Τρία παιχνιδάκια είχε χθες στο Γιούροκαπ και ευστοχήσαμε στα δύο εύκολα καθώς η Μπανταλόνα κέρδισε εύκολα την Μπρέσια με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ καλό το Νίκο Ζήση και εξαιρετικό τον Κλέμεν Πρέπελιτς. Η Μπρέσια πάλεψε ένα ημίχρονο αλλά μετά δεν άντεξε και κατέρρευσε. Στη Σερβία η Παρτιζάν σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι κέρδισε την μαχητική Τόφας που προηγήθηκε και ήταν μπροστά στις δύο πρώτες περιόδους αλλά μετά οι ομάδα του κόουτς Τρινκιέρι πήρε φωτιά και με πολύ καλή εμφάνιση κατάπιε τους Τούρκους. Και άσος και όβερ και πλήρωσε καλά η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αντιθέτως στο Νταρουσάφακα-Ναντέρ το όβερ δεν επιβεβαιώθηκε καθώς και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές από την περιφέρεια και κρατήθηκε χαμηλά το σκορ με νικητή του γηπεδούχους.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει περισσότερα παιχνίδια που θέλουν όμως προσοχή γιατί πάντα υπάρχουν παγίδες και γίνονται και εκπλήξεις. Με την σωστή μελέτη έχω ξεχωρίσει τέσσερις αναμετρήσεις και πάμε να τις αναλύσουμε για να δούμε στο τέλος τι θα κρατήσουμε για το ποντάρισμα.

Πρώτη μου επιλογή χρονικά είναι το παιχνίδι Ούνικς Καζάν-Ολίμπια Τσεντεβίτα. Η Ούνικς είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του θεσμού, ακριβή, με καλό προπονητή τον δικό μας Δημήτρη Πρίφτη και έχει υψηλές βλέψεις στο θεσμό. Βέβαια την 1η αγωνιστική έχασε από την Μπρέσια στην Ιταλία καθώς δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και γενικά ήταν άνευρη και με μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα της. Η Ολίμπια (που ενώθηκε με την Τσεντεβίτα) έχασε και αυτή από την Νταρουσάφακα στην έδρα της, σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 12 πόντους στην 1η περίοδο αλλά μετά κλείσανε οι διακόπτες και κατέρρευσε. Νεανικό σύνολο που βγάζει ενέργεια αλλά είναι μέτριας ποιότητας και γενικά δεν πείθει. Η Ούνικς είναι καλύτερο ομάδα θέλει τη νίκη και πιστεύω πως δεν θα παίξει με τη φωτιά και θα ανοίξει η διαφορά. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι που έχω ξεχωρίσει είναι το Προμηθέας-Μονακό. Ο Προμηθέας είναι ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις και είναι ομάδα πρότυπο καθώς ξεκίνησε από χαμηλά, με στόχο και πλάνο, ανέβηκε σταδιακά κατηγορίες και δίκαια έφτασε έως εδώ και γιατί όχι να πάει και παραπάνω. Ο κόουτς Γιατράς κάνει εκπληκτική δουλειά και γενικά όλοι δουλεύουν με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς πολλά περιττά λόγια. Στην πρεμιέρα του Γιούροκαπ με πολύ καλή εμφάνιση κέρδισε άνετα την Ισραηλινή Μακάμπι Ρισόν εκτός έδρας (55-88) και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του. Το έργο του δεν θα είναι το ίδιο εύκολο καθώς η Μονακό είναι σοβαρή ομάδα, με καλούς παίκτες και αρκετά ανταγωνιστική. Την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε την ισπανική Ανδόρρα εύκολα και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ντέρμπι είναι με μικρό προβάδισμα στην έδρα και τον Προμηθέα. Απλά καλύτερο σημείο το OVER 152 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Γαλατασαράι-Όλντενμπουργκ. Εδώ υπάρχει φαβορί και είναι η γηπεδούχος Γαλατά, καθώς στα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα έδειξε καλά στοιχεία παρουσιάζοντας δεμένη ομάδα που ξέρει τι θέλει στο παρκέ. Κέρδισε στην πρεμιέρα εύκολα εκτός έδρας την Τρέντο στην Ιταλία και θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της. Η Όλντενμπουργκ είναι από τις μεσαίες ομάδες της Γερμανίας και κάθε χρόνο φιλοδοξεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά καθώς έχασε στην έδρα της από την πολωνική Ασέκο Πρόκομ (74-78) καθώς είχε νεκρά διαστήματα και προβλήματα στην επίθεση. Μέτρια έως τώρα που παλεύει αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερο. Θα ποντάρω στην ποιότητα και την βαριά φανέλα της Γαλατά και θα πάω με τον άσο.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Βίρτους Μπολόνια-Μακάμπι Ρισόν. Η Βίρτους φέτος έχει ενισχυθεί πολύ και είναι από τα φαβορί για τετράδα τουλάχιστον. Πέρασε σαν σίφουνας από την Γερμανία και την έδρα της Ουλμ και επιβεβαίωσε πως και φέτος δεν αστειεύεται. Η Μακάμπι είναι μέτρια ομάδα ημέρας που στηρίζεται στο περιφερειακό σουτ και τίποτα άλλο. Ο Προμηθέας την εγκλώβισε και την κράτησε στους 55 πόντους χάνοντας και με 33 χαλαρά!!! Φαβορί η Βίρτους και κερδίζει όσο θέλει και με διψήφια διαφορά. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΟΛΙΜΠΙΑ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Ούνικς Καζάν -8.5

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ: OVER 152.5 συνολικούς πόντους

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ: Γαλατασαράι -5.5

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ: Βίρτους Μπολόνια -11.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΟΛΙΜΠΙΑ ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Ούνικς Καζάν -4.5

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ: OVER 145.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Το έχω πει και το έχω γράψει πάμπολλες φορές πως ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις στο στοίχημα είναι να μην ποντάρεις σε πολλά παιχνίδια παρολί αλλά όσο το δυνατόν σε λιγότερα, καθώς όσο περισσότερα παιχνίδια βάζει κάποιος στο δελτίο του τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βγει κερδισμένος. Όσο λιγότερα παιχνίδια τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να επισκεφθεί το ταμείο και να γεμίσει το πορτοφόλι του.

ΥΓ 2. Αρρωστημένη η όλη κατάσταση στον Ολυμπιακό όχι τώρα αλλά εδώ και 1.5 σχεδόν χρόνιο. Αυτό δεν πρέπει να είσαι ειδικός να το δεις και να το πεις, αλλά με μια απλή ματιά καταλαβαίνεις πολλά. Ποιος φταίει είναι άλλο ερώτημα. Για μένα πάντα το μεγαλύτερο φταίξιμο έχει η κεφαλή και αυτός που πληρώνει μεν αλλά να μάθει να δέχεται και την κριτική όταν κάτι πάει στραβά. Κανείς δεν τα κάνει όλα τέλεια και κανείς δεν έχει το αλάθητο. Όμως εκτός από την διοίκηση φταίνε και όλοι οι άλλοι, προπονητές, παίκτες και κάποιοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι ο καθένας από τη μεριά του, άλλος λίγο και άλλος περισσότερο. Το χειρότερο είναι η ΜΕΓΑΛΗ κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) που κάνουν αυτοί που γράφανε και λέγανε ύμνους για τον πρόεδρο, προπονητή και παίκτες και τώρα τους έχουν στον τοίχο και τους απαξιώνουν με τον χειρότερο τρόπο. Μάγκες που ήσασταν τόσο καιρό κρυμμένοι? Άλλα το παιχνίδι σας το ξέρουμε πλέον και δυστυχώς και για εσάς και ο κόσμος καταλαβαίνει πολλά, άσχετα αν νομίζετε εσείς πως τους έχετε του χεριού σας. Δεν βρέχει, δεν ψιχαλίζει, αλλά σας φτύνουν δεν το καταλαβαίνετε???

ΥΓ 3. Προσωπικά πιστεύω πως ο κόουτς Μπλατ έπρεπε να φύγει από το καλοκαίρι για πολλούς λόγους και για το δικό του καλό. Από την στιγμή όμως που έμεινε και συμφώνησαν και οι πρόεδροι σχεδιάζοντας το ρόστερ έπρεπε να μείνει για να δείξει το έργο του, όπως λέτε μερικοί «μέχρι τέλους». Το ότι δεν πήρε ποιοτικό άσο και δεύτερο πεντάρι και έκανε μια ομάδα με τέσσερα τεσσάρια δεν το ήξεραν αυτό οι διοικούντες και οι υπεύθυνοι? Δεν το έβλεπαν? Ή το κατάλαβαν μετά την συντριβή από την Βιλερμπάν? Το μέχρι τέλος δεν ισχύει εδώ?

ΥΓ 4. “ Η γαλήνη της καθαρής συνείδησης είναι η σπουδαιότερη ανταμοιβή της αρετής και οι τύψεις της ενοχής η μεγαλύτερη τιμωρία της κακίας ” Σενέκας.

 

ALEX