Η χθεσινή ημέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μου αφήνει καλή γεύση καθώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και η διακοπή για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων για το παγκόσμιο κύπελλο φαίνεται να επηρέασε τις περισσότερες ομάδες. Βέβαια το είχα επισημάνει πως θέλει προσοχή και όχι μεγάλα ανοίγματα. Στο Βέλγιο ο Άρης των πολλών εσωτερικών, οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων πάλεψε έως το τέλος αλλά έχασε στις λεπτομέρειες από την Οστάνδη που έδειξε πως δεν είναι δα και το θηρίο!!! Περίμενα βέβαια με αυτά που γίνανε στην Πάτρα με τον Προμηθέα χειρότερη εμφάνιση αλλά ο κόουτς Γιαννάκης συσπείρωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τουλάχιστον έχασε με ψηλά το κεφάλι. Έχασε αλλά το πάλεψε. Το Στρασβούργο με δικαίωσε και έκανε περίπατο με την Μπάνβιτ που δεν μου αρέσει η αλήθεια είναι.  Τέλος Κάπο Ντ’ Ορλάντο και Λούντβιγκσμπουργκ σε ένα παιχνίδι κακό, κράτησαν πολύ χαμηλό ρυθμό και ήταν εκνευριστικά άστοχες και οι δύο ομάδες από την περιφέρεια. Δεν μας βγήκε το OVER αλλά εμείς σωστά το διαβάσαμε εκτιμώ αλλά οι δύο ομάδες απλά ήταν τραγικές.

Σήμερα έχουμε την συνέχεια σε Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Γιούροκαπ και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για ποντάρισμα που θα μας γεμίσει το πορτοφόλι.

Πρώτη μου επιλογή από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το παιχνίδι Μπεσίκτας-Ναντέρ. Και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στον 4ο όμιλο με πέντε νίκες και μόλις μία ήττα. Η τουρκική Μπεσίκτας είναι καλή ομάδα με έμπειρο προπονητή (Σάριτσα) και είναι ανεβασμένη με σερί νικών το τελευταίο διάστημα. Προέρχεται από την μεγάλη νίκη της στο ντέρμπι με την Εφές στο πρωτάθλημα και έχει καλή ψυχολογία. Η Ναντέρ είναι αθλητική ομάδα, μαχητική αλλά ποιοτικά υπολείπεται της Μπεσίκτας. Έχει κάνει και καλές εμφανίσεις αλλά έχει και αρκετά σκαμπανεβάσματα που την κάνουν αλλοπρόσαλλη. Θα εμπιστευθώ την Μπεσίκτας και θα ποντάρω στον άσο.

Η άλλη μου επιλογή από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το παιχνίδι Εστουδιάντες-Βενέτσια. Η Βενέτσια με πέντε νίκες και μία ήττα είναι άνετη και χωρίς άγχος αλλά οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης καθώς μετρούν τρεις νίκες και τρεις ήττες. Η «φοιτητές» μαζεύουν κόσμο στο γήπεδο, έχουν κάποιους έμπειρους  παίκτες αλλά έχουν αρκετά νεκρά διαστήματα που ως τώρα τους έχουν στοιχίσει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Συμπαθητική ομάδα αλλά με πολλά πάνω-κάτω. Η Βενέτσια τα πηγαίνει εξαιρετικά έως τώρα αλλά στην ήττα της με την Αβελίνο στο ιταλικό πρωτάθλημα, έχασε και το πολυεργαλείο της τον Μπράμος καθώς υπέστη μυϊκό τραυματισμό. Θα παλέψει για το καλύτερο αλλά δεν καίγεται κιόλας. Θα πάω με το κίνητρο και την επιβίωση στην διοργάνωση της Εστουδιάντες και θα ποντάρω στον άσο.

Από το Γιούροκαπ που το επίπεδο είναι σαφώς πιο ανεβασμένο έχω επιλέξει δύο παιχνίδια. Πρώτη επιλογή είναι το Παρί-Ούνικς Καζάν. Η Παρί είναι μέτρια ομάδα και στον 1ο όμιλο που βρίσκεται τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτήν. Έχει μόλις μία νίκη και είναι ουραγός του ομίλου. Εκεί που πάει να στρώσει το χαλάει και πάλι. Η Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη είναι καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη με πέντε συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Έχει βλέψεις για ψηλά και μπορεί να κερδίσει στην χλιαρή έδρα της Παρί. Διπλό καλό.

Τέλος από το Γιούροκαπ κλείνω με το παιχνίδι Ανδόρα-Τορίνο. Η Ανδόρα πέρσι έκανε εκπληκτική χρονιά φέτος όμως είναι αποδυναμωμένη αλλά και πάλι υπάρχουν στιγμές που παίζει όμορφο μπάσκετ και της αρέσει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Έχασε στην παράταση από την Βαλένθια για ένα καλάθι μέσα στην έδρα των «πορτοκαλί» και τώρα στην έδρα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Η Τορίνο είναι από τις μεσαίες ομάδες της Ιταλίας που έχει βλέψεις για κάτι μεγαλύτερο καθώς κάθε χρόνο ρίχνει χρήμα σε μεταγραφές. Έχει όμως πολλά σκαμπανεβάσματα και τελευταία κάνει κοιλιά έχοντας τρεις ήττες με κακές εμφανίσεις. Ομάδα ασταθής και δεν είναι εμπιστοσύνης. Εδώ θα ρισκάρω ποντάροντας στον άσο καθώς θεωρώ πως οι γηπεδούχοι είναι καλύτεροι στις λεπτομέρειες.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΝΑΝΤΕΡ: Μπεσίκτας -6.5 στην STOIXIMAN.GR

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Εστουδιάντες -1.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΠΑΡΙ – ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Ούνικς Καζάν -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΑΝΔΟΡΑ – ΤΟΡΙΝΟ: Ανδόρα -3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Φιλαράκι μου καλό και βέβαια τώρα είναι μακριά στο όμορφο νησί της Λήμνου. Γίγαντα τον έλεγα και ξέρεις αυτός…. έτσι Πασχάλη???

ΥΓ 2. Πάντα όταν πηγαίνω στο Σουφλί και με βλέπει ο καλός φίλος Μπάμπης Α. με ρωτούσε με αγωνία για την αγαπημένη του ομάδα τον Παναθηναϊκό. Πάει καλά Μπαμπίνο όπως πας και εσύ καλά στοιχηματικά που ακολουθείς τις προτάσεις εδώ στο Basketblog.gr

ΥΓ 3. Άντε Βάϊε ανέβα για τις γιορτές να σε δούμε λιγάκι να μας πεις και για το ΝΒΑ που είσαι τρελαμένος και σε χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Παραδόξως η ομάδα σου τσουλάει καλά!!!

ΥΓ 4. Μιας και είπα ΝΒΑ στοιχηματικά δεν στρώνει το πράγμα. Πολλές ανατροπές και πολλά σκαμπανεβάσματα. Τελευταία οι «μεγάλοι» κάτι κάνουν αλλά και πάλι δεν μπορείς με ασφάλεια να τους εμπιστευθείς. Το μόνο σίγουρο είναι ο Γιάνναρος το δικό μας παιδί βγάζει μάτια. Και για πάρτι του μέχρι και τσολιάδες χορεύουν στο γήπεδο!!!

ΥΓ 5. Πολλά χαιρετίσματα και ότι καλύτερο εύχομαι στον Άγγελο από Καλαμάτα που είναι από τα καλά φιλαράκια και ακολουθούν την στήλη.

ΥΓ 6. Μεγάλη γιορτή σήμερα του Αγίου Νικολάου και εύχομαι σε όλους τους Νικόλαους, και Νικολέτες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να χαίρονται το όνομα τους και ότι καλύτερο επιθυμούν.

 

ALEX