Κυριακή σήμερα 18 Νοεμβρίου με πλήρη αγωνιστική κίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς όλα τα πρωταθλήματα έχουν πάρει «φωτιά» και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για ποντάρισμα που μπορεί να μας οδηγήσει στο ταμείο.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Άρης-Περιστέρι. Ο Άρης από την αρχή του πρωταθλήματος είναι μέτριος και χωρίς μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ και πραγματικά είναι κρίμα για αυτή την ομάδα που έχει πολύ βαριά φανέλα και μας έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες και έντονες συγκινήσεις. Τα τελευταία χρόνια τα διοικητικά και τα οικονομικά προβλήματα τον έχουν «τσακίσει» στην κυριολεξία και ο κόσμος που τόσα χρόνια αγαπούσε αυτή την ομάδα έχει απογοητευτεί κυρίως γιατί δεν βλέπει μέλλον και δεν έχει ελπίδα παρά με την μέτριες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα. Στα πρώτα πέντε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος έχει απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες. Τελευταία δείχνει σημάδια βελτίωσης καθώς έχει νέους παίκτες που ακόμα δεν έχουν καλή χημεία μεταξύ τους.  Το Περιστέρι από την άλλη μεριά πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι αήττητο έως τώρα βγάζοντας και δύσκολο πρόγραμμα. Ομάδα πειθαρχημένη με έμπειρο και πολύ καλό προπονητή, ανέβηκε στην κατηγορία θέλοντας να καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια. Αθλητική ομάδα με καλούς ξένους και έμπειρους Έλληνες παίκτες. Ντέρμπι είναι γιατί ο Άρης στην έδρα του είναι πάντα πιο δυνατός και το Περιστέρι χωρίς άγχος θα πάει για το καλύτερο και την 6η νίκη του. Θα ποντάρω στο OVER 139 συνολικών πόντων γιατί άνοιξε χαμηλά και με μερικά σουτ το παιχνίδι θα ανοίξει.

Περνάω στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σε μία αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες είναι απογοητευμένες από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα και θέλουν για πολλούς λόγους τη νίκη πρωτίστως για θέμα ψυχολογίας. Και οι δύο ομάδες δεν παίζουν καλό μπάσκετ και το υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκα φανερώνει όλες τις αδυναμίες τους. Στον Παναθηναϊκό ο κόουτς Πασκουάλ έχει θέμα με την διαχείριση του ρόστερ που αυτός έχει επιλέξει από την αρχή της χρονιάς και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς είναι ομάδα καθαρά δική του με μεταγραφές που ο ίδιος έχει προτείνει και επιλέξει. Μπερδεμένος πραγματικά σε άμυνα και επίθεση με κακές αποστάσεις και χωρίς πλάνο στο παιχνίδι του.  Όταν μάλιστα στραβώσει το παιχνίδι δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Με Λάσμε και Γκιστ στα «γεράματα» δεν περιμένεις να κάνουν και θαύματα όπως παλιά. Ο Τόμας βάζει 10 και τρώει 15. Ο Λεκαβίτσιους πιάνει θέση ξένου και ποιοτικά δεν λέει και πολλά πράγματα.  Και ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι στα καλύτερα του καθώς υπάρχει γκρίνια για τους ξένους που έχουν αποκτηθεί και για τα αρκετά και μεγάλα λάθη που κάνει τελευταία στον πάγκο ο πολύπειρος κατά τα άλλα κόουτς Μπλατ. Τελικά όποιος πάει στο ΝΒΑ προπονητής γυρίζει στην Ευρώπη με άλλα μυαλά και εντελώς αλλαγμένος προς το χειρότερο και το λέω βλέποντας και τον κόουτς Μπλατ και τον κόουτς Μεσίνα για παράδειγμα που είχε κάνει το ίδιο πράγμα. Μεγάλα λάθη και κακός σχεδιασμός στους ερυθρόλευκους που το έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές εδώ στο Basketblog.gr πως με αυτούς τους ψηλούς η χρονιά δεν βγαίνει και υπάρχει και πρόβλημα και στα γκαρντ, καθώς ο Μάντζαρης δεν παίρνει πολύ χρόνο και ο Τολιόπουλος δείχνει να μην υπολογίζεται (κακώς για εμένα) από τον προπονητή του. Ως πότε ο Πρίντεζης θα κάνει την υπέρβαση και θα βγάζει την ψυχή του σε κάθε παιχνίδι? Μπορεί ο Σπανούλης στα 36 του να κάνει αυτά που έκανε πριν 5 χρόνια και μάλιστα χωρίς να έχει υποστήριξη από τους άλλους παίκτες? Να πω και άλλα? Προβληματισμός και για τους δύο λοιπόν και πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα. Ο νικητής κερδίζει λίγο χρόνο καθώς την άλλη εβδομάδα έχουμε διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα με πρόγραμμα φωτιά και για τις δύο ομάδες. Ο ηττημένος θα έχει και μεγαλύτερη γκρίνια και μουρμούρα. Στοιχηματικά είναι δύσκολο παιχνίδι και με το ένστικτο περισσότερο θα ποντάρω στον άσο καθώς ο Παναθηναϊκός στην έδρα παίζει καλύτερα βγάζοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Από τα άλλα πρωταθλήματα έχω ξεχωρίσει το OVER 163 συνολικών πόντων στο Μπασκόνια-Γκραν Κανάρια με τον Περάσοβιτς να είναι νέος προπονητής των Βάσκων μετά την αποχώρηση του κόουτς Μαρτίνεθ. Η Μπασκόνια εντός έδρας παίζει καλύτερα, τρέχει πολύ και ανοίγει τον ρυθμό. Η νησιώτες από την άλλη μεριά σκοράρουν πολύ και γενικά παίζουν ανοικτά. Βλέπω μεγάλο σκορ και το OVER είναι καλή περίπτωση.

Από τη BBL και το γερμανικό πρωτάθλημα μου αρέσει ο άσος της Βόννης επί της Βούρτσμπουργκ. Η Βόννη είναι καλύτερη ομάδα και μπορεί να κερδίσει σχετικά εύκολα. Η Βούρτσμπουργκ έχει ρίξει το μπάτζετ και γενικά είναι μέτρια χωρίς μεγάλο βάθος.

Από την Ιταλία θα εμπιστευτώ ξανά (με έχει δικαιώσει πολλάκις) την φορμαρισμένη Μπρίντιζι και θα ποντάρω στον άσο επί της Μπρέσια που δείχνει αρκετές αδυναμίες μακριά από το σπίτι της. Οι δύο ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες αλλά η Μπρίντιζι εντός έδρας είναι πανίσχυρη.

Στη Γαλλία και στο Pro A στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Βιλερμπάν-Λε Μαν, ποντάρω στις επιθέσεις των δύο ομάδων και στο ταλέντο που έχουν να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι επιλέγοντας το OVER 157 συνολικών πόντων. Σκορ και θέαμα περιμένω και στο τέλος πιστεύω να δικαιωθώ!!!

 

Οι σημερινές μου προτάσεις

Από την ελληνικό πρωτάθλημα είναι

ΑΡΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: OVER 139.5 συνολικοί πόντοι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παναθηναϊκός -3.5

 

Από το ισπανικό πρωτάθλημα είναι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: OVER 163.5 συνολικοί πόντοι

 

Από το γερμανικό πρωτάθλημα είναι

ΒΟΝΝΗ – ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Βόννη -4.5

 

Από το ιταλικό πρωτάθλημα είναι

ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΜΠΡΕΣΙΑ: Μπρίντιζι -3.5

 

Από το γαλλικό πρωτάθλημα είναι

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΛΕ ΜΑΝ: OVER 157.5 συνολικοί πόντοι

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΑΡΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: OVER 133.5 συνολικοί πόντοι

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΛΕ ΜΑΝ: OVER 151.5 συνολικοί πόντοι

 

 Υστερόγραφα σήμερα δεν έχει, καθώς αν αρχίσω να γράφω δεν θα τελειώσω ούτε αύριο!!!  Από πού να αρχίσω βρε παιδιά, με καλούδια και παρασκήνιο από ελληνικό πρωτάθλημα? Από Ευρωλίγκα και με την κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού? Με παρασκήνιο μετά τις ήττες από Φενέρ και Εφές? Από ΝΒΑ και τσακωμούς κορυφαίων παικτών? Έχω πολλά αλλά κάντε υπομονή και όλα στην ώρα τους θα βγουν στη φόρα!!! Κάποιοι βέβαια δεν θέλουν να τα βλέπουν αλλά θα τους ανοίξουμε τα μάτια εμείς εδώ πέρα.

 Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα όμορφα και γεμάτα καλοσύνη λόγια σας είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Η παρέα μας όλο και μεγαλώνει και αυτό με κάνει ακόμα περισσότερο χαρούμενο.

Καλή και ευλογημένη Κυριακή να έχουμε και το σημερινό μήνυμα είναι “Δώσε στο Θεό την αδυναμία σου και Αυτός θα σου Χαρίσει τη Δύναμη Του”

 

ALEX