο τέλος ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη. Η Ρεάλ ζορίστηκε αλλά κέρδισε  καθώς έχει μεγαλύτερο βάθος και οι νησιώτες δεν άντεξαν στην αντεπίθεση της βασίλισσας.

Τέσσερα τα σημερινά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα που όμως στοιχηματικά εκτιμώ πως έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και κρύβουν αρκετές παγίδες. Έχουμε επίσης παιχνίδια στο Γιούροκαπ αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ όπως και χθες.

Από την Ευρωλίγκα χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Νταρουσάφακα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και όντως είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Είναι ομάδα μέτρια, χωρίς μεγάλη εμπειρία και βάθος στον πάγκο της. Η ΤΣΣΚΑ είναι η πιο ακριβή ομάδα από την άλλη μεριά, έχει τεράστια ποιότητα αλλά τελευταία δείχνει αρκετές αδυναμίες κυρίως στον αμυντικό τομέα που είναι σοφτ μέσα στη ρακέτα. Έχει παίκτες με μεγάλο ταλέντο αλλά προβληματίζει και ψάχνει μια καλή εμφάνιση για να ξεσπάσει. Άλλη κλάση η ρωσική ομάδα και η έδρα της Νταρουσάφακα δεν τρομάζει. Διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Παναθηναϊκός-Μπάγερν. Προσγειώθηκε απότομα ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα την προηγούμενη εβδομάδα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και πλέον όλοι περιμένουν την ενίσχυση από την Αμερική και τον πολύ καλό παίκτη Κιλπάτρικ (εξαιρετικός σκόρερ). Ο Ρικ Πιτίνιο είναι τεράστιος γνώστης του μπάσκετ και αμέσως κατάλαβε το μεγάλο πρόβλημα που έχει η ομάδα του τριφυλλιού στο σκοράρισμα και στο σουτ από την περιφέρεια. Με απολογισμό 7 νίκες και 9 ήττες κάθε παιχνίδι πλέον είναι τελικός και κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια θα πρέπει να απαγορευτεί η λέξη ήττα!!! Πάντως στο ΟΑΚΑ μεταμορφώνεται προς το καλύτερο η ελληνική ομάδα και με τον νέο προπονητή τουλάχιστον υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση και πάθος.  Η Μπάγερν κάνει σταθερά βήματα προόδου κάθε χρόνο και φέτος δείχνει πιο δυνατή από ποτέ. 8-8 οι νίκες και οι ήττες που έχει και δίκαια βρίσκεται στην 8άδα αυτή τη στιγμή. Βέβαια και αυτή έχει αδυναμίες κυρίως στην ρακέτα έχοντας και σημαντικές απουσίες. Πονηρή ομάδα με καλό Σέρβο προπονητή που αν της δώσεις το δικαίωμα θα κάνει τη ζημιά. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία και την θέληση να αλλάξει σελίδα και να κάνει καλύτερο δεύτερο γύρο. Έχει και αυτός τα προβληματάκια του με τραυματισμούς, αλλά πιστεύω πως μπορεί έστω και δύσκολα να κερδίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Άσος.

Περνάμε στο Ισραήλ και το παιχνίδι Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπούντουτσνοστ. Η Μακάμπι δείχνει τελευταία με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο της να πατάει καλύτερα, παίζοντας καλύτερη άμυνα αν και είναι φύση επιθετική ομάδα με πολλούς και καλούς αμερικάνους στο ρόστερ της. Έχει μείνει αρκετά πίσω αλλά έχει βαριά φανέλα και πολύ κόσμο που αγαπάνε την ομάδα τους. Η Μπούντουτσνοστ είναι ομάδα από το Μαυροβούνιο και πρώτη φορά αγωνίζεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έκανε μεγάλες νίκες παρά το μέτριο ρόστερ που έχει (ΤΣΣΚΑ, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και έκανε αλλαγές τελευταία) αλλά το μεγάλο μπαμ έγινε στον πάγκο της που έδιωξε στα καλά καθούμενα τον πολύ καλό προπονητή  Τζίκιτς που στην ουσία αυτός έβγαλε την ομάδα πρωταθλήτρια προσπερνώντας τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Στη θέση του ο ιδιόρρυθμος Ρέπεσα που ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει…. Η Μακάμπι είναι πολύ καλύτερη ομάδα και μπορεί να κερδίσει σχετικά εύκολα. Η Μπούντουτσνοστ σκοράρει αρκετά καθώς σουτάρει πολύ από το τρίποντο αλλά εκτός έδρας χάνει με μεγάλες διαφορές. Άσος.

Η 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκα κλείνει με το παιχνίδι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα. Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους και θέλουν τουλάχιστον να βρίσκονται στην 8άδα για τα playoffs. To Μιλάνο ξεκίνησε δυνατά αλλά τελευταία δείχνει σημάδια κόπωσης και με πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του. Σκοράρει πολύ αλλά στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο που έχουν οι παίκτες του και όχι τόσο στην καλή ομαδική λειτουργία. Η Μπαρτσελόνα είναι ακριβή ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ και σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα της. Δεν παίζει το πιο θεαματικό μπάσκετ στην διοργάνωση αλλά εκτιμώ πως θα ανέβει ακόμα περισσότερο καθώς έχει μεγάλη ποιότητα και βάθος. Παιχνίδι σημαντικό και για τους δύο καθώς έχουν τους ίδιους στόχους και θέλουν 6άδα. Προβάδισμα λίγο στην έδρα και με ρίσκο ποντάρω στον άσο.

 

Από το Γιούροκαπ γλυκοκοιτάζω το OVER 154 συνολικών πόντων στο παιχνίδι Μονακό-Ρίτας και τον άσο τη Ζενίτ απέναντι στην Τσεντεβίτα.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ η Νεπτούνας κερδίζει την Οστάνδη και πάμε στον άσο, και ο Προμηθέας μπορεί τη νίκη απέναντι στην γερμανική Μπαϊρόιτ.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις

Από την Ευρωλίγκα είναι

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -11.5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ: Παναθηναϊκός -6.5

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -8.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μιλάνο ΝΙΚΗΤΗΣ

 

Από το Γιούροκαπ είναι

ΖΕΝΙΤ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Ζενίτ -6.5

ΜΟΝΑΚΟ – ΡΙΤΑΣ: OVER 154.5 συνολικούς πόντους

 

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ – ΟΣΤΑΝΔΗ: Νεπτούνας -6.5

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΜΠΑΪΡΟΪΤ: Προμηθέας ΝΙΚΗΤΗΣ

 

Η δυνατή πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -5.5

ΖΕΝΙΤ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Ζενίτ -3.5

 

ΥΓ. “ Τα πιο όμορφα συναισθήματα τα παίρνεις από τους ανθρώπους που η ψυχή τους είναι δυνατότερη από το «εγώ» τους “

 

ALEX