Τρίτη σήμερα 5 Νοεμβρίου και όσο κρυώνει ο καιρός τόσο ζεσταινόμαστε εμείς, καθώς το κουπόνι είναι γεμάτο με όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα έχουμε Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει από κάθε διοργάνωση και που θα ποντάρουμε για να οδηγηθούμε στο ταμείο γεμίζοντας το πορτοφόλι.

Στο Γιούροκαπ έχουμε την 6η αγωνιστική μπροστά μας και πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Γαλατασαράι-Τρέντο. Διαφορετική πορεία έχουν οι δύο ομάδες στην Ευρώπη καθώς η τουρκική ομάδα τα πάει εξαιρετικά με 4 νίκες και 1 μόνο ήττα, ενώ η ιταλική Τρέντο 2  νίκες και 3 ήττες. Η Γαλατά στην έδρα της είναι αήττητη και μάλιστα την 1η αγωνιστική κέρδισε σχετικά εύκολα την Τρέντο με 70-64 στην Ιταλία. Είναι έμπειρή ομάδα που παλεύει και σκοράρει αρκετά, θέλοντας να προχωρήσει στο θεσμό. Η Τρέντο από την άλλη μεριά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και κυρίως εκτός έδρας είναι ασταθής και με πολλά νεκρά διαστήματα. Δεν πείθει και δεν έχει χημεία. Φαβορί είναι η τουρκική ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερο φεγγάρι και θα ποντάρω στον άσο.

Επόμενη αναμέτρηση από το Γιούροκαπ που έχω επιλέξει είναι το Παρτιζάν-Βενέτσια. Αήττητη η Παρτιζάν στην κορυφή του ομίλου παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Ο κόουτς Τρινκιέρι δουλεύει μεθοδικά και αυτό βγαίνει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η Βενέτσια είναι έμπειρη ομάδα έχοντας θετικό πρόσημο με 3 νίκες και 2 ήττες και θα παλέψει να πάει όσο γίνεται ψηλότερα στο θεσμό. Εδώ πιστεύω πως θα γίνει όμορφο παιχνίδι με μικρό προβάδισμα όμως να το έχουν οι γηπεδούχοι. Καλύτερο σημείο το OVER 146 συνολικών πόντων που θα το ποντάρω καθώς περιμένω οι Σέρβοι να έχουν υψηλό ρυθμό και μεγάλο σκορ.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Περιστέρι-Νίζνι. Το Περιστέρι ηττήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πολύ δύσκολα στην Τενερίφη παίζοντας όμως μεθοδικά με πλάνο και ουσιαστικά οι λεπτομέρειες και η κούραση στο τέλος κρίνανε το παιχνίδι. Ο Ηλίας Ζούρος είναι πολύ καλός προπονητής και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Διαβάζει καλά τον αντίπαλο και χτυπάει στις αδυναμίες που έχει. Από την άλλη η Νίζνι είναι ομάδα ρυθμού που παίζει με το ένστικτο περισσότερο αλλά εμένα δεν μου πολυαρέσει καθώς όταν την πιέσεις χάνεται και κολλάει. Είναι αθλητική ομάδα και αυτό θα πρέπει να το προσέξει η ελληνική ομάδα καθώς πηδάει πολύ στα ριμπάουντ και δεν πρέπει να έχει δεύτερες ευκαιρίες. Το Περιστέρι αποδίδει καλό μπάσκετ και πιστεύω πως στο σπίτι του θα επιστρέψει στις επιτυχίες. Η Νίζνι είναι μέτρια και δεν πείθει. Άσος.

Το άλλο παιχνίδι από το Τσάμπιονς Λιγκ που έχω επιλέξει είναι το Ντιζόν-ΠΑΟΚ. Με σπασμένα φρένα και σε εξαιρετική κατάσταση η γαλλική ομάδα έχει ξεχάσει την λέξη ήττα, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις και είναι δίκαια στην κορυφή του ομίλου. Αθλητική ομάδα, γρήγορη με πολύ καλό σουτ από την περιφέρεια και γενικά μου αρέσει αρκετά καθώς βγάζει υγεία. Ακριβώς το αντίθετο είναι δυστυχώς ο ΠΑΟΚ, που οδηγείτε από το κακό στο χειρότερο. Παίκτες ξένοι μέτριοι έως κακοί, με νέο προπονητή τον Κώστα Χαραλαμπίδη καθώς ο κόουτς Φλεβαράκης αποτελεί παρελθόν και γενικά μια είναι μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Πολλά τα οικονομικά προβλήματα και όσον αφορά τα διοικητικά… το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε??? Δύσκολη η κατάσταση και το μυαλό είναι αλλού και όχι στον Τσάμπιονς Λιγκ. Με λίγα λόγια η Ντιζόν κερδίζει και εκτιμώ με διψήφια διαφορά. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΤΡΕΝΤΟ: Γαλατασαράι -5.5

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ: OVER 146.5 συνολικούς πόντους

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΝΙΖΝΙ: Περιστέρι -2.5

ΝΤΙΖΟΝ – ΠΑΟΚ: Ντιζόν -11.5

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

ΝΤΙΖΟΝ – ΠΑΟΚ: OVER 83.5 συνολικούς πόντους η Ντιζόν

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΤΡΕΝΤΟ: OVER 76.5 συνολικούς πόντους η Γαλατασαράι

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ: OVER 142.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Υπάρχει η κούραση αλλά η δουλειά και η μεθοδικότητα που έχουν στον Προμηθέα Πατρών δεν κρύβεται. Τρομερή οργάνωση και βέβαια ο κόουτς Γιατράς με τους συνεργάτες του κάνουν εκπληκτική δουλειά που ανεβάζει την ομάδα του Προμηθέα σε άλλο επίπεδο.

ΥΓ 2. Δύσκολη χρονιά για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά να τους λυπάσαι και στεναχωριέσαι πιο πολύ όταν θυμάσαι τι χαρές και τι επιτυχίες είχανε τις προηγούμενες δεκαετίες. Το κακό είναι πως μείνανε εκεί πίσω και αυτοί που είναι υπεύθυνοι και δεν κάνουνε κάτι νέο για να ξεκολλήσουν οι ομάδες από τον πάτο που βρίσκονται. Στον Άρη η κατάσταση είναι τραγική και αγωνιστικά βλέπω δύσκολο να σηκώσει κεφάλι καθώς με τέτοια υλικά που έχεις τέτοιο φαγητό θα φτιάξεις.

ΥΓ 3. Παιδιά αυτό θα είναι ο Ολυμπιακός φέτος. Μία ζέστη και μεγάλη νίκη, δύο κρύο και ήττες κακές με κάτω τα χέρια. Τα λάθη πολλά από το τέλος της προηγούμενης σεζόν ακόμα και το «μέχρι τέλος» έχει συνέπειες. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σκεφτούν το μέλλον και να επενδύσουν σε νέο ελληνικό κορμό από τώρα, καθώς η αμερικανοποίηση του ρόστερ μπορεί να σου φέρει 5-6 νίκες αλλά ουσιαστικά θα κάνεις μια τρύπα στο νερό καθώς του χρόνου πάλι δεν θα έχεις ανταγωνιστική ομάδα και κορμό να στηριχθείς πάνω του.

ΥΓ 4. Τρομερός Σέρχιο Ροντρίγκεθ ο πλέι μέικερ του Μιλάνου, που αναδείχθηκε MVP για τον μήνα Οκτώβριο στην Ευρωλίγκα. Το ότι είναι εξαιρετικός και ταλαντούχος το ξέρουμε κα το έχουμε δει χρόνια τώρα. Το πάθος που βγάζει φέτος όμως, πραγματικά εγώ από τον ίδιο δεν το ξαναείδα παρά μόνο στην εθνική Ισπανίας όταν συμμετέχει. Το χαίρεται το μπάσκετ και είναι άλλος παίκτης σε σχέση με πέρσι. Είδες τι σου κάνει η ψυχολογία???

ΥΓ 5. Αν στη θέση της Φενέρ (με τέτοιο μπάτζετ και ρόστερ) ήταν μια ελληνική ομάδα, προπονητής και παίκτες θα ήταν στον ΟΑΕΔ. Εδώ γκρινιάζουμε χωρίς να ξέρουμε τα βασικά λες και είμαστε οι καλύτεροι προπονητές του κόσμου και σχολιάζουμε τους πάντες και τα πάντα με απίστευτη ευκολία. Το βλέπουμε πως η Φενέρ δεν παίζει καλό μπάσκετ (από αυτό που μπορεί) αλλά θέλει υπομονή και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Δεν παίζει η Φενέρ και οποιαδήποτε Φενέρ μόνη της αλλά έχει και ένα αντίπαλο απέναντι της στο παρκέ.  Και την προηγούμενη εβδομάδα να εξηγούμαστε, δεν έχασε η Φενέρ αλλά κέρδισε η Ζαλγκίρις, έτσι απλά!!!

ΥΓ 6. “ Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος για να αποδείξεις τη δύναμη σου, πρέπει να είσαι ταπεινός για να δείξεις την ψυχή σου ”

 

ALEX